Hvala na otgovorima,sutra idemo na vježbe,vidjt čemo što če reći fiziatrica.Nadam se da mu jednom tjedno 2 sata nošenje neče naškoditi...
Printable View
Hvala na otgovorima,sutra idemo na vježbe,vidjt čemo što če reći fiziatrica.Nadam se da mu jednom tjedno 2 sata nošenje neče naškoditi...
Ahh, taman smo se neko vrijeme lijepo nosili u marami, a sad opet problemi. L jos nosim samo u dvostrukom kriznom, onom opisanom na Rodinoj stranici, ali nikako ne mogu rubove tako zategnuti da nogice budu podignute. Prvo zavezem maramu na sebi, a onda ubacim L u maramu, bas kako je u foto-stripu prikazano. Rubovi marame mi onda uvijek ispadnu labavi pa joj nogice vise, a ako ih malo zategnem prije vezanja, onda budu nejednako zategnuti.
Neko vrijeme sam ju mogla fino namjestiti, a sada nikako ne valja.
Zaboravih napisati da me zadnjih dana bole i leda i ramena nakon samo sat, sat i pol nosenja u marami. L bas zadnjih tjedan dana i nece da bude dugo u kolicima, pa smo cesce u marami, a ja ne mogu nju dobro namjestiti, a i mene leda i ramena ubijaju. Pa ako bi nam nema dobra dusica htjela pojasniti u cemu je problem, bila bih jaako zahvalna.
marama mora biti dobro zategnuta. da ništa ne visi labavo. onda neće ni leđa boliti od nošenja...
inga, i mene je ovo mucilo neko vrijeme, i to bas kad maramu prvo svezem na sebi, pa ubacujem bebu - jer beba se tad mora prilagodjavati marami, a ne obratno. Zato sam promijenila pristup, i cim bih ubacila bebu razmotala bih krakove dovoljno da bebu mogu jos uvijek pridrzavati sigurno, ali i da krakove mogu zategnuti kako i koliko treba... ne znam je li ovo malo zapetljan opis?Citiraj:
inga prvotno napisa
Puno bolje rjesenje je drugi nacin vezanja, ne znam kako mi to prevodimo, isto je dupli kriz... pogledaj na ovom linku.
Hvala cure. :love: Probat cemo danas ovako. Ornela, tocno shvacam sto zelis reci, i ja cesto odvezujem u hodu i pomalo popravljam. Probat cu sad napraviti kao na linku koji si dala. Tako smo se nosili u pocetku pa mi je bilo prekomplicirano. Sad sam malo vjestija pa cu probati opet ovaj vez.
Kailash, ona se sad vise izvija pa nisam uvijek sigurna je li joj tijesno ili se samo pokusava koprcati tako da bolje vidi oko sebe. U svakom slucaju, probat cemo opet.
ma nije joj tijesno, don't worry, ali moguće da želi gledati okolo :)
kailash, kako S. nosiš sada i u čemu?
Ornela ovaj vez za koji si stavila link je super i mnogo me manje bole leđa nego u onom duplom križnom ali uopšte se ne snalazim sa dotezanjem, popravljanjem u hodu. Onaj klasični dupli križni sam savladala, a ovaj sam probala ali kad mi se razlabavio nisam znala da ga popravim :(
Malo prakse i doci ce to na svoje, vidjeces. Meni je ovaj cak lakse popraviti, jer onaj dio marame koji poprecno sprijeda drzi bebu mi dosta pomaze. Bitno mi je razvuci krakove po ledjima jako siroko i ravnomjerno preko ramena i u tom slucaju ostaju samo krakovi s prednje strane za zatezati, a to napravim tako da bebu malo odignem i zatezem gornji dio (rub, sav) kraka i "zataknem" ispod bebine nogice, pa onda donji - znaci posebno, a ne povlaciti citav krak odjednom. Isto to ponovim s drugim krakom. Onda razvezem cvor na ledjima i pustim da se oba (nanovo zategnuta) kraka sa "viskovima" fino isprave, ponovo zavezem i to je to... opet ne znam jesam li ovo jasno opisala i bojim se da zvuci komplicirano kad se ovako opisuje, ali vjerujem da ce biti puno lakse kad probas par puta.Citiraj:
vissnja prvotno napisa
Morali smo nabrzinu izaci van i vaditi L van i opet ju stavljati pa mi je bilo jednostavnije strpati ju opet u dupli krizni, ali ovaj put sam fino zategnula maramu i podigla dobro koljena iznad guze. Mene nisu bolila leda, a ona se nije uopce koprcala i izvijala, kao da joj je bas odgovaralo da bude cvrsto priljubljena uz mene. :D
Jos samo da probamo i ovaj vez s ornelinog linka. Uh, sad mi je lakse. Puno ju vise volim nositi nego voziti u kolicima. Nosenje mi je puno imtimnije i ljepse. U kolicima mi je bude nekako zao cak i kad se ne buni.
duga marama, križni uglavnom. ponekad pouch na boku za kraće relacije ili kratka marama bočni isto za kraće relacije.Citiraj:
blis prvotno napisa
moj simun ako provede 5min da je miran u marami, onda je lize!
zavezem ga da gleda prema meni, a on glavu na stranu i zagrize maramu.
jel je vasi lizu?
nikako mi se to ne svidja, pogotovo jer dok je vezem taj dio sigurno ide po podu.
i moje su obje glodale klokanicu odnosno maramu... na sreću ta oralna faza nije dugo trajala, možda negdje do 8-9 mjeseci
apropo higijene, kad ga počneš stavljati da puže po podu ovo ti se neće više činit tak strašno ;)
Ja sam danas probala vez na ledjima i skuzila sam da su sva ta djeca na snimkama jako mirna i samo cekaju da ih se umota a moj divljak se toliko koprcao da mi je jednom skoro ispao na pod. Onda sam ga uspjela svezati ali to bas nije bila neka sreca jer je poslije imao crveno i naribano iza na vratu, jel probao netko taj ruksak vez ili je to za stariju djecu?
Ja sam isprobavala vez na leđima i, iako je ona bila mirna i dobre volje, meni to nikako nije uspijevalo. Odlučila sam odustati od vezanja marame na leđima i u tu svrhu nabaviti MT.
i moj klinac grize i liže maramu! :)