-
Ima negdje na jednom topiću link na jednu spravicu koja je namijenjena za to. Čini mi se to puno zgodnije nego ovo s prstima. Ima čak i mail adresa na koju se može kontaktirati dobavljača tih spravica. Ako netko možda zna cijenu te spravice, i mene interesira.
-
Ja nisam ni pomislila na perinealnu masazu dok mi je nisu preporucili na trudnickom tecaju kao i to cuveno Weledino ulje ( u originalu DAMM MASSAGEOL s prijeglasom na o, iliti ulje za masiranje medjice), uvoznik je (bio) Biofarm a na nasem trzistu ga nema (rekli mi u Biofarmu) jer nemamo dozvolu za njega. Ja sam ga uspjela nabaviti u Sloveniji za nekih 2000 tolara, ali isto tako sam cula da su ucinkovita i raznorazna druga ulja (tipa ulje kantariona i sl.). A primjena je druga prica. Prvi put sam pomislila "pa dobro koji mazohist moras biti da si to radis! to booli", ali sam onda pomislila "kak ce tek bolit kad ce malac htjet izac van!?". Drugi put mi je vec bilo puuuuno lakse. A kolike koristi od toga? Javim vam kad rodim (jos malo).
-
U kojem tjednu ste počele raditi perinealnu masažu?
-
Čula sam da Weledinog ulja za masažu (priprema pred porod) ima u Biovegi u Ulici 72 u Zagrebu.
Cijena je navoidno 70 kuna. Idem uskoro provjeriti, pa javim.
-
Ajde please provjeri pa javi... Ja sam trazila u Biofarmovim ljekarnama (gdje sam ga prije kupila), i rekli su mi da ga vise nema - da ga je distributer prestao uvoziti :evil:
-
Ja sam nedavno bila u dućanima BioQBio i rekli su da je problem kod uvoza i da toga više nema.Probala sam da mi privatna apotreka naruči ali nisu u mogućnosti :(
-
Podižem
Pitanje: U kojem tjednu trudnoće započeti s masažom međice?
-
-
Obzirom da očito nisam jedina koja se užasava epiziotomije (ne mislim sad samo na razloge koji se navode na portalu) i smišlja sve i svašta, čisto da pridonesem temi, a možebitno i čijem novčaniku. :)
Kako mene vode na SD, ja sam pitala dr. H (kojem redovno dolazim sa svakakvim više ili manje nebuloznim pitanjima, na koja on strpljivo odgovori i onda na kraju kaže, ali ja vjerujem da većinu toga možete saznati na rodi :D ) koje ulje koristiti. Na što je čovjek odgovorio kako je zapravo opasno se igrati sa raznoraznim uljima koja su eterična, bez obzira da li su bazna (pitala i za bademovo), obzirom da je u pitanju sluznica. Najsigurnije, a pritom i najjeftinije ulje je parafinsko ulje jer jedino ono sigurno neće izazvati alergijsku reakciju. Sve ostalo je navodno marketinški trik.
Ne mislim otvarati nikakvu polemiku, svatko zna najbolje za sebe, samo sam htjela podijeliti sa širom populacijom.
Na sve to imam pitanje: ja nemam nešto prevelik trbuh, ali svejedno me jako boli kičma kad izvodim dotične egzibicije (istina da sam dobila išijas :/ ), a na sve to meni je to poprilično bolno. Da li je u pitanju moja urođena spretnost :mrgreen: , ili je to i drugima izvor neugode?
-
i meni je moj ginekolog preporučio parafinsko ulje, ali nakon 36. tjedna (za svaki slučaj)
-
evo da javim- dvije godine nakon otvaranja topica :lol: -
nisam pukla i nisu me rezali :mrgreen:
-
-
Nemoj odmah navalti s tim uljem. Ja sam navalila cini mi se u drugoj trudnoci i zaradila takav napad gljivica kakav u zivotu nisam imala. Pa sam odustala od Weledinog ulja. Poslije sam shvatila da sam mogla uzeti bilo koje čisto bazno ulje, vjerojatno bih bolje prosla. U medjuvremenu sam odustala od te masaze.
MIslim da je korisna za prvorotke jer steknes (bar) neki dojam o tome kako se rasteze medjica u porodu.
-
u prvoj trudnoći nisam ni čula za perinealnu masažu, rodila sam s rutinskom epiziotomijom
u drugoj i trećoj sam znala sve, ali sam odlučila da se ipak neću masirati - ta dva poroda su i bez masaže prošli bez rezanja, pucanja i šivanja :)
-
ma ne znam još da li da se masiram uopće ili ne. stomak mi je pregolem, ne mogu sama, a ne znam još jesam li kandidat za carski ili vaginalni. i strah me je da ne potaknem preuranjeni porod ako nešto krivo napravim, ne znam.
ali tema je jako zanimljiva
-
Mene isto frka masirati,zbog mogućnosti preuranjenih trudova+što imam serklaž od 26og tjedna :/ Kupila u Mileru davnih dana to Weledinu ulje za masažu međice...a nije,bome, ni jeftino.Gin. me na zadnjem pregledu lagano odpilio sa "Ne" korištenju ulja :(
-
ja mislim da je ulje precijenjeno
kad je polozaj kod radanja normalan (ne lezeci), i kad se ne forsira izgon (znaci bez tiskaj, tiskaj) tesko da ce medica puknuti, cak i kod velikih beba
medjica je stvorena za rastezanje, it can handle it :mrgreen:
-
a moja mikka, nema toga u splitu :(
već lezi i guraj, užas
-
-
nedajte se maltretirat, vase su genitalije u pitanju, vi cete imati eventualne posljedice. inzistiraj na polozaju koji ce ti najbolje odgovarati, a tiskanje pusti nek se desi samo od sebe. i pratnju obavezno pouci da brani tvoje zelje.
-
Masiranje ne moze stetit nikako,kad samo promislim koliko zena silne novce bacaju na kreme protiv celulita i masiraju se ( a za njih se u 90% slucajeva zna da ne pomazu) onda mi nije jasno kako im je problem/ne da im se/ medjicu?
Ja sam odavno kupila to Weledino ulje i evo pocinjem s masazom ovaj tjedan...na previse sam pozitivnih prica i iskustava naisla da se ne bi malo potrudila!
Mikka,uz navedene primjere bolnica gdje jednostavno nemozemo istjerati svoje zelje bolje je onda odraditi dobru pripremu da bi se minimizirale posljedice!
-
joj meni se nikak ne bi dalo masirati medicu. ok namazati, ali nesto prckati, rastezati.. ne hvala. pozitivne price su mozda i zato jer je medica predvidena da se rastegne, a zasluga je pogresno pripisana ulju/masazi :mrgreen:
-
Nadam se da imas pravo, ali znas kako i koza svima nije jednako rastezljiva,pa eto netko u trudnoci dobije strije a netko ne...
Mozda je tako i sa medjicom! Eto bas,mozemo li povuc paralelu sa strijama,ove koje nisu popucale javite se,da li ste imale strije???
Meni se dogodilo jednom prilikom (malo jeli zesci sex) da mi je malo napukla i bilo je koje kapi krvi,dakle mogli bi reci da meni nije bas rastezljiva...
-
u prve dvije trudnoće sam zaradila nešto malo strija - prvi porod epiziotomija, drugi porod nisam ništa popucala.
u trećoj trudnoći sam dobila puno puno puno strija, cijeli trbuh mi je prošaran, baš ono jako. ali kod poroda isto nisam popucala (a rodila sam bebana od 4 kile)
-
ja nemam strije, iako sam u prvoj t dobila 35 kila. na prvom porodu sam imala epi, a na drugom sam malo pukla, jedan sav tako nesto, ali mislim da je to zato sto nisam vise mogla izdrzati pa sam malu izgurala na silu