Ja bi bila sretna da su ova moja dva testa lažna! Makar, radila sam ih ujutro, po propisu...a M kasni li, kasni.
Printable View
Ja bi bila sretna da su ova moja dva testa lažna! Makar, radila sam ih ujutro, po propisu...a M kasni li, kasni.
Ja nikad test nisam radila ujutro, ko bi docekao jutro ako sam ga kupila dan prije :mrgreen:
Onaj intime plus mi se pokazao kao vrlo pouzdan bez obzira u koje doba dana ga radim.
mogu na pregled tek krajem mjeseca, ne može me ranije ubacit, rekla sam joj za menstruaciju, ali nisam govorila ništa za simptome i to.....sumnja pola-pola.....može bit i trudnoća ili nešto s menstruacijom, ali rekla je da pratim bolove i to i ak budu neki jači ili prokrvarim da se javim na hitnu....pratit ću pa ako mi i slijedeći tjedan bude ovako onda ću ponovit test ujutro.
inače, ne vjerujem testovima jer ih je sestrična napravila 10 kad ej bila trudna i tek je deseti bio pozitivan, tako da....
trudnoću ne planiram, bilo bi iznenada pa ono....
Danas mi kasni vec 4 dana, za mene je to jako cudno jer zadnji put kad mi je toliko kasnila bila sam trudna.
Inače moji su ciklusi uvijek 28 dana bez iznimke ... ali test sam radila danas i negativan je... :(, nisam ga radila ujutro vec popodne.
Imam sve simptome kao da ce vjestica doci, a po prvoj trudnoci znam da su to ujedno i simptomi trudnoce ali me muce bolovi....
Jeste li imale bolove (kao za vrijeme M pored ostalih simptoma a da ste bile trudne?!
prestala sam piti kontr. tablete i dobila menstruaciju. od te je prošlo već 50 dana i dalje je nema. prije 20-ak dana sam radila test i negativan je. jel nekoj od vas toliko dugo kasnila menstruacija nakon prekida tableta? bila sam prije mjesec dana kod ginekologa i sve je ok
Zdravo!
M mi kasni već 8 dana. Ovulacija mi je trebala biti 11.4. ja sam test napravila 18 dpo i negativan, ponovila 21 dpo slabo vidljiva crtica, puno tanja i svjetlija od kontrolne, otišla sam jučer kod gin-tamo napravila test(22dpo)-negativan, ponovila još jedan navečer prvih 10min negativan, a nakon pol sata crte ko kuća, al na testu piše da ne gledati nakon pol sata jer može dati lažno pozitivne rezultate. Ginekologica mi je rekla da ne vjeruje da sam trudna jer bi test već sad morao detektirati Hcg, a za UZV je još prerano. Nemam nikakvih simptoma osim pritiska u trbuhu... mišljenja?!?!
Zanima me vaše mišljenje!
Trebala sam dobiti oko 08.07. (inače ciklusi su mi od 28-35 recimo) a odnos smo imali koji dan prije toga. Tamo negdje 16.07. počinje kao neko krvarenje tj. samo na papiru dok se obrišem. Mislim evo početak M ali to je tako trajalo do 18./19.07. dakle 3-4 dana i to samo blago krvarnje nekakve crvenkasto-smećkaste boje i to isključivo kada sam se brisala, a na ulošku je bilo smeđe boje. Ja kontam evo to je možda implantacijsko krvarenje (čitala po net-u).
I odlučim napraviti test 19.07. dakle prije par dana. Kad ono slabo ali jako jako slaba crtica na testu (Primastick test), napravljen jutarnjim urinom. Mislila sam da ću uspjet čekat više od 2 dana ali nisam. Nego jutros napravim opet test (Primastick) koje je bez one blijede crtice.
A ja se od jučer navečer osjećam naduto i malu me je lijeva cicka bockala (kao kada imam O)!
Od kada se može raditi test nakon začeća? Tj. ako je došlo do trudnoće od kada test reagira? Ne znam da li sačekati još nekoliko dana ili?
Krv mi se iskreno ne da ići vaditi jer je malo komplicirano sve skupa (da ne duljim u objašnjavanju...).
Da čujem šta mislite! :-)
Stvar je u racunici... ako potrosis 4-5 testova (prosjecne cijene 20-30 kn) dok konacno vidis plusic, mogla si za isti novac vec otici izvaditi bhcg i rijesiti se sumnje... referentno je vise od 5, a testovi u idealnom slucaju reagiraju na vise od 22 (ali to ovisi o dobu dana, razrijedjenosti itd)
Ma znam da je najtočnije vaditi krv, ali muž mi je na bolovanju (tj. ne može čuvati curku) ja radim, moram putovati do drugog grada za vaditi krv, moram otići sa posla ća... ma uglavnom...
Nije mi nešto toliko jako hitno da saznam sutra da li sam trudna nego onako više sam znatiželjna i čudno mi je to sa prvim testom šta se je desilo ja bila uvjerena da će drugi opet pokazati crticu :roll:
A neko drugo mišljenje? Čisto me zanima koliko nakon začeća bi se trebala pokazati crtica na testiću?
jel znaš kad ti je otprilike bila O? ak si trebala dobit 8.7. već bi test na veliko trebao pokazati +, naravno, ak je O bila nekih 2 tjedna prije očekivane M
Pa vjerujem da je ovulacija trebala biti negdje u tom tjednu kada smo imali odnos znači između 05. i 09. 07. Ali to mislim isključivo zbog toga što mi je ta recimo mensturacija bila jako jako slična implantacijskom krvarenju :roll:
aha, ja sam shvatila da ti je tad trebala doći M, onda nije ni čudo da ti je jedan test pokazao svjetlu crticu, a jedan nikakvu, definitivno si radila test pre rano, samo je jedan detektirao betuhcg, drugi nažalost ne, veeeelike su šanse da si T, ogromne. i mislim da bi ti sutra ujutro svaki test trebao pokazati + ak je T u pitanje, iskreno ti želim da i hoće :)
Misliš? A zašto bi mi onaj prvi pokazao slabu slabu crticu a ovaj drugi ništa? Jer da je krvarenje bilo veće ne bih niti mislila o T nego baš je ono bilo samo na papiru! Da li je bolje da čekam ipak još koji dan?
a gledaj, ak si T bit ćeš i za mjesec, dva, pet,.... al ako si T krvarenje nikakvo nije dobro za bebača ni tebe, opet, moguče da je bilo implatacijsko krvarenje, koje je kod nekih žena normalno.
sad, to krvarenje, spoting, ja ga imam dosta često i ne radi se o T nego samo o hormonima
a često ti se na početku T dogodi da test bude negativan jer je trudnoča još rana i nema dovoljno hormona pogotovo ako ga piškiš popodne il nakon puno tekučine
fgm, moje totalno leteće mišljenje je da bi se možda moglo raditi o biokemijskoj trudnoća - to je trudnoća koja se samo bilježi kratko povišenim bhcg-om nema gestacijske vrećice, nema embrija, a završi normalno s mengom i većina žena je ne primijeti, a nije tako rijetka.
Ali, of kors, sve je ovo gatanje u grah dok ne vadiš krv i ne pričekaš razvoj događaja.
Sretno, ako i je to, to nema nikakvo značenje i moguće je da već idući ciklus normalno zatrudniš.
I još jedno moje duboko uvjerenje - utrići i mirovanje, na tako ranu trudnoću, su više "utješna" tj. nervirajuća terapija, nego nešto stvarno pomažu. Rani gubici trudnoća nastaju zbog lošeg spoja stanice i spermija koji su u prirodi česti. Dakle, po meni, po mom laičkom iskustvu - nema razloga paničarenja, hitnog polijeganja i guranja utrića, iako je to, vjerojatno, ono što će ti 90% doktora starog kova koji pretežu po domovima zdravlja savjetovati čim čuju - blijedo pozitivan test + krvarenje.
Ono što jest opasno je vanmaternična, ali nemaš razloga sumnjati tako rano u to - plus, to bi se vidilo na piš-testu (bio bi pozitivan da je ikakva frka-panika u tom smislu).
Hvala puno curke! Evo ovakve praktične savjete sam trebala! Ništa kupit ću još jedan testić možda već sutra a napraviti ga u ned ili pon vidjet ću. Inače kada sam saznala da sam T sa prvom bebicom (Martom) testić je isto bio blijedo pozitivan u jutro pa sam napravila još 2 nakon njega :mrgreen: i oba bila pozitivna! :heart:
A šta recimo ako nije T (da je test opet negativan) osim biokemijske T šta bi moglo biti?
I da biokemijska... šta nije ona češća kod žena koje idu na nekakvu stimulaciju?
I da zbog tih svih ljekova šta ti ginići uguravaju ne da mi se odmah ići kod njega nego najprije da vidim rezultat testiranja :angel:
Sretno! Kod trudnoće treba pratit trend - test bi trebao postati sve vidljiviji, a ne obrnuto, opet, jedino je bhcg i UZV kralj, za odredit kako će neka trudnoća ići (govori ti iskustvo: jedna OK trudnoća ("blizanačka" s dvije gestacijske vrećice - jedna s bebom, druga blighted ovum), jedan missed ab i 2, tj. 3 biokemijske - u biti, "fali" mi samo vanmaternična, nije da je želim, of kors, daleko joj polje :)).
Tj. niti tamneći test ne mora biti to - jer se jedino kod bete vidi je li raste dovoljno i je li u dovoljnm visinama (primjerice - test će ti bit taman i na betu tipa 300, ali ona može bit premala za dan trudnoće, ako me kužiš).
Ali, nećemo sad baš o tim scenarijima, držim palčeve za brzo razrješenje neizvjesnosti!
Ma da tu ima 100 mogućnosti! Vidjet ćemo šta taj treći test kaže!
Kakve preporuke u vezi koji test da kupim? Najjeftinije sa jutarnjim urinom da se ne istrošim jer sam ipak evo već dala nekih 100-tinjak kn!
Nemam pojma, mislim da ti je clearblu ok, radi onaj koji si već radila - tu ti nije bitna tamnoća, koliko tendencija. To jest - hoće li tamnit ili se neće ukazat. Opet, i super taman ništa ne garantira - test samo pokzuje određenu visinu bete, a jel' trudnoća OK, pokazuje jedino UZV - kucanje srca i odgovarajuća veličina gestacijske vrećice i oblik za dan trudnoće.
A ako ne bude plusića onda šta? Ništa do slijedećeg mjeseca da vidim kada i ako dođe M?
Onda ništa - to je bila, vjerojatno, biokemijska, normalno se možeš seksati oko ovulacije već idući ciklus. Za očekivati ti je da krene normalno menstrualno krvarenje. Ako s krvarenjem bude nešto čudno - to stalno blago curka, ili ne krene, ili krenu potoci ili tako nešto - javi se dr-u, mi smo ipak samo "internet-babe". Sretno :)!
Jeste kako kažeš "internet babe" ali ipak iskustvo pomaže! Thnx! Javim novosti!
Ili neki čudni bolovi itd. Ako ti je zgodno, a ne procuriš brzo, a test je negativan - odi kod dr-a na UZV i pregled.
Evo samo da javim da je i treći test negativan mada sam imala i još imam neke "simptome" T tipa nadutost, male mučnine, glavobolje. Nije umišljeno. Znači prvi test je bio blago blago pozitivan ili se meni samo učinilo :roll: a druga dva negativna i svi su od istog proizvođača!
Može biti da nisam niti imala ovulaciju ovaj ciklus pa je ta krv bila tako oskudna ili? Možda su ti "simptomi" samo predmenstrulani? Savjet?
ja sam kupila jedan test pokazao je negativan ...drugi kupim kad mi je zakasnilo 5 dana opet negativan...nešto iznura mi je raklo da ipk jesam trudna dem doktoru i odmah mi je utvđena trudnoća 4 nedelje ,,,,stoga nevjerujem u te testove..... ipak sretnooo...
A uvijek se može dogodit da test ima tvorničku grešku,da mu fali onaj indikator papir ili nešto s tim ili se radi prerano,ovulacija/implatacija bude kasnije.. Ja nisam imala takvih iskustva,uvijek mi je pokazao onako kako je,prvi put blaga crtica na 12 dpo. Sada čak postoje i digitalni Clearblu testovi za kupit u Dm-u