ima li netko informacija o m. vrtiću na pantovčaku?
Printable View
ima li netko informacija o m. vrtiću na pantovčaku?
I mene interesira taj vrtic na Patovcaku kao i drzavni vrtic Tatjane Marinic na istoj lokaciji, pa ako netko zna sve informacije su dobro dosle
bobica i pepeljuga,
da li govorite o vrtiču "Srčeko" ?
Ako da-i mene od zanima, ima li kakvih iskustava ??
Moja sestra dala je svoga klinca sa dvije i pol godine u vrtić Srčeko. Sada išao je sve do predškolske dobi, onda je krenuo u predškolski program u Školu za kreativni razvoj, gdje će sada i nastaviti školovanje.
Sestra je bila jako zadovoljna tetama i programom. S time da se svako nezadovoljstvo od strane roditelja rješavalo odmah u dogovoru sa tetama i ravnateljicom. Prostor na pravi pogled ne oduševljava kada čovjek dođe vidjeti sam vrtić, a i kuhinju nemaju svoju nego im se hrana dovozi.
Međutim, program rada, ono što je nećak naučio, odnos teta prema djeci je bio super.
Jedina zamjerka bila bi cijena, naime cijena je oko cca 2.100,00 kn mjesečno.
curke, evo sto sam nasla
http://www.srceko.com/hrv/kontakt.html
joj a cijena 2100 !??? :? to je fakat too much
ne kuzim kako se tako cijene razlikuju od kvarta do kvarta, meni Pantovcak super odgovara jer mi muz tamo radi ali ipak sto je previse je previse
sto se tice vrtica na Pantovčaku ja sam cula samo najbolje o njemu ...od nase ravnateljice :) A li cijena je stvarno veca, valjda zbog lokacije
Ima li možda novih iskustava o Srčeku?
mene zanima opcenito o montessoriju.
m. krece od jeseni.
vec sam nedavno otvorila temu o tome ali nitko se nije javio.
pa buduci da je i na ovoj temi predzadnji post iz 2005. godine...ima li kakvih friskijih iskustava? mene zanima bas sve u vezi tih vrtica, moze i na pp.
Pridružujem se interesentima. Moji su dečki upali u Vjeveričinu M. grupu na Šalati.Citiraj:
tridesetri prvotno napisa
Danas je kod nas u vrtiću(državnom) predavanje o montesori programu, ali baš danas radim cijeli dan i ne mogu ići :( Možda pošaljem mm
Teta se ljubazno ponudila da će mi nabavit materijal sa roditeljskog pa da proučim, pitala sam ju za cijenu kaže 400 kn, e sad ne znam jel to 400 plus ovih redovno 200 za jaslice ili ukupno 400 za jaslice :?
Uglavnom veseli me to, i nakon što se dobro informiram možda Ninicu nagodinu upišem u tu grupu :heart:
koliko znam nema montessorija za jaslice (mozda sam u krivu). kod nas je montessori od 3 godine, 400 za vrtic + 400 za montessori program, dakle ukupno 800 kn mjesecno.
sto se tice samog programa imas jaaako puno toga na internetu. ja sam nedavno cak pronasla link sa montessori materijalom, pa sam dosta toga isprintala, tako da mi i doma vec malo radimo s njihovim materijalom cisto da joj ne bude bas sve novo kad na jesen krene.
kod nas je jaslička grupa...
super, mogu znati koji je to vrtic koji ima montessori jaslice, zanima me zbog mladjeg djeteta, nisam ni znala da to ima u zagrebu
33, u koji si vrtić upisala malecku?
a što se tiče jaslica, iskreno sumnjam da rade u potpunosti po programu.
program obuhvaća i djecu različite dobi u istom okruženju, a jaslice, hmm, i obično se u vrtiće tj. školu s montessori programom ne uzimaju djeca mlađa od 3 godine.
J. na zimu kreće u montessori vrtić pa ćemo tek onda moći pričati u praksi (za sada smo samo nekoliko puta bili na druženju)
Mi krećemo u 9. mjesecu. U montesori na trešnjevku - voltino.
Učkina. Čuli smo sa dvije tri strane. Prošli informativne razgovore, testiranja. Meni se dopada. Jako. Puno rade. Dječica su prekrasna. Nije ih previše. Ima manu - po meni - nemaju vlastito igralište niti vrt. Vele da idu stalno van. Šetnje, kazališta, izložbe........
Pisat ću vam znači u jesen prve dojmove.....
hoćeš reći u mandićevu?Citiraj:
Mama Dada prvotno napisa
Jučer, nakon mog upozorenja da sam na internetu vidjela da tu grupu ne bi trebala polaziti djeca ispod 3 god. teta mi nije znala odgovoriti :roll:
Tako da, u ponedjeljak ću provjeriti još jednom kod ravnateljice pa javim :)
pa zasto ne? postoje montessori vrtici od 1-3 godine. samo ja nisam znala da ih ima i u zagrebu.
zato je montessori program ima dva nivoa , prvi od 0-6 i drugi od 6-12.Citiraj:
želim re?i da mislim da jasli?ka grupa ne može funkcionirati kao montessori ako nije spojena sa vrti?kom.
doduše, danas puno vrti?a i škola imaju modificirani program, pa stoga imaš pravo.
nisi mi odgovorila na pitanje, može i na pp.
zato je montessori program ima dva nivoa , prvi od 0-6 i drugi od 6-12.Citiraj:
želim re?i da mislim da jasli?ka grupa ne može funkcionirati kao montessori ako nije spojena sa vrti?kom.
doduše, danas puno vrti?a i škola imaju modificirani program, pa stoga imaš pravo.
nisi mi odgovorila na pitanje, može i na pp.
Da, a vi??
nikad cula...gdje si to procitala? koliko ja znam montessori ima programe 0-3, 3-6, 6-...Citiraj:
josie prvotno napisa
nasa vrticka skupina je od 3-6.
mi smo inace u dv jarun.
:yes:Citiraj:
Mama Dada prvotno napisa
tridesetri, sa nekoliko izvora još davno dok sam proučavala montessori pedagogiju.
no, velim ti, svuda je drugačije, programi se prilagođavaju, tako da možeš naći podgrupe 2-3, pa 0-3 , pa 3-6, pa 0-6, više nema pravila.
Vrtić i škola Barunice Dédée Vranyczany radi vrtićku 3-6 (7).
Ti si pedagog??Citiraj:
josie prvotno napisa
Josie, nisi mi odgovorila!! Kaj i vi idete u isti vrtić? Ili sam ja nešto krivo shvatila??
Moja je kćer 3 i pol godine išla u Montesorri vrtić, ali u inozemstvi i bila sam oduševljana. Ona sama je obožavala ići u vrtić i čak se nije dala kući kad bi došla po nju.
Oprosti, tek sam sad vidjela tvoj post.Citiraj:
Mama Dada prvotno napisa
da, idemo, kimnula sam ti smajlićem gore :)
Vidimo se najesen
U našem Mont. vrtiću (UAE) je 1 teta na 3 djece, a u grupi ih je max 15, tako da je tamo svo vrijeme bilo 5 teta i 1 koja im je mijenjala pelene i čistila i spremala za njima, plaćala sam ga 300 USA$ mjesečno. I što je dobro - djeca po M. sistemu imaju školovanje do kraja srednje škole. Kada sam vidjela situaciju u našim vrtićama (1 teta na 30 djece) :shock: :? :x Mi smo našoj mlađoj (starija već ide u školu) našli mjesto u predivnom privatnom vrtiću sa super super tetama!!! Najvažnije mi je da mi se dijete osjeća dobro i da voli ići, onda mi sav teret padne s leđa.
jel mi promaklo ili...
koji je to na kraju montessori vrtić kod boćarskog?
OFF TOPIC - što se tiče spajanja grupa... vrtić potočnica ima miješane vrtićke grupe - djeca od 3 do 6 godina zajedno ;)
Mi smo u Montessoriju na Bocarskom vec četvrtu godinu zaredom i odusevljeni smo. Da nije tako, doista je ne bih vozikala i po četrdesetak minuta autom, ali sav se trud isplati.
Koliko mi je poznato sve su tete dobre, ali mi smo s tetama Sabinom, Suzi i Zdenkom doista imali srece. u grupi je oko dvadesetak djece (mozda i pokoje vise), ali jako lijepo rade, puno ih nauce i usadili su im takve vrijednosti i kriterije o zivotu da se vrlo cesto obradujem ozbiljnosti (ali ne i starmalosti) i shvaćanju svijeta oko sebe u razgovoru sa svojom kceri.
Preporučam Montessori na Bocarskome!
Mi smo u Montessoriju na Bocarskom vec četvrtu godinu zaredom i odusevljeni smo. Da nije tako, doista je ne bih vozikala i po četrdesetak minuta autom, ali sav se trud isplati.
Koliko mi je poznato sve su tete dobre, ali mi smo s tetama Sabinom, Suzi i Zdenkom doista imali srece. u grupi je oko dvadesetak djece (mozda i pokoje vise), ali jako lijepo rade, puno ih nauce i usadili su im takve vrijednosti i kriterije o zivotu da se vrlo cesto obradujem ozbiljnosti (ali ne i starmalosti) i shvaćanju svijeta oko sebe u razgovoru sa svojom kceri.
Preporučam Montessori na Bocarskome!
Ja bih podigla topik, nisam shvatila dvije stvari, gdje u zgb ima motesori sa jaslickom grupomCitiraj:
josie prvotno napisa
i u kako se zove taj montesori na tresnjevci-voltino i kako je tamo, jer tamo blizu zivim pa bi malca upisala tamo ako ima mjesta
I da jel zna netko za taj Srceko na pantovcaku, jel bi primili dijete od godinu i pol. Meni je relativno blizu posla, jest da je skupo 2100kn, ali tetu cuvalicu bi i tako placala najmanje 2000kn pa mi je onda svejedno. Inace cuvalica nam je otkazala vec druga u dva tjedna i sad bi dala dijete u vrtic ali smo zakasnili sa prijavama. Ovi privatni valjda primaju u svako doba godine.
ja mislim da niti jedan vrtic u zagrebu ne prima djecu mladju od 2 god.
Na Malešnici su primili, ali čini mi se da je to ipak bila iznimka.
mina, bez obzira da li bi primili mislim da ti montessori vrtić uopće nije dobar za tako malo dijete. Ovi klinci na Malešnici su vječito hodali sa dijelovima Montessori pribora u ustima :roll: .
Primaju i vjerojatno bi primili, ako se dijete zna sporazumjeti i ako hoda, no ne rade nikakav montessori program s njima. To su obične jaslice s 10-tak djece u 10 m2, jednom tetom, s minimumom igračaka, bez dvorišta.Citiraj:
mina30 prvotno napisa
Ja ti ne bih preporučila.
razpitivala sam se za Malešnicu i uzimaju tek od 2 godine i nemaju svoje dvorište što je za mene veliki minus, za taj novac ipak očekujem vlastito, ograđeno dvorišteCitiraj:
Mima prvotno napisa
Kako nemaju? Imaju dvorište, doduše vrlo maleno ali lijepo uređeno, sa onim gumeni pločama po podu i jako lijepim spravama.
možda sam se prevarila ali tako mi je izgledalo na njihovim web stranicma ...Citiraj:
Mima prvotno napisa
kolika je cijena vrtica, možda sam se i tu prevarila :mrgreen:
Ako ti je blizu, odi vidjeti. Dvorište je minijaturno, ali postoji i lijepo je uređeno, kao vrlo zgodan mali parkić. Cijena je lani bila 1700 kuna.