hvala na savjetima :shykiss:
Printable View
hvala na savjetima :shykiss:
evo ja danas popila prvu (tj. prve dvije) tablete Prenatala...:*
Zbog probave sam htjela kupiti magnezij, ali mi je ona u ljekarni rekla da nema potrebe, nego da uzmem Prenatal i da u njemu imam sve što mi treba.
A koje si kupila? Od Naturala ili od Twina?
Ja pijem natal aktiv od ****-a. To jer neki sokić u kojem ima vitamina, joda, folne i željeza. Za sada nemam nikakvih nuspojava od njega.
stolica je cudne boje zbog zeljeza koje sadrzavaju te tablete.
Twinlab-ov, pročitala sam ovdje da je bolji od NW-ovog.... :/Citiraj:
Mali Medo prvotno napisa
I ja sam mislila možda to, ali vidjela sam na reklamnom letku da je to nekakav kao juice, samo koncentriran....a meni se gadi pomisao na juice-ve i slično, ne pašu mi lately :nope: ...tako da sam ipak uzela kapsule.Citiraj:
Alkemicarka prvotno napisa
moje iskustvo sa NW - alergija!! Doduse nije bio prenatal nego vitamini i minerali ABC koje sam uzela (hvala Bogu) prije trudnoce. Zavrsila sam na hitnoj. Zbog toga mi doktor apsolutno ne preporuca uzimanje NW za vrijeme trudnoce jer je skoro pa nemoguce otkriti na koji sastojak sa alergicna - ili cak kombinaciju sastojaka u njima :(
Evo mog iskustva iz ljekarne: mnoge mame su mi se potužile da im je bilo mučno od NW Prenatala. TW Prenatal se puno bolje podnosi. Twinlab-ovi proizvodi su generalno kvalitetniji od Natural W.
Ja sam u trudnoći pila Prenatal od Tw i super sam se osjećala. Bez ikakvih nuspojava, beba velika, prekrasna, a ja sam radila sve do obaveznog bolovanja pred porod (dodaše, tad sam radila u uredu, ne bih izdržala na nogama 8 sati).
Dakle, ja kažem: TW da, NW ne!
A što se liječnika tiče, ima ih različitih mišljenja. Neki propagiraju i po mom mišljenju previše tableta, a neki su protiv. Meni je moj ginić rekao jednu pametnu stvar: pripazi na prehranu tijekom cijele trudnoće, jedi puno voća i povrća, raznovrsnu hranu, a vitamine za trudnice u pola doze. Tako sam ja pila TW samo jednu kapsulu dnevno, a ne dvije kako je preporučljivo.
Inače, u trudnoći (osobito ranoj) je važno primati veću dozu folne kiseline i to se može dobiti kvalitetnom prehranom. Ima je u tamno zelenom povrću- kelj, blitva i špinat, zatim brokula, grah, grašak itd.
ja sam jucer pocela pit twinlab-ov prenetal, do sad sam pila folnu.
u 13tjednu prve trudnoce sam.
ja se poprilicno nezdravo hranim pa me zanima dali da pijem jednu ili dvije tablete dnevno?
:*
Na proizvodu piše da se piju 2 caps dnevno. To su preporučene dnevne doze vitamina i minerala za trudnice i sličnu populaciju (dojilje, žene koje planiraju trudnoću...). Važno je da se doza ne prekoračuje (osim ako striktno tako ne kaže liječnik). Dakle, dok se god pridržavaš preporučene doze je OK. Ako ti je prehrana nezdrava, kako sama kažeš, pij 2.
ja sam pila magnezij od diethpharma ,ali mi je okus bio bljakast.trenutno imam od NW magnezij350 i taj mi je finiji.Citiraj:
ana-blizanci prvotno napisa
Ja sam u prvoj i sada u ovoj trudnoći do negdje 13. tjedna pila folic, i to je to, nikada nisam pila prenatal. Pijem željezo, a općenito papam sve i svašta, puno meseka, povrća, voća, raznoliko, kuhano i meni je ginić kad sam ga pitala za prenatal isto rekao da ako se raznoliko hranim nema potrebe za tim.
Cure, a što je sa FOLIC PLUSOM?
Specijalista mi je preporučio da uz Prenatal pijem i Folic.
Folic sam pila zadnja 4 mjeseca kao pripremu, a sad kad mi baš treba, sada ga ne mogu pronaći ni u jednoj ljekarni u cijeloj Slavoniji!
Uopće nema nikakvog preparata folne kiseline! Poludjet ću!
Tako da sam samo uzela Prenatal od NW i od kad ga pijem stolica mi čudne zelene boje i osjećaj napuhanosti.
stolica je zelena od željeza kojeg ima u prenatalu
Draga Ella,Citiraj:
ella28 prvotno napisa
točno je da trenutno na tržištu nema Folic plusa, ali nemoj brinuti, NW Prenatal ima dovoljno folne. Ako inzistiraš baš na folnoj, neka ti magistre u ljekarni naruče KAL folic. Ima doduše više folne od Folica (ima 800mcg) pa samo jednu uzimaj dnevno. Nećeš se predozirati.
I nemoj se sekirati zbog ovakvih stvari. Opusti se i držim fige... :heart:
Evo savjeta jedne zalutale "ovčice":
JEDAN Prenatal dnevno je sasvim dovoljan za trudnice koje se normalno hrane. To je jaka vitaminska formula i dvije kapsule su namjenjene američkim ženama koje nemaju dostupne zdrave namirnice. Kod nas je kvaliteta povrća i voća, a i mesa još uvijek bolja pa je jedna kapsula sasvim dosta (to je i preporuka Harni-ja).
U početku trudnoće uz Prenatal se može dodati još jedna folna kiselina (400mcg) ako baš ne jedete zeleno povrće.
Jedino što nema u Prenatalu, a treba vam od 20.tj. trudnoće, su omega masne kiseline. Pazite da suplement kojeg uzimate bude samo s omega-3 masnim kiselinama i da bude pročišćen ako je porijeklom iz ribljeg ulja. Znam da Twin Lab-ovi preparati prolaze takav proces pa vam mogu reći da u njima nema teških metala. Nažalost, cijena to opravdava. Moj savjet je: preparat Omega-3 Twin Lab ili za vegetarijanke Child Life Esencijalne masne kiseline (potpuno na biljnoj bazi). To je dječji preparat, ali ga možete uzimati.
nema veliku količinu - tj. 20% rda!!! samoCitiraj:
marta07 prvotno napisa
i meni su rekli za Prenatal da je jedna kapsula dnevno dovoljna. U prvoj trudnoći sam na početku pila dvije pa sam imala povećano željezo tako da sam ih prestala piti do pred kraj trudnoće. Navodno da ako se normalno hranite nije potrebno uzimati Prenatal do par tjedana prije poroda.
Ja sam prenatal NW počela piti čim sam saznala da sam u drugom stanju, što je kod mene bilo prilično kasno - u 7. tjednu. Uglavnom, razlog uzimanja bile su cjelodnevne mučnine zbog kojih nisam mogla uzimati većinu povrća i voća, pa mi je nekakav nadomjestak bio neophodan. Nisam imala nikakvih loših nuspojava, jedino dobrih jer su mi mučnine bile slabije (toliko slabije da nisam povraćala uopće).
Pročitala sam poslije da drugačije reagira svaka žena.
Moji krvni nalazi (uz pijenje prenatala) su odlični.
Evo ovak, mene je ta tema suplemenata i inače zanimala jer ih preporučuju po svuda i za sve a puno koštaju i tu se mlate gadne pare. Ostala sam trudna i uzela Prenatal na preporuku ginekologa, i dalje ga pijem. To me motiviralo da izgubim jedno dobrih 5 sati surfajući ovim i onim arhivama u potrazi za relevantim ZNANSTVENIM člancima, dakle, znanstvenim radovima gdje bi našla ko je, kako i gdje što ispitivao. Dakle, ime, prezime, institucija, apstrakt, uzorak, teza itd. a ne "stručnjaci sa xy instituta su pokazali" u Gloriji, Mami i bebi, Didi i seki te ostalom. I znate kaj? Nisam niš našla osim studija koje su rađene kod suplemetiranja trudnica A vitaminom koji se pokazao dobrim i korisnim - u Africi na ozbiljno ugroženoj populaciji koja je potpuno pothranjena. Dakle, apsolutno niš konkretno, ni za ni kontra što se nas zapadnjaka tiče. I još mi je sister to gledala koja je vani na vrlo repektabilnom faksu i opet niš. Sve mi se nekako čini da je to sve skupa porez na budale, al nemre štetiti pa ajde...je l'. I doktori su u tom biznisu, i farmaceuti itd. 90% "ljekova" se ionak prozivodi za potpuno zdrave ljude jer su veće platežne moći od onih ozbiljno bolesnih koji se vucaraju po bolovanjima. I zato mislim da je zdrava prehrana sine qua non i nijednoj trudnici (a ni ostalima) ne bi preporučila da se previše na sintetiku oslanja i zanemaruje svoju prehranu na račun suplemenata. Bolje prava riba nego Omega 3 tablete pa makar se George Clooney s pakovanja smiješio.
Na održavanju prethodne trudnoće u bolnici doktorica nas je savjetovala da pijemo folnu kiselinu, vitamin c, a Prenatal prestanemo koristiti zbog posljedica koje ostavlja na bebinu jetru.
ja sam u obje trudnoće pila od NW,Twinlabov mi nije dobro sjeo.
Nikako ne smiješ piti dvije tablete,radije promjeni prehranu
Ja mislim da na Prenatalu piše 2 kapsule dnevno, ali na deklaraciji na hrvatskom piše jedna tableta dnevno.
Ja sam i u prvoj trudnoći i sada uzimala jednu (nakon ručka) i nikakvih problema, krvna slika idealna, bez mučnina i nekih loših posljedica.
ja sam u prvoj trudnoći pila NW Prenatal i bio mi je ok, samo sam imala jake napadaje gladi, što me "stajalo" ukupno 25 kila
e sad, jel od Prenatala ili ne, neznam
samo znam da mi je "pizza" bila "light" hrana..........................užas
sad nema šanse da pijem ikakve vitamine, samo folic
:mrgreen:Citiraj:
alanat prvotno napisa
ja sam si kupila od (kršitelj koda)a natal,i mg u sumecim....
Eto ga sad na! Ja pila dvije zadnja dva mjeseca...tak je pisalo na kutiji, jbga. Kakvi su mogući problemi, ja se super osjećam, u 9. sam mjesecu :/ ?Citiraj:
Taša prvotno napisa
Ja sam pila po jednu prvih par mjeseci, a onda sam prestala sama od sebe jer se hranim relativno zdravo i raznoliko! Mislim da nisu nikakve posljedice, svatko zna što ne unosi dovoljno u organizam i čega mu fali! Valjda! Ja kao znam! :lol:
Piše i na rvackom pakovanju dvije dnevno pa valjda onda nije smrtno opasno. Mislim da ćemo preživjeti...
Prva tri mjeseca mi je bilo zlo i ništa nisam jela pa mislim da je bilo kakav izvor vitamina u tom slučaju dobro rješenje. Pila sam od Twinlaba, navodno je najbolji.
mjesec dana prije začeća i u prva dva mjeseca trudnoće pila sam folnu kiselinu, prema preporuci doktora, kasnije sam presla na prenatal (nw).
magnezij: povremeno, svakih par dana jednu sumecu (protiv grceva i za razvoj mozga djeteta)
zeljezo: nakon sto mi je u sedmom mjesecu ustanovljen manjak, ne ranije.
dakle, i doktor mi je rekao sve prema potrebi. ali ja za svaki sluacj jedem raznoliko da ne moram razmisljati jesu li ti vitamini stvarno korisni ili ne, i za sad je dobro.
I ja imam isto problema sa željezom, zna mi poremetiti probavu. Ja sam trudna 7 tj. i sada pijem folacin , valjda je to folna kiselina, to mi je dr. dala na recept, da li je to dovoljno, ili da ja kupim neki drugi? I još me zanima da li je potrebno uzimati bilo prenatal bilo ovaj **** natal aktiv u prva 3 mj. zajedno sa folnom kiselinom?Citiraj:
toffifeee prvotno napisa
Evo vidim da me se nitko nije sjetio :( , e sad ću pitati još nešto kakvu ste kremu koristile protiv strija, meni stomček već raste :)
rebeca, ja u obje trudnoće pijem od NW prenatal, koji sadrži folnu, i željezo koje se žvače, pijem i magnezij - on potiče probavu, dok Fe malo zabušava..
Koristim od mustele kremu protiv strija, ali samo na kritične dijelove (trbuh, bedra, grudi)- dosta je skupa, a na ostalima ulje od badema iz DM-a ili niveinu kremu za tijelo. Nisam dobila niti jednu striju prvi put (udebljala se 13 kg taman), a ovaj put ćemo vidjeti. Puno ovisi i o genetici -moja mama u 4 trudnoće nije dobila ni jednu striju, ko ni moja seka u 3 trudnoće!
Jel netko pio New life od Calivite - sve isto, samo bez tog famoznog A vitamina?
Prenatal nema nikakvog utjecaja na težinu. Pojačan apetit može biti od B vitamina ali u tim tabletama ga ima umjereno.
NW i Dietpharm nisu firme od kojih bi se trebali kupovati vitamini. Bolje ne piti ništa, nego nešto što ne znaš od kuda je (govorim o firmi NW). Eminentne firme što se vitamina tiče su Twin Lab i Kal. To su provjereni proizvođači i provjerene supstance. Nažalost, cijena im je nešto viša ali kvaliteta košta. Jedino je doziranje različito. Američko tržiše nema tako striktna ograničenja kao hrvatsko. A i potrebe se razlikuju. Po meni je dovoljna jedna tableta Prenatala i to ujutro, poslije jela.
Ja sam u prvom tromjesječju uzimala folacin i omegu 3, jer moj ginić kaže da je to dovoljno u tom razdoblju, a od drugog tromjesečja mi je rekao da umjesto folacina i omege uzimam 1 tbl. Prenatala dnevno.Citiraj:
rebeca prvotno napisa
Pijem Prenatal od Twinlaba, koji je navodno bolji, ali meni nekad užasno teško sjedne na želudac i povraćam do iznemoglosti.
Ja isto pijem od Twinlaba i kad nesto pojedem to mi tako tesko sjedne na zeludac. Jucer sam popila na vecer dvije case vode i jedva sam zaspala. Jel to od prenatala?
i ja vam pijem prenatal od twinlaba i i nisam skuzila nikakve promjene da mi nepaše sve pet i pijem po jednu na dan tako mi je ginekologica rekla