pošto sam u Samoboru, a ne smijem sama vozit, moram ići ujutro kad mi muž ide na posao tako da ću saznati ko je tamo tek kad dođem
Printable View
pošto sam u Samoboru, a ne smijem sama vozit, moram ići ujutro kad mi muž ide na posao tako da ću saznati ko je tamo tek kad dođem
Da, netko je nekome lijep, a drugome nije. Ali to nije razlog da se netko na nekoga izderava ili konstantno izderava i bude bezobrazan, a žene ovise o njegovoj pomoći.
Meni je Podobnik zadnji troglodit. Ali sam pročitala da je curama koje privatno plaćaju dobar. A ja i MM mu ne plaćamo preko zdravstvenog?
Na ženu bez noge koja je htjela dijete, a bila tamo zbog komplikacija se derao ko manijak što je ostala trudna, vrijeđao je stalno, zabranio da unosi inv. kolica u hodnik gdje su bolesničke sobe, svima se obraća sa ti...
A dr. Zmijanac, i meni su je bili preporučivali, ali nisam otišla k njoj. Ista ta žena bez noge je došla s trudovima u rodilište (ja sam tamo bila 30 dana pa sam dočekala i ispratila mnoge), a dr. Zmijanac ju je pustila da rađa 4h prije nego je poslala na carski (koji je imala dogovoren prije s dr. doktorom, ali je došla hitno po noći), a žena se nije imala s čime osloniti i poduprijeti da bi mogla normano roditi. Poslije tog carskog joj nije dobro očistila posteljicu pa je skoro dobila sepsu, kad je došla na čišćenje vidjela je dr. Zmijanac koja se nije htjela suočiti s njom, rekli su joj da ne radi, a ova ju je vidjela...
I tako, ima normalnih dr. ima i biožesačuvaj, a sve je stvar sreće.
O dr. Stasenko sve naj. I drugi su mi bili ok, ali već lagano zaboravljam imena...
Mislim da nije tolika stvar u tome da li mu placam ili ne privatno. Iako nazalost vjerojatno zene koje placaju privatno doktorima imaju bolji tretman, ali to je kod svih doktora.
Ono sto ja zelim istaknuti posebno jest da zene koje su imale los tretman, a pod njim mislim vrijedjanje od strane i doktora i osoblja, to trebaju odmah reci a ne kukati npr. na forumima o tome i to mjesecima nakon toga. Ako odmah na licu mjesta ne dignemo svoj glas za sebe i svoje dijete, nitko te poslije nece slusati, jer to ti je rekla-kazala, i uostalom sto si cekala svo ovo vrijeme.
Nemojte me krivo shvatiti, ali ja imam namjeru sve odmah reci ako se nece postivati moja i djetetova prava. Takodjer je jako bitno da nas i partneri u tome podrze i cijela obitelj. Pa ti sada zamisli kako ce reagirati ako cijela obitelj grakne na doktora ili sestre ako nesto nije okej, a ne samo pognuti glavu i plakati. Nitko nece nase probleme rjesavati osim nas samih. Doktori nisu Bogovi da ih se "moramo" plasiti, oni sluze nama i placeni su iz nasih placa, stoga se moramo tako i postaviti.
Tako je i ja sam je dala.Citiraj:
Mica Maca prvotno napisa
Oprosti, nisam primijetila da si napisala da ne želiš negativna iskustva s dr. Podobnikom. Onda si si mogla otvoriti topic s naslovbom dr. Podobnik - samo dobra iskustva.Citiraj:
Mica Maca prvotno napisa
Također postoji još jedan topic koji se zove dr. Podobnik pa pogledaj malo što su mame pisale.
Osim toga, ja nisam odgovarala tebi već titu koja je ovaj topic otvorila i koju vjerojatno zanimaju ovakve stvari.
I ne razumijem ovo boldano, ti se to meni obraćaš?!Citiraj:
Mica Maca prvotno napisa
Jesam ja trebala ići se žaliti ravnatelju što mi cimerica ima loš tretman?
Ne razumijem što to tebe vrijeđa u mom postu kad se uopće ne odnosi na tebe.
Ako misliš da je u životu sve lijepo i krasno, nosiš ružičaste naočale i vjeruješ da su u rodilštima svi dr. dobri, onda nešto ne valja s tvojim poimanjem svijeta.
A gdje si se ti to žalila na liječnika u tako delikatnoj situciji kao što je operacija ili porod? Jel često posjećuješ ravnatelje? Jesu li na tvojoj strani ili strani liječnika i k tome pročelnika odjela?
Nadam se da ćeš si sve u životu moći platiti i da nećeš imati neugodnih iskustava. I nadam se da će se Podobnikovo rodilište otvoriti na vrijeme da se ti tamo možeš poroditi.
drimm, ako sam dobro shvatila zadnji mica macin post, mislim da je mislila u globalu pozitivno, s cim se svakako slazem (ali samo s tim). nije dovoljno samo iznositi svoja negativna iskustva po forumima i prijateljicama (iako to samo po sebi nije lose), nego treba i nesto konkretno poduzeti, da se tako nesto ne bi i dalje dogadjalo drugim rodiljama. zauzeti se odmah za svoja prava (iako tako nesto, naravno, nije uvijek moguce jer smo tijekom poroda i nakon njega u izrazito ranjivoj i nezahvalnoj poziciji) odnosno napisati dopis rodilistu i iznijeti svoje prituzbe, ili ih tuziti ako ima osnove za tuzbu. ako rodilista ne dobivaju feedback od korisnika svojih usluga, nece imati ni razloga da mijenjaju svoj nacin rada.
Samo naprijed, čekamo tvoju priču s poroda!Citiraj:
Mica Maca prvotno napisa
Citiraj:
Eci prvotno napisa
Pretpostavljam da su i u Auschvicu ljudi imali različitu percepciju iste situacije
Veda koji je na kraju bio tamo u četvrtak? I kako je prošao pregled? Ja sam naručena ovaj četvrtak, pa me zanima.
Očito. Srećom ima i drugih bolnica i kod nas i vani, pa možeš birati.Citiraj:
Eci je napisala/o:
Elafiti, na žalost očito si imala loše iskustvo tamo, ali nije svima tako.
Ja sam uglavnom bila jako zadovoljna sa svim i svima osim sa 2 doktora. Zato i idem tamo po treći put roditi.
Pretpostavljam da su i u Auschvicu ljudi imali različitu percepciju iste situacije
Evo ponovno i mene... i hvala na informacijama.
Pregled sam obavila prošli tjedan kod dr. Valetića (došla ujutro s uputnicom i čekala da me prozovu). Pregled je bio korektan, valjda. Nisam stekla dojam da mogu birati doktora, već sve ovisi o danima kad koji dr. radi.
Naručila sam se za UZV koji sam obavila danas kod dr. Dujića. On baš nije pričljiv. Veli da je sve u redu (morforlogija i dinamika ploda uredni). Opet ću na kontrolu za 2 tjedna. Ja sam trudnica nakon IVFa pa sam češće na kontrolama.
Inače na vratima sam pročitla da UZV ponedjeljkom radi dr. Gebauer, srijedom dr. Dujić, četvrtkom dr. Zmijanac (za ostale dane nisam zapamtila). Možda nekome bude od pomoći.
Draga Drimm i sve trudnice i majke koje su se osjetile napadnutima mojim misljenjem,
Prvo Drimm, relax!! Ne razumijem cemu ovakva negativna reakcija, i cemu se osjecas prozvanom??? Felix je u pravu ja sam napisala post koji je odraz mog misljenja globalno, ono boldano se obracam svima pa i sebi. Mislim da isfrustrirana pitanja poput "ti se to meni obracas?!" sa tim usklicnicima i upitnicima, su visak na ovom forumu. Ocito je da imas jako veliku frustraciju prema svima koji za sada (fala bogu) nisu imali losa iskustva. Moj post je slucajno isao iza tvoga, stoga se opusti, evo obecajem da cu od sada paziti da barem jedan post bude izmedju mog i tvog. Uostalom nisam znala da je ovaj forum rezerviran samo za losa iskustva.
Ja za jos uvijek nisam rodila, evo u 36. tjednu sam i nadam se da necu imati losa iskustva, znaci li to da svoje eventualno dobro iskustvo nesmijem napisati nigdje na ovom forumu??
Jedva cekam kada ce moja djevojcica ugledati svijetlo dana, te jos jedanput se nadam da necu imati losa iskustva. Drimm ja tebe razumijem sto imas losa iskustva, ali ti onda razumij druge koji imaju dobra iskustva, i da ce ih podijeliti sa svima.
Stay cool!! 8)
Morala sam se uključiti u temu, ne bi li prevagnula pozitiva.
Rodila sam na Merkuru prošle godine u ožujku. Na prijemu mi je bio dr. Roki, a porodio me dr.Duić.
Za Rokija i sestru koja je radila s njim ne mogu zaista reći ništa loše, zbilja su bili super. A i Duić je bio o.k. Poslije poroda me šivao neki mlađi liječnik, nisam mu zapamtila ime, ali sam zapamtila da je bio vrlo pažljiv, gotovo nisam ni osjetila šivanje.
Zbog svega toga namjeravam ponovo ići u Merkur.
Imam želju referirati se na postove.
Rodila sam u Merkuru, i ima stvari koje su mi bile super i vjerojatno ću opet, a i stvari zbog kojih nikad više ne bih išla tamo. No ono što želim reći je da sam čin poroda ne može biti baš tako super i bezbolan. Pa cure! naše kosti se trudovima šire i rastežu - kako to može ne boljeti? Koliki je opseg glavice djeteta? Zar takvo širenje donjeg dijela ženskog tijela može biti ugodno? Mislim da je dosta stvari u glavama rodilja - naime svatko od nas ima drugačiji prag tolerancije na bol i percepciju poroda. Znam da postoje slučajevi gdje je došlo do svakakvih problema i loših situacija isključivo zbog pogreške liječnika i majka koja je imala takav slučaj ne može oprostiti doktoru (ne bih ni ja mogla!). Također ne mogu opravdati bezobrazluke liječnika i sestara u pojedinim situacijama, no vjerujem da toga ima svuda (na žalost!). Zbog žutice moga djeteta ostala sam u Merkuru 7 dana i naslušala sam se svakakvih poroda i rodilja. Bilo je onih koje su vrištale, psovale, derale se (slušajući to znala sam i zaplakati). Ja nisam imala nimalo lak porod (prvorotkinja - dečko 4170 g, 53 cm), na dripu, tiskanja trbuha, trudove koji su s prekidima trajali gotovo 2 dana.... (ako želite mogu ispričati priču svog poroda). Ispucala bez obzira na rezanje uzduž i popreko, nisam mogla sjediti 2 mj., žuljevi od izdajanja, kefal hematom na glavici malenoga..... Bilo je svašta, no za vrijeme poroda nije mi palo na pamet vrištati i derati se. Zaista sam se trudila svu snagu iskoristiti za tiskanje i petnih žila i nisam uspjela do kraja obzirom na ručno istiskivanje po trbuhu doktorice. Moram priznati da mi cijelu godinu nije palo na pamet tako skori drugi porođaj. No optimista sam po prirodi i to sam shvatila kao prirodan čin koji su prolazile milijarde žena kroz ljudsko postojanje. Rečenica je da je porod najveća moguća bol koju čovjek može istrpiti uvijek mi je bila u glavi, i svjesna sam da to nije ništa olako. Zaista bih voljela drugi porod obaviti s epiduralnom, zbog iskustava žena s mnogo manjom boli. Porod i boravak u bolnici bez obzira na mnogo veći broj teškoća, problema i boli od ugode, ipak mi je danas slatka uspomena. Sve je to prošlo, a ja danas uživam u svom dečku. Čekamo drugo djetešce, i pretpostavljam da ću opet ići roditi u Merkur.
Ovaj mail nije upućen osobno nijednoj forumašici, samo sam željela na ovaj način podijeliti i svoje iskustvo koje je bilo teško, bolno ali i slatko.
(Još jednom - ako netko ima želju, mogu napisati kompletno iskustvo poroda).
Ja sam bila nekoliko puta na pregledu kod doktora Podgajskog u Merkuru i bio mi je čisto ok. Nije da sada nešto previše objašnjava, ali pretpostavljam da je to zbog pune čekaonice žena.Sve u svemu sve pozitivno.
tek sam sad procitala sva vasa iskustva i ne mogu vjerovati koliko su razlicita od osobe do osobe iako se radi o istom mjestu,istim doktorima..
ja sam negdje na forumu isto pohvalila merkur.iako,mi se nisu svidjeli ni dr.Zmijanac zbog jako bolnih pregleda kod nje iako je ona bila ok sto se tice savjeta i ostaloga,a pogotovo ne dr.Podobnik s kojim nisam imala nikakve veze srecom,nego sam nazocila njegovom svakodnevnom izderavanju na sve oko sebe,oces rodilje,oces sestre.brr kako je taj bio los to je strasno.
vidim da nitko nije pisao o nikakvim iskustvima s dr.Loncarem?
i...moja prijateljica ide kod dr.Podobnika privatno u ordinaciju na gi preglede i stalno sve super o njemu,on je naj :roll:
ja sam ga prvi puta vidjela u bolnici i bio je nehuman.
franka, napisi pricu s poroda ako zelis, naravno :)Citiraj:
zg franka prvotno napisa
htjela bih prokomentirati ovo sto si napisala o svom porodu. nazalost, to je bio tipican interventan bolnicki porod, koji je svjetlosnim godinama daleko od prirodnog poroda kakav nam je priroda namijenila i za kakav nas je opremila. :) drip, lezanje, nemogucnost kretanja, bez bliske osobe i privatnosti, tiskanje trbuha, rezanje... sve su to procedure koje su tvom porodu oduzele prirodnost i slicnost s porodima koje su zene milijunima godina uspjesno prolazile, po 10-20 puta u zivotu.
sto se tice pucanja, nisi popucala usprkos rezanju, nego dijelom upravo zbog rezanja, a takodjer i zbog dripa, tiskanja trbuha i lezanja. da nisi imala drip koji te tjerao na tiskanje onda kada jos medjica nije bila dovoljno rasirena, da si stajala ili bila u nekom slicnom polozaju, da su ostavili tvoj trbuh na miru, bila bi sasvim drugacija prica. ali, to je jos uvijek svakodnevna praksa i realnost u nasim rodilistima... :/
Na koji nacin se radi carski rez u Merkuru: klasicno (rezanje trbusnih misica) ili Misgav Ladach (razmicanje trbusnih misica)?
Ima li Merkur jedinicu za prijevremeno rodjene bebe (NICU)?
kad čujem riječ Merkur sva se naježim.istina,tamo sam rodila prije 6 godina,i žao mi je što tada nije bilo Rode,vjerujem da bi bebaču i meni bilo drugačije.ovako - vrlo gorak okus u ustima.
iskreno se nadam da su se stvari tamo promijenile na bolje i da je doktor K u penziji.
Dr Krčmar?
Je u penziji, ali je preko ljeta bio u trudn. ambulanti. Kaže da je savjetnik. Jako grub pregled.
Cure još nisam rodila i nadam se da i neću još 8 tj. Već 4 tj. ležim Merkuru jer sam otvorena, primljena hitno, živa frka no to tu nije tema. Uglavnom jako sam zadovoljna. Trenutno rade sa smanjenim kapacitetom al silno trude, niti na jedng doktora se ne mogu požaliti, neki se pričljiviji pa simpatičniji a drugi mrki, naizgled arogantni al se stvarno brinu o pacijentima. bebe koje se rode prerano sele na rebro a ako prije skuže da su moguće veće komplikacije sele trudnicu u petrovu.
da,mislila sam na Krčmara..
meni su ga napravili klasicno. Rezali su, a da li rade razmicanje i da li imaju NICU neka kazu koji znaju. Ja ne znam.Citiraj:
sanja-m prvotno napisa
Ja mislim da ih šalju na Rebro.
Kakva su vaša iskustva sa dr. Lederom?
Brrrr... Užasna.
Mene su svaki put na Merkuru pregledavali u ginekološkoj ambulanti. Sestra mi je rekla da se doktor može izabrati kada se pređe u trudničku ambulantu, ali nisam uspjela pitati od kojeg tjedna se trudnice pregledavaju u trudničkoj? Ja sam sada trudna 18 tjedana, a htjela bih da mi tamo netko vodi trudnoću? (UZV mi je radio dr. Duić).
pa ja mislim da ti je tamo svaki doktor ima svoj dan kad je dezuran, pa mozda da onda preglede i kontrole uvijek obavljas taj dan u tjednu. Iako...nemam pojma kad prebacuju u trudnicku ambulantu. Ja sam svoju trudnocu vodila kod svog ginica u domu zdravlja, a u Merkur sam stigla pocetkom prosinca, u 33 tjednu.
Eci, nadam se da na kraju dotični nije bio na porodu?Citiraj:
Eci prvotno napisa
Nije, na porodu je bilo super, bila je neka mlada doktorica. On mi je radio kiretažu nakon prijašnje T.
za Ledera sam čula da je divan - kad mu se dolazi privatno.
mene je dvaputa pregledavao u trudničkoj,i gledao mi plodnu vodu.mogu samo reći da su mi to naneugodniji pregledi u životu.
sigurno ima i cura s pozitivnim iskustvima.
Curke, evo ja sam u 31 tjednu tudnoće i cijelu trudnoću mi vodi dr Podgajski iz Merkura i ja moram reć da sam pre zadovoljna s njim, ali naravno zanimaju me i druga mišljenja. Da li netko ima neka iskustva s njim i kakva?
Koji dan je dr. Podgajski u ambulanti?
Imala sam ga prilike vidjeti par puta i učinio mi se je sasvim ok.
Haharice, jel ti to kod Podgajskog ideš privatno ili odlaziš na Merkur? Mene svaki put na kontrolama na Merkuru pregledava drugi doktor i to mi se ne sviđa. Voljela bih da sam kod jednog - pa do kraja. Sestra mi je rekla da se doktor izabire u kasnijoj fazi trudnoće, samo ne znam od kojeg tjedna oni računaju kasniju trudnoću!!!
Podgajski - jako dobar doktor, zna, pristupačan, nesklon nepotrebnim medikamentima.
Ne sjećam se koji dan radi u ambulanti.
Oni u pravilu vode trudnoću od 35. / 36. tjedna, ako je sve uredno.
Meni je obe trudnoće vodio Duić i bio je ok. Na prvom porodu je bila dr. Zmijanac i bila je odlična!! Na drugom porodu mi je bila kćer od dr. Podobnika - ona mlada plava zgodna. Nemam zamjerki, mada je 90% posla napravila babica.
Meni dr Podgajski vodi trudnoču od prvog dana jer sam se došla konzultirati kod njega šta da napravim jer sam ostala trudna pod pilulama i nisam znala dal smijem zadržati trudnoču. On inače ima ambulantu ponedjeljkom i ja stalno idem kod njega i nikad nisam išla u trudničku ambulantu. Ja sam prezadovoljna s njim al me zanimalo da li netko ima nekakvih iskustva s njim...
Tito, ja ti idem kod njega u Merkur, nikad nisam bila privatno. A jel on ima svoju privatnu ambulantu? Iskreno i da moram ići privatno ja bi išla jer sam oduševljena njime, al nisam imala pojma da se može ići i privatno kod njega...
Ne znam da li Podgajski negdje radi privatno. Ma, ja sam u nekoliko navrata bila na Merkuru srijedom i svaki put je radio drugi doktor. Nazvat ću bolnicu i pitati... iako mi je sestra rekla da sve ovisi o tome koji doktor se spusti u ambulantu. Možda je zbog ljeta i godišnjih odmora raspored bio poremećen. Jedino znam da postoji raspored doktora za UZV.
Meni je na porodu bio Dr.K. od kojeg mi se dizala kosa na glavi, samo me jednom došao pregledati i iza toga je bilo puno krvi, da su ga i sestre upozorile, pa se više nije pojavio, već me porodio specijalizant o kome mogu reći sve naj, naj, ali najgori dio mi je bio na odjelu, od nedonošenja djeteta, do natezanja za stavljanje u inkubator zbog žutice, do neljudskog odnosa prema rodiljama hoćeš pedijatrica ili sestara, svejedno. Nadam se da se u međuvremenu sve promijenito. To je bilo prije 5 godina.
Ja probala, pa više ne bih kod nas! Sljedeći put palim u Austriju! :mrgreen:Citiraj:
alanovamama prvotno napisa