pa možeš ih i samo močiti, al im duže treba, a ovako su tople i ljepše zgusnu, ja ti preporučam da skuhaš, a za probu probaj jednom i namakat
igraj se, isprobavaj
Printable View
pa možeš ih i samo močiti, al im duže treba, a ovako su tople i ljepše zgusnu, ja ti preporučam da skuhaš, a za probu probaj jednom i namakat
igraj se, isprobavaj
Budem, hvala na odgovoru! :*
Citiraj:
Školjkica prvotno napisa
I kak ih dugo kuhaš ? Na deklaraciji ne piše ništa o načinu pripreme..Imam Alnaturine pahuljice..
Još jedno pitanjce :) Karla ima dva kruta obroka ,prvi su uvijek žganci s povrćem ili voćem a za drugi većinom proso u raznim kombinacijama. Zanima me da li su dva obroka sa žitaricama prejaka? :?
pa kratko se kuha, ne znam valjda 5 min, pa probaj, ako ti se čini da su još pod zubom, još ih malo kuhaš po svom guštu
ne znam što ti znači prejako? mislim da su ove kombinacije ok, ja sam recimo na početku jedan obrok gledala kao "ručak" znači žitarice i povrće (kasnije i meso), a za drugi sam davala samo voće, iako nam je nekad ručak bio voće i žitarice jer smo dugo bili samo na jednom krutom obroku jer je malo jela, pa nisam htjela forsirat s drugim obrokom kad ne bi ni ovaj pojela
Mom mišonji omiljeni recept s prosenim pahuljicama (a bome i jedini koji pripremam jer ja, ne znam zašto, ne jedem proso, a ove pros. pah. kad skuham mi ne mirišu prebajno :/ ) je da u kipuće mlijeko stavim narezane suhe marelice i prosene pahuljice, prokuham par minuta i onda ostavim da se malo ohladi i zgusne. Mišonji zakon! :mrgreen:
Pod prejako mislim na kalorijsku vrijednost obroka ali isto tak na količinu jer ona smaže oko 3 dcl za svaki obrok pa se bojim da joj to ne padne teško na želudac.Citiraj:
Školjkica prvotno napisa
Danas sam joj spremila pahuljice s jabukom i kruškom (kuhala sam oko 5 min.) i sve je smazala ali sam primjetila da u tim pahuljicama ima i onih ljuskica (ko na kokicama) pa se bojim da joj se to ne zalijepi negdje u grlu (ni sama ne znam gdje)jer se je meni kad sam isprobavala zalijepila za grlo i tjerala me na kašalj. Kak rješavate taj problem? Sorry ak pretjerujem :oops:
evo danas je ručala proso i korabicu i oslica, naravno sve odvojeno, ima tih ljuskica, ona se ne buni, možda bi to i trebalo očistiti. :oops:
čuj mislim da ako jede toliko puno nema frke, da joj je prezasitno onda bi manje jela, ja to tako gledam, veseli se i guštaj, mi smo se borili na početku i niš nije htjela jest
Školjkice, koliko je stara tvoja beba ? I gdje nabavljaš korabicu u ovo doba godine?
ima 14 mjeseci, u voćarni u ulici, mozda nije sezonsko, al eto tu i tamo kupim nes a da nije kupus ili kelj
trudim se da jede sezonsko
Zanima me još da li je dobro davati djetetu proso svaki dan ili postoje razlozi zbog kojih ga je bolje davati rjeđe :? Pitanje je možda glupo ali stvarno više ne znam čime da ju hranim osim s kukuruznim žgancima, rižom i prosom + voće, povrće. S uvođenjem glutena bih ipak još pričekala... :)
ja već zaboravila kad ide pšenica, 8mj?, :lol:
imaš amarant, iako sam ga ja tek sad isprobala i još neke kojima ne znam ime
ne brini, i mi smo bili stalno na riži i palenti, brzo to prođe, sad uz to jedemo i paštu, ječmene, zobene pahuljice, pšenične pahuljice
Probala ovaj vikend, nije loše al ne znam... Ispadne ti ko neka voćna verzija nekakvog kruha ili sl., meni je bilo dosta suho pa smo se dosjetili da kombiniramo s pekmezom i nije loše. Ja bi stavila malo više mlijeka, dodala sam i vanilin-šećer (činilo mi se premalo slatko sa 2 male žličice meda). Bademe obavezno poprži jer se inače uopće ne osjete.Citiraj:
Ailish prvotno napisa
Hvala mamaV, probala sam i ja samo zaboravih napisati - al je meni ispalo bljakkk :( mislim da se trebalo još peći jer je ispalo jako puno mase, jedva je stalo u protvan - pa je iznutra ostalo mokro