eiduralnu = epiduralnu
Printable View
eiduralnu = epiduralnu
:evil: :evil: n mogu vjerovati :x i povrh svega oš rezati mišiće :? :shock: zašto? Neke bi edit stvarno trebalo smjeniti po kratkom postupku. Nije ni čudo što te rez boli i što se sporo oporavljaš. Ja sam iz bolnice, nakon carskog, izašla nakon 2 i pol dana, i već tjedan dana poslije carskog vozila i landrala po shopping centru. Baš mi je žao za tebe, ali glavno da je sva prošlo ok i da imate živu i zdravu predivnu bebu.Citiraj:
Zato jer sam imala " sreću" da sam naletjela na anesteziologinju koja me 10 puta bola i nije mi uspjela dati eiduralnu i onda su išli na narkozu.
Mišiće rezali.
A za veliku većinu naših doktora (već sam više puta iznesla svoje mišljenje ovdje na forumu pa uvijek dobijem 'spačku' :mrgreen: ) :evil: :evil: :evil:
meni pukao vodenjak i poceli trudovi tocno tjedan dana prije termina, a moj gin mi je rekao da je prosjek 39 tj. za bebe na zadak, znaci ipak malo ranijeCitiraj:
mamažabica prvotno napisa
A ako ne rodim do termina da li onda induciraju porod? To sam isto čula, navodno zato da beba ne postane preteška za vaginalni.
pa koliko može narasti u 5-6 dana?Citiraj:
mamažabica prvotno napisa
je, meni su htjeli inducirati, nikad nisam saznala točno zašto, a ovaj razlog mi je bio preglup da bih pristala
Meni je beba dobila oko 300 grama u tjedan danaCitiraj:
MGrubi prvotno napisa
Mislim da je to dosta individualno, a ne znam koliko je uopće bitno jer koliko znam (puna sam poluinformacija :mrgreen: ) ako beba prođe 3900 g onda ide carski. Ali to bi trebalo provjeriti
I pristali su da rodiš vaginalno?Citiraj:
TinnaZ prvotno napisa
pa oni meni nisu htjeli objasniti zašto indukcija, a ja nisam bez logičnog i detaljnog objašnjenje htjela pristati na nešto tako podložno da ode u krivom smjeru.
Ustvari nitko nije znao koliko je točno beba velika, ja sam znala da je nešto veća od onoga u kojem je tjednu, ali ne točno koliko. Zadnjih mjesec i nešto više dana nije bilo ultrazvuka, jer sam ja molila ginića da li bi mogli malo to prorijediti sa svaka 3 tjedna, što je stvarno bilo često, a on prorijedio totalno :mrgreen: , na što se ja nisam sjetila reagirati, i bolje da nisam.
ja sam pretpostavljalada bi veličina možda mogla biti jedan od razloga
i meni je beba na zadak. sada sam u 33. tjednu. Frka me. Prvo sam dijete rodila vaginalno, pa bih htjela i sada, no bojim se komplikacija.
Dr. Habek mi je pratio trudnoću(uzv), no zbog gestacijskog šećera bila sam par dana u Petrovoj(no, tamo nikako ne želim ponovno roditi-iako moram na kontrole zbog šećera. :(
ima jos vremena do termina, 33. tjedan je dovoljno rano da se beba spontano okrene :) drzim fige da bude!
baš me zanima tko je u zadnje vrijeme rodio zadak vaginalno i u kojem rodilištu... ne znam kakva je situacija u petrovoj.
ako je s tobom i bebom sve ok, nema razloga da ne rodiš vaginalno. držim fige za lijep porod!
Meni je T vodio dr. Habek na sv. Duhu, beba se okrenula u 29 tj. na noge i tako i ostala. Dr. Habek nije spominjao nikakvu akupunkturu ali je rekao da se smatra dovoljno dobrim opstetričarom da može preuzeti odgovornost vaginalnog poroda na zadak. Ja sam jako na tome inzistirala! No planovi su nam se malo izjalovili kad je sa 34 tj. pukao vodenjak a nogica skoro ispala van. U roku 10 minuta sam bila na operacionom stolu, tu se Habek nije dvoumio već je radio sekciju!
No ipak mislim da postoji i razlika između položaja zatkom, malo je kompliciraniji položaj kada beba ide nogama (kao što je bilo kod mene) nego guzom.
joj frka me da se imeni nekaj tak ne dogodi prije 38 tjedna...naime, nosim dečka a znam da njima kasnije sazrijevaju pluća i da može biti frka ako bude puno prije...
a u zadnje vrijeme zna me svaki dan nešto dolje u rodnici ko piknut, probost!!
meni su zbog zadka guze rekli carski :( i t baš u petrovoj
mene je to pikalo probadalo mjesecima prije poroda, svaki puta sam mislila evo ga sad će voda pljusnuti - na kraju sam prenijela. To je znalo trajati minutu, i poslije toga neko vrijeme ništa, pa opet, i tako dosta dugo.
Ja bih se htjela zahvaliti svima koji su strpljivo odgovarali na moja pitanja i nedoumice u vezi zadka. I da se prijavim: rodila vaginalno curu od 3,5 kg i 51 cm i sve prošlo dobro.
Tako da postajem promotor vaginalnog poroda na zadak :mrgreen:
Bolilo je, ali svaki porod boli a i MM je rekao da su se više derale one u boksovima do mog, znači nije bilo strašno :mrgreen: ;)
čestitam na curi i lijepom porodu! :D
kad stigneš, napiši nam malo više detalja. :)
:) čestitam !!
koje rodilište?
čestitke :love:
Hvala na čestitkama :love:
Ma čuj, nije baš da sam zamišljala takav porod (ja sam htjela prirodan porod i stolčić) ali s obzirom na okolnosti bilo je sasvim ok. Ležanje na boku mi uopće nije teško palo, drip i epiziotomiju sam očekivala, ali ono što nisam očekivala je da je od puknuća vodenjaka do dolaska bebe proteklo 10 sati!Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
Mislila sam da će biti puno duže i puno gore pa kad mi je dr rekao da ću u slijedećem trudu roditi nisam vjerovala. :D Pomislila sam, da sam znala da će ovako brzo manje bih se derala :mrgreen: (ja sam očekivala još sate i sate agonije :lol: )
Ma bilo je svega, mislila sam napisati i priču s poroda ali ne stignem do daljnjeg :)
TinnaZ rodilište Rijeka
da, prirodni porod zatka je nažalost sanak pusti. :(
i ja sam rodila nepunih 9 sati nakon puknuća vodenjaka, ali nakon samo tri i pol sata trudova (što ti je drip :mrgreen: ). zašto toliko žure, ne znam.
Meni je drip donio 17 sati neucinkovitih trudova i vaginalni porod na silu (sjeli na trbuh, istisnuli Emu van).Citiraj:
što ti je drip
(Ja jesam zadovoljna da je porod dovrsen vaginalno, ali moglo je sve to biti bolje izvedeno od pocetka.)
znaš kaj, sve mislim da to ima veze s time kako bi tijelo inače reagiralo na porod. ja sam prilično sigurna da bi i bez dripa bilo brzo i lako, pa sam i na njega dobro reagirala i prošla bez ovakvih traumi.
što pak nema nikakve veze s davanjem dripa uvijek i svima.... :/
juuupiiiii!!!!
pametna mala glavica se ipak okrenula dolje!!!!
pusa svima!!! :D