:lol:
da, mi imamo 4 i pol mjeseca i jos nismo kupili nista vece robice, a kad smo malecku donijeli iz rodilista baka je isla u potragu za brojem 50 i nasla je par komada koje je malecka nosila mjesec i pol :shock: (rodjena sa 45cm)
Printable View
:lol:
da, mi imamo 4 i pol mjeseca i jos nismo kupili nista vece robice, a kad smo malecku donijeli iz rodilista baka je isla u potragu za brojem 50 i nasla je par komada koje je malecka nosila mjesec i pol :shock: (rodjena sa 45cm)
Moj Bruno je cijelo vrijeme na desetoj centili. Sa 14 mjeseci je 9100 g i 74 cm. Ni mi ni pedica se ne zabrinjavamo previše jer prati svoju krivulju.
Kad smo načeli s njom tu temu rekla je da ćemo pratiti rast i objasnila nam da čak ako i dođe do zastoja i za to ima rješenja. Veli da negdje oko treče godine kod djece koja ne napreduju po krivulji se rade pretrage i može se staviti na hormonsku terapiju koja ima odlične rezulate. Kako sam se ja odmah namrštila objasnila je da je to jako mali postotak djece i da se ta terapija jako usavršila i da ne treba imati razloga za brigu.
Meni dovoljno, ne razmišljam o tome, smirila me skroz.
A kako ljudi reagiraju: " ajme kako je malen, gle ga kao već trči i priča" 8)
i Marino je sa 4 mj. imao 5,260/56, a sa 6 mj. 6,470/61
sa 1.godinu i 10 dana 8,160/70
najdulje smo nosili broj 62 :mrgreen:
najbolje kad mi kazu "koliko ima 8-9 mj. :? "
Sunčica ima 8 mjeseci, 7400g - jučer smo se vagali (ok malo manje, sestra nije uzela u obzir da je platnena pelenica teža od pampersice :mrgreen: )
Pedijatrica je zadovoljna, preporuka dojenje što dulje.
nikolicc, titimita ovo s robicom je ziva istina. meni je osim ustede jos vise drago sto dugo moze iznositi robicu jer mi je u svemu preslatka pa uzivamo! danas smo ubukli kompletic iz HMa koji je nosila kad je dosla iz rodilista, ali dobrano potfrknut. sad je taman iako pise 1-2 mj! :lol:
Ja se na ovu temu moram prištekat da utješim neke. Moja je mala L rođena, živi prosijek, 3310g i 51cm. Samo na cici do 6 mj, kad je počela jesti sve, onda ona jede ama baš sve i puno, pravi je mali termit. Al kaj, aktivna i živa je ko mali vražičak i niš se na nju ne prima. Nikad nije imala onak bucmaste nogice i guzu ko ostale bebe, bila je šlank. Sad je sa 16 mj. imala 8850g i 78.5cm. Nitko se nije zabrinuo, ni ja, ni pedica, ni sestra koja ju je vagala. Samo je dodala " ...pa dobila je u zadnja 4 mj. pol kile, pa to je za nju super"
RinaS i moj M. sa 16mj. ima 8850g :mrgreen: (u tri mj. dobio 700g)
oooo, mi onda imamo još fore
sad smo na oko 8 kg(mjereno na našoj domaćoj vagi :mrgreen: )
a ja se bojala kako je presitna :roll:
ali je mala pravi mali žderonja, kada ide jesti sva se trese od uzbuđenja i ukoči nogice kad će ta žlica
dok ja složim hranilicu, namjestim sve..... :)
Čim je na donjoj granici-percentili znači da je još ok.Zato i postoje tabele da bi se dalo do znanja kakva je većina bebača.Ako je tvoja u toj tabeli znači da nemaš brige,a ustvari nije mi ni jasno zašto te to toliko uzrujalo ako ti je ped rekla da ti je curka na donjoj percentili,pa samo ti je dala do znanja.Vidiš ja se nebi ni osvrnula na to,a to što te savjetovala kako da hraniš bebu smatram njenom dužnošću.Samo što vam se kose mišljenja po pitanju pravilne ishrane,to je već drugi kraj rukava..i da,i ja mislim da trebaš mjenjati ped čim ne uvažavaš njeno mišljenje i ne smatraš ga ispravnim!
Bdw. i moja je beba sitnica..po kilaži..
...kao da će sekirancija natuć kg i cm...
opusti se i uživaj...
kao da postoje bolji pedijatri, bar tu kod nas :roll:Citiraj:
nely prvotno napisa
ustvari ona nam NIKADA nije dala nijedan pametan savjet, kod nje prolazi samo adaptirano, e tu zna savjetovat, ali i ja sam se ohladila što se nje tiče, a i prošlo je vrijeme kad smo išli često kod nje, cura je zdrava ko dren i samo mi je to najbitnije :heart:
hvala svim curama na savjetima :*
Moja Kiki je 7.5 mjeseci stara:
Težina 5. 750 grama, i
Dužina 66.5