e da, zaboravih - josh jedan veliki nedotatak je taj shto nemaju prechku.
Printable View
e da, zaboravih - josh jedan veliki nedotatak je taj shto nemaju prechku.
josh jedan zaboravljeni nedostatak je taj shto nemaju prozirni dio na krovichu tako da uopche ne mozhesh vidjeti djete kada vozish.
naša kolica to imaju i to im je nedostatak jer ja i onako ne vidim jer je postavljeno na sam vrh kupole (ja sam niska) i zato što taj otvor nije pokriven pa joj sunce stalno piči u glavu :evil:Citiraj:
MAMAvoliGITU prvotno napisa
samo da napomenem da sam i ja navijala za speedi, na kraju je pobijedio mm pa ga nismo kupili (nije mu izgledao dovoljno moćan?! :? ) Čitajući ovaj topik pomalo se tiješim :P
[/quote]
naša kolica to imaju i to im je nedostatak jer ja i onako ne vidim jer je postavljeno na sam vrh kupole (ja sam niska) i zato što taj otvor nije pokriven pa joj sunce stalno piči u glavu :evil:
[/quote]
ja to rjeshim tak da prebacim tetru il deku ak sunce pichi, nekak mi se chini bolje da ju ja mogu pogledat ak zhelim
haj, mi prodali speedija. Nije mi nikad legao, kolica su ogromna, teška, zauzmu cijeli gepek.
Lako su upravljiva, istina, ali sjedalo je tvrdo, ona uzica za namještanje naslona je užasna.
Sa as smo zadovoljni, i koristit ću je za 2. dijete, a kad dođe na red kupit ću i 2. kolica, ali speedi definitivno ne.
Košara je ok, ali moje dijete se nikad nije voljelo voiziti u njoj.
moram priznat jako mi je pasala visoka ruchka za upravljanje.
Svi nekaj pljuju, pa ja moram par dobrih :P
Imali smo stariju verziju Speedy kolica, ali mislim da su to sve nijanse.
Naša su imala na kroviću prozorčić i gumbić pomoću kojeg se isti mogao zakopčati da stalno bude otvoren.
Bila su fenomenalna i doslovce su me spasila kad sam došla iz rodilišta s Patrikom. Rodila sam hitnim carskim i nisam smjela nikakva kolica nositi (dakle dizati i tegliti po štengama) pa smo se brzo riješili klasičnih sa 4 mala kotačića. Kupili spomenuti Speedy i vozali ga posvuda - po šumi, cesti, drndavim ulicama našeg malog grada, a kad bi došla doma jednostavno sam ih "u rikverc" vukla za ručku prema gore i tako lagano dolazila do svog stana. Netko je gore spomenuo da nisu dobra za po štengama zbog širokih kotača a meni je to zapravo bio glavni razlog kupovine.
Široka su i to mi je bilo super, bebać ima mjesta. Pogotovo ak imae krupnije bebe. Evo ga kako spava u najspuštenijem položaju.
Prečku nemaju u originalnoj verziji ali se po novom ista može nadokupiti ;)
Mi smo bili super zadovoljni svojima sve dok mladi gospodin s nekih 10 mjeseci nije pošizio na zavaljen položaj i tada smo ova prodali i kupili svoj prvi Buzz. Genijalan je i predivan i skoro kao Speedy (da bar ima sva tri velika kotača).
podižem malo jer imam situaciju a da ne otvaram novu temu.
zanima me, jesu li zadnji kotači odn. gume za speedi i buzz jednaki? zna li netko? možda se ti sjećaš, tiwi obzirom da si imala i jedna i druga kolica?
naime, na jednom kotaču su mi pukle i vanjska i unutarnja guma a garancija je istekla pa su me u TL lagano otkačili. sad gledam na ebayu (jer više ne znam gdje bih!) ali ta guma je za Quinny speedi, buzz, Hauck i mnoga druga kolica pa mi je to malo čudno!
ili ako netko ima ideju gdje bih mogla nabaviti/ kupiti gumu ili cijeli kotač...
baby media centar? možda bi oni mogli naručiti?
ili babycenter.si
ja sam pitala u TL kad sam kupovala kolica što u slučaju da se probuši guma. rekla gospođa da nije problem, postoje zamjenske. ali ih oni ne drže niti neće u bliskoj budućnosti grrr :evil:
da, vidiš, baby center! uopće mi to nije palo na pamet. mada ne vidim da imaju samo kotače u katalogu (kao niti bilo što drugo od rezervnih dijelova).
pitat ću, nismo daleko od granice...thnx
za svaki slučaj, ako mi netko ipak može odgovoriti jesu li zadnji kotači, odn. gume za speedi i buzz iste...
samo da javim u slučaju da netko bude imao istih problema...
na drugom topiću sam saznala da su gume iste (za speedi i buzz). probala sam ih nabaviti u sloveniji, pitala u baby centru i preko mejla na soncek.si. vele da ne prodaju posebno kotače niti gume, niti ih ne mogu naručiti.
meni je ovo grozno!
zar nitko nije imao situaciju da mu je pukla guma na kolicima?! :?
jesi pitala kod vulkanizera? ili servis za bicikle? možda oni imaju...
ma jesam!
vulkanizer frknuo nosom...
:(
nisam još jedino bila u servisu za bicikle ali nekako mi se čini da ni nema smisla.
ovo prodaju na ebayu....nisam samo ziher je li to to. nakon što sam selleru javila dimenzije koje pišu na gumi, više se nije javio. :roll:
mislim naručit svejedno. a što drugo? :/ :( mogu jedino bacit kolica!
priajteljici se probušila guma na queeny freestyle3xl-u. nije ni tražila nove gume jer je uspjela popraviti s onim sprejem koji se koristi za krpanje gume od bicikla ili auta (kao pur pjena). sad je guma, doduše tvrda, ali se barem može voziti...
probaj, nemaš šta izgubit :/
ma gle, sram me reći, ali ja sam tako "dobro" napumpala gume na benzinskoj da im zaista -nema spasa. možeš mislit kad su pukle i vanjska i unutarnja guma. :oops:
..nedavno mi se probušila guma i bez problema su mi je zakrpali kod vulkanizera...
..da li netko zna može li se igdje dodatno naručiti prečka za kolica...nju imaju sad ovi noviji modeli...u baby media shopu ne mogu...neznam za TL...?
imaš cijelu temu o tomeCitiraj:
asphodel prvotno napisa
prečka za quinny speedy
samo da prijavim..
i meni pukla guma na speediju ( tj. vulkanizeru kad je napumpavao već krpanu )
link sa e-baya curly mame je ok ako kome bude trebalo. naručila gume. 195 kn s poštarinom, par guma i zračnica. tri tjedna sam čekala.
mrvicu su veće od originalnih i zato se mijenjaju obje.
a Turbo limač isto može nabaviti cijeli rezervni kotač, samo treba biti uporan ;)
Kupih preko neta Speedy...:zaljubljen:
E sad, interesira me, piše na njihovoj stranici da su to kolica za dijete do 9 kg...
Je li to istina???
Nisam mislila kupovati još jedna kolica (kišobran za veće). Mislila sam da će mi ta kolica poslužiti od rođenja do kraja, kada više nebude potrebe za vožnjom u kolicima...
Ma kakvi, to si nešto krivo pročitala.
To su kolica koja možeš koristiti do 3 godine ako želiš, nisam sigurna da imaju neko ograničenje u kilaži, a ako imaju to je puno više od 9 kg. Ne postoje Quinny kolica do 9 kg, koliko ja znam- tko bi to kupio?
Mi smo imali Speedi- jako kvalitetna, stvarno JEDINA mana im je što su dosta velika tj. široka.
E super onda, nema veze kaj su glomazna, takve sam i htjela... inače ih nebi kupila...
Hvala na odgovoru, ja se nadam da će mi biti SAVRŠENA...
Jao, jedva čekam da ih prvi puta upotrijebim...
Može li se ručka na kolicima okrenuti? I ako može, kako?
Ne
Speedi su mi genijalna kolica, jedva čekam da zahladi da otkantamo kišobran i vratimo se na naš bolid! Piše da može dijete do 3-4 godine, ovisno naravno o građi. Mislim nekih 15 - 16 kg.
Mi smo kupili kolica od curly mame i zadovoljni smo, mali je sad star preko 3 godine i bez problema se vozi u njima.
Zamjerke: - sjedeći položaj nije potpuno sjedeći, pa smo morali izmišljati svašta da bude kako treba. Ovako je kao poluležeći, a to djetetu nikako ne odgovara.
- kupola je nekako bezveze napravljena - tako da ustvari ne zaklanja od sunca.
i da dodam u nekim ducanima ne moze proci kroz blagajne, potom zauzimaju puno mjesta u gepeku, ali su super za terenske voznje. u biti menei su to kolica za ljude koji se puno voze po neravnom i koji imaju veceg klinca, za manje su totalno bezveze. naravno ovo je moje misljenje i ne treba vas odvratiti od kupovine istih ;-)
Kada se stavi as Maxi Cosi, izgledaju baš će će.
evo nakon višegodišnejg iskustva opet jedva čekam da ih vratim u pogon.
sjedeći položaj smo imali- jer je mm montirao onaj remen od male torbice za oko struka :)
velika su i skidala sam kotač- al mi to niej neki problem,
G je skoro do 6 mj bila u košari
nakon toga u normalnim kolicima,
za kišobran smo uzeli zapp- isto mrak.
ove sitne nedostatke su nam ipak prekrile prednosti.
i opet glasam za speedi!
Ja sam svoja upravo neki dan prodala zajedno s as i moram reći da sam se teška srca odvojila od njihhhh.nama su zakon. bila sam jako zadovoljna s njima jer samo puno,puno šetali po prirodi i neravnim terenima.As samo isto max.iskoristili. sada razmišljam o kupovini kišobren kolica,manjih, i nemam pojma što izabrati??!!mislim da bih opet dala veliku prednost MC i Quinny!
koja je razlika između zapp-a i zapp xtra? da li se kod ovih drugih ručka može prebaciti na drugu stranu ili ???
I ja glasam za speedy!
Dvije godine svakodnevnog korištenja po kiši, snijegu, vrućem asfaltu, bijelim putevima, stijenama... i jedini problem su probušene gume koje smo sad bez beda sredili u servisu za bicikle i uskoro ih ponovno bacamo u opticaj :) i mi skidamo kotač prije transporta, jako se lako skidaju sva tri, čisto stvar navike.
A potpuno okomiti položaj za sjedenje je moguće dobiti skidanjem platnenog dijela sa konstrukcije prije zatezanja remena!
Kad otpustiš platneni dio naslona sa konstrukcije (remen na klik-klak iznad natpisa quinny sa strane) iza imaš puno više lufta za potegnut onaj remen koji podiže naslon.
Nemam sad kolica kod sebe, al to bi trebalo bit to po sjećanju. Javi ako ne uspije pa ću ti detaljnije pogledat kad dođem do njih.
Ovo moram provat, jedino što mi smeta kod kolica je to da ne može sjedat uspravno. Inaće :ljubav:
Molim one koji su kupovali ova kolica da mi odgovore da li uz njih ide pumpa za gume i kišna navlaka ili ne. tnx
da,kada smo mi kupovali 1 mj.2010. da dobili smo i pumpu i kišnu navlaku i 2 vrst adaptera
u Turbo limaču ili negdje drugdje?