Roko :*
traktorka :*
Printable View
Roko :*
traktorka :*
Pusa Roku. :*
Stijena ja sam ti postala zgovornik jednoplodnih trudnoća - pogotovo za prvorotkinje. Naime kad si mlad neznaš se kak spada ni za sebe brinuti a kamoli za dijete, a kamo li za tri odjednom. Ali i dalje tvrdim da ja ni neznam kak je ljudima s jednim djetetom - vjerojatno (od prilike) isto ko i meni s tri jer ja jadna neznam kak je s jednim, a vi , fala Bogu, neznate kak je s tri odjednom iste starosti.
:oops:
Samo zavidim mamama s jednim djetetom jer mogu bez frke bilo kam s djetetom i to same, bez pol frke se djeca ostave bakama i tako to.. Moja djeca su zakinuta za vrijeme sam s mamom
Modesty :love:
Roku velika :* i traktorki na pametnoj reakciji :love:
Jučer ništa od našeg kupanja, padala je krupa veličine oraha (ne pretjerujem).
Inače, MM je danas otišao po nalaz jurine stolice, nema nikakvih virusa ili bakterija (a ovaj sam put bila sigurna da ima ;) ), hvala Bogu!
Al čemu onda tako dugotrajna bol u pupi i smrdljivi proljev nekih 5 dana?!
Možda sipak samo prekupao!
Eto, vidite vi kontinentalke, vaša djeca bar ne "prehlade stomačić" od preuranjenog brčkanja :/
Wana-da nisu zubi,nama izbijaju petice polako i nekada Roko ima proljev,e sad jel to od zuba ,nemam pojma,i bolje da je nalaz negativan... :*
e da, izbijaju mu petice, stvarno mi nije palo na pamet...nakon što su mu izbile trice, više i ne pomišljam na zubićeCitiraj:
traktorka prvotno napisa
A bunilo me je grčenje i jooooooooooooj mama boli me pupa!
da, ali i temperatura ili bol u trbuhu "od zubića" je zapravo od virusa (ili nedajbože bakterija) jer kad rastu zubići djeca više prčkaju zmazanim ručicama po ustima, pa unose raznorazličite džidže koje onda mogu izazvati temperaturu ili nešto drugo.
ali od samog rasta koliko znam ne može biti simptoma, netko je to nekada negdje rekao, da bi onda djeca s obzirom da stalno rastu, stalno bila i bolesna.
aaaa, što sam sad pametna :P
dok se okrenem vi već na novom dijelu...sorry za kišu :oops: :P , ali dobre vijesti su da je kod nas danas sunce, tj. sada, a koliko će biti ne zna se...jutros smo u vrtiću imali biser, kako ga požurujem da mu obućem pape velim mu da sjedne i da se smiri jer kasnim, a on fino meni veli "No, rili (really)" :shock: to ti je kada ima malih engleza u grupi, ali zato debela mama danas ide na euritmiju (kako teta objasni nešto kao ritmika) u vrtić :D , došla je vaša zemljakinja iz Splita i djeca imaju euritmiju cijeli tjedan, a mi veliki tri dana u tjednu u 17:00...javim vam kako sam izgledala, da je još to ovjekovjećiti sa fotićem :lol:
Pa zato mi tebe i volimoooooo :*Citiraj:
Stijena prvotno napisa
Da,slažem se da izbijanje zuba samo po sebi nije vezano za bolest, ali može imati popratne pojave. Jedna od tih pojava kod Roka su uvijek bili jako rumeni i vreli obrazi i to samo taj dan kad mu zub(i) izađe van,a nema temperature.;i još čekamo petice koje nikako da probiju... :x
Jel su nekom od vaših izašle petice ?????
Bera-baš me zanima šta je to zaista euritmija -ja sam se godinama bavila ritmičkom gimnastikom ali za ovo nisam nikada čula :? ,pa mi budeš objasnila.....
mi imamo dvije petice, te očekujemo uskoro i ostale ako i nisu već došle, par puta se je žalio da ga bole zubi...Citiraj:
traktorka prvotno napisa
a za euritmiju ti javim i mene baš interesira šta je to, budem li noge morala dizati do neba od sutra sam na bolovanju :mrgreen:
mi imamo dvije petice, te očekujemo uskoro i ostale ako i nisu već došle, par puta se je žalio da ga bole zubi...Citiraj:
traktorka prvotno napisa
a za euritmiju ti javim i mene baš interesira šta je to, budem li noge morala dizati do neba od sutra sam na bolovanju :mrgreen:
Baš i mene zanima za euritmiju, posebno zato što u jednom našem vrtiću kojeg ja jaaaako favoriziram i nadam se da ću biti dovoljno vrijedna voziti Juru svako jutro tamo, jer nam je od kuće udaljen 10-ak min vožnje(ma baš sam razmažena! :oops: ) tjedno dva puta imaju euritmiju!Navodno plesni/čudnovati pokreti uz glazbu, a služe jačanju psihofizičkog stanja, koordinaciji pokreta djece (i odraslih) i još svakočemu
Da, ni nama nisu izašle petice, a nema im ni traga....
Matej nikada nije imao neku posebnu reakciju. Dva tjedna ranije (vjerojatno kad je zub krenuo iz korijena) dobio bi laganu, laganu temperaturu (max 38 u guzi) i to jedno popodne i to bi bilo to.
Hvala Bogu!¨
Na zadnjoj provjeri smo imali dvije 'cijele' petice i dvije 'do pola'. Baš bi mu mogla ponovo malo zaviriti usta...
Nastavno na temu "petice", mi imamo jedmu cijelu i jednu koja valjda izlazi...
traktorka-dobro da je sve super prošlo, :* roku
maruška- da te pitam još za predavanje-je li koristila za demostraciju lutku ili je na dobrovoljcima pokazivala?
bera-go girl go!
m b- i ja sam mislila da bi bilo super imati bliziće, sad te potpuno podržavam u zagovaranju ;)
wana- nadam se da jesu zubići i :* ozdravilica mališi
mi imamo petice, izašle prije trojki :roll:
yas- da pls ako ti nije teško ponovi što si pitala, zaboravila sam :oops:
Traktorka, iako nije za viditi po mom sadašnjem obliku i agregatnom stanju i ja sam se bavila ritmičkom gimnastikom (prije toga sportskom gimnastikom - zbog tog sam ostala metar i šumska jagoda)
Josie - za demostraciju je korištena lutka.
Jedina prikladna 'dobrovoljka' Gea, zaspala je prije demonstracije.
Kasnije, kad smo opipavale marame, Anne je bila 'pri ruci' da ti pomogne oko namještanja.
Petice???
mi ih imamo već više od pola godine...
(ivan je dobio 1. zub sa 3 mjeseca...)
a kad idu 6?
Josie..pitala sam za odvikavanje od pelena da nam malo opišeš kako je to išlo kod vas, koliko dugo, koliko gaćica moram pripremiti, tuta ili wc, kako planiraš riješiti noćnu i bude li mu suha ujutro...
e da i kaj je sa prekrivačima za krevet? mislim onim tvojim unikatnim pixie prekrivačima?
e da i jesi li nabavila možda gumiranu plahtu za krevet kad mu budeš skidala noćnu pelenu i gdje se to može nabaviti?
eto ti sad kad nisi odgovorila odmah sad ih imaš duplo :P
pa ja mislim da još uvijek traje, jer ga moram podsjećati ponekada kad se zaigraCitiraj:
yasmin prvotno napisa
ja sam pripremila ravno 0, jer je one koje sam pripremila za prošlo ljeto opako prerastao.Citiraj:
yasmin prvotno napisa
sad ih imamo desetak, ponekada je doma u donjem dijelu pidžamice bez gaćica
oboje, kako mu kada dragoCitiraj:
yasmin prvotno napisa
ne planiram, obilo mi se planiranje sa dnevnim, vidjeti ću kada bude spreman.Citiraj:
yasmin prvotno napisa
za sada je noćna definitivno in jer je debelo popiškena, a i mrsko mi se dizati po noći sa snenim djetetom i voditi ga piškiti
misliš, kada će u slobodnu prodaju :PCitiraj:
yasmin prvotno napisa
imam jednu malecnu koju sam zabunom kupila dok se J. nije još rodio.Citiraj:
yasmin prvotno napisa
mislim da je to bilo u tl-u, sada mu je metnem pod guzu za dnevno, ako mu pobjegne.
ajde, pa možeš ti to i bolje 8)Citiraj:
yasmin prvotno napisa
pa ja mislim da još uvijek traje, jer ga moram podsjećati ponekada kad se zaigraCitiraj:
yasmin prvotno napisa
ja sam pripremila ravno 0, jer je one koje sam pripremila za prošlo ljeto opako prerastao.Citiraj:
yasmin prvotno napisa
yasmin prvotno napisa
ne planiram, obilo mi se planiranje sa dnevnim, vidjeti ću kada bude spreman.Citiraj:
yasmin prvotno napisa
za sada je noćna definitivno in jer je debelo popiškena, a i mrsko mi se dizati po noći sa snenim djetetom i voditi ga piškiti
yasmin prvotno napisa
yasmin prvotno napisa
mislim da je to bilo u tl-u, sada mu je metnem pod guzu za dnevno, ako mu pobjegne.
yasmin prvotno napisa
yasmin prvotno napisa
yasmin prvotno napisa
yasmin prvotno napisa
yasmin prvotno napisa
yasmin prvotno napisa
yasmin prvotno napisa
yasmin prvotno napisa
ajme pozlit će mi, pa jel' moglo ovo otići više puta?
sigurna sam da sam poslala još barem dvaput :roll:
Kako postižete da vas djeca slušaju u određenim situacijama?
Npr. naša ulica stvarno nije prometna, osim ljudi koji tu žive stvarno rijetko tko prođe. I tako se djeca tu igraju i šeću (ima puunnoo djece). Ja vičem za Matejom pazi auto ili vrati se, jer sad mi je stvarno teško stalno trčati za njim ili ga voditi za ruku (to ne bi ni dao), a moj je trbuh sve veći i veći.
Objašnjavanje baš ne pomaže. Kaže da neće više, a onda se pomami za loptom, djecom ili tko zna za čim.
Ima li lijeka ili nekog čarobnog trika......
wana u pravu si, iako je to teško opisati ovako dok to ne probate, naime cilj je osjećaj prostora, učenje geometrijskih figura, stanje duha i tijela, tj. povezanost, muzički taktovi, itd. evo dijela opisa euritmije koji sam našla na netu...Citiraj:
wana prvotno napisa
meni se je svidjelo iako mi je bilo malo čudno, ipak ja sam balkan girl :mrgreen:, ali sam se dobro osjećala poslije togaCitiraj:
Euritmija je plesni oblik umjetnosti u kojem se glazba ili govor izriču pokretima tijela; određeni pokreti odgovaraju određenim notama ili glasovima. Naziva se još i "vidljivim govorom" ili "vidljivom pjesmom". Djeca vrlo dobro prihvaćaju jednostavne ritmove i vježbe koje im pomažu jačati i uravnotežiti vlastita tijela i vlastite životne snage; kasnije, stariji učenici smišljaju i izvode složene euritmijske izvedbe poezije, drame i glazbe, pa time stječu dublje poznavanje tih djela.
Euritmija potiče i unapređuje koordinaciju pokreta i jača sposobnost slušanja, opažanja i neposrednog umjetničkog stvaranja. Kad djeca sebe dožive poput orkestra i budu prisiljeni držati jedan s drugim jasan odnos u prostoru, jačaju se i socijalne vještine
Josie-čini se da je to kod vas išlo bez većih problema,a mi nikako da se odlučimo za početak borbe protiv pelena,a mogli bi baš :oops:
AndrejaMa-kaošto si i sama napisala,čini mi se da je njihova koncentracija kratka,pa makar oni i znaju da ne smiju ipak se zaborave u igri,mislim da je jedini recept stalno ponavljanje dok ne utvrde gradivo(tamo negdje do škole :lol: )
Bera-meni bi se ovo sigurno svidjelo i ovako mi se čini jako zanimljivo !
Filipu nedavno nikla jedna donja petica, vjerojatno idu i ostale jer opet gura ruke u usta (na obje strane).
Euritmiju sam gledala odrasle kako plešu u sklopu jednog kongresa antropozofa-mislim da je to vezano. Zgodno. Cilj je otprilike pokretom izraziti emociju, misao i sl.
Htjela sam samo reći da mi fali Haribo,koja krstari Hrvatskom,ali i ostale cure........pa eto,javite nam se.... :love:
A gdje su svakodnevne pisalice :? ??
ja meditiram, vidim niko ni slova :mrgreen:
Osim dežurne :mrgreen: !!Citiraj:
bera prvotno napisa
ja se kupam u znoju jer još nismo ugradili klimu tamo gdje smo je trebali ugradit jer nije problem kupit nego bušit....oni koji trebaju će me shvatit :P i jaaaakoooo sam pistof zbog toga i nisam neki sugovornik
:x :evil: :x :evil:
ma neeeee, ja se to saaaaamoooooo šaaaaaliiiiiimmmmmm
:* :* :*
a između ostalog patrik mi se počeo budit usred noći i traži u naš krevet, hoće zaspat samo tamo (a nisam ga ništa hvalila, stvarno) i to naravno u 100 poza da ja ne mogu ni oka sklopit, i onda čekam da zaspi i onda ga nanašam u njegov krevet i tako noćas dvaput i između ostalog i zbog toga me danas nemojte ništa pitati
ajde dalmatinke pošaljite kakvu buru malo k nama, ona kiša ništa n rashladi, ovo je preeeegrrrrozno
He,he stijena -nisam ni sumnjala da me nećeš nasmijati....
A tema spavanja je moja (kao što već znate) bolna točka....Uvjerio mene noćas mm da ja spavam s Rokom jer njega jako boli glava pa da u miru odspava i ja rekoh ajd dobro pošto stvarno stalno on spava s njim....
I tako oko 2 me lupio nogom u stomak,pa oko 3 me opet slučajno klepio u kičmu....oko 5 otvorio oko i kaže mama mazi Roka (to mm-u ne radi) , najbolje je što je oko 7 sjeo na krevet i jasno i glasno rekao : Juri reno klio i srušio se na spavanjac opet do 9.
A ja naravno ništa nisam spavala i danas me mm ne može nagovoriti na slični scenarij :nono: .
I najbolje od svega što se on čudi da je Roko tako loše spavao.....
A ja se onda pitam zašto je onda tražio da ja spavam s njim :roll:
a ma daj pa nisam znala da je i roko baš takav nespavač
a moš mislit kako patrik "spava" sa mnom kad ga usred noći nosim natrag u njegov krevet koliko se hiće po krevetu
a kad mi usred noći počne zazivat: atooo, atoooo, atotus (autobus) i onda ja trčim po stanu tržim njegove autiće da bi dijete mirno spavalo i onda ujutro u njegovom krevetu nađem arsenal šerafa, autića, raznorazličitih dijelova raznorazličitih igračaka....moš mislit....strefi me
Ma ovo sad je suuuper !!
Do prije pola godine,malo više ,sam mislila izvršiti suicid :mrgreen:
mi smo noćas ponvno završili skupa u krevetu, ali s obzirom da sam bila toliko umorna, nekako sam odignorirala što mi dijete spava na glavi.
aaaaaa mokar od znoja, jadan, imao je samo pelenu i kratku pidžamicu i sav se oznojio (i baš me lijepo grijao :mrgreen: )
prije koji mjesec sam mu stavila jastuk jer mu je bilo malo udobnije, ali sad sam mu ga morala maknuti koliko mu je vruće, pokrivam ga samo šliferom bez poplona, ostavljam otvorena balkonska vrata preko noći (da mu baš ne bude direktno otvoren prozor u njegovoj sobi), i još uz to sve se sav razotkrije, a tabani su mu toliko vrući da je to za nepovjerovat (a nema temperaturu provjerila ja i to). više stvarno ne znam u čemu da ga stavim spavat da ne bude sav mokar jer kad se otkrije nisam sigurna da je to baš dobra kombinacija.
Stijena-još jučer sam ti htjela odgovoriti i onda zablokirao forum
Mi obavezno kad nismo doma ili ostavim propuh ili ako je užasno vruće (kao sada) klimu upalim da malo rashladi,a tako i prije spavanja. Odvedemo Roka u drugu sobu i klimom ohladimo spavaću,ne traje baš svježina cijelu noć,ali ne bude još nepodnošljivo. A i po noći spavamo uz otvoreni prozor. Ako je jako vruće ne pokrivamo ga,ili eventualno mala,lagana pamučna dekica,iako se uglavnom otkrije po noći........
Roko voli spavati na jastuku a dok je bilo hladno obavezno je tražio da se pokrije (iako imamo gradsko centralno i bude sauna u stanu) a i mi više volimo da je toplo nego hladno..
A kako će nam biti na +40 ne želim ni razmišljati....
Nadam se da ćemo onda biti već na moru....
Vidim da opet nikoga nema na forumu,pa drage mame (i tate) budu nas ukinuli ako ovako nastavimo :mrgreen: :nono:
A meni baš super pisati a nitko ne odgovara :P
Nema veze ,lijepo se zabavite za vikend pa mi se možda netko i smiluje u ponedjeljak.Šaljem svima veliku :*
ja sam tek sad uspjela uopće pristupiti na forum, i sad se ne mogu sjetiti što sam htjela jučer napisati :?
šta ti je trudnica!!!
no dobro, evo samo tek toliko da se zna da sam tu i da nas ne ukinu :lol:
Malo nas je al nas ima :D !!!!
Yasmin :*
I, fala Bogu, zašto neki od mojih nebi imao reakciju na Priorix - točno onak kak kažu 6-11 dana nakon cjepljenja. Super.. Mislav mi kuri 39,4 :( :cry: :evil: :evil: :evil: :x