s_a_n_d_r_a prvotno napisa
Ja sam rodila u Grazu prvu bebu a i ovu drugu cu.Nemam sta drugo reci osim rijeci pohvale.
Da prvo pocnem sa samom trudnocom,moram reci da je mene ovdje lijecnik od samog pocetka trudnoce svaki puta pregledavao sa ultrazvukom! I da dodam da sam svaki puta dobila i slikicu od bebe, da sam vec u sali rekla da cu sa njima popuniti jedan cijeli album.
Vaginalni pregled mi je radjen samo jedanput i to na samom pocetku trudnoce posto je uziman i papa test. Vec sam bila i na 2 pregleda u bolnici i tamo mi je obadva puta radjen UZV i CTG (trenutno sam u 32.tjednu).
Sad sto se tice poroda -mislim na prvi porod sto sam imala-(da nije bolilo bilo bi prefektno ;) ).Kao sto sam rekla o sestrama i doktorima samo sve najbolje..
-na CTG sam bila prikljucena takodjer samo do onog trenutka kad sam rekla da se zelim ustati,onda su mi oni donijeli i loptu da sjedim i na njoj ako zelim
-druga stvar koja me jako inpresionirala je bila ta sto je sestra svaki puta kad sam se ja ustala sa kreveta mijenjala plahtu(stvaljala je cistu iako ni ona prethodna nije bila prljava)
-kad je poceo izgon i tokom samih trudova uvijek su me pitali da li mi pase polozaj ili zelim nekako drugacije-kako mi je lakse
-medjicu mi nisu masirali
-muz je dobio da prereze pupcanu vrpcu kad se beba rodila
-onda su ga stavili odmah na moja prsa(i moj malecki me je odma pokakao)
-kad su mene zasili (sto nisam ni osjetila posto su mi dali injekciju) i bebicu sredili ostavili su nas troje(mene,muza i bebu) da sami budemo oko 2 sata jos u porodilistu(niko nam nije smetao za to vrijeme niti ulazio) i uzivamo u nasoj bebi
-onda su nas odvezli na kat u sobu,beba je mogla da bude cijeli dan i noc kraj mene ako sam ja to zeljela ,a posjeta takodjer moze da dodje i ode kad hoce-nema odredjenog vremena(mislim tokom dana, nakon 20 ili 21 sat taj dan vise se ne primaju)
sada sam se i previse raspisala,ali Felix nadam se da sam ti bar malo odgovorila na tvoja pitanja :*