Citiraj:
jošmalo prvotno napisa
Citiraj:
Ancica prvotno napisa
Citiraj:
jošmalo prvotno napisa
Citiraj:
maria71 prvotno napisa
Citiraj:
Ancica prvotno napisa
Citiraj:
jošmalo prvotno napisa
Ma meni nije problem maženje, nego HIGIJENA!!! A kako nekoga s 55 godina naučiti higijeni :?
Kako ovo ruzno zvuci :(
da ružno, diskriminirajuće, ovdje ima i forumašica 40 +, pa da ih pitamo jesu li se prestale prati kad su navršile 40
Pa da li bi vi direktno iz štale došle bebi??? To radi moja svekrva :evil:
Nekad su bebe maltene zivile u stali. Ma, sto pricam, puno beba i danas zivi sa stalom kao normalnim dijelom njihovog zivota - pitaj samo svakog tko zivi na selu. Neki bi rekli da su cak i zdraviji neg oni koji zive u gradu. Neznam kakve veze ima stala s nehigijenom. Ja, onako kroz slobodnu procjenu, mislim da si ti ta koja ne zna mjeru.
Upravo ovakve stvari me i živciraju! Tako razmišlja i moja svekrva.Ako ti se tako sviđa sve što je bilo prije, zašto onda svom djetetu ne daješ kravlje mlijeko čim se rodi, jer tako se prije radilo. Da te vidim kako bi ti razmišljala kad bi se radilo o tvom djetetu. Ja i živim na selu, ali to ne znači da ću svoje dijete nositi u štalu da bi steklo imunitet ili da će mi kuća biti puna mačjih i psećih dlaka od mačaka i pasa koji su tko zna kuda sve hodali pa onda dolaze u kuću i rastežu se po krevetu! Nekakva higijena i nekakav red se ipak mora znati.
Samo sto tvoj koncept higijene i tvoj koncept reda nisu univerzalna istina. Kad vec pitas kako bih ja razmisljala da se radi o mojoj djecu, ja, kad razmisljam o mojoj djeci, jedno sto sigurno znam je da im ne zelim dati/uvaliti sterilan zivot, a posebno ne pod cijenu gubitka odrastanja u okviru sto sire obitelji. Dio smo ovog zivota, dio smo buba iz stale puno vise od zivota kemikalija i slicnih drugih drekova kojim trujemo djecu u ime higijene. I jos vise od toga, dio smo zivota nasih obitelji, makar neki od njih mozda nisu neznam kako revnosni u dezinfekciji svega i svacega, i ne poklapaju se s nasim razmisljanjima u svakom pogledu. Djeca trebaju bake, pa cak i onda kad ih bake maze nakon sto su cistile stalu ili se mazile s mackom ili psom.