proso se raskuha za cca 40 minuta najkasnije. ne namače se. meni je super za slatke kombinacije s kuhanim voćem. ali može i sa povrćem. ma skoro sve žitarice mogu u kombinaciju sa svim i svačim :)Citiraj:
Inka prvotno napisa
Printable View
proso se raskuha za cca 40 minuta najkasnije. ne namače se. meni je super za slatke kombinacije s kuhanim voćem. ali može i sa povrćem. ma skoro sve žitarice mogu u kombinaciju sa svim i svačim :)Citiraj:
Inka prvotno napisa
Ma ja sam jela prije samo instant pa i kad probam nisam sigurna da je kuhano. Ako netko drugi zna ili koliko kuhate, pliz!Citiraj:
vještičica prvotno napisa
Gledam malo sto mi T jede i kako jedu ostala djeca ovdje po forumu i ispada da u svakom obroku imaju zitarice. Hm, nije li to malo previse??
Mislim da nije. Djeci treba energije za istraživanje (puzanje, prohodavanje).Citiraj:
sbuczkow prvotno napisa
Pa i mi papamo hljeba uz obrok, ili umjesto njega jedemo krompira, tjestenine, riže, ili nešto drugo škrobnato.
pitanje je malo OT ali nadam se da mi nećete zamjeriti :oops:
gdje se na riječkom području može kupiti 7corn?
Griješiš, imaju glutena ali u manjoj mjeri. Zob se ne preporuča do 8 mj.Citiraj:
Felix prvotno napisa
U splitu sam jednom kupila u ljekarni. Probaj.Citiraj:
betty boop prvotno napisa
kad se ono daje riza :? Sa koliko mjeseci???
Sa 6
Jel onaj proso instant od alnature treba nešto posebno pripremat ili samo dodaš- vodu, mlijeko???
čuj,ja sam ovu "pravu" palentu kuhala,brat bratu,dobrih sat,možda i sat i pol i to u dosta vode.već sam dobila upalu ruke.i onda sam još malo kroz cjedilo procjedila da bude baš onako eurokremasto i mali je prolupao od toga,jako mu je bilo fino.ali fakat sam se naradila za štednjakom. :cekam: :nope:
dala sam maloj amaranth i naribanu mrkvicu - pokakala je drugi dan sve što je pojela - samo dehidirano. kuhala sam taj amaranth iz Bio pol sata s mrkvicom i unatoč tome ga uopće nije probavila, kakica je bila takva da je sipala iz pelene kao pijesak :shock:
treba li ga jošn dulje kuhati ili ga treba smiksati poslije kuhanja? Nevica ima 6 mj i pobala je već integralnu palentu, proso i slatku rižu..
može li mi netko pliz reći kako i koliko se kuha ječmena kaša?? Jel nabubri? Treba li ju namakati i s čim ide?? Tražila sam ali nema u pretražniku.
Kupila Severovu ječmenu kašu.
tenk ju :*
amarant kuham najmanje 45 minuta, vjerojatno si ga prekratko kuhalaCitiraj:
eola prvotno napisa
I da treba ga ispasirati,ali možda da još malo pričekate :)Citiraj:
kailash prvotno napisa
Netreba žurit pogotovo sa palentom :love:
riža, proso ili amaranth (sve bez glutena) - što je najbolje za probavu?
riža malo zatvara...
Ne znam od ovog nabrojanog, ali mislim da je za probavu najbolja palenta koja je isto bez glutena.
Ja ju za nas odrasle namočim preko noći i onda skuham, nabubri. Mali je premali da bi mu je davala, u bebinoj kuharici piše da ide od 7.mj. i to kao KRUPICA što ja nigdje u dućanu vidjela nisam.Citiraj:
mišica prvotno napisa
mojoj S. je riža super za probavu. ali smeđa riža, dobro skuhana i propasirana. i jako ju voli :)Citiraj:
marta07 prvotno napisa
...copy paste-ano sa stranice www.advent.hr... :saint:
Postoje mnoge vrste prosa, no uobičajeno proso čije je ime i na drugim jezicima upravo "proso" (ruska riječ op. aut.), dolazi iz Egipta ili iz Arabije. Obilato se koristi u zemljama Dalekog Istoka, naročito u Kini i Indiji.
Proso je veoma zdrava žitarica, ne samo po bogatstvu svojih prehrambenih vrijednosti, nego i zato što je ono rijetka lužnata žitarica.
Bogato je magnezijem i željezom, što je naročito važno za anemične osobe. Mineralni sastav prosa pozitivno utječe na rad nervnog sustava, a posebno mjesto u prehrani trebalo bi, zbog svog lužnatog svojstva, zauzimati kod ljudi koji boluju od artritisa. Osim toga, kod bolesnika koji piju antibiotike ili kod osoba s problemima probavnog trakta, pomaže pri regeneraciji crijevne flore. U izvornom obliku proso je obavijeno veoma tvrdom vanjskom ovojnicom, koju treba oljuštiti prije uporabe, jer u takvom obliku proso mogu koristiti samo ptice zbog velikog postotka neprobavljive celuloze.
A kako (s cim) skuhati proso da bude stvarno fino?
Moja velika cura (i MM :)) rade cudne face na moju verziju prosene juhice (s ribanom mrkvicom, masl. uljem i malo kima) ... a, da budem iskrena, ni meni nije bas jako ukusna.
pa fino je i "na slatko". npr. s jabukama a pogotovo s bananama. kasnije može i sa suhim voćem :)Citiraj:
argenta prvotno napisa
xCitiraj:
kailash prvotno napisa
I u juhici ;)
Koje kukuruzne pahuljice da kupim i kako da ih pripremim sa adaptiranim mlijekom''? malena ima 8.5 mj
Već sam ti odgovorila, na onoj zaključanoj temi ;)
Za dijete ne kupuj ni jedne kukuruzne pahuljice.
Sve su posoljene i pošećerene, a sadrže i neke masti upitnog kvalieta (to već ne znam podrobno).
Radije joj skuhaj palentu, rižu, proso, običan pšenični griz...
Ili neke od egzotičnijih žitarica, amaranth, quinou, pir...
Eksperimentiši.
:*
kupila sam prosene pahuljice od alnature ,kako se one kuhaju ,kako ih mogu kombinirati sa adaptiranim mlijekom?
Pogledaj malo ovdje
Proso alnatura
Koliko dugo se kuha Alnaturina kukuruzna krupica? Ja sam kuhala 15 min i kad sam ju provala- meni se čini sirova. :?
Mislim kad sam ju probala... :oops:
Pa, ja sam je kuhala koliko piše - 10 minuta. I meni je bila malo čudna, ali nisam mislila da je to od nekuhanosti, nego da je jednostavno takva, malo zrnatija nego ove "instant" varijante. Mojem dečku se sviđa i nema nikakvih popratnih pojava. Ali ja stvarno još nisam načisto jel' tako ok :/Citiraj:
Dionea prvotno napisa
Hvala. Kuhat ću je malo duže pa javim rezultat.
pa zar ne pise kuhati 5 minuta, a 10 minuta ostaviti u toj vodi da odstoji, nakon kuhanja...?Citiraj:
argenta prvotno napisa
He he. Ja nemam pojma šta piše jer ne znam njemački. Piše nešto 10 min i pretpostavila sam da se toliko treba kuhati. No, kuhala sam na kraju pola sata u jako puno vode i čini mi se da je ipak malo skuhanije.
Mislim da je to natpis na prosu, ne na palenti.Citiraj:
cokolina prvotno napisa
Kako vi kuhate tu palentu?
Mislim na omjer vode i palente.
Ja sam uvijek kuhala dok mi se ne zgusne, ali to sam kuhala za sebe.
Ne znam kak ide kad se tek npr. uvodi u dohranu.
Ja sam stavila jednu malu čašicu krupice i jedno pet malih čašica vode ( 1:5) i bilo je nakon 15 minuta pregusto. Slijedeći put sam stavila puno vode, više no prvi put ( ne znam koliko), i kuhala 30 min i bilo je gotovo rijetko kad sam stavila hladiti. Kad se ohladilo bilo je kašasto.
Ovisi kakvu "filozofiju" dohrane imaš. Moj se Vilenjak hrani skroz sam, od početka, pa sam njemu kuhala gušće, na 1 dcl vode 2 velike žlice palente, tako da je mogao trgati rukama i sam ubacivati u usta. Ako hoćeš rjeđu kašicu, probaj sa 1 žlicom na 1 dcl vode, pa vidi treba li ti gušće ili rjeđe i kako beba reagira na "zrnca". Meni ti je sve to stvar eksperimenta :mrgreen:Citiraj:
kahna prvotno napisa
Ja uvijek kuham da mi bude gusto i da se stvrdne kad se ohladi pa mi nije bilo jasno kako uspijete kuhati 15 i više minuta.
Meni se začas zgusne i to je to, nisam nikada razmišljala dali je sirovo.
A za L ću isto tako jer smo na ''baby led-weaning'' pa nam i treba tvrdo.
Bdw hvala na odgovorima.
Pa treba ti puuuno puuuno vode, tako da ispari u tih pola sata :mrgreen: Ali meni se uglavnom nije dalo, tj. nemam baš previše vremena, pa obično kuham kraće.Citiraj:
kahna prvotno napisa
I mi smo BLW, ali nije mi htio jesti kad mu je bilo pretvrdo. Moralo se kidati, ali biti dosta mekano, osobito u početku. Inače, BLW rocks :dancingfever:
Proso nije sigurno-osim ako nije greška,možda misliš na kus kus ili bulgur(iako se i ona kuha) :)Citiraj:
argenta prvotno napisa