[quote="vitekova mamuška"]Evo da se tu požalim da
Citiraj:
vitekova mamuška prvotno napisa
Evo da se tu požalim da sam poprilično ustrašena jer zadnjih nekoliko dana, a danas posebno, osjećam strašan pritisak u trbuhu, kao da imam gomilu kamenja u trbuhu koji vuku prema dolje, a i mokrim svakih 15 minuta :cry: Inače, trudnoća mi je uredna (bila na pregledu prije 10 dana), bebica je niže, ali nije opasno. Sad me strah da se nije nešto pogoršalo, ne znam trebam li otići na ginekologiju na pregled (a ne da mi se, jer tamo nisu baš sretni kada trudnice "bezveze" dolaze). Do sada nisam bila otvorena. Pokušavam mirovati, ali mi je teško ležati jer me nateže u svim mogućim pozama, na trbuhu imam osjećaj da nemam zraka, a na boku me nateže trbuh na stranu :/ Ima li netko slična iskustva? :?
morala sam ti odgovoriti, jer sam imala sličnih problema u trudnoći. Kao prvo OBAVEZNo ginekologu. Ako si zabrinuta, ne dolaziš bezveze već da te pregleda i smiri ako treba. Meni je počelo s pritiskom u donjem dijelu trbuha, 16.tjedan, zatim učestalo mokrenje. ginekolog mi je rekao telefonom da napravim urinokulturu, ali ja sam odma otišla k njemu i usoistavilo se da sam uloživa vrh prsta i da imam urinarnu infekciju te bakteriju na cerviksu koja je i uzrokovala otvaranje. Dobila antibiotike i rekao mi da prikočim. Ja sam u potpunosti mirovala, bilo je teško, psihički, a i fizički, međutim isplatilo se jer sam prije pet mjeseci rodila rekrasnog i zdravog dječačića. Inače sam od te upale imala još 2 te je skoro i na bubrege bacilo, ali ja sam i onako podložna tom. Popila puno antibiotika i brinula se od učinaka koje će imati na bebu, ali Bogu hvala, sve je bilo u redu.
Za ostale, to stezanje su vam kontrakcije maternice, koje su normalne (u većini slučajeva) jer se maternica sprema na porof - inače sva ta pitanja i puno njih vam je odgovoreno u knjizi "Što očekivati u trudnoći" koja je fantastična i vodi vas po mjesecima u trudnoći, objašnjava stadije porođaja, sex u trudnoći i sve eventualne kompilkacije. ako možete nabavite si ju, ali najviše slušajte svoju intuiciju i ginekologa..