Strava! Ne ponovilo se. :cry:
Printable View
Strava! Ne ponovilo se. :cry:
:heart: :cry:
:cry: pretužno...
:cry:
Daj Bože snage toj mami. Prestrašno :cry:
Prestrašno :cry:
:cry: :(
prestrasno :cry:
:cry: :cry: :cry:
To su i meni napravili! Samo ja tada nisam znala koliko to može biti opasno i sva sreća da je sve dobro prošlo, ali me sada strašno strah drugogo poroda koji je skoro tu i kada čitam ovakve stvari :cry: .Citiraj:
mamma Juanita prvotno napisa
Baš se bojim.
Cijeloj obitelji saučešće, mami da što lakše preživi ovo jer to je strašno :cry: :cry: :cry:
:cry: :cry:
Strava :(
daj molim te objasni sto to znaci "ne mekonijsku vodu drip" i kako bi se trebalo u toj situac. postupiti?Citiraj:
Meni sva logika govori da onda treba ići na carski, jer kad ti šibnu drip, ne mogu znati hoćeš li roditi brzo ili ćeš ipak rađati 12 i više sati, a za to vrijeme se svašta grdo desi :/ ... I nikad mi nije bilo jasno induciranje poroda dripom ako je situacija tako ozbiljna (vezano za mekonij) - to mi je jedna od većih nelogičnosti u praksi naših rodilišta. Napominjem da je to sasvim logičko razmišljanje bez čitanja literature na temu poroda.Citiraj:
lukava puščica prvotno napisa
mislila sam na to da se ne bi smio davati drip ako se utvrdi da je voda mekonijska.Citiraj:
lukava puščica prvotno napisa
ili ako je žena do tad bila na dripu, jednom kad vide da je voda mekonijska-trebali bi je skinuti s njega.
a što napraviti? ili odmah carski rez (ako je voda jako tamna i dijete ima simptome distresa),
ili ako je blago mekonijska-pratiti stanje djeteta i pustiti ženu na miru, bez uznemiravanja i svakako bez lijekova.
oksitocinski drip, osim što i inače nije benigan, je najriskantniji kad je voda mekonijska.
zato što još uvijek medicina nije u stanju iskopirati djelovanje prirodnog hormona oksitocina, koji se ispušta u kratkim intervalima, u impulsima.
svaka žena različito reagira na drip, nema standardne doze.
tako da se lako može desiti da kontrakcije postanu prejake, preguste, što za dijete može biti opasno, svakako ga stavlja u veći rizik (osim što je i rizik rupture maternice veći).
iz tog razloga se i inzistira da se žena pod dripom gotovo neprestano monitorira ctg-om.
kad na sve to skupa stavite dijagnozu mekonijske vode, rizik je još veći, jer prejakim drip kontrakcijama dijete je izloženo još većem stresu, što može rezultirati gutanjem te mekon. plodne vode, a do čega inače najvjerojatnije ne bi došlo.
opet da kažem, ne znam što se u ovom konkretnom slučaju desilo, ali nije daleko od istine reći da je drip u Vinogradskoj rutinski, pa radilo se i o mekonijskoj vodi ili VBACu.
pretužno :cry:
jako mi je žao :cry:
Jako tužno, jadni ljudi :cry:
užas
:cry: :cry:
iskrena sućut
[quote="mamma Juanita"]
ono na što meni skače tlak je da se tako često na već mekonijsku vodu daje drip, čime se povećava rizik da to dijete proguta.
[quote]
to nisam znala, stvarno?
jer sam ja dobila drip upravo iz tog razloga
nemam riječi-zaista prestrašno :heart:
[quote="MGrubi"][quote="mamma Juanita"]
ono na što meni skače tlak je da se tako često na već mekonijsku vodu daje drip, čime se povećava rizik da to dijete proguta.
najstvarnije.Citiraj:
to nisam znala, stvarno?
mekonijska voda znači da je dijete već u laganom (ili težem-ovisno o boji) stresu.
drip taj stres povećava.
razlog što kod nas i tada (ili baš tada) daju drip je valjda logika da se porod što prije završi.
ali brži porod ne znači automatski i najmanje stresan porod.
ako je recimo isforsiran dripom, plus izgonom u 2-3 truda, plus nalijeganjem na trbuh (kao moj 1. porod :( , ali barem je voda bila bistra), to definitivno povećava rizik za dijete, konkretno od moždanog krvarenja, naglog pada kisika zbog nasilnog prolaska kroz porođajni kanal, čak i loma ključne kosti.
[quote="MGrubi"][quote="mamma Juanita"]
MOram te pitati, koliko i prenjela...kao što sam malo više napisala i meni su dali drip nakon što su mi prokinuli vodenjak i vidjeli da je voda mekonijska. Ja sam prenjela 4 dana i bojim se da i ovaj puit ne prenesem baš iz tog razloga.Citiraj:
to nisam znala, stvarno?
jako mi je žao :cry: . Iskrena sućut obitelji.
Anđeli su s vama...
[quote="ana.m"][quote="MGrubi"]4 dana :mrgreen:Citiraj:
no svaki dan sam bila na amnioskopiji i voda se "pripremala" , kad su krenuli trudovi , voda se zamutila (počeli su u 4 ujutro), kad sam došla u bolnicu u 8 ujutro primjetila sam da sluz više nije bjelkasta nego zelenkasta
MGrubi meni uopće nisu pregledavali vodu, vidjeli su da je mekonijska kad su probušili vodenjak, ali voda je bila prozirna-po mojoj nekoj slobodnoj procjeni relativno bistra sa komadićima mekonija.
:cry: :cry: Iskrena, iskrena sucut.
A za ovo nisam znala, sto je mamma Juanita navela...
Ja sam prenijela 3, tj. 4 dana i 3 dana mi je voda bila blago zamucena, 4-ti zamucena, i stavili su me na drip na kojem sam nakon 7 sati rodila :evil: :evil: Hvala Bogu da se nista nije dogodilo...
Jadna, jadna mama, jadna bebica, moja naiskrenija sućut i najbolje želje da sirota žena nekako preživi tu silnu tugu i jad :cry:
Mislim da je razlika između zamučene i mekonijske vode....Mekonijska može biti opasna..Citiraj:
Dolisa prvotno napisa
Kad ću više naučiti da ne čitam ovakve topice?... :cry: Strašno mi je žao...Ne bih se nikada voljela naći u koži djetetove majke... Neka malog :saint: čuvaju svi anđeli... :cry: