očito je naletila na krivu osobu koja se ne slaže s politikom kuće.Citiraj:
ne kužim zakaj je ovoj ženi tako ispalo
Printable View
očito je naletila na krivu osobu koja se ne slaže s politikom kuće.Citiraj:
ne kužim zakaj je ovoj ženi tako ispalo
ja ti mogu reći da je takvih situacija itekako BILO,
i drago mi je da se,ako ti tako kažeš,situacija promijenila na bolje
garantiram da u 2004.vege menija uredno nije bilo,moja cimerica je bila vege
i cijeli "meni"se sastojao od toga da su meso frknuli van
dakle:ručak=pire krumpir
napreduju,to mi je drago čuti
e sada neka me netko prosvijetli ako griješim ali vegani ne jedu životinjske namirnice, a šaumrole su od jaja točnije krema je od hrpe bjelanjaka, a u tijesto ide također jaje...to baš nebi prošlo...Citiraj:
lasica prvotno napisa
osim toga stanoviti doktor ne priznaje vegetarijanstvo,eto šteta za nju kaj nije dobila vegetarijanski meni jer su svi od Hermana do svake čistačice znali da je vegetarijanka,čak je i jedan doktor (dobrica) išao pitati pa je rekao da nažalost nema, zašto im to nije rutina stvarno mi nije jasno :?
a 2004? može biti.mislim da mi je mama (koja radi tamo) baš nekaj i spominjala da je to relativno nedavno uvedeno
-taj meni.a čuj,za šaumrole,brijem da se oni drže onog vegetarijanstva tipa može sve osim mesa i ribe. :roll:
ma neeeee 2004. meni je frendica rodila 15.07.2007, a ležala je čak i na održavanju u 6. mj na patologiji, pa ti velim ništa od toga, nosio joj muž klopu,malo ja, Vege Hop...
ja sam pričala o 2004.
A kako stvari stoje sada 2010?
Ja sam vege i ostala vege kroz trudnoću.
Uopće nisam niti planirala ništa u bolnici govorit,
već sam se dogovorila sa svojima da mi oni donesu klopicu :)
Ali kada već postoji topik, ajde da pitam :)
ja ti jedino znam podatak od prije dvije godine -sestra mi je pričala kako su imali vegeterijansku prehranu, ali da su je ukinuli jer su žene shvatile da je to bio puno bolji meni,pa su svi glumili vegeterijance :-)
ja sam bila na neslanoj dijeti i ta je bila puno bolja od obične hrane (voće, kolači, bla bla...)
Hvala :)
Idem baš sutra na pregled pa ću pitat i u bolnici :)
Bila sam u Vinogradskoj na profilu šećera ukupno nešto manje od 2 dana, ali nisam imala nikakvih problema jer sam vegetarijanka. Odmah su me sestre na šalteru odjela pitale da li jedem meso, jaja, mlijeko, ribu, rekla sam da ne jedem meso a da sve ostalo dolazi u obzir, ali da više preferiram jogurt i fermentirane proizvode od mlijeka. I dobivala sam na kraju bolju klopu od svih ostalih, bio je i vege odrezaka, ribe, povrća, tako da se zbilja ne mogu žaliti. Prema meni su bili super kulturni i nitko nije radio nikakve probleme oko toga, tako da me ovo zbilja čudi, jer sestra je obavijestila kuharice i točno su znale koliko obroka imaju za vegiće, koliko dijetalnih i sl. a tete koje su nosile klopu su znale da imaju jednu vegetarijanku u tom dijelu hodnika :P
Moguće da ti frendica nije napomenula odmah po ulasku na odjel dežurnoj sestri koja brine o tome, jer tete koje dijele hranu nemaju s tim veze što netko jede a što ne, one samo dijele hranu prema uputama od sestre koja prenese kuharicama koliko kakvih obroka treba pripremiti.
Isto danas i meni rekli - i doktorica i sestra,
samo neka napomenem da sam vege i da nema frke :)
Odlično! :klap:
ovo je zaista odlican pomak :)