Mislim, to ja ovako nastupim s ovih 5, ali bila bi sretna i s dva-tri :mrgreen:
Linda, mislim da su ti opcenito bolji izbor proteini za medjuobrok (tuna, sir, jogurt) ili voce - od kruha, pa ma kako crn, tvrd i nabit bio :lol:
Printable View
Mislim, to ja ovako nastupim s ovih 5, ali bila bi sretna i s dva-tri :mrgreen:
Linda, mislim da su ti opcenito bolji izbor proteini za medjuobrok (tuna, sir, jogurt) ili voce - od kruha, pa ma kako crn, tvrd i nabit bio :lol:
Linda, probaj si uzeti casicu jogurta i unutra nabacaj suho voce-sve osim grozdica je ok. to je isto prakticno, a treba ti samo zlicica.
mislim da povremeno nije bauk pojesti nesto s visokim GI, pogotovo ako je nesto kvalitetno kao sto je banana. ona recimo ima dosta kalija, sto je super. bolje banana nego kolac sa slagom :mrgreen: . evo recimo i lubenica ima visok GI (!!!) sto ne znaci da ju necu tamaniti na ljeto. i buca ima visok GI. i dosta stvari za koje sam se zacudila.
ja se nocas vracam iz pakla dekadencije, napokon. strah me stati na vagu. bit ce monti striktnije nego ikad, cini mi se. vec mi je stvarno dosta ovih kila. kupila sam si traperice, frajer u ducanu mi je takticno rekao "ovo su najvece sto imamo". kad sam vidla kako izgledaju kad ih skinem.. vise mi djeluju kao neke XL muske, nego za mene :shock:
Linda imaš tune u vodi tj salamuri.Iako ja jedem i Calvo iz maslinovog ulja samo ocijedim.Nekad stavim paradajza,zelene salate,kiseli krastavac i to mi bude cijeli obrok.
Ja jedem raženi Izvorski kruh a prekjučer kupila nekakav Bavarski u Pan peku.
I nije jako tvrd a i fin je.E cure ja koliko sma skužila u knjizi leća i grah se SMIJU jesti u prvoj fazi samo ako je bez masnoća i uz neko lisnato povrće??Jel to ok?To me malo buni a volim za večeru nekad pojesti leću,grašak i tak.
e lola tek sad sam vidla da me pitas za kruh i pekmez. oboje kupujem u bio&bio. kruh se zove dinkel, i odlican je. ostaje friski tjedan dana (oni dobivaju frisko ponedeljkom i cetvrtkom, pa ako ides po kruh, odi onda). pekmezi dodu oko 20 kn. nisu jeftini ali meni traju dosta dugo, posto jedem samo za dorucak. a ima i u merkatoru donin pekmez od sljiva bez secera koji je isto :mljac:. a vjerojatno i jeftiniji :). takav dorucak jedem vec par mjeseci i uopce mi nije dosadio. fino kruh, pekmez i divka s mlijekom i fruktozom.. mmmm. ona jaja mi se cak ni ne jedu, njih tamanim za rucak ili veceru.
Cure, apropos kruha, mm radi u pekarnici i zna provjereno da svi nazovi "zdravi" kruhovi (raženi, integralni, graham...) sadrže jako puno bijelog brašna i samo manji dio tog drugog, a i jako puno boja, da bi izgledali "zdraviji". Ja zato uopće ne kupujem kruh u pekarnicama, nego ga inače pečemo doma u pekaču, a budući da je od čistog integralnog brašna nemoguće napraviti kruh u pekaču, odlučila sam se za taj "poseban"- rade ga isto u mm-ovoj pekarnici i provjereno je "čist", radi se nekom posebnom metodom, suši se na niskoj temperaturi satima, košta 25 kn kilogram.
Mislim da je takav kruh moguće jedino kupiti u dućanima zdrave hrane ili u velikim supermarketima na posebnim odjelima.
Zato, bar dok sam na Montiju, obilazim pekarnice u širokom luku.
Ovaj mikkin kruh mi se čini OK.
ja isto ne kupujem "integralne" u pekarama jer sam citala da stavljaju u njih svasta. ili ovaj dinkel, ili doma radim neki sprckanac. koj doduse ne lici bas na kruh, ali je jestiv i ostaje friski dost dugo :mrgreen:
Baš ću kupiti taj dinkel.
A zašto meni ne dolazi obavijest več tjednima da ima odgovora na temu?
Dolje mi je kvačica na zadnjem ponuđenom.
Cure kupila sam danas batat, kako ga mogu spremiti?
Curke,evo i mene nakon duzeg vremena.Grijesila sam puno,ali vidim da nisam jedina,nismo se uspjele othrvati"čarima Uskrsa".a sta sam sve utrpala u sebe , ne smijem se ni sjetiti.A za zivo cudo vaga ostala na istoj kilazi,pa sam zbog toga sretna.A moram vam priznati da se nisam bas osjecala dobro nakon prezderavanja,posebno nakon kolaca.Bilo mi je fino dok sam jela,ali mi je kasnije bilo zlo. :? :? :? Sad kad sam opet na Montiju skroz o.k. se osjecam.
Lola24,grah i lecu smijes i u prvoj fazi,leci je Gi izmedju 25i30 ovisno o boji,a grahu je 35 tako da mislim da cak mozes i neko bezmasno meso s njima.Ja jesam.
Ja i dalje nabrijana, uspješno odolijevam kolačima, kruhu, bananama... samo da potraje. :)
Nego, recite vi meni, ima li kakav recept za muffine po montiju. Mojom logikom, dali bi se sklepati od integralnog brašna, fruktoze, jaja, nemasnog mlijeka, suhog voća- ali ne znam omjere.
Za kolače i muffine nemam pojma iskreno.
Ja od "slatkog"samo čokoladu-sinoć 2 kockice :oops: .
Danas doručak zobene pahuljice i zobeno mlijeko,nije loše.Stavila i žlicu lanenih sjemenki zbog probave koja me malo muči :x .
Pusa za sada :*
Običnu ili onu 70%? :mrgreen:Citiraj:
lola24 prvotno napisa
Već sam napisala da sam luda za zobenim pahuljicama, ali samo u kombinaciji s bobičastim voćem. Probaj, stvarno su odlične! Možeš i u toj kombinaciji staviti lanene sjemenke.
Mislim da lola24 misli na crnu coksicu, jer ta je jedina dozvoljena na Montiju.
A muffini bi bili mijesanje. Brasno+jaja. Ili? :?
DA na crnu čoksu mislim,ova iz Lidla 70% mi je presavršena!!!
A košta samo 8 kn 125 grama.
A koje bobičasto voće staviš?Smrznuto ili?
Da, smrznute maline ili kupine!
hola, vracam se u velikom stilu. vaga kaze +/- 0, sto je super cool. a kad se sjetim sta sam sve jela.. :roll:
sad idem hodocastiti u bio&bio po nove zalihe kruha i nemlijecnih mlijeka za malog. reko vratit cu se na montija, a danas, nakon korektnog dorucka, za rucak hopa! piletina i pire krumpir, dosli kao ostatak gableca iz ureda moje majke. nije mi se dalo nista spremati, nakon ovakvog dana bi pojela i da ne kazem sta. drek. vecera ce opet biti montijevska, a od sutra.. od sutra..
mikka, ne daj se! 8)
Ja bih najradije prijavila odlazak dvije kile, ali ne usudim se, jer ujutro vaga pokazuje -2, a navečer -1. Voljela bih vjerovati da je ova jutarnja stvarna- kaj velite?
Ja sam se disciplinirala i nakon doručka (oko 9 sati, dvije šnite onog mog crnog kruha s marmeladom) do ručka jedem samo voće. Problem je u tome da ručam dosta kasno, nikad prije 17h. Prvi dan mi je bilo koma, a sad je već puno lakše.
mikka, :love:
Ajde bar nisi nista dobila, sad se mozes u miru posvetiti svome Montiju.
A ja imam 0.5 kg na vagi vec dva jutra, ali cekam cijelu brojku da prijavim.
Linda, :D
Super ti ide. Mozes takodjer grickati neko orasasto ili suho voce. Ja to stalno radim, tamanim orahe, ljesnjake, kikiriki...
A, jel smijem onaj običan slani ljušteni kikiriki ili mora biti u ljusci?
Citala sam Monti 1, 2...itd, i u njima kazu da kikiriki treba biti u ljusci.
Zasto? Uopce se ne sjecam, i ne znam tocno na kojem sam to mjestu vidjela. Mozda neka od iskusnijih cura? Ja jedem ovaj u ljusci, obaveznih dvadesetak dekagrama svaku vecer :mrgreen:
Sta je sigurno, sigurno je 8)
To sam i mislila. :roll:
Linda :D
Mikka hrabro u nove pobjede :)
Nitko mi nije odgovorio za batat :(
Mislim da batat možeš spremati kao i inače samo moraš paziti na osnovna montijeva pravila.
Hej! Nije me bilo neko vrijeme, a vi mi vratile sve skinute kile.
1. MGrubi (15 kg) 11 to go
2. summer (8 kg) 4 to go
3. Irchi (8 kg) 3,5 to go
4. Tiwi (10 kg) 4 to go
5. Marinna (10 kg) 6 to go
6. AdioMare (15 kg) 8 to go
7. cvijetak (10 kg) 7 to go
8. Marinchi(10 kg) 6 to go
9. flower (8 kg) 2,5 to go
10. buby (10 kg) 2,8 to go
11. mikka (20 kg) 13 to go
12. Rene2 (15 kg) 15 to go
13. babyiris (30kg) 25 to go
14. taniaz (8 kg) 4kg to go
15. lola24 (30 kg) 23 to go
16. skviki (15 kg ) 9 to go
17. tiza (5 kg) 3 to go
18. Suzizana (10 kg) 10 to go
19. Igor od Ane (6kg) 3,5 to go
20. Dolisa (10 kg) 7 to go
21. Ana...(8.5) 7.5 to go
22. roby (7 kg) 4,5 to go
23. tileo02 (10) 6 to go
24. Cubana (14kg) 13 to go
25. Linda (5 kg) 4 to go[b]
Dodala sam i jednu friško skinutu. Nadam se da nije voda.
Ana, pogledala sam batat u Montijevoj tablici, i kaze da mu je GI 50.
Neki dan sam kupovala u jednoj trgovini zdrave prehrane, i kad sam pitala za batat, rekli su mi da je preporucen dijabeticarima, jer mu je GI inace nizak. Mislim da dijabeticari imaju pinkicu drugacije GI indexe, jer sam svrljala po netu i naisla na nekoliko brojkica koje su bile razlicite. Ali ne drasticno, ono sto ima nizak GI, ima nizak GI.
Toliko o batatu.
Pitanje: gdje su ove drugi Montijevci s liste? Cini se da pisemo samo nas 6-7 otprilike, a vidi kolika je lista? Pa bar da je apdejtaju, ili sta ja znam, da je skroz izbrisemo? Meni je osobno motivirajuca. Zato i kazem da bih voljela da i drugi apdejtaju listu. A brate, ako si na Montiju, ne mozes ne izgubit bar kilo u mjesec dana! :mrgreen: :love:
Dolisa :x , baš sam se htjela javiti da vas čitam i poskočiti za skinute kilice, a posebno Lindi kojoj to iiiiiiiiiiiiideeeeeeeeeeeeeeeee :D :D !
Ja stojim i ne mrdam i već mi je sad ono :roll: - :(- :P -8) , ali znam da ne ide to tako lako i da je to sve normalno i da će kilice otići i da ću doći na predtrudničku i da je Monti super i sve ja to znam, samo si to moram ponoviti 100 puta na dan... I tak.
Uglavnom curke koje ste tu nismo vas zaboravili samo nemamo minuse koje bismo dodale :mrgreen: .
Batat može, ali ne pretjerivati. Inače je super zdrava i preporučljiva namirnica.
Irchi :*
:love:
Irchi, :love:
Evo, meni odoše dvije kile. :)
Jučer sma primijetila nešto zanimljivo- svaki put nakon što završim ručak, u početku osjećam da se uopće nisam najela i da bih mogla još bar dva puta toliko da bi mi bilo dovoljno... ALI nako nekih 15- 20 minuta, potpuno drugi osjećaj, sitost, taman onoliko koliko mi treba. Do večere izdržim bez osjećaja gladi, čak sam razmišljala da je preskočim, ali nisam zbog dojenja.
Čula sam da mozgu treba 15 minuta dok mu tijelo pošalje informaciju da je sito, odnosno da osjećaj gladi nestaje tek nakon nekog vremena. Znači da sam do sad uvijek jela bar duplo od onoga koliko mi je zaista potrebno, jer sam se uvijek natrpavala do sita, a i više od toga :/ .
Jutrić!
Evo ja sve skupa prijavljujem -9 kg,pa kad se bude radila tablica molim ispravak :P .
Danas doručak 2 hrenovke i malo jpgurta,ručak tuna sa zelenom salatom,večera kuhana blitva.
Pusa svima :*
lola24, bravoooo!!! :D
Lola24 i Linda, :D
A evo i azurirane liste (jos uvijek ne mogu prijaviti onu cijelu kilu, to me izjeda :mrgreen: ):
2. summer (8 kg) 4 to go
4. Tiwi (10 kg) 4 to go
8. Marinchi(10 kg) 6 to go
15. lola24 (30 kg) 21 to go
17. tiza (5 kg) 3 to go
23. tileo02 (10) 6 to go
25. Linda (5 kg) 3 to go
Hvala cure!
Joj Linda cure su ti na slici prekrasne,bonboni :heart:
Hvala, lola24 :heart:
Upravo sam dovršila doručak; svježi sir s malo vrhnja i jogurtom 0,1, rotkvice i kuhano jaje- bez kruha! Naime, danas ću pokušati cijeli dan bez kruheka mog svagdašnjeg. Do ručka (juha, pašticada i salata) ću smazati koju voćkicu.
Kaj se kod ostatka ekipe danas sprema za papanje?
Trebam inspiraciju za vikend. :mrgreen:
Ma cure kako vam uspijeva da tako skidate kile.....ja sam kao krenula sa mm na dijetu i u nekih mjesec i nešto skinula 2kg....računajući da se nisam pridržavala svega na početku.
Možda me zeznu vikendi kada jedemo kod staraca pa se onda ne pridržavam pravila :/
Ana, ja sam prije nenormalno jela, duplo od onoga što mi je trebalo, za gablec se natrpavala pekarskim junkom, a o vikendu i kolačima da ne pričam... Ovo je za moj organizam oooogroman preokret i osjećam da mi je neizmjerno zahvalan. Mislim da je ona prva kila bila čista voda ili jednostavno manje hrane u želucu, a ova druga je već polako topljenje špekeca. Kad se sjetim kako sam se prije hranila, u usporedbi s ovim danas, čudno da nisam bila deblja.
Ana, možda te stvarno zeznu ti ručkovi za vikend, a ja se stvarno trudim da budem disciplinirana. Bojim se samo da mi se s vremenom motivacija ne rasprši, pa da opet ne krenem po starom.
Ja kruh jedem maximalno 4x tjedno...ne brojim ali tu sam negdje.
I ne više od 2 šnite.ž
Sutra za ručak tj.gablec na poslu namjeravam dinstane tikvice sa malo graha iz konzerve,pelati i začini.
Vikend neko meso pečeno ili kuhano i blitva,špinat+salata.
U nedjelju ću se počastiti integ.tjesteninom sa povrćem naravno.
Curke pozdrav.
Lola24 svaka ti cast,to su zbilja dobri rezultati,ali ti se pridrzavas svega i zbog toga svaka cast.
Ana,ti nemas puno za skinuti,zato ide sporo,bar ja mislim da je tako.A Linda i doji pa njoj zbog toga ide brze.
Ja sam u 2 mj.skinula 5 kg,je da sam se nadala malo vise,ali sve se tjesim da kad ovako sporo odlaze nece se vratiti. :/
E,sad sam vidjela da sam si zaboravila oduzeti jednu kilu koju sam davno izgubila,idem to odmah napraviti.Puuuse svima :* :* :*
2. summer (8 kg) 4 to go
4. Tiwi (10 kg) 4 to go
8. Marinchi(10 kg) 5 to go
17. tiza (5 kg) 3 to go
23. tileo02 (10) 6 to go
25. Linda (5 kg) 3 to go
2. summer (8 kg) 4 to go
4. Tiwi (10 kg) 4 to go
5. Marinna (10 kg) 5 to go
8. Marinchi(10 kg) 5 to go
17. tiza (5 kg) 3 to go
23. tileo02 (10) 6 to go
25. Linda (5 kg) 3 to go
Marinchi koje jadikovke! Pa to je super, kod mene isto tako - ja zadovoljna. Vidi se puno više nego što na listi piše :D I rimuje se 8)
Marinchi i ja dojim.....pretpostavljam da me ipak ti vikendi zeznu :/