a ja znam bračni par - Marija i JosipCitiraj:
Maruška prvotno napisa
OT: tatek, znaš li da imaš ime- i prezimenjaka u Puli?
isto OT: tanja_b i ja volim Ruse iz 19. stoljeća :love:
Printable View
a ja znam bračni par - Marija i JosipCitiraj:
Maruška prvotno napisa
OT: tatek, znaš li da imaš ime- i prezimenjaka u Puli?
isto OT: tanja_b i ja volim Ruse iz 19. stoljeća :love:
Ja sam Željka - bezveze, mm je Goran - sviđa mi se. Naša princeza je Nina-meni je to ime tako nježno, ženstveno, sexy i univerzalno. Mislim da će curka biti zadovoljna. Izbor je bio moj, jer mm nije mogao pronaći odgovarajuću zamjenu pa se na kraju složio. Za dečka smo htjeli Luka. Meni se ne sviđa ali zbog mm. Meni se sviđalo Mata.
Iako imam internacionalno ime, u zadnje se vrijeme stalno susrećem s problemom koji je upravo ovaj kojeg Linda spominje.Citiraj:
tatek prvotno napisa
Govornicima španjolskog ja sam Mariha. Bez obzira na broj ponavljanja, rijetko tko zapamti....
Mo'š si mislit, ima ih koji me i nakon x godina i dalje krivo zovu.Citiraj:
tatek prvotno napisa
No, nema veze. Meni to smeta, tebi ne i nema tu ničeg čudnog. Gdje bi stigli da svi imamo isti ukus i da smo svi identični?
Neki misle da se zezam kad velim da mi je mala Linda, neki se pak oduševe.
Odlučili smo se za djetetovo neobično ime zato što mm i ja imamo neobična imena..tata mi je Roman pa sam trebala bit Romana ili Ramona ali moja mam je bila luda za Rominom(pjevačica) i eto.MM je dobio ime po nekom danskom kraljeviću(lik iz bajke :mrgreen: ) koji se zvao Olsen ali su svekiji to čitali Elsen.MAureno se trebao zvati Moreno,Mauro,Rene....i od te kombinacije imena smo došlo na ime Maureno....(između ostalog neka od tih omena imaju značenje crn,tamnoput) a on se rodio i sad je još uvijek plavokos sa plavim okama,i svijetle puti......eto
nije Sunčica?!Citiraj:
anima prvotno napisa
MM i ja smo se odavno dogovorili (još dok smo hodali prije nekih 7-8 god) da ce nam dijete bit Nika ili Tin.
Nika kao božica pobjede, a Tin zbog Ujevića koji nam je *** :heart: ***
AAALI, dok sam išla u bolnicu rodit na radiu je svirala ona 'Djevojke u ljetnim haljinama volim...' to me toliko nekako razveselilo i podiglo mi raspoloženje da uopće više nisam bila nervozna/zabrinuta/u panici...
I cijeli porod (3,5 sata) u glavi mi se vrtilo : '...moj je grad večeras dobio luku...' Čak sam i pjevušila između trudova (ludaa!) tak da sam MM prije onog glavnog tiskanja pitala šta on misli o imenu LUKA. Valjda je bio totalno zblenut i nije se snašo što sad hoću pa se jadan složio :lol:
i eto Luka!
Poslije sam skužila da su još dvojica Luka u kvartu njegove dobi, ali meni ne smeta. A ni njemu - skroz su dobri frendovi. Citat: 'Znaš mama, mi smo ti svi Juka!' Šta će dalje bit, vidjet ćemo...
Ja imam dugačko i (u doba mog djetinjstva) vrlo neobično ime - Ingeborg - pa su me svakako zvali: Inge, Inga, Binga, Ingač, Ingica(mama i tata). Nije mi baš smetalo, sviđalo mi se biti drugačija od drugih...
Nevjerojatno!Citiraj:
Ailish prvotno napisa
Imam i jednog ime-i-prezimenjaka i u Zagrebu, i oba se bavimo pomalo fotografijom i, na kraju, oba smo uzeli kredit kod iste banke (tako sam saznao za njega). :mrgreen:
Ovo mi je zaista iz rubrike "vjerovali ili ne". ;)
Nakon njezinog rođenja razmišljali smo da se zove Sunčica jer nam je bila kao sunčica, ipak je Nina prevladalo...Ali mi ju danas iz milja ponekad zovemo Sunčica :heart: A na forumu sam kao anonimna pa zato :PCitiraj:
apricot prvotno napisa
ja Tamara, najbolja prijateljica takodje Tamara.... (vazda problem bio koju tracaju :lol: )
djeca Ran i Ben (ja htjela da se zovu Mak i Otto al' eto nije bilo prihcvaceno)
ja Tamara, najbolja prijateljica takodje Tamara.... (vazda problem bio koju tracaju :lol: )
djeca Ran i Ben (ja htjela da se zovu Mak i Otto al' eto nije bilo prihcvaceno)
Moje ime znate, dobila sam ga po baki, to sam ja, sviđa mi se.
Mom M. je ime dala biološka majka, ali kao da ga je birala za mene. To mi je najljepše muško ime, naše je, kršćansko, završava na n i na najljepši je način povezano s onim čime se ja bavim. Lijepo ime koje odlično stoji mom lijepom sinu.
Pridružujem se pristalicama naših imena - ako se svijet globalizira pridonesimo i mi njegovom bogatstvu.
A ja vam baš neću reć! :P
vertex, tvojeg imena se i sjećam, iz starog nicka :P
Eto, žena napravi jednu grešku, i odmah joj to zapamte!
moj se Filip zove po jednom malom bebaču kojeg sam čuvala sa 18 godina, i tolko mi se podvukao pod kožu da sam rekla da će mi se dečko zvati po njemu. Ivi je Filip dao ime kad sam bila trudna 4 mjeseca, do tada nismo još o imenu niti razmišljali, a pogotovo ne o Iva. Svaki dan nam se sve više i više sviđalo i u kombinaciji s njegovim imenom i u kombinaciji s prezimenom. MM se zove Darko, a ja se zovem Suzana. pošto je moj tata sudanac htio je da se zovem nekako gdje će svima biti lako izgovoriti i odmah je odabrao žensko i samo žensko ime, iako nisu znali da sam curica.
LR, znam za to ime.
ja sam Gabrijela i sve do srednje škole sam bila Gabi, tak dok su me ovi počeli zvati punim imenom, bilo mi je i čudno i nekak :?
MM je Ivica
kolegica se zvala Đurđica i to joj je smetalo pa si je promijenila ime u Rujana :heart:
Riana mi je lijepo ime, ali mi nekak nije išlo za moju curu...
Ja sam ova Jadranka iz nicka MM je Marko.
Djeca su nam u potpisu.
Duju sam jaaako teško prihvatila. Čak i nekoliko mjeseci nakon rođenja.
Luka je odma bio dogovoren i prihvaćen.
A zašto ta imena?
Ja sam dobila ime koje mi je nadjenuo stric koji nije mogao imati djece. Svima se svidilo, pa sam tako postala jedina Jadranka koju znam dok se nisam udala i dobila ime (i prezime) moje svekrve :x (kad se javljamo na telefon i netko traži za nas pitamo "jel trebate stariju il mlađu" bude zbrke ponekad al riješimo stvar)
Duje je dobio ime po djedu.
Doduše kad sam čula da će se mali tako zvati (MM mi je rekao "moš' se nasadit na trepavice i prošetat gradom moj sin će se zvati po mom ćaći jer san ja tako zacrta kad san ima 15 godina") prvo šta sam rekla: nema šanse da se moje dite zove DUŠAN :shock: ...našli smo kompromis u Duji i sad mi je jedno od lipših imena.
Luka mi je krasno ime...
A ako bude cure...Bit će ili Lucija (prekrasno ime-povezano sa prekrasnom osobom) ili Maja (izvedenica prvih slova MM-ovog i mog imena)
Ja bih ostavila svoje prezime. :mrgreen: :mrgreen:Citiraj:
jadranka605 prvotno napisa
mm je Kristijan, ja Sanja a Vita je trebala biti Lu, Luna, Erin ili Vita i na kraju smo se odlučili za Vita (ne od Vito, već od vita(život)). MM je od milja zna zvati Cedevita ili Vitaminka (njemu najdraži ajvar :roll: ) a ponekad i Vinko :?
Ja sam jelena i kad sam bila mala bilo mi je to grdo i bezvezno ime jer su se tak zvale samo neke stare babe, a u to vrijeme su bile popularne sandre, andreje i sl. i onda mi je bilo žao kaj nemam neko "moderno" ime.
Sad mi je moje ime baš super i nikad ga ne bih mijenjala.
Sad kad biramo ime za bebu, za dečka mi je bitno da ime ima neko značenje i da je starinsko jer mi tak zvuči jače i muževnije. Nije baš neki pametan razlog, ali ne mogu si pomoći, jednostavno mi neka moderna imena zvuče malo previše pederski. Npr. sviđaju mi se stara narodna imena kao Gabrijel, Andrija, Mihael, Jura, Toma...Nikad ne bih mogla nazvati dečka Lino, Nino i sl. jer mi to nikak ne paše. Sorry ako se neko tak zove nije mi bila namjera nikog uvrijediti.
Za curu mi je bitno da ime zvuči nježno i ženstveno, pa mi ne dolaze u obzir imena poput Barbara, Katarina i sl. jer mi zvuče pregrubo. Za sad mi prevladava Paula ali imam se još vremena predomisliti do jeseni.
Mi smo Olivija i Miljenko i puno prije trudnoće smo zabrijali na Gabrijela. I ja i mali imamo "j" u imenu i oko toga smo dosta razmišljali. Odluka je ipak pala na pohrvaćenu verziju...
A razmišljanja o ženskom imenu nam pak stalno uključuju slovo R!
Ja i MM smo isto htjeli za bebu hrvatsko ime. Tri najbolja prijatelja su me odgovarali, govorili kako je bitno da je ime internacionalno - jedan je predlagao Toni, ali obavezno sa y na kraju jer je to u UK (gdje on zivi) inace zensko ime (!?!). Bio bi mi sin ko neki mafijas. :mrgreen:
I mi se odlucili za Kreso. Ne svidjaju mi se imena na -mir, ionako bi ga svi ovako zvali. Ja sam bas u to ime :zaljubljen:
A i sama sam zivjela vani i radim sa strancima i lome jezik oko mog imena - pa mi nista nije bilo: za Francuze sam bila Gzeniža i Gzena, a za Engleze i Amere Kendžia, Zinia i svasta nesto... Meni to bas zabavno :)
Btw, Luna - tek nedavno sam upoznala svoju prvu Martinu u zivotu. I nije iz Dalmacije. ;)
Ja sam Slavica, MM nemam :lol: bio nekada, nije vrijedan spomena, ups zasto uopce pisem o njemu. Cure Iva i Sara, eto dopale su nam se imena iz prve, jednostavna, lako pamtljiva :love:
Kod nas je MM birao ime, da je bila curica bila bi Zara (bili smo 100% sigurni da je curica), ali stigao je Marko. MM je birao ime, to je bio kompromis jer sam ja zadržala svoje prezime i dodala njegovo. Inače je je htio još i Max. Mislim da je ovako super ispalo. Tata Milan, mama Sanja i mali Marko.
Meni je ime birao tata i zadovoljna sam. MM je lošije prošao on je trebao biti Željko, no kako to već ide stari mu se napio i prijavio Milan.
Ja sam Nina,a MM je Ivan.
Djecu vidite u potpisu,prezime sam uzela muževo,šibensko,što mi je odlično jer je totalno originalno u gradu gdje živim.
Samo mi se svi smiju jer imam inicijale NN :mrgreen:
MM i ja smo par godina zivjeli u USA. Njega su zvali Đurajka, Đurika, a kad bi se polako potrudio objasniti da se zove Jurica, ostao bi, uz najbolju volju sugovornika, Jurika.
Ja sam bila Dajđana, Dižana i sl. i to samo zato sto su moji starci stavili j u Diana, dakle Dijana.
Nakon par godina prekrstavanja i od najboljih prijatelja, prioritet nam je bio da nam dijete ima
1.takvo ime da se na bilo kojem jeziku moze izgovoriti normalno i
2.bez ikakvih stranih znakova
3.i ne precesto.
Fiona je jedino ime s kojim smo se i mm i ja slozili. Ja sam ga predlozila, no danas mm tvrdi da se on toga sjetio prvi. U to vrijeme je crtic Shrek vec bio davno prosao, a drugi jos nije ni dosao, pa smo ime dozivljavali kao standardno britansko ime (znaci plavokosa na keltskom, i pogodili smo).
Familija je tada gundjala (deda je poznavao neku nesimpaticnu irkinju Fionu), no svi predskolarci misle da je ime cool.
Prosle jeseni, drugi dan vrtica, jedan mali mi je prisao i pitao: A kad ce doci Shrek?
Kako ce joj kasnije biti s tim imenom, tko zna...
Oduvijek sam htjela kratko ime za svoje dijete ( valjda zato jer je moje dugačko-Tamara),a i htjela sam da je lako za izgovoriti )
E onda sam se udala za bosanca (Samir) i odmah dala do znanja da ja biram ime ( da me ne zapadne neki Mujo :lol: ,bez uvrede,naravno)
E onda sam ja rekla da će se sin zvati Max , na što su SVI u našoj blizini počeli padati u nesvijest i rekli da sam poludila,a meni je to najljepše ime na svijetu
A onda smo postigli kompromis sa Rokom,iako su naši starci do samog rođenja jaako negodovali,ali kao što se vidi iz potpisa , ovaj put nisam odustala,i nije mi žao,kao da je oduvijek trebao biti Roko i tako je i bilo....
Ja volim imena s 3 slova (kao što se vidi u potpisu)! Za Miju su alternative bile: Luna, Nika, Ema, a za Tina: Neo.
MiRan? MiRon? Rio?Citiraj:
Moji su Erik i Ira, ja se zovem Iris, a MM Robert. Svi smo nekak sa R.
Sad nikako da smislim ime za dečka. Trebalo bi biti kratko i imati R.
Ja sam Fanita. Neobicno , zar ne? Prezimena , djevojacko i sadasnje nitko nije uspio tocno napisat jer su preslicna onim poznatijim. Mm je Vicko, meni bas lijepo ime. Moje bebeline se zovu Frane i Kate. Za Katu su jedno vrijeme u opciji bili Lucija i Perina ! Perina nije mm dozvolio , a sad cekamo necakinju Luciju ( nadam se da je cura) . :D
potpisujem.Citiraj:
vertex prvotno napisa
osim sto cu reci da mi zxuja ima dva imena. prvo prema najpoznatijoj bos. izbjeglici, drugo je bilo predvidjeno za djecaka, nakon amnio-testa odlucili se oba imena joj dati. razmisljala sam i o trecem (sofija il ana), nije beg cicija. mm rekao dosta su dva. :mrgreen:
ja sam bila jedina Maša u svojoj generaciji i to mi je išlo jako na ......živčeke :mrgreen:
ono samo veliš Maša i svi znaju tko je ,prezime mi ne treba
katastrofa :roll: i sada me svi zovu po imenu :evil:
i zato je moj sin Marko ,a kad naraste nek si mijenja ime u Getriba ako mu se sviđa
mi smo Ivo i Renata, jednostavno i nekako obično.
Ema je naš zajednički izbor, ali i skraćeno od Emilija- moje dvije prabake, Ćehinje, uz koje sam odrasla.
Iva je po tati, a i da bude kratko kao seka.
Andrija nije po nikome, ali bit će on ljudina i pol pa će se već netko zvati po njemu :D
Sve u svemu, jako volim imena svoje djece i baš su mi skladna-onako-oduvijek i zauvijek! Ema, Iva i Andrija!
meni se nasa imena svidaju,cesta su ali ne precesta(Renata i Slaven) ,htjeli smo kratko ime za dijete s obzirom da je prezime dugo ,tako je nasa mala bebica dobila ime Mia, izbor je bio moj a MM se slozio s tim imenom,
da je bio decko onda bi bilo malo teze, ja sam htjela Jan a MM-u se bas i nije svidjelo to ime ,a nije imao neku ideju( u biti je ali je to duga prica),al eto dobili curku pa je bilo sve puno jednostavnije
Ti imaš obrnutu frustraciju od moje. :lol: :love:Citiraj:
maria71 prvotno napisa
Erika je dobila ime po ženi koja je brata i mene udomila tijekom rata.
Da smo dobili sina,zvao bi se Fabijan ili Grgur. Prezime nam je neuobičajno,pa se ime slaže sa prezimenom. Glupo mi je strano ime i domaće prezime npr.Chyara Mišiković.
Ja sam Sonja, a MD Kristian. Nase zlato se zove Jan, a u djiru su bila jos dva imena: Gabriel i Ian. Gabriel je bio na prvom mjestu, ali kada sam mojoj sveki i njenoj mami rekla, onda su obe slozile facu i pitale "pa kako cemo mu tepati? pa to je predugacko ime!" i slicne gluposti. Bas sam bedasta sto sam ih poslusala, tako da sam odlucila ako drugo bude musko, biti ce definitivno Gabriel. Kada su prvi puta vidjele Jana, krennule su tepati mu; "Janko mali" a ja sam skocila: "pa ne zove se Janko, vec Jan, molim lijepo." Od onda mu tepajusa sunasce, zlato i slicne stvari! :lol:
Da smo imali curicu, svakako bi bila Fiona. MD se to ime jako svidjelo, pa dalje nismo niti razmisljali.
Mi imamo NURU ( od milja ju zovemo ceca :lol: , da pojasnim Nur=svjetlost, ar. , pa bi to u našem materinjem bilo kao Svjetlana).
A zašto Nura? Pa imali smo svakakvih opcija, uglavnom za curku nam se sviđalo Tanija, Sarah. Za dečke nismo previše mozgali, kao da smo imali feeling da će biti žensko. Kako do samog poroda nisam znala da li nosim curu ili dečka, nismo se opterećivali ni imenom. Svoje drago djetešce sam prvi put vidjela tek treći dan po porodu :( i to kada sam se onako u obliku polumjeseca (nakon carskog) odšetala sa babinjača do pedijatrije gdje je malena ležala jer je bila nedonošče. Pozvonila sam i onako plačući zamolila da mi pokažu moju bebu. Iako nije bilo vrijeme pokazivanja beba, a ja sam mislila da ću umrijeti ako ju odmah ne vidim, sestre koje inače strepe od doktorice K., ipak su se smilovale... Taj trenutak nikada neću zaboraviti!!! Povele su me do sobe i tada je jedna donijela malu bijelu štrucu.Vidjela sam samo prelijepu glavicu sa puno crne kosice, malenu kao jabuka i lijepu kao iz bajke o Snjeguljici. I imala je svoju svjetlost!!! Tu svjetlost po kojoj je dobila i ime. Došla sam u sobu, legla na krevet, zaplakala i samo mi je u glavu došlo: Bit će NURA!!! :heart:
To je moja patetična priča, moje dijete ima ime kakvo ima i ja sam happy jer je mogla biti i Snjeguljica! :lol:
A ako Nura bude imala brata, zvati će se MAK!
Mi smo se otprilike vodili tatekovim idejama :mrgreen: Pa nismo htjeli ni strana ni biblijska imena. Zorka je dobila ime po baki, Jasena se svidjelo muzu, kao asociralo ga je na jedan jasen koji je rastao blizu njegove kuce...jos smo u fazi smisljanja imena za trece dijete.
Ja sam Ilka, dobila ime po baki. Muz je Samobor, simbolika njegova imena dolazi otuda sto su ga roditelji dobili u poodmakloj dobi...pa kao vjerovatno ce ostati mlad bez njih, morat ce se sam boriti kroz zivot itd. (tako je, nazalost i bilo :( )
Kad sam se udala uzela sam muževo prezime koje je tipično zagorsko (ono il po bilju, il po životinji, eventualno po nekom zanimanju), a uz njega niti jedno ime ne zvuči dobro. I tako je bio problem kad sam rodila sina. meni niti jedno muško ime nije bilo dovoljno lijepo, a u kombinaciji s problematičnim prezimenom još i više. Sviđalo mi se Luka, ali je tad svaki drugio bebač bio Luka. A mene to užasava, htjela sam ime koje nije tako često. I onda sam mužu predložila da malome damo ime Lucian i to bez j jer mi se činilo suvišnim. Ovaj je naravno bio u šoku i niti čut jer se u Zagorju nitko tak ne zove ( pa u tome je i bila poenta.) :lol: Onda sam pribjegla lukavstvu, obradila sam svoju sveki kojoj s eime jako svidjelo, a ona je onda obradila svoga sineka i tako sad ja imam svoga Luciana. :mrgreen:
Sad kad sam trebala roditi curicu, Lucian je izabrao ime Lorena po svojoj teti iz vrtića. I tako sam ja mislila kako ću dok rodim to promijeniti jer sam ja htjela Amelie ili Erin, ali su se svi urotili protiv mene i nisu dali da bude drugačije nego Lorena. Dobro lijepo mi je ime, ali ono to mi je lik iz sapunice. ;) Moja curica je stalno nasmijana i baš je dobrica prava Amelie, šmrc.
Ja sam Mirela i to mi je najljepše ime na svijetu, jako sam sretna kaj ga nosim. A ja sam ga dobila nakon što se moji roditelji nisu mogli dogovoriti oko toga. tata je predlagao Ana Marija, mama Morana, a sestra Jorgana. :shock: Moji starci su tada obožavali francusku pjevačicu Mireille Matheu i onda im je to tak palo na pamet. Sve opcije imena su napisali na papiriće ubacili u zdjelu i dali mojoj sesetri da izvlači. Izvukla je ono najbolje za mene, a ja nikad nisam saznala kaj bi bilo da je izvukla Jorganu. :lol: