na bazi meda :/
Printable View
na bazi meda :/
Od januara do juna smo bili na Flixotide-u i od tada samo jedno gušenje negde krajem avgusta, u dosta blažem obliku nego do sada. Prelazak u novu grupicu doneo nam je nove viruse i bili smo šmrkavi i kašljavi 3 puta do sada ali bez opstrukcija :D
Do Flixotide-a je imao opstrukcije na svakih 20 dana, unazad preko godinu dana nevezano za godišnje doba (leti možda malo ređe, na mesec dana). Dijagnoza: alergijski bronhitis, osetljiv na grinje i kućnu prašinu
ne to su razliciti lijekovi koji razlicito djeluju. flixotide je kortikosteroid i djeluje protuupalno a singulair je antagonist leukotrijenata :roll: (jako sam pametna jel da :mrgreen: )tj veze nesto da sprijecava kasalj na drugi nacin, tako nekako. ... no neko dobro reagira samo na flixotidfu neko samo na singulairu neko na kombinaciji i tako...Citiraj:
Zar nisu Flixotide i Singulair ILI-ILI lijekovi tj. kao stalna terapija se uzima ili jedno ili drugo?
samo pazi romi s claritinom , rinolanom da ti bez njega bude bar 2 tjedna prije srebrnjaka jer ce ti aler. testiranje biti lazno neg. tj nece ti ga ni radikti ili nece biti valjano. treba mu 10-2tj da izadje iz organizma da ne smeta testiranju.
hvala u svakom slučaju, mila :*Citiraj:
jassi prvotno napisa
...
samo pazi romi s claritinom , rinolanom da ti bez njega bude bar 2 tjedna prije srebrnjaka jer ce ti aler. testiranje biti lazno neg. tj nece ti ga ni radikti ili nece biti valjano. treba mu 10-2tj da izadje iz organizma da ne smeta testiranju.[/quote]
Ajme, puno hvala, nisam znala za to! :D
Kada sam zvala, sestra mi je rekla da nesmije piti antibiotike tjedan dana prije testiranja, drugo mi nije ništa rekla. Ok, mi idemo 16.11.
Inaće sada mu je temp. 37.3-5, nos se i dalje slijeva (većina ode dolje, što je loše) kapam mu stalno nos, puše dokle god ima, inhaliramo ga.. Sada kašlje onak sa zrelim kašljem punim sluzi, ali nije gusto, više vodenkasto. Sorry na možda gadljivom poisu. :oops:
Jeli bi sada bilo pravo vrijeme za inhalaciju sa Bisolexom? U njegovom uputstvu kaže da je baš za tu sluz, pomaže ju izbaciti van, a to je njemu najveći problem - nakon 7-8- dana se sve slegne dolje, te završi sa antibiotikom! Ne znamo više kako da spriječimo to taloženje iliti cijeđenje..
draga upravo ti se salje fax!!!!! ;)
:D :D :D !!!!!!!!!!!!!!
Stiglo je, već smo u akciji!
Coffe ćeka! :love:
hehehe
Anji smo morali ponovno uvesti flixonase. To je prestrašno kako se muči s nosom. Ne znam što bi sad bilo, ali sumnjam u kombinaciju početka sezone grijanja i maglu.
nemoj bisolex od njeg ce jos jace kasljat, radje mu radi drenazu.
Bok, prvi put se uključujem i unaprijed ispričavam Vama koji ste ovu temu razradili u detalje, ali upravo Vaše komentare / savjete trebam. Bebač mi nema godinu i pol, a trenutno smo na terapiji Flixotide 2 x 2 potiska, Singulair mini i Ventolin (preko el. inhalatora već 3. tjedan).
Prošlil smo alerg. testiranja koja nisu pokazala ništa iako nam je IgE malo povišen. Očito je da je dijete na nešto alergično, pa mi polako izbacujemo alergene koji smetaju asmatičarima (dijagnoza koju smo dobili je opstruktivni bronhitis iliti dječja astma). Nekako mi se čini da mi je dijete na dosta lijekova (,a i dalje noću jako kašljemo) pa molim mame / tate sa sličnim iskustvima da se jave. Hvala unaprijed.
ne znam tko ti je dao tu terapiju al izgleda da na srebrnjaku nisu.
na srebrnjaku nikako ne preporucaju inhalacije preko el. inhalatora pogotovo ne ventolina , vec preko babyhalera. 3 tj za ventolin je jako dugo :shock: nisam cula da neko tako dugo ga uzima..
sve ostalo je uobicajena ter. za astmu, al ventolin se daje samo do stabilizacije i samo kod opstrukcija ne ko i terapija. nazovi astmafon srebrnjaka pa provjeri i pitaj za savjet.
http://www.bolnica-srebrnjak.hr/
Evo mene opet - oba su mi na Ventolinu. :(
Počelo je s prehladom, pa laringitisom i na kraju s opstrukcijama (D je na svaka 4 sata inhalacije, M-u doktorica sumnja na treći krajnik, duga priča).
Pričat ću vam čim uhvatim vremena....
danas poslijepodne toni poceo na slamkicu disati kako ja kazem-baby haler -flixsotide,claritin,borove iglice i nase kapi za nos-krenuo spavati ok,bez piskavog disanja....vidjet cemo noc
definitivno je nesto u zraku i luna kaslje vec dvije noci i puse na pef metar manje nego obicno :roll:
jassi odaj recept za carobne kapi :)
imas pp
molim te kuhaj caj od zobi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
moram negdje naci zob, kod nas nema trgovine zdrave hrane, pa prvi put kad idem u zg cu kupiti sigurno :)
ma daj ne gnjavi-biljna apoteka!!! ako nemas salji mi adresu na pp,ja kupim i posaljem ti-vreca dojde cca 9 kn-to ti traje -jedna vreca-cca tjedan dana-- :love:
Bok, evo mene opet. Hvala na javljanju. Zvala Astmafon i rekli mi da je terapija sasvim u redu. Slijedeći tjedan smo opet na kontroli na Srebrnjaku pa ćemo vidjeti što i kako dalje. Uz svu tu terapiju mi i dalje po noći jaaako kašljemo.
Mama Marina, da te malo utješim, ako ti treba. Meni je trebalo kad su pri prvoj bronchopstrukciji spomenuli riječ Astma. I naši su alergo-testovi svi izašli negativni, nije alergijski nikad reagovala na hranu, niti smo išta posebno mjenjali u dnevnoj rutini kad se napad prvi put desio. Činjenica da nemamo pojma šta izaziva napade predstavljala je dodatni stres, svega smo se plašili. Onda mi je jedna rodica ljekar-pulmolog u jednom mom, zabrinutom razgovoru (kad je doktorica uz Flixotide rekla da uvedem i Singulaire mini, a meni je i Flixo bio previše) rekla "ma nije to astma, to mi zovemo epizode otežanog disanja kod djece, večinom se smire nakon 4. godine kad sazrije imunitet". Mene je to odjednom opustilo. Tad smo već primjetili neki uhodani scenario: šmrcanje 1-2 dana, nekad temperatura, nekad ne, i kad infekcija krene prema dole, dese se napadi. Ljekari kažu da su virusne infekcije jedene od najjačih okidača pri kojima dolazi do napada. Već smo godinu dana na Flixotide-u, a bez napada oko 5 mjeseci, izgurali nekoliko viroza bez napada :D . Želim sreću, znam da ti je vjerovatno teško jer je bebica mala. Pogledaj i temu Inhalator, na pdf-u Zdravlje djece, tu smo saznali za postupak inhaliranja čiste fiziološke otopine preko inhalatora, i puno nam pomaže.
uups. Kriva tipka.
Strawbery, hvala na utjesi. U principu učim kako se nositi s tim i kako pomoći malom anđelu, Čitam uputstva sa svih tih lijekova, iskustva na forumima, ali toliko je oprečnih informacija. Koliko dugo trebamo koristiti Flixotidei Singulair da bismo znali djeluju li ? Flixotide imamo mjesec dana, a Singulair tri dana. Je li OK uzimati ih paralelno ? Ventolin smo uzimali preko babyh., ali nam "udisaji" nisu nešto pomagali pa smo sada na el. inhalaltoru. Uklonili smo perje, u zadimljenom prostoru ni do sada nije bio previše jer nitko od nas ne puši, nemamo "dlakavog" ljubimca u stanu, čistim svaki dan .... Ništa nije problem samo da njemu bude bolje. I dalje kašljemo - uglavnom pred jutro. Na Srebrnjaku su nam rekli da "to u principu nije ništa pretjerano strašno" što je mene šokiralo jer sam prije mjesec dana djete vodila na hitnu jer nije mogao disati.
Na zadnjem pregledu pulmolog je Damjanu uveo Singulair mini. Rekao je da će ga to od sada štititi od opstrukcija (još je premali za testove).
Također, kašljanje nakon inhalacija je dobro, tako se zapravo čiste dišni putovi.
Doktorica nam je savjetovala da Damjana učimo kašljati oponašanjem i da ga podsjećamo rečenicom - kako mama/baba kašlje....
Mama Marina, kako da su tvoga bebača tako rano testirali?
mi smo isto i na singulairu i na flixotide, cim pokusam bilo kaj skinut il smanjiti dozu pocne kasljat. i nama su okidaci viroze .. testiraju na srebrnjaku i sasvim amale bebice,.
da,no ti testovi nisu 100% sigurno do negdje 4-te god. zivota,zato su nama rekli da se strpimo. no kod akutnijih slucajeva sigurno da se rade testovi
sretno na pegledu :*
Mi noćas završili na hitnoj. Aleksandar je imao napad laringitisa u pol 1 u noći i to najteži do sad. Doslovno se gušio. :cry: Da nismo doma imali ventoline i flixotide ne znam kako bi završilo.
Dok smo došli do hitne već je malo popustilo, a do pedijatrije je već bilo puuuno bolje, ali nažalost ne dovoljno pa je ipak dobio malu dozu solumedrola, rinolan, lupocet i recept za klavocin bid.
to sam i ja dozivila-toni beba meni na rukama-plav i zijeva ko riba-zamrla sam sama u kuci
drzi se mila
javi kako je sada
I mi se prijavljujemo.
Katastrofa nam je bio čitav 10-i mj kao i druga polovica devetog. :( Tek sada smo se malo izvukli.Na terapiji smo flixotide 2x2potiska,ventolin pp
No sve se bojim kak će bit sad kad ponovno krenu u vrtić :/
twinmama kaj oboje ? uf znam kako ti je :ne
i l. pocela kasljat,nos curi... nocas cekam sou :roll:
zaboravila sam reci, kod takvog napada laringitisa samo ih iznesite van na hladan zrak i odmah popusti , zato i popusti gotovo uvijek dok dodjete do doka jer hladan zrak taj otok splasne :)
meni ped rekao za laringitis nikakve hladno tople promjene, tipa jedna hladna soba u kući, topli dnevni
Evo prijavljujem šmrcalicu sa temp.37,6 od prošle Nedjelje. Stanje je zadovoljavajuće jer od Petka lijepo iskašljava i to samo nakon buđenja.
Znaći:
-zadnji boravak u bolnici na Srebrnjaku od 20.10.2006. do 01.11.2006. zbog laringotraheobronhitisa
-na Petrovićevom medu s dodatkom od 01.11.2006. (od tad su i prestali naši problemi)
-ispisani iz vrtića
-puna godina dana bez antibiotika
-puna godina dana bez hroptanja,opstrukcija,bronhitisa i ostalog "veselja"-
-ukinuta terapija flixotidom na kontroli kod prim.Raosa u 04/2007
-zadnja kontrola na Srebrnjaku 14.09.07. sve pet
iskusne mamice...
moj bubi već mjesec dana kašlje...pa sirup ovaj,pa sirup onaj,kapi ove,one...niš ne pomaže...sad smo dobili bisolvon kapi i opet ništa...dr kaže da je to virus nekakav...on nema temperature nikakve ali nas taj kašalj muči...onako je ni suh ni zreli...nešt između...ne znam šta da radimo...da ga vodim pulmologu?ne znam...
vodi da se vidi sto je i da se ti smiris. cuj ja nisam doktor mogu ti preporuciti ono sto bi svakome-caj od zobi i sirup od borovih iglica no lijeciti virus ne mogu i ne zna,ti treba pedica
drzi se
:love:
mi nocas kasljali cijlu noc, dvaput sam davala ventolin , u pol 10 i u pol 2 , nakon ventolina prestane neko vrijeme pa onda opet :roll: ujutro ko da nis nije bilo :/
draga idem gore ti slati fax :*
poslala ,javi dal si dobila
Loše. Već dvije noći bdijemo zbog Rahele. Jučer bili na hitnoj radi temperature i užasnog kašlja. Upala gornjih dišnih puteva i uha. dolili sumamed. :(
joj zlato malo--to je tesko. mi jos nismo nikad koristili sumamed pa ti ne zavidim
ja sam ga pila poslije mora jer sam imala upalu sinusa i kronican bronhitis i to duplu dozu i pazi na zeludac,moze biti mucnine-ja sam jogurtice pila uz sumamed
:love:
Bok cure, kako su Vaši bebači preko noći ? Mi iz noći u noć kašljemo za poludit. Selimo se iz sobe u sobu, jednu noć spavamo u sobi u kojoj je toplo pa onda drugu noć manje grijemo, isprobavamo sve i svašta .... i dalje kašljemo. Prije spavanja imamo terapiju singulaira mini i flixotida. I naravno ventolin. Ne bi li nam to trebalo barem malo ublažiti kašalj ! ? Klia, nama je pedijatrica preporučila testiranja na Stebrnjaku nakon što smo završili u bolnici (kod nas ne rade al. testiranja na djeci mlađoj od tri godine). Koliko sada znam ti testovi su prilično nepouzdani kod tako male djece pa mi je sada baš žao što su ga "pikali" toliko puta. Uglavnom, pričekat ćemo da malo narastemo pa ćemo ponoviti testiranje. Kada smo bili na tom testiranju prije nas je bila jedna bebica stara 8 mjeseci - čak nismo ni bili najmlađi (grozno).
Mi smo noć progurali iznenađujuće dobro.Mateo je spavao cijelu noć,a Laura se jednom probudila i tražila svog tatu,malo ju je pomazio i pronosao i ženskica zaspala.Međutim i mm i ja smo prehlađeni,pa očekujemo da bi mogli i oni.Nosevi im cure kontinuirano,a u 9 i 10 mjesecu Laura je dva puta bila hospitalizirana s opstrukcijama..nadam se da je najgore za ovu godinu ipak iza nas i da smo ovu virozu mi pokupili od njih :/