Znaci..moguce je! :lol:Citiraj:
spock prvotno napisa
Printable View
Znaci..moguce je! :lol:Citiraj:
spock prvotno napisa
Najbolja knjiga koju sam pročitala je "Dan koji mi je promjenio život", knjiga je odlična. Žena piše iz svog iskustva, nemogu reći da sam od nje prestala pušiti ali mi se duboko urezala. Sve je prava istina samo mi bježimo od nje. Piše kako je po zimi pušila uz otvoren prozor da ne smeta djeci, a djeca bi se igrala na podu i smrzavala.
ja još jednom preporučujem knjigu da vam olakša odluku i krize...
zahebano je to...ja recimo ne pušim već 4 godine, i imam puuuuuno kriza, uvjerena sam da ću se jednom napušit za sve to...ali nebi zapalila(još) nema šanse...to samo dokazuje koliko je jaka ta ovisnost, i upravo zbog toga ću ustrajati, jer ne mogu TO vjerovati, bar do 6o -e :mrgreen:
maria71 ako je u pitanju samo jedna cigareta u čemu je problem?
Pa zdravo je popiti 2 kave dnevno, čašu vina, čašu piva, pojest jednu jabuku itd...pa tako i zapalit jednu pljugu, no frks ;)
ne bi se složila da je isto popiti čašu vina i pojesti jabuku i popušiti cigaretu pa makar bila i samo jedna
ili pušiš ili ne..ne pametujem, i ja i MM smo pušili
prestali smo i jedan i drugi (znači može se)..iako može biti očito da nije isto jedna cigareta i dvije kutije pročitala sam da to što se tiče pluća i nije takva razlika
Pijem kavicu, "lunjam" po forumu i naletjeh na temu: pušenje! Nikad nisam pisala o tome kako sam prestala pušiti pa ću pokušati sada.
Redale su se godine pušačkog staža. Na kampanje protiv pušenja sam gledala s bijesom- kao, šta njih briga za moje zdravlje! Pušila sam dvije kutije dnevno i nerijetko i otvarala treću. Bila sam izrazito mršava - sjećam se onog ljeta kad su svijet obišle slike konc logora u Omarskoj. Kost i koža, upale oči zatočenih... Slika mi se urezala u pamćenje. Par dana kasnije, pred ogledalom sam isprobavala badić i shvatila da moja rebra također strše, da mi je lice sivo, oči upale, koža bez sjaja..... A nitko me nije zatvorio, nitko mi nije uskratio obrok....
Uslijedili su pokušaji debljanja. Prežderavala sam se mjesecima da bih na vagi vidjela barem par kila. A tih par kila istopilo bi se dok trepneš onog trena kad bih se malo opustila (mene hrana nije privlačila i jela sam isključivo zato što sam znala da moram).
Kažu da je osjet mirisa kod pušača umanjen; kod mene se dogodilo nešto neobično. Počela sam osjećati da mi smrdi posteljina, odjeća u ormaru, zavjese... Kosu sam prala gotovo svaki dan. Imala sam osjećaj da mi iz svake pore izbija smrad nikotina. Zube sam četkala u svakoj mogućoj prilici, čak i u uredu!
Maštala sam o danu kada ću prestati pušiti. I naravno, ko svaki ovisnik, mislila da ću početi od sutra, ili slijedeći tjedan, kad prođe doček Nove, kad .... A onda se dogodilo da sam počela radi na jednom ludom projektu koji je od mene tražio svaki atom snage i svaki trenutak moga vremena. I tada se dogodio onaj KLIK - ako uspijem prstati pušiti sada kad sam u potpunosti posvećena poslu kojeg želim obaviti na najbolji mogući način, bio bi to dvostruki uspjeh.
Već šest godina sam nepušač. Dobila sam ne željenoj kilaži, zoakružila na strateškim mjestima 8) i više se ne bojim ogledala!
A dugo nakon prestanka sanjala sam cigarete - zadnji san bio je prije dvije godine - sanjala da palim cigaretu i nakon prvog dima je s gađenjem bacam, jer, ja nisam pušač!
Tog jutra sam znala da više nikada neću zapaliti.
Ne znam. Nakon 4 godine apstinencije, ponovo pušim :cry:Citiraj:
palcica34 prvotno napisa
jel bio tko na hipnozi i jel djeluje?
ne pusim od 19 augusta. :D
Cvrsti sam odlucila (a duuugo sam se premisljala) i ostavila. I evo ne pusim vise od mjesec dana i uopste nisam imala nikotinsku krizu.
Kazu da je nikotinska kriza moguca u togu 28 dana nakon prestanka pusenja, a ostalo je stvar volje.
najvise sam se plasila kako cu bez onog ceifa na terasi, ali moram priznat da mi uopste ne nedostaje :D Jednostavno, desio se nekakav klik u mojoj glavi :mrgreen:
prosli put sam pred operaciju stitnbjace prestala i izdrzala sam bez cigareta 28 dana :/ Imala sam uzasne krize :(
A sad nista :D (pu, pu, pu da ne ureknem)
btw ja sam pusila izmedju 4-7 cigareta dnevno :roll:
Citiraj:
maria71 prvotno napisa
ja imam prijateljicu koja ne zapali po mjesec dana, te onda onako u drustvi zadimi jednu dvije.
Onda nekad zareda pa navecer kad djeca zaspu zapali cigaretu na terasi. Pa onda opet danima nista :mrgreen:
Al ona tako godinama :mrgreen:
Točno tako i ja, a pušim (na taj način) od 12. godine :mrgreen:
Na balkonu imam tri-četiri polupune kutije cigareta. Ali sad se stvarno ne sjećam kad sam zadnju zapalila, valjda na moru.
Išao jedan moj frend, nije pušio 3 mjeseca, sad već 3 godine opet puši :/Citiraj:
MMoover prvotno napisa
mislima o bebi...
meni bezbroj puta dodje da zapalim ali jednostavno necu...
zelja traje minutu dve i prodje...
samo se sjetis da ne trujes samo sebe..
MM i ja pokušavamo prestati pušiti. Ja pušim do kutije dnevno a on još više, iako znamo da moramo prestati iz hiljadu i jednog razloga, taj klik koji spominjete još nam se nije pojavio. MM je jednom probao sa biomedom i od toga mu se zgadila cigara pa je prestao koristiti biomed i nastavio pušiti.
juče smo kupili biomed ali ga zasad samo gledamo ono kao samo još jedna cigara
je li iko probao tako neko sredstvo i prestao pušiti ili je ipak potreban taj klik
inače pokušavamo napraviti bebu ali nam ne uspjeva a jedan od preduslova da nam to uspije je prestanak pušenja (fali mi smajlić koji lupa glavom od zid)
moj m je prestao dok je skuzio da si nemoze priustiti neke stvari jer mu treba za cigarete pa je jednostavno rekao da nece cigarete upravljati njegovim novcima i prestao...Novaca isto kao i preije ali se trose na pametnije stvari...
samo čvrsta odluka i snaga volje i to je to.
ne pušim više od 5 god. a prije toga pušila 6-7 godina.
samo sam jedan dan rekla "e kad ovu ugasim, više ne palim nijednu". i tako je bilo.
kod mene je bilo slicno kao kod kailash
samo sam jedno popodne rekla da vise necu zapaliti niti jednu, iako sam jos imala cigareta u kutiji, i evo proslo vec 7 godina i nisam zapalila niti jednu
i slazem se da je sve samo snaga volje
Maloprije sam u ladici tražila ukosnice i naletjela na kutiju s jednom cigaretom u njoj, staru šest godina..... Ostavila sam je tada kad sam prestajala pušiti da me provocira! I da joj mogu odoljeti!
Neka je tamo, još ću je jednog dana uokvitiri :lol:
ja sam ostavila 1,5 kutiju :mrgreen: kontala sam da li da nju smazem, pa da prestanem, ali sam bila pametna pa prestala opet. E ,da sam bila tako pametna pa da nisam nikad zapocinjala :mrgreen:
Uglavnom, nije tako strasno. Ustvari uopste nije strasno. Ne znam kako ce mi biti kada budem u drustvu pusaca :/
meni se dogodio klik za prestat :)
pa mi se dogodio klik za počet :(
čekam novi klik :roll:
nije baš ohrabrujuće :mrgreen:
Ja već 5 dana ne pušim. Bila sam na nekakvom tretmanu elektromagnetskom rezonancijom ili tako nešto, uglavnom držiš ruke na nekakvim pločama i to te košta 400 kn. Poslije mi nije bilo baš ništa lakše nego bez tretmana, glava me totalno rasturila, ali valjda mi je bilo glupo zapalit kad sam već dala tu lovu... sad se spremam na takav slični tretman za mršavljenje, jer sam u ovih 5 dana već dobila 2 kile - nije problem ne puštiti, ali je ne jesti umjesto toga...No vjerojatno će biti isto tako beskorisno, odnosno sve će ionako ovisiti o mojoj volji...