Twinlabov prenatal-krivo sam gore napisala :oops:
Printable View
Twinlabov prenatal-krivo sam gore napisala :oops:
Evo meni danas stigao nalaz krvne slike. Željezo na donjoj granici pa dobila Heferol. Požalila se doktorici na grčeve u nogama pa dobila preporuku za magnezij s C vitaminom. Prenatal sam prestala piti iako ga doma još imam. Ne znam zašto? Valjda nemar.
luor sam pila u prvoj trudnoći, a sad ne. Isto tako ne znam zašto?
iskreno ja ne pijen baš ništa jesan jedino folic plus prvih 12 tjedana. KS mi je bila dobra a gin mi je svejedno da prenatal :? al ga nisan uzela jeden malo zdravije i sad čekan kad ću drugi put dobit vađenje KS. kada to otprilike bude?
Prva 4 mjeseca sam pila B+folna kiselina, sad pijem dnevne vitamine i kalcij-magnezij. Ponekad uzmem Omegu-3.
Udebljala sam se 4 kg do sada.
evo malo vise sto se tice magnezija
Klinicki se manjak magnezija najcesce manifestira grcevima u listovima
(rani vodeci simptom ),a u slucajevima tezeg manjka moze doci i do prijevremenih trudova.
Kod znacajnijeg pada razine magnezija bitno raste rizik prijevremenog poroda ili pobacaja.
Kod fetusa usljed manjka magnezija moze doci do zastoja u rastu.
Nisam tu da bi vam solila pamet.. Na vama je hocete li ga uzimati ili ne a ja ga uzimam 4x1 od 150 mg (preporuka ginica).
a do kad se uzima???ja sam u 35 sedmici sad i vec sedmicu ne uzimam magnezijum,cula sam da pred kraj treba prestati i ja sebi od prilike zacrtala kad treba prestai i prestala,a moj doktor se smotan i nista mi nije rrekao a bila sam na kontroli prije tacno mjesec dana.
joj i ja neznam kad se prestaju piti ali mislim da si na vrijeme prestala
mojoj prijateljici isto tako nije ginic rekao da mora prestati piti pred kraj trudnoce a ona sama nije znalai i tako da se nije mogla na porodu otvoriti vise od 4 cm ali ona je pila do zadnjeg dana
disa iz kojeg si grada BiH, jer sam i ja iz BiH
Uh,toga me je i strah,da se necu otvoriti slucajno,a danas mi je jos i svekrva SLUCAJNO naglasila da joj je od troje djece koje je rodila najteze bilo rodit mm jer je imao ogromnuuuuuuuu glavu....ajme meni,kaze zena da su joj doktori nalijegali na stomak,sjekli je i sta ja znam vec ali da je GLAVICA mm ipak bila prevelika!!!!A bio je drui po redu,mislim ima starijeg brata, a meni je ovo prva beba,i musko :mrgreen: blago meni.Iz Gradacca sam ja.Ako ti je poznato...
danas sam popila prvi twinlabov prenatal, kapsulu, onu veliku za konja. i odmah povratila, za par minuta, valjda kad se spustila. do sad sam pila folnu.
imate li kakav savjet? mislim još sutra progutat kapusulu, možda mi ne izađe natrag. ako ne, mogu li je rastvorit i sadržaj rastopiti u vodi, je li učinak isti? gin mi je, naime, savjetovao twl prenatal.
e, i još pitanje, mogu li paralelno nastaviti i s folnom, nju dobro podnosim.
u devetom sam tjednu, inače, a već pola godine zbog anemije pijem i heferole s c vitaminom
ajmo, iskusne, tabletašice savjet molim
ako ti neodgovara twinlabov prenatal, probaj od natural wealth-a!meni isto nije odgovarao od twin laba!
Vidra, nemoj piti Prenatal na prazan želudac, meni je onda zlo ali ako ga popijem poslije jela sve je ok. Probaj!
hvala na savjetu, i moje zimske su mi rekla da probam nakon jela. jesam danas, i sve je prošlo ok. :)
idemo dalje...
[/quote]evo malo vise sto se tice magnezija
Klinicki se manjak magnezija najcesce manifestira grcevima u listovima
(rani vodeci simptom ),a u slucajevima tezeg manjka moze doci i do prijevremenih trudova.
Kod znacajnijeg pada razine magnezija bitno raste rizik prijevremenog poroda ili pobacaja.
Kod fetusa usljed manjka magnezija moze doci do zastoja u rastu.[/guote]
Ma nisam ovo ponovo htjela tu postaviti
SORY
Jel zna nek do koje sedmice se pije magnezijum?
:cekam:
Niko ne pije magnezijum izgleda. :lol:
Disa čitala sam ovdje negdje na rodama da se može piti tokom cile trudnoće osim zadnji mjesec kad je bolje prestati da se možeš lakše otvarati pred porod.
Hajde hvala na odgovoru,i pila sam ga citavu trudnocu,prestala sam prije par sedmica samo nisam bila sigurna jesam li na vrijeme prestala,cim sam prestala poceli su grcevi...ali bolje i to nego da na porodu :shock:
[quote="disa" :D a isto cijelo vrijeme pijem magnezijum,od pocetka pa do dan danas,jer ako ga ne uzmem dobijem kontrakcije :x[/quote] :? :shock:
I sta sad?