kako "izgleda" Let down?...kako da znam da se to događa?
Printable View
kako "izgleda" Let down?...kako da znam da se to događa?
(maša), ovdje je opisano dosta iskustava.
(maša), ja uopće ne osjetim LD, ali vidim po pokretima bebinih usta - čuje se gutanje.
Ja ga osjetim samo u lijevoj cici i to kad nije u bebinim ustima. Osjetim kao neku toplinu u bradavici i onda mlijeko krene curkati.
(maša)˙, na pocetku podoja beba sisa ubrzano i ritmicki i na taj nacin potice refleks, kada let-down krene, beba cesce guta, rijedje sisa, a iz nosa se cuju izdisaji zraka te zvuk gutanja dok se moze vidjeti kako se muskulatura oko uha i ispod sljepocnice mice.
Majka za vrijeme let-downa moze osjetiti napetost u dojci ili cak trnce, a ponekad mlijeko moze kapati iz druge dojke. Takodjer se moze osjetiti smireno, pospano, opusteno, moze osjetiti zedj, a u prvim danima i stezanje maternice koje zna biti bolno. No na taj nacin beba pomaze majci da se sto prije oporavi jer te kontrakcije vracaju maternicu u predporodjajnu velicinu. Neke majke ne osjete let-down. Neke majke mogu primjetiti let-down za vrijeme seksualnog cina ili orgazma. To je zato sto je oksitocin glavni hormon ukljucen u orgazam.
Siguran pokazatelj je s toga- beba.
Nive, onda je sve OK i sve dobro radis. Glede bljuckanja Ivana ti je gore sve lijepo napisala. :)
Ono povraćanje nam je prestalo, nisam već dosta dugo pila mlijeko, možda je stvarno bila reakcija na kravlje mlijeko.
Nego, koliko pokakanih pelena dnevno je normalno? U zadnje vrijeme mi se čini da baš puno kaka, dnevno bude i po 6, 7 pokakanih pelena. Stolica je žuta, kašasta, malo smrducka, ali tako je smrduckala od prvog dana. Znam da je 3, 4 dnevno normalno, je li ovo previše ili isto normalno?
Sasvim je normalno da bebe do 6 tjedana kakaju često, čak i kod svakog podoja. Majčino mlijeko ima laksativni učinak što pomaže čišćenju bebih crijeva od mekonija.
Evo me opet, ovaj put lijepa vijest - bili smo opet kod pedijatrice, malac je dobio u 2 tjedna 400 g, pedijatrica super zadovoljna, rekla nek samo tako nastavim. :D
Puno vam hvala na podršci. Stvarno je teško izdržati kad dijete ne dobiva dovoljno na težini, došla sam stoput u napast da mu dam bočicu. On jadničak plače od gladi, ja od muke. I sad si je nekako navukao mlijeko i fino napreduje. :) Samo da sad tako nastavi.
odlicne vijesti nive :love:
:D
Uh napeto sam pratila nive tvoju situaciju i supeeer!Ma znala sam da ce to doc na svoje.U potpuno istoj situaciji sam se i ja nalazila.E da sta se tice povracanja,ma to ti nije sigurno povracanje nego bljuckanje.Meni je Bruno tako puuuno bljuckao sve do navrsena 4 mjeseca zivota.Posli svakog podoja u potocima,ali to je samo visak :*
U čemu je bila stvar?Citiraj:
bibai prvotno napisa
Što je u drugom mjesecu navukao mlijeko pa ga je bilo više?