Mogu se i od tih paprika napraviti punjene, te mi nisu prvi izbor ali drugaciji je okus. Nama je sve fino.
Printable View
Mogu se i od tih paprika napraviti punjene, te mi nisu prvi izbor ali drugaciji je okus. Nama je sve fino.
Teta mi napravila punjene paprike, umjesto riže stavila proso, a uvalila u teču za probu i jednu megacrvenu papriku. Skroz je ok okus, nikakva drama, nisam ni trebala slati malu po babure.
Ja te megapaprike nekad pečem usred zime, kad se zaželim paprika, a samo njih ima za kupit. Moram reći da budu slasne. Ako su falše, bome su im i okus dobro iskemijali. I to mi je normalni okus paprika, ja nisam primijetila razliku. Jedino što zelene nisam koristila, samo crvene i žute.
možeš ih zamrznuti, očišćene naravno, pa po potrebi vadit i koristiti.
Znam, i radila sam to već, ali nemam naviku spremanja zimnice, i zamrzivač imamo samo u sklopu frižidera, pa se tu uvijek vrte samo kratkoročno smrznute stvari. Ali da, to jest dobro. I skužila sam bila da ih ne treba ni gulit prije smrzavanja jer se odrznute još lakše gule.
dobijem dosta domaće paprike i mrkve, nema šanse da iskoristim u par dana.
papriku očistim prepolovim i u jednu vrećicu, a mrkvu na kolutiće, jer u komadu bude kao guma kad se odmrzne.
ja isto imam samo mali zamrzivač u sklopu hladnjaka, ali natrpam koliko ide.
peterlin nemam pojma, meni apsolutno ništa ne smrdi, sad sam baš išla provjerit za svaki slučaj.
ne znam da li je do toga što nije klasični zamrzivač nego multi airflow, stvarno ne znam.
ali inače što se tiče uklanjanja mirisa, prošle godine se mojima na moru desilo da su slučajno zgasili frižider kad su išli na par dana doma.
ne moram ti ni pričat kakav smrad je to bio kad se meso odmrznulo i raskvasalo u sred ljeta.
ja sam taman došla par dana nakon toga, ubojito je smrdilo u zamrzivaču, a i u frižideru.
frendica mi je rekla da prerežem limun na par komada i stavim po zamrzivaču.
i stvarno je funkcioniralo.
Meni ništa paprika ne smrdi, a stavim je dosta u duboki (obični duboki).
Možda je trik u tome što je kod mene mali prostor... Ja češće smrznem pečenu papriku, ali nakon višegodišnjih loših iskustava za to koristim isključivo frigoverre (staklenu posudu sa silikonskim poklopcem) i još uvijek mi se čini da se osjeti.
peterlin, ja se samo čudim da ti nešto pitaš i padam u nesvijest :lool:
obično si ti ona koja zna.
A koji preljev je bio? To za staklenke pitam
Ovo je okvirna mjera s kojom startaš:
1/4 litre alkoholnog octa
3/4 litre tople vode
1 čašica soli (0,5 dl - to mi je mjera)
1/2 čašice šećera (0,25 dl)
desetak zrna papra
u svaku staklenku komadić lovorovog lista (veličine nokta - razrežem list na komade, da ne prefarba okusom sve živo)
To razmutim, čak ni ne prokuham - uzmem toplu vodu iz bojlera da se sol i šećer brže rastope
Probam i po potrebi dodam još žličicu soli. Ako je prekiselo, dodam još čašu vode.
Inače - ovo je prilično kiselo, ali paprike su sklone kvarenju. Za krastavce ne radim omjer octa i vode 1:3 nego 1:4.
Nakon zalijevanja pasteriziram u velikoj posudi, stavim na dno krpu da mi staklenke ne popucaju, poredam staklenke, zalijem vodom koliko ide da ne zaplivaju i grijem (45 min na 80 oC - ne mjerim temperaturu nego gledam kad počnu ići sitni mjehurići, stavim na minimum i navinem timer). Kad je gotovo, ostavim da se hladi prirodnim putem do jutra polako.