i (kršitelj koda)
pogledaj Tko sve krši Pravilnik u Hrvatskoj
Printable View
i (kršitelj koda)
pogledaj Tko sve krši Pravilnik u Hrvatskoj
Hm,znači i Pliva
A nju je jaaaako teško bojkotirati :/
Pliva nije krsitelj.
Nego tko proizvodi (kršitelj koda) čaj/adaptirano?
vivera doo
postoji li ijedan proizvodjac djecje hrane i adaptiranog koji nije krsitelj?
cak i lino krsi
samo zbog rizolina koji ima na deklaraciji: od 4. mj.
i dodatka na svakom linu: zamjenjuje jedan mlijecni obrok.
pa zar ne zamjenjuje?Citiraj:
leonisa prvotno napisa
ne pise da je jednakovrijedan podoju.
a zakaj, ako zamjenjuje jedan podoj (mliječni obrok, je l') onda je nadomjestak za majčino mlijeko i obuhvaćen je pravilnikom.
ne mora izričito pisati da je jednakovrijedan - ako piše da zamjenjuje, podrazumijeva se da se smatra adekvatnom zamjenom.
ne znam, meni je to ipak malo nategnuto.
ako djetetu napravis cokolino (pod uvjetom da ga zelis hraniti cokolinom) s vrstom mlijeka koju inace dijete konzumira, onda je on zaista mlijecni obrok.
mozes ga napraviti s izdojenim, ili s adaptiranim ili s kravljim.
ok, ne znam napamet što piše na etiketi.
spominje li se uopće dojenje? spominje li se da se mlijeko mora zagrijati/kuhati? preporuča li se davanje bočicom?
sjetila sam se da kolegica ima čokolino u kuhinji :lol:
dakle, mlijeko treba prokuhati. jasno je kao dan da im majčino mlijeko nije bilo ni u primisli, a i tko bi zdrave pameti izdajao da smućka to šećerno čudo.
piše da zamjenjuje jedan mliječni obrok, a u dobi od 8 mjeseci svi mliječni obroci trebaju se obaviti na dojci.
i koristi isti logo kao i rižolino, koji se etiketira od 4. mjeseca.
dosta? :)
ma necu ni ja vise gnjaviti s cokolinom :)
ali me stvarno zanima - mogu li kupiti neku gotovu djecju hranu (poput h..-ih kasica ili m...-ih 7 korn) a da ne podupirem krsitelje?
I moze li neka mama koja hrani bebu adaptiranim kupiti adaptirano koje nije proizvod krsitelja?
nije mi poznat ni jedan proizvođač koji se ne reklamira.
u hrvatskoj sigurno ne.
da. onda cu i dalje podupirati neke krsitelje.
samo cu si razvrstati one koji su mi simpaticni (ili manje antipaticni) od onih skroz antipaticnih :)
Ja izgledam tak da bi mi bilo najbolje da bojkotiram sve proizvođače hrane.
cokolino
od navrsenih 8 mj. zivota
instant djecja hrana
pahuljice od zitarica i cokolade s vitaminima
sastojci: ti i ti
priprema obroka: u 2dl prokuhanog i na 50 stupnjeva ohladjenog mlijeka umjesajte 5 velikih zlica pahuljica i ukusan obrok je pripremljen.
djetetu zvijek ponudite svjeze pripremljen cokolino kao zamjenu za jedan mlijecni obrok.
vazno je pridrzavati se upute o pripremanju obroka!
eto ga :)
jel sad od 4 ili od 8 mjeseci?
Moram pogledat doma na svojoj ambalazi kaj pise.
ali inace ste me uvjerile. donekle ;)
čokolino od 8, rižolino od 4.
sad vidim da sam toliko, i bezrazlozno, cjepidlacila na ovom topicu da me je sve sram :oops:
a ja si mislim, kud je zapela :lol:
:lol:
(sad sam isla provjeriti svoj prvi post o linu...vec sam mislila da sam napisala da je cokolino-4mj. no dobro je- pise rizolino 8) )
fakat.
evo, ovaj :roll: ide mene!
znala sam da treba vise ovakvih textova i topika :mrgreen:Citiraj:
a zakaj prvotno napisa
neka - prodiskutirale smo podravku. ;)
i utvrdile gradivo. zapravo ti trebamo zahvaliti ;)Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
Vis..ja mislim da je to veci doprinos nego kaj si ti mislis.Citiraj:
Mukica prvotno napisa
Pogotovo sto o tome pises tu na forumu koji je javan..sto znaci mnogo ljudi to cita..a poneki si pocnu i razmisljat o tome sto su procitali i zasto se svi ovi nickovi trude bojkotirat (kršitelj koda)..
Pa nije meni samoj napamet palo bojkotirat (kršitelj koda)..nego sam tu citala neke stare topice i eto tako nacitana i ja krenula u akciju. :mrgreen:
točno! evo i mene ste prosvijetlile, nabubat ću popis brandova da mi se nešto od toga ne zalomi! lancome? body shop? nisam imala pojma!
:evil: grrrrr!
Mene iznenadio Garnier
:lol:
Ovaj Gost sam ja, al me komp automatski logofirao...ugl. ne bi ni skužila da nisam vidila da mi fali moj avatar žućo.
Vezano za bojkot još da dodam da sam u bojkotu već odavno koliko god mogu, kad se navikneš da ne kupuješ jednu marku...ide mi lako...samo, važan je jedan ovakav topic...jer evo sam previdila Garnier...a i nije mi više ni dobar njihov šampon-jedina stvar koju sam kupovala.
Moje dvije mace jedu Friskies :/ Velikim slovima na kutiji naprijed piše Friskies, iza malim Purina, ispod mikroskopski malim (kršitelj koda). A tu su!
Mačku su ovaj tjedan dijagnosticirani bubrežni kamenci, tako da ga moramo prebaciti na drugu hranu (medicinsku RC, 3x skuplju), a mislim da bi i druga sad trebala dobiti promjenu menija.
a zašto ne bi maci davala sirovo meso - kako je i priroda zamislila?Citiraj:
Honey prvotno napisa
Moje mace to nisu zamislile. Neće to da jedu, ni jedna. Ni kuhano, ni konzerve, ni paštete. Samo dehidrat su prihvatile, a i meni je puno jednostavnije tako. Ako ne pojedu za pet minuta, ne skupljaju se muhe. A psu posebno kuham, on neće kupovno.Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
gladna mačka pojesti će sve
jest grubo, ali je bolje za njihov zdravlje
postoji povezanost između prehrane gotovom hranom (za mačke, pse..) i porasta broja karcinoma i ostalih bolesti kod životinja
kako bi tebio bilo zdravlje da čitav život jedeš samo paštetu i mesni narezak?
Sorry, nemoj se ljutit, ali ja ne bih sad o mačjoj prehrani :*
Moji su već doživjeli puno veću dob nego prosječna mačka u prirodi, a jedan i drugi su nađeni na cesti, jedna je bila sekundu od smrti (mm je skočio na cestu pred auto da ju ne zgazi, bila je malecna i slijepa, upaljenih očiju). Slažem se da postoji i kvalitetnija prehrana, ali za sad su ovo naše mogućnosti.
sorry na OT
:*
evo, možeš tužiti (kršitelj koda)! ;)Citiraj:
Mačku su ovaj tjedan dijagnosticirani bubrežni kamenci, tako da ga moramo prebaciti na drugu hranu (medicinsku RC, 3x skuplju), a mislim da bi i druga sad trebala dobiti promjenu menija.
A *****?Citiraj:
nije mi poznat ni jedan proizvođač koji se ne reklamira
Njihovi proizvodi mogu se kupiti u dućanima Bio&bio, ponuda obuhvaća kašice i adaptirana mlijeka
zar nisu stizali newsletteri majkama od bio&bio i H.? zar to nije reklama? zar se time ne krsi pravilnik?
to sto se jos nisu reklamirali na sva zvona kod nas (jer su novi na nasem trzistu) ne znaci da nece ili da se drugdje vec ne reklamiraju.
i ona reklama na portalu nije u skladu sa pravilnikom.
"U fazi odvikavanja od dojenja, majka djetetu uz svoje mlijeko može davati H. organsku dojenačku formulu 1. "
:sick: