drzi zatvorena vrata kupaone i problem rijesen :mrgreen:Citiraj:
Bubica prvotno napisa
Printable View
drzi zatvorena vrata kupaone i problem rijesen :mrgreen:Citiraj:
Bubica prvotno napisa
:mrgreen:
Znam za rubnike... ne muči me to s te stane... nego koliko je pločica neophodno iz estetskih i higijenskih razloga...
Nije valjda da samo ja nisam ljubitelj pločica?
Jannocka, a drveni pod u kupaonici? Ima i ovdje.
Zgodno... ali više me muči zid...
meni se baš drvo za kupaonu ne sviđa ,ali one pločice koje izgledaju kao drvo,to mi je super.
Poanta je da bi ja čim veću površinu zida samo okrečila tako da mogu mijenjati boje i detalje kad mi dođe.
Možeš staviti na zid umjesto pločica kaljeno staklo, imaš topic malo niže.
A možda možeš nešto i s onim perivim bojama iskombinirati, mislim da se to spominjalo na topicu o bojam u hodniku.
Pa ovako je bilo u svim starim kupaonicama, bar koje sam ja vidjela. Otprilike su se stavljale plocice samo kod kade/umivaonika i to do visine gdje se pretpostavljalo da ce prskati. Ostalo je bilo obojano, e sad kakvim bojama, ja ne znam. Ja volem plocice :mrgreen:Citiraj:
Janoccka prvotno napisa
la11, divno mi je kupatilo, ali plocice podne za moj ukus preosjetljive (citaj, svaka dlaka kod cesljanja bode u oci)...
[quote="summer"]u stanu imamo tri vrsta pločica(narančaste,crne i kremaste)i mogu ti reći da sam sa ovima u kupaoni najzadovoljnija. ove druge su katastrofa.Citiraj:
Janoccka prvotno napisa
potpisCitiraj:
la11 prvotno napisa
mi smo se odlucili za toplu boju na podu a zidna ce biti neka krem - zuta.
Opremili smo kupaonicu u jednom ducanu a preko njih i angazirali majstore, po principu kljuc u ruke. nase renoviranje ukljucuje rusenje zidova i premjestanje vodoinstalacija, dosta zahtjevno. Ispast ce skuplje nego da smo uzimali majstore u fusu (ne znam jos koliko tako da ne bih o ciframa) ali ne moram se gnjavit sa 87 majstora. Meni to vrijedi love.
Naši kumovi imaju super kupaonicu. Vedru i veselu. Pločice su u plave i žute u kombinaciji. Malo palvih (svijetlih) i malo žutih. Odlično izgleda. Planiramo i mi nekakvu sličnu kombinaciju.
Imam pitanje u vezi tuš kabine. Bacile ste me u očaj s tim jer mi nemamo drugog izbora. Zanima me kod te tuš kabine, ima ono prozirno staklo i ono mutno. Moji imaju prozirno i ono je uvijek musavo od vode, a kako je onda s tim mutnim, jel se manje kuži?
moji imaju sa mutnim staklom i ok je :)Citiraj:
anima prvotno napisa
:DCitiraj:
la11 prvotno napisa
....eto,nama od jučer i službeno počelo rušenje stare kupaonice-koma!...sagrađena je pred 32 godine i onda nisu imali ljepilo za pločice nego su ih lijepili sa cementom.....jedva se skidaju...trese se čitava kuća....a prašiiiineeeeee.... :/ :roll:
...e da još jedno pitanje..imamo prelijepu ukrasnu borduru koja bi trebala ići duž cijele kupaonice u jednom redu..-na koju visinu se ona stavlja-u ravnini očiju?
Mi smo prije 3 godine renovirali dio stana (skidanje lamperije i stavljanje knaufa, i parketi i pločice podne) i nakon što je sve bilo gotovo rekla sam da mora proći toliko vremena da zaboravim svu tu prašinu da bi se primila opet nekih renoviranja (nismo imali love za sve odjednom a i morali smo negdje spavati).Citiraj:
LeeLoo prvotno napisa
Možda sam tek sad spremna na slične egzibicije samo kaj nemam love :P
Mi smo nedavno radili novu kupaonicu.
Ništa extra.Sa instalacijama nas je koštalo cca 30 000 kn.
Tu je uključen i rad majstora.A cijene su stvarno različite,
tako da je skoro nemoguće reći koliko košta kupaonica.
Jer ukusi su različiti i o njima ne treba raspravljati.
LeeLoo bordura ja imam borduru na neki 150cm tak je bilo u salonu i to sam samo prekopirala, vidjela dam iste ploćice sa dvije bordure i djeluje katastrofa bar meni pogotovo što bordura odvaja tamni i svjetli dio.
Imam i ja pitanje, kakvu rasvjetu stavljate u kupatilo?
...heh..o tome još nismo-najvjerojatnije će bit neka plafonjera....Citiraj:
Kosjenka prvotno napisa
u wc smo stavili onu ugradbenu u plafon,a u kupatilo još nismo ništa našli šta nam se sviđa. tj.tek sam se sada nakon duuuugo vremena i sjetila da nam visi samo žarulja :oops:Citiraj:
Kosjenka prvotno napisa
mi smo kupaonicu uređivali prije cca 8-10 godina, do temelja (cijevi i.t.d.) cijena ne sjećam se, ali dosta košta. Hidromasažna kada koja je radila 5-6 godina, sad ne, treba je često servisirati, blok lavandin u mramoru i dr.
Pločice hladno bijele sa crnom pločica na dnu i na kraju zida, a između siva bordura (dosta bila skupa). Takva kombinacija mi je i u kuhinji, i u hodniku pod. Joj špine schmidler crno sa zlatnim, boja se polagano skida, a kao garancija 10 god :evil: razmišljam o armalovim špinama, a gdje ih u ri naći?
Sve je to veliki posao!
:love:
..eto naša nova kupaonica gotova-pod sivi i malo zida dole a ostatak gore krem bijelo s bordurom u sivobijeloj nijansi na 150 cm...ugradbeni kotlić s inox tipkom,pravokutna velika tuš kabina,obično staklo s inox okvirom,podna kada u tušu oblika elipse( predivno)...od kolpe uzeli onu liniju ella koja ima ormariće na izvlačenje pa onaj ormarić u kojem je rešetka za robu i dvije ladice i iznad njega odvojeno još jedan ormarić s mat staklom,uži...na drugom zidu su također dva viseća ormarića ali ne od elle nego neki drugi a koji se slaže s ellom jer je dublji..eto-još ostaje neriješeno onaj stup za tuširanje-za sad držimo stare špine od armala,stare kojih godinu i pol...one kukice za ručnike smo našli u brico centru u puli,sve u istoj liniji-inox.-eto,cijena?..auuuuuuuu...prekrdašili sve okvire..najveća stavka u kupaonici nam je s obzirom na veličinu objekta bila- WC školjka,tu smo se malo raspištoljili i uzeli neku s potpisom okruglu samostojeću veliku-neku talijansku.super je.
p.s. nadam se da kupaonicu neću više renovirati kojih 30ak godina... :mrgreen: :lol:
LeeLoo daj fotke da vidimo tvoju kupaonicu i dobimo neke ideje.
....ajme,nemam još nijednu...ali budem,budem.... :)Citiraj:
dmagi10 prvotno napisa
potpisujem dmagi10
..ahhhh...kao da necemo puno utrosit u spinu i onda danas paf-kupili onaj nosac sinu s ooogromnom ruzom od Hansgrohea...super je-eto,karlo se upravo prvi otusirao-njemu je to kao da kisa pada... :lol:
a koliko kosta premjestanje instalacija? moram prostoriju koja nije kupaonica pretvoriti u kupaonicu, pa bih rado znala otprilike na koji iznos racunati. koliko kosta dovodjenje i razvodjenje vode, plina, kanalizacije, struje, postoje li neke okvirne cijene?
a zidovi? rusenje i gradjenje?
cca?
Mi bismo za koji dan trebali dobiti troškovnik, koji uključuje i mijenjanje instalacija. Nije kao kod tebe, jer na je kupaonica na istome mjestu, ali podosta ćemo mijenjati raspored instalacija. Javim što je rekao majstor.
A jučer smo kaparili pločice! Sad jedva čekam da krenemo s radovima i još više, da budu gotovi! :lol:
Meni su objasnili da se vodoinstalater plaća po izvodu na.pr nama su naplatili za 3 odvoda ( veš mašina,suđerica i sudoper ) + tri dovoda vode 800 kn , materijal još 350 (premještali na susjedni zid )
keramičar 50 kn po m3
Cure, ima koja preporuku za majstora? Ovaj naš nikako da pošalje ponudu, da dođe da se dogovorimo detalje pa više ni ne znam mogu li račnati na njega ili ne. Već nam je blesavo zvati, svaki puta obeća da će poslati ponudu ili doći i na kraju ništa. Ne podnosim takvu neozbiljnost. Inače, preporučen nam je kao izvrstan i povoljan majstor, dao nam je stvarno neke dobre ideje kad je bio kod nas prvi puta, ali mene ova situacija izluđuje. Ja radove moram završiti najkasnije početkom srpnja, jer još moramo poslije okrečiti stan, a ja ću već i tada biti s trbuhom do zuba. Pomagajte. Keramičara imamo. Trebam sve ostalo (skidanje starih pločica i vjerojatno knaufa, nove instalacije i montaža sanitarija). Najbolje je da je netko tko ima ekipu koja može sve odraditi. U Zagrebu.
Imam ja.
na pp saljem ako zelis. javi se. To je inace firma i dobijes racun za sve ali i garanciju. malo je skuplje ali nama je to bilo prihvatljivije. Uvjet je da u njihovom duckasu kupis svu opremu. Cijene su normalne.
Freja, imamo li mozda istog? Ili im je to svima zajednicko? Moj je u veljaci rekao da mu treba dva dana za ponudu, do danas se nije pojavio. a kakve je izlike smisljao :roll: :roll: :roll:
Ne znam je li isti, ali bojim se da ih je puno takvih. Pa da mi barem kaže, čujte nemam vremena, nađite nekog drugog, nego sve divno i krasno, dogovorit ćemo se, računajte na mene, bla bla. Sad nije stigao, pa ga je uklještilo u leđima, pa ne znam ni ja što. Ali ni da bi telefonsku slušalicu uzeo u ruke i rekao da ga ne čekamo uzalud! Ja poludim na takvo ponašanje. Na žalost, do dobrih i povoljnih je majstora teško doći i onda nam ne preostaje drugo nego trpjeti tu bahatost.
Ah, nadam se da će se nekako riješiti i to po mogućnosti što prije.
Opet ja na istu temu. Konačno se oglasio vodoinstalater, ali sad je šokirao cijenom. Nisam mislila da će ti radovi biti badava, ali prema onome što sam čitala ovdje, što su mi rekli ljudi s kojima sam razgovarala itd. njegova ponuda mi se čini ipak malo preskupom. Možda se varam pa vas pitam za mišljenje. Dakle, za skidanje starih pločica i dijela knaufa, pomicanje dijela instalacija (wc i umivaonik ostaju na istome mjestu, seli se slavina za kadu (i radijator)), zamjena svih instalacija, ugradnja wc kotlića i montaža ostaloga - 16.000 kn. NJegov je građevni materijal i kotlić, ostalo pribavljamo mi. Dakle, oni ne postavljaju pločice, za to moramo posebno zvati keramičara. Kupaonica nema ni pet kvadrata. Jel to zaista puno ili je to realna cijena? Naravno, mislili smo tražiti barem još jednu ponudu, ali to je nevjerojatno koliko je teško naći majstore, a onda ih još prodobiti da u razmjerno kratkome roku daju ponudu.
Ne mogu odoljeti da se ne javim. Uglavnom, u međuvremenu smo dobili povoljniju ponudu i započeli s radovima prije deset dana. I sutra će sve biti gotovo! :D Jedva čekam. Već sad izgleda odlično i vrijedilo je uloženoga truda i novaca. Istina da mi je dosta trgovina s građevinskim materijalom i sanitarijama za barem sljedećih deset godina, ali lakše se podnese kad se vidi rezultat.
Cijene su užasno visoke i bojim se početi zbrajati koliko je sve koštalo. Ali budem i to, jednom kad sve bude na svojem mjestu i svi majstori izvan vidokruga.
Freja, čekamo sličke gotove kupaonice!
Freja, čekamo sličke gotove kupaonice!
Sutra, sutra! Slikala bih ja i sad koliko sam uzbuđena da nisu majstori ostavili sve puno alata unutra. Ma kao malo dijete sam. Ne mogu dočekati. :bouncing:
Može li preporuka za majstora? Hitno trebamo kompletnu renovaciju kupaone.