imala je e.coli 10na5, izlječili, više se nije vračala. Ne pijemo ništa. A dobro, pretpostavljam da je to predostrožnosti radi...
Printable View
imala je e.coli 10na5, izlječili, više se nije vračala. Ne pijemo ništa. A dobro, pretpostavljam da je to predostrožnosti radi...
pa ne odlazite valjda svaki mjesec?
malo je možda nezgodno ako cijelo jutro čekate na Šalati...
baš da je to potrebno...
inače, možeš na uputnicu sama u Klaićevu nositi urin i primaju do 20 sati tako da ne moraš odlaziti s posla...
anima mi samo nosimo svaki mjesec urinokulturu u naš DZ, a Miha je imao sepsu i upalu bubrega.
Tašunica, pa i ja bih radije to sama nosila, a kad sam ove na Šalati pitala jel mogu ja donijeti rekli su ne, mora biti sterilno... Pitala sam nefrologa koliko dugo i često ćemo dolazit rekao je dugo, prvo svakih mjesec pa dva pa šest :? Ne usudim se na svoju ruku ne ići a opet tamo bude puno djece koja su bolesna i dugo se čeka i grozno je. A sad kad si rekla, i moja Nina je imala SIRS, a možda onda i upalu bubrega :? uzrokovanu e.coli :? Bit će da je tako
anima mi smo bili u zaraznoj. Doktorica nam je rekla da obavimo mikciju, ako je sve ok da još neko vrijeme nosimo urin dok nam pedijatar ne kaže da više ne trebamo.
Ja stavim vrećicu na pišulinca, na vrećicu čistu pelenu. On se relativno brzo popiške, jutros sam čekala 10 minuta. Vrećicu odmah zaljepim, srolam koliko ide, stavim u čistu plastičnu čašu i prekrijem folijom. Tako nosimo u labos.
Prošli puta je nalaz bio super pa pretpostavljam da je to dobar način.
Tashunica, koliko ja znam u DZ se ne radi bakteriulugija, samo se može provjeriti prisutnost bakterija u mokraći i broj leukocita, ali ne i vrsta bakterije...
šta vam piše na nalazima, ima gdje naziv kultra ili se spominju E.Coli ili klebsiella Pneumonie
U DZ Črnomerec možeš predati urinokulturu, a oni šalju na zvijezdu.Citiraj:
Adrijana66 prvotno napisa
Ma ja sma prvo i pomislila da je bakterija na pisicu...ali eto nisam na svoju ruku odbila pretrag.Citiraj:
Adrijana66 prvotno napisa
Pisic nije crven i noc spavamo,samo budenje za cikenje...
Ma ja sam vec opustenija ,sve je to nekako lakse.
E sad prevencija;kako sprijecito da bakterija ne ide u mokracu??
Ma ja sam puna pitanaja...mi kod dpktora idemo s zapisanim pitanjima :raspa: da ne zaboravim nesto,a bitno mi je.
treba piti puno puno tekućine, tako da se odstajale E.Coli ne nastanjuju i množe...Citiraj:
choko prvotno napisa
najbolje vode i raznorazna čuda od brusnice jer je to kao prirodan antibiotik...
kupanje ne, tuširanje da...
kupanjem se lako mogu E.Coli vratiti u mokraćni sustav kroz mokraćnu cijev...
mi se izuzetno kupamo u čajevcu jer on ubija E.Coli...
more da, bazeni strogo ne...
more je zdravo, a u bazenima osim što se lako može pokupiti ta bakterija, dijete je može prenijeti drugome...
mi nakon svakog kakanja obavezno tuširamo donji dio, jer ti se te bakterije E.Coli normalno nalaze u kakaču...
jedan austrijski liječnik je rekao da se ne maže s kremicom jer putem kreme E.Col isto putuje...
po mogućnosti brzo izaći iz pelene jer u mokroj peleni isto ima šanse vraćanja E.Coli...
ako nosi pelene često treba presvlačiti...
sve to je puno opasnije kod curica jer je mokraćna cijev manja...
izbjegavati slatko jer slatko na sebe isto veže te bakterije...
držati imunološki sistem snažni, mi pazimo na zdravu prehranu i ne idemo u jaslice baš zbog rizika čestih oboljevanja...
česte kontrole urinokulture su najbolja prevencija...
čak se javila jedna mama iz inozemstva i rekla da oni tamo prakticiraju trakice koje se stavljaju u mokraću pa mama sama provjeri stanje... jako praktično!
čula sam da je dobra juha od peršina, da češnjak izuzetno pomaže...
A svasta nesto...znaci njabolje bez kupanja?Slatko sam vec citala ...iako smo mali za slatko,ali dobro je znati za buducnost.Sokice smo tu i tamo,ali sam i to izbacila.
A jadni nasi malisani...ma i ja cijeli zivot vucem neke upale...s 4 god. prvi put u bolnici ,a zadnji puta sam zavrsila na hitnoj (prije 2 god.) toliko u bolovima da nogu nisam mogla podici.MM me tusirao oblacio.Povratili su me infuzijom i jos nekim pripravcima.
Eto zadnja dva dana opet lagana bol...
Ja malo odlutala na sebe :roll: ah
Primjetila sam da mu mokraca nema vise onako jaki miris,a i ne hvata se vise dolje rukicama.
Ma mi smo prije toga imali rota virus....tako da je imao proljev svakih 15 min.To je bilo uzas,ali tako je i doslo do toga.Non stop pokakani,imunitet pada ipak je bio izgubio 700 gr. u 3-4 dana.
Samo da sve zavrsi ,a hvala bog da ne idemo u jaslice...jer jos i to i onda nikad kraja.
Stigao nalaz urinok. i sve ok :D !jeeeeeeeeeeeee,nema vise zloceste e. coli :D
superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!! !
jel to sad bio urin vađen s kateterom?
choko :D :D
svima velike :*
Nismo urin vadili kateterom.Normalno doma srednji mlaz i to je to.
15. bi trebali kod doktorice koja nas je zaprimila u bolnicu,ali mi se ne vodi Nou u bolnicu jer kod nas u Ri epidemija meningitisa :evil: i ja sam vec paranoicna.Probat cu dogovorit da donesem sve nalaze pa da vidi da je ok.