mojoj maloj je 8,5mj i nema zubica,niti na vidiku.ali ona od valjda 3.mj sve stavlja usta,sve cega se dohvati.i slini,sad pogotovo.valjda budu sada...
Printable View
mojoj maloj je 8,5mj i nema zubica,niti na vidiku.ali ona od valjda 3.mj sve stavlja usta,sve cega se dohvati.i slini,sad pogotovo.valjda budu sada...
[quote="anđelina"]Mi mažemo gingival gelom, preporučila nam pedica, on je na biljnoj bazi ne sadrži nikakav anestetik. Da li joj šta pomaže ili ne znam, jednako se ponaša i prije i kasnije, jedino joj je jako ukusan pa ga svog pocucla. Nije baš razdražljiva inače zbog zubi pa nismo mjerodavni. Samo malo lošije spava noću, drugih simptoma nema. Inače prijavljujemo prvi zubić (jučer izbio jedan a i drugi će uskoro) s nepunih sedam mjeseci. :mrgreen:[/quote
i mom bebaču je jako fini taj gel, ali ne primjećujem da mu pomaže. strašno si gura palce u usta tako da mu ide na povraćanje. za par dana će 7.mj i već imamo donje sjekutiće (s kojima nije bilo toliko problema) a sad su jako problematični gornji očnjaci. :/
od kad mu mažem tim gelom desni kao da je više pospan, ili je to zbog zubića??
Osim legendarnog Calgela i Dentoxa u našoj se obitelji koristi i homeopatija. Za zube koristimo kuglice od kamilice i to super djeluje. Umiri ga i malo u miru odspava.
Kod njihove upotrebe bitno je samo držati se upustava spravljanja.Ništa strašno. Vrlo jedostavno.
Toplo preporučavam kuglice, ali im je cijena visoka 70,00 kn po tjednu ali djeluju pa mi ništa nije puno.
Joshua ima 11 mjeseci i 6 zuba. Rastu nam trojke gore.
Jel moguce da prvo izbije ocnjak? Stalno ga svrbi na tom mjestu a i crveno mi je i oteceno. Mazem mu s calgelom kad ga bas jako nervira pa se smiri.
Može ali ne previsoka, ne preko 38-38,5, bar je nama tako rekla pedica.Quote:
Originally Posted by milamaja
Mi smo bili u dilemi dali se razbolila ili joj je temperatura od zubića. Na kraju je ispalo od zuba, dobila je bila i proljev a zubić se pojavio za par dana. :mrgreen:
"]svečano i puna ponosa javljam: izišao nam je prvi zubić :D i to bez proljeva, plača, temp., bez smanjenog apetita stigao zubić
također i nama sa 4ipo mjeseca,jedan za drugim,dan razlike :D
tjedan dana od ovog posta izasla 2 zuba.Quote:
Originally Posted by Lucija Ellen
sad je situacija ista pa cekamo nova 2 :D
nama je izasao sa tocno 5ipo mjeseci prvi zubic (ko i meni) i evo jos nema drugoga al sve trpa u usa i trlja si desni.
Mi dobili prvi 4 dana prije punih 6 mjeseci a i drugi je na pomolu. Mazem mu dentinoxom a i kupila sam mu one gumene cetkice s kojima mu svrbim desni pa mu je lakse.
mi smo ogrlice nabavili u Švicarskoj jer su nam svi rekli da su te najbolje i sada čekamo. cure imaju 5 mj i stalno guraju rukice u usta, grickaju majicu, babarine...
Sutra stavljam ogrlicu..
Je li moguće da dijete već mjesecima slabije jede i spava zbog zubi.
To jest katastrofalno. Budi se bar 20 puta noću i to već traje i traje. Desni jesu natečene, ali su natečene već mjesec dana al od zubi ništa.
O. je počeo sliniti sa 2 mjeseca i slinio negdje do četvrtog-petog, a od zuba ni Z. Sad kad mu zubići zaista rastu, ne slini. Prve donje je dobio sa 6 mjeseci, bezbolno i neprimjetno. Za prvi gornji smo imali dvije neprospavane noći, tj. budio se svakih 10-20 minuta i tražio cicu, al malo bi si požvakao i nastavio dalje spavati. Nismo ničim mazali. Zvuči mi nevjerojatno da dijete mjesecima ne spava zbog zubi. :?
Moj je cendraviji i budi se cesce po noci vec mjesec dana. Prije 8 dana je dobio 1. a prije 2 dana 2. zubic. Te noci prije izbijanja nisam spavala ni 15 min u komadu. Cijele noci je plakao. Sad vidim naznaku i za 3. pa se psihicki pripremam za jos jednu neprospavanu noc. I onda me jos mama "razveseli" kad mi kaze da to nije nista, da je pravi "tulum" kad krenu kutnjaci...
Ja već stvarno mislim da to nije zbog zubi. Izgleda da je jednostavno takvo dijete. Sve to mi malo predugo traje. Obično kod svih vidim, situacija je takva da par dana bude loše spavanje, kod nas je koma već mjesecima.
Anđelina, možda ga nešto drugo muči. Možda mu je vruće, krivi položaj, spava sam a htio bi s mamom ili obrnuto...isprobaj neke varijante, možda nađeš rješenje.
I meni je zvučalo pa sad to proživljavam :cry: .Quote:
Originally Posted by Elinor
Već danima samo plače.Od jutra do mraka.A zub raste tako sporooo.
i mažem joj desni i nudim joj češće cicu ali sve je to kratkog vijeka.Par minuta mir i opet plakanje....
Ako će sa svakim zubom biti takvi problemi.... :(
mi imamo 2 zubića već mjesec dana,a od drugih ni traga :P
mažemi calgelom,neznam dal koristi ali mu paše kad trljam
meni tara neda ni blizu desnima ni ustima tako da ni neznam jer joj izlazi zubic :lol:
ne zezam se,ali kad joj mazem sa dentinoxom prije to pocucla nego kaj ja namazem.s obzirom da ima 10mj valjda budu sada poceli.. :raspa:
nama je jedan izaša prije tjedan dana (s manje od 3 mj!!) i sada trpa rukice u usta i baš jeca, zadnja dva dana, jel to odma drugi zub ili....??? Kako sada ide?
Pa cuj, moguce, mom su izasla 2 u razmaku od 5 dana. Sad se malo smirio ali vidim naznake da ce i gornji skoro.Quote:
Originally Posted by zure
A kad je izlazi 2. vise je plakao nego kad je dobio 1. To mi je bas cudno.
Pa cuj, moguce, mom su izasla 2 u razmaku od 5 dana. Sad se malo smirio ali vidim naznake da ce i gornji skoro.Quote:
A kad je izlazi 2. vise je plakao nego kad je dobio 1. To mi je bas cudno.
to i mene buni jer za prvi nije ni plakala nikako, a za drugi ajme meni, baš tužno jeca, mažem i gelom i masiran s ohlađenim grickalicama al ne vidin baš da nešto pomažu.Quote:
Originally Posted by koksy
Ma nista ne pomaze neposredno prije izlaska, ja sam sa svojim cijelu noc probdjela, doslovno nisam spavala ni 10 minuta, on mi je bio u narucju i plakao iako sam mu mazala i masirala desni.
mome je drugi zub izasao nakon 2 tjedna nakon prvog.Quote:
hvala na odgovorima danas se smirila, samo rukice trpa, i stolica joj je malo čudna. sutra idem na redovnu kontrolu pa ću napomenit to dr.
Moja mala je stara 4,5 mjeseci. Uvijek je super spavala i nismo imale problema po noći, ali zadnja dva tjedna... Katastrofa!! :shock: Budi se milijun puta po noći, samo bi cendrala i SVE, ali SVE stavlja u usta. Sline imamo za izvoz. Danas smo bile kod pedijatrice i ustanovila je da su za to krivi zubići. A ja spadam s nogu od umora zbog nespavanja. Dosta joj je naotečeno doljnje zubno meso i vide se dvije bijele točke i jedna se čak da i malo napipati. E sad, koliko točno treba da zub probije meso?! Ako će za sve zube biti ovako... :(
E da - stalno jezikom "brusi" te donje desni i cucla donju usnicu.
Jel tko imao problema sa dojenjem dok su rasli zubi? Mome Luki su desni natečene već 2 tjedna sa tim da u nazad tjedan dana neće jede sve dok ne bude u polusnu, jel moguće da je to od zubi?
Mislim da je to relativno i nema ti druge nego strpljivo cekat...Quote:
Originally Posted by TinaB
Drzim fige za sto prije!
imamo 10 mj. i 3 tjedna i još čekamo prvi zub...
:cekam:
Quote:
aurora8
imamo 10 mj. i 3 tjedna i još čekamo prvi zub...
A mi imamo 13 mjeseci i 11 dana i još čekamo prvi zub... :P
:shock: :)
a ja mislila da mora izbit do 12. mj. :roll:
Mi imamo 4 mj i 24 dana i danas je provirio prvi zubić :D
Bez plakanja i cendranja :D, sa puno grickanja i slinjenja. I zadnja 3 dana stalno drži jezik na donjoj desni, pola ga viri van iz usta :lol: . Baš mi je slatki tak :saint:
Samo je prije par dana imao laganu temperaturicu.
Koliko sad od prilike treba tom zubiću da izraste skroz?
I dali to boli više, ili možda ovo probijanje mesa?
Hvala :heart:
L. ima 5 i pol mjeseci i zadnja dva dana je užasno cendrava, a ruke su sad stalno u ustima, a slini već dugo. mislila sam joj početi mazati s nečim, ali patronažna mi je rekla da su nedavno otkrili da su gelovi za mazanje desni možda kancerogeni :shock: , jel još netko čuo nešto takvo
Nisam čula, ali dolazim u napast da ovaj koji imamo bacim u smeće :shock:Quote:
Originally Posted by llella
Pa cuj, mom su izbili prije mjesec dana pa jos nisu izrasli ni do pola dok nekoj drugoj djeci izrastu skroz u roku 2 tjedna.Quote:
Originally Posted by kahna
Iskreno, ne vjerujem da boli sam rast tj. ako i boli, sumnjam da je vise od izbijanja.
Hvala.Quote:
Originally Posted by koksy
Naši zubići (da već su obje jedinice tu, druga je krenula treči dan iza prve) se već vide kad se nasmije.
Baš mi je medeni.
prije tri dana postali smo ponosni vlasnici prvog zubića.nikakve naznake nije bilo da će izaći,samo smo ga ugledali,ali večeras užas živi toliko je kenjkala,pa jedva zaspala pa se probudila i bolno jecala,pa onda opet i da je još malo potrajalo odvela bih je u bolnicu.volila bih da je u pitanju drugi zubić,a ne nešto drugo.
izasao nam je prvi zubic :D :D :D
bez nervoze,plakanja i nespavanja.. :D
tocno 11 mj
i dočekali ga - 6 dana prije 1. rođendana!Quote:
Originally Posted by aurora8
sutradan je izbio i drugi.
vide se kao dvije bijele crtice i poooolako rastu.
nije bilo nikakvih znakova da će niknuti, vjerojatno smo to odradili prethodnih mjeseci :roll:.