Ma,ja sam je do sad pila i u drugom dijelu ciklusa,ali mi se činilo da je netko spomenuop da je pio samo u prvom dijelu cuklusa,pa sad više ne znam da li da je pijem u drugom dijelu ili ne :? ?
Printable View
Ma,ja sam je do sad pila i u drugom dijelu ciklusa,ali mi se činilo da je netko spomenuop da je pio samo u prvom dijelu cuklusa,pa sad više ne znam da li da je pijem u drugom dijelu ili ne :? ?
moze se piti i u drugom dijelu ciklusa, a vrkuta i dalje u trudnoci (marulja tada vise ne treba)
hvala,pujice :*
Meni je maca-marulja gadna,gorka je i zato je pijem hladnu,tako mi je nekako lakše-eksiram je i gotovo.Ali nije mi neki problem...
Sad sam naručila i vrkutu i mislila sam miješati pola-pola,šta vi mislite?
Zadnji CB mi je pun bakterija(tako su mi rekli,a u ponedjeljak ću saznati tačno kojih),pa,šta mislite pomaže li i u tome?Piše da čisti sluz od bakterija,pa možda...
Nemate savjet,cure... :( .
A ja sam imala još pitanja... :(
mozes ih pomijesati, procitaj na ovoj temi zadnjih nekoliko str., pisalo se vec o mijesanju ovih cajeva.Citiraj:
silkica prvotno napisa
a sto se tice ciscenja od bakterija, nemam pojma, prvi put cujem.
Molim vas jedno objašnjenje. Treba li piti nepeta cataria ili marubium vulgare ????? :? :? :? Čitam već po sto puta (iskreno nisam svih 12 stranica), ali vidim da se obe spominju uz macinu travu i nemam pojma koju bi kupila.
Upomoooooooooooooć :mrgreen:
ja sam procitala svih 12 stranica :mrgreen:
vecina ih kaze marubium vulgare
e pa sad se nadam da su u pravu ;)
marrubii
E ovako,cure...Prošvrljala sam po jednoj staroj knjizi o ljekovitim biljkama i našla ovo,citiram:
Tetrljan,očajnica,marulja (marrubium vulgare,ljekarnički naziv-marrubii herba)
Ova biljka mijenja sastav sluznice,spriječava razvoj bakterija u njoj,olakšava izbacivanje sluzi.Pri tom sluznicu ne suši,ne podražaje i ne izaziva upale,ne remeti probavu,a pojačava tek.
To je između ostalog,a korisna je za mnogo toga...
A jeste li čuli i da je peršun dobar.To sam čula od mnogih žena,a evo šta sam još našla.
Peršun djeluje blagotvorno i na spolne žlijezde (dobar je za mokraćne kanale,jer olakšava izmokravanje,bubrege,čisti krv...).
Apiol u peršunu uzrokuje jače punjenje krvnih žila krvlju i nadražuje mišiće kuda žile prolaze,osobito u oblasti mokraćnog mjehura,crijeva i maternice.Zbog toga se peršin upotrebljava i protiv neplodnosti i izostanka mensruacije.
Hvala cure.
Evo sad sam opet po ure čitala ovaj roman da skužim koliko dugo treba pustit da stoji. Jedva sam našla - 5 -10 minuta.
E pa evo i ja napokon krećem sa mijauuuuuu travom iako je veljača prošla :mrgreen: .
Danas samo za probu, a kad m dođe i ode prelazim u ozbiljne ispijalice ove odvratno gorke tekućine :x
Ja nisan jos pila nikakve cajeve jer sam prelina,trebalo bi se prvo dobro informirat pa nabavit ih, pa jos veca muka to pit.
Zanimalo bi me jel neko od vas cuo za jednog travara iz Mostara?Ja sam cula s vise strana da je mnogim ljudima pomoga kod raznih bolesti i s problemima s zacecem.
To bi mozda bolje mogle znati cure iz Splita.
Drage moje pridružujem se klubu čajanke "Kod macine trave" :lol: pijem ga već 10 dana 3dcl.Prošli put kad sam ga pila odmah sam osjetila poboljšanje s jajnicima a i gđa.M je došla a imam PCO.
ja sam nakon cca 5mj prestala sa vrkutom, nista se nije desilo, pa sam odustala, a macinu sam pokusala piti al mi je jednostavno bila pregorka :roll:
pretpostavljam da misliš na Radu Marušića? Ako je to taj, pola familije MM-a je bilo kod njega, svima pomogao i svi su zadovoljni! Mislim da čak imam doma broj pa mogu pogledati ako te zanima...Citiraj:
amly prvotno napisa
pretpostavljam da misliš na Radu Marušića? Ako je to taj, pola familije MM-a je bilo kod njega, svima pomogao i svi su zadovoljni! Mislim da čak imam doma broj pa mogu pogledati ako te zanima...[/quote]
da to je Rade Marusic.To bi bilo super ako mozes potrazit njegov broj.
Hvala! :)
cure pomozite,
trenutno uzimam hormonalnu terapiju (antibebi) radi endometrioze, pa me zanima smijem li piti marulju i vrkutu?
Kao da sam negdje pročitala da ne bi smjela to kombinirati?
:?
Mozda i nebi jer kontracepcija sprijecava a ovo potice kontam da ce ti hormoni ostati zbunjeni :?
I ja laički mislim da bi bilo pametnije ili jedno ili drugo, evo iskustvo pujice kopiram s druge teme:Citiraj:
ja sam već pisala o tome na prije začeća - naime imala sam endometriozu na lijevom jajniku od 32mm koju sam vukla sve od 2000-te i koja mi je nestala/pukla nakon mjesec i pol pijenja čaja od vrkute i marulje (a nije nakon puno godina kontracepcijskih)
samo da dodam, nikako ne mijesati ove cajeve i kontracepcijske jer se pobijaju s hormonima koje reguliraju
a mene su cajevi rijesili endometrioze (iako ih nisam pocela pit zbog toga - nisam ni znala da ce u tome pomoc) jer sam ih pila za zacece, dakle naravno bez kontracepcijskih (iako su me na njima drzali dulje od 5 godina - dakle ja bi preporucila prestat s anti-bebi, pit bar tri mjeseca cajeve, ako se nis ne dogodi, uvijek se mozes vratit na kontracepcijske)
Pujice je su li se tebi od vrkute pojačali ili pojavili bolovi? Meni su se pojačali, kao i krvarenje, što je dobro jer zapravo znači da se endometrij zadebljao i sredio. Vrkuta je zakon, da ne spominjem kako se ciklus divno regulira.
jesu, pojacali su mi se bolovi (ali nista preznacajno - i dalje me boli samo prvi dan, ali malo jace)
meni se ciklus nista nije skratio (33 ili 34 dana) ali vidim da mi je endometrij dobar jer sad iz mene ispadaju ful veliki komadi
Da ti komadi, nevjerojatno, nisam ih imala već par godina i smanjila mi se obilnost, a sad....zadnji put da je MM bio doma, umislila bih da je to bilo nešto drugo... Meni su inače jaki bolovi, ne mogu bez tableta, a bol se proširila i na drugi dan. Ja sad vrkutu ne pijem 2.mjeseca i stanje je i dalje za 5, znači nije da se situacija opet vrati na staro kad se prestane piti, bar kod mene. Nego nije mi jasno zašto se bol pojača jer sam čitala da je i protiv mensturalnih bolova. A ne znam, valjda ne mogu protiv genetike.
Ni meni se nije skratio, ali se ustalio, znači M mi je tu 26. ili 27.dan, naizmjenice ovisi koji jajnik radi :mrgreen:
hvala na brzim odgovorima,
:heart:
meni se nije nista desilo al mozda je problem u tome sto sam vrkutu pila usporedo s vitexom :roll:
cure, malo ohrabrenja za vas koji pijete marulju,
pila sam mjesec dana... :saint: je u avataru :heart:
stelac i ja pijem kombinaciju vitex-vrkuta-marulja
e onda na mene nis ne djeluje, al ja nisam marulju pila :/Citiraj:
pujica prvotno napisa
Ni meni se stelerina još ništa nije desilo (pijem vrkutu već dva mjeseca svaki dan a marulju samo prvih pola ciklusa) čak ne primjećujem ni EW sluz koju bi marulja trebala potaknuti. :x
Dobro, u zadnje vrijeme malo štrajkam jer jednostavno ne stignem svaki dan popiti...Ali prva dva mjeseca sam bila k'o urica pa ništa. Jedino malo više osjećam jajnike nego prije... :/
4,5 mj svaki dan 3x2dcl vrkute :tele: e vise necu 8)
smartic zanima me koliko si caja dnevno pila , kako si ga kuhala ( koliko kasika caja na koliko vode , da li kuhati ili samo preliti vodom ... ) Mislim hocu detalje ...pliiiiz :heart:
lije pozdrav svima!!!
ja sam jedna :D koja je danas dobila dvije crtice na testiću, pa budući da sam pila macinu travu i vjerujem da ima veze s njom, da vam ukratko ispricam svoju situaciju:
1,5 godina pokusavanja, ciklusi od 30 - 45 dana, a znalo se zalomiti i 60. pocela piti macinu travu (marrubium vulgare) nekih mjesec dana prije M, i nakon toga nekih 15 dana do O, jer sam procitala da ukoliko je doslo do zaceca, nije ju mudro piti.
moja macina trava (kupljena od kumica na placi) je u sebi imala slijedecu uputu: ''3 jusne zlice caja preliti kipucom vodom, ostaviti pokriveno 5 minuta da odstoji, i piti (2-3 gutljaja) kroz cijeli dan. Za ucinkovitost svaki dan poslije rucka na vrh noza sode bikarbone rastopiti u 2 deci caja ili vode i to popiti''.
sretno svima i saljem vam milijun ~~~~~ ~~~~~ ~~~~~ ~~~~~~
ha ha ha... betty ti i ja nikako da se ulovimo....
Znam da je to vjerojatno već napisano , ali lijepo molim ako netko zna broj laba gdje se može naručiti vrkuta i marulja... pliz...kod mene u silne dvije ljekarne koliko ih ima naravno nemaju pojma..
s obzirom da sam vrkutu prestala piti prije cca 2tjedna, ova M dosla je bez spotinga i sa laganim bolovima.
Dok sam pila vrkutu sve M su mi bile bezbolne ali sa spootingom, e sad dal vrkuta i spooting imaju veze to ne znam...
http://www.suban.hr/Citiraj:
ZO prvotno napisa
pujica hvala, hvala, hvala... :heart:
Što mislite o kombinaciji koju sam ja dobila na odgovoru:
Imam ženskih problema vezanih uz hormone koje bi trebalo "
uregulirati ", čula sam da je čaj od marulje i od vrkute vrlo dobar za borbu
vezanu uz neplodnost i općenito ženske tegobe - to je bilo pitanje.. odgovor:
možete piti čaj od marulje i vrkute, te još predlažem dodatak gospine trave, nevena i zdravca.
treba piti 1 l čaja svaki dan kroz 3 mjseca pa napraviti pauzu 2 tjedna i po potrebi ponoviti.
mozes i to, sve su te biljke dobre za ove nase probleme