7 mj......još ništa :cekam:
7 mj......još ništa :cekam:
Bebe počinju sliniti sa nekih par mjeseci jer im se tada razvijaju žlijezde slinovnice i to nema veze sa zubićima! Tako je bilo i kod nas, sa 2 i pol mjeseca toliko je slinio da je stalno nosio balavac i slinio je sve dok nije naučio gutati tu slinu. Ja sam stalno mislila sad će zubić a on je izbio sa 8 i pol mjeseci! Sad je opet počeo slinit al ovaj put stvarno idu zubići. Eto tako sam ja pročitala, kod nekog se to dvoje poklopi pa i zubić dođe, a kod nekog ne :) .
moja mala je isto jako slinila od tri mjeseca i skroz smo čekali da joj izađe zubić, a sad sam morala na tri dana doći u zagreb na obranu diplomskog i muž mi je javio da su joj jučer izbila dva. baš sam :( što nisam doma baš sad. ima 7,5 mjeseci
Nama danas izbili 2 zubića :aparatic: ,sa 7 mj ,konačno :D ,a nadali se već da će izbiti sa 4 :mrgreen:
Mene zanima kako izgledaju desni kad dođe vrijeme za izbijanje zubića, mislim kako vi prepoznate da će izbiti zubić?
Kod nas su desni otekle i pobijelile, a onda nikao ZUUUB! (BTW imamo još jedan, nikao dva dana nakon prvog :D)
to jutro smo ležali u krevetu i on je uzeo moj prst i stavio ga usta, kao: Gle šta imam!!! ja sam prvo mislila da je neka mrvica , jer sam skroz zaboravila da bi mogao dobiti zub! a onda vriska kad sam skužila da je dobio svoj 1 zubić! to je bilo prije 14 dana, a drugog još nema...Citiraj:
rvukovi2 prvotno napisa
htjela sam reći da mu nisam gledala po ustima, nego me iznenadio! :mrgreen:Citiraj:
willow_tree prvotno napisa
ja sam npr. uvijek prvo osjetila zub na sisi. dan- dva- tri prije nego li se ukazao :mrgreen:
L. su desni prije probijanja bili nateceni i krvvi. netom prije izbijanja napravila bi se rupica, kao zarez.
Hvala, sad mi je malo jasnije :)
leonisa spasila si me! Nasoj malenoj su desni jutros bili krvavi (ima 6,5 mjeseci) i makar sam sumljala da su joj zubici krenuli nakon sto procitah tvoj post ipak sam mirnija :love:
moj mali miš ima 8 zubića. prije par dana sam primjetila na mjestu gdje bi trebala biti gornja četvorka veliku crnu kvrgu. tamno plavu, u stvari. kao da se udario. danas sam to primjetila i na drugoj strani gore. zvala sam doktoricu koja je rekla da je vjerojatno ništa, ali da ne može ništa reći dok ne vidi. pretpostavljam da to izbijaju zubići pa se napravio podlijev, ali nikad nisam naišla na nešto slično kod nikoga i u nikakvoj literaturi, pa me zanima da li netko ima slična iskustva ili da se ozbiljno zabrinem?!?!?!?
nama su izbila 4 gornja odjednom,a ada nismo ni osjetili. sad ih je 6 :)
ni mi nismo više krezubi :D :D
dobili zubek i cjepili se i nismo imali nikakvih simptoma..ni temperature ni cendranja (možda je do ogrlice :mrgreen:)...malo slinjenja al to je to..nismo ni skužili zub dok nije skroz izašao....
i još mi MM zaboravi reć da dijete ima zub.... :lol:
Sa 7 mj. imamo 7 zuba, i uglavnom noć prije nicanja se češće budi i sisa 10 puta! :D Ne slini ništa posebno, i za sad nismo imali temp.
moj je slinio ko manijak,grickao so-so.no pojačano je bljuckao,ko lud,a inače nije ni ko novorođenče.nije htio cicati i bio je nemoguć,i tri dana prije izbijanja zuba se budio po noći,točno u 3 ujutro.nakon prvog,koji je još bio koliko toliko podnošljiv,mislili smo da nas je drugi zub dotukao,ali već mjesec dana mu idu zajedno očnjaci i gornje jedinice i agoniji je i on i mi.jedino što je nama pomoglo je osa gel i osanit kuglice.no,kako je od osa gela dobio alergiju prešli smo na delabare gingival gel i isto je ok,ali osa je bila malo bolja.cal gel je super pomogao,ali smo ga stavili samo jednom kad smo bili očajni,no nakon što smo čitali o nuspojavama odustali smo,strah nas je.uglavnom mi ti imamo šou,zbog toga i idem kupiti nosiljku jer je stalno na meni a ruke me već bole.tati je već lijevi zglob u ortopedskoj udlazi,kaj da ti velim.dođe mi da mu sa skalpelom prerežem to zubno meso i da to konačno izađe.koda ima desni od titana pa niš ne probija kroz njih,fakat se napati jadan. :nope:
ima.Citiraj:
BlackCat prvotno napisa
doduse, mukotrpno izbijanje zuba je vise izuzetak nego pravilo.
A. su jedinice izbijale mjesecima. Ostali zubi tjednima. Sve sa nervozom, oticanjem cijele celjusti, povremenim temperaturama...uzas.
Svaki zub je bio popracen oticanjem, pa bi se napravio granulom, pa bi bilo podliveno, pa bi to puklo, iscurilo, pa tako jos par puta i tek onda bi probio vrsak zuba. Nista nije pomagalo.
Uzroci su tvrde/cvrste desni+veliki (siroki) zubi, rece moja zubarica, potvrdivsi da izbijanje zubi zbilja jako boli, njih su na faksu ucili da je to jedna od najintenzivnijih boli.
da,i ja sam zaboravila oticanje celjusti.kako sam samo to smela sa uma,to je bilo uažasno.i popraćeno sa odurnim crvenilom lica,koda smo ga sa ružem za usne premazali.njemu je brada bila ko miki rurkijeva kad su donje jedinice izlazile. :(
Malo sam zabrinuta, pa da ne otvaram novi topic...
Hana ima 18 mj. Ima 8 zubića, koji su izašli sa njenih 7 i 8 mjeseci. Odonda-ništa. Kako to? Mislim, da li je to uobičajeno, ili? Možda joj nešto fali u organizmu?
ne ma kakvi,to ti je skroz ok.mislim,tako sam čitala i slušala od drugih "zubataca",pa valjda je.
hvala Storma na informacijama!
kod nas se ništa nije vidjelo prije izbijanja. Još smo bili kod pedice 5 dana prije nego što je izbio, ona ga je pregledala i rekla: Neće to još mjesecima! :lol: Drugi mu je izbio nakon točno 2 mjeseca, i to ne dolje pored prvog, već gore :) .
Lorena je dobila dvije donje jedinice u par dana. Mjesec dana prije toga nervoza, za vrijeme nicanja zubića sisala svakih sat, nosala se po cijele dane, spavala s nama u krevetu. Slinila obilo, gurala prstiće u usta i ispuštala tužno glas ko da je nešto boli.Citiraj:
mstark prvotno napisa
Najveći lijek ti je tvoja pažnja, gel pomaže trenutno dok ga dijete ne pocucla. Nosaj dijete ako će mu to ublažiti bol.
Meni je baš u to vrijeme nicao umnjak i shvatila sam koja je to bol za tako malo dijete pa sam joj još više pažnje davala i mazila ju.
Koliko treba vremena da izbije zubić, kad se počne nazirati.
Naime ja sam primjetila da su se na mjestu donjih dvojki napravili jastučići i malo mi se kroz desni naziru zubi. Inače drugih specijalnih simptoma nema. Dakle mame s iskustvom kad ga možemo očekivati? :mrgreen:
vrlo brzo ako već ima bijeli mjehurić.
Moja je opet dobila 2 odjednom, sad gornja i to par dana prije Božića. Kod Lorene zubić iziđe za par dana kada primjetim bijeli mjehurić. Ne izađe odmah cijeli zub, nego polako svaki dan izbija pomalo.
Eto već ima 4 zubića i zovemo je vjeverica jer su ova dva gornja široka
Moja bebica ima 3 mj.,na mjestu donjih dvojki sam primjetila kao malu bijelu afticu,jel tako mozda izgleda taj mjehuric o kojem pricate???Dosta slini i plazi jezik,kao da joj to "nesto" smeta i trpa sakice u usta!Jel rano za zubic??
to je to, moja je isto stalno s jezikom gurala. a kad je dobila sad i druga dva počela je da da, ta ta a da, baba.
sad već i škripi s zubima i bojim se da ih neošteti?
Ne bi mogla reći da je to mjehurić i nije bijeli. Samo vidim s vanjske i unutrašnje strane desni da se naziru zubići. Unutrašnja strana desni na tom mjestu malo je ispupčena. To je tako već jedno četiri dana.
11 mjeseci i jos smo bezubi. poceo je vec i hodati, brbljati, no od zuba ni traga-na mamu... :)
11 mjeseci i jos smo bezubi. poceo je vec i hodati, brbljati, no od zuba ni traga-na mamu... :)
nebrini, znam blizanke kojima je tek prvi zubić izbio s 14 mjeseci
12 mjeseci minus deset dana i prijavljujemo prva tri zuba! Odjednom. :) Dakle, ima nade i za vas ostale. :P :)
mojoj malenoj prije dva dana izbio 5 zubić, a ide i 6. U 2 mjeseca će dobiti 4 zuba. Jadna zato se i budi noću
prvi zub jedan dan prije prvog rođendana
mi smo 8 mj. i 10 dana - od zuba ni z.
točnije, mislim da je tik pod sluznicom, ali nikako izbiti.
imali smo teških dana, ali zadnjih dana je u redu.
ja svaki dan iščekujem i gledam...
i to jos u gostima, stavila prst moj u usta, a ja "aaaa, evo nam zuba!" :DCitiraj:
willow_tree prvotno napisa
nista niti temperatura, niti nervoza, ma nist'.... 8)
vidim da je ponovo podignut topić pa ću se uključiti..
dakle, naša cura gadno slini već tjednima. zub nije na vidiku. neutješno plače. desni joj znaju ful biti naotečeni... kupili smo calgel,pasalo joj je kad bi joj masirala desni, ali to bi je smirilo samo na kratko dok sve ne poliže. Već 3 tjedana nosi ogrlicu od jantara. Prije upotrebe smo je ispirali 10 min. hladnom tekućom vodom i 3 sata sam je punila na suncu (kupili ogrlicu u ljekarni)...ništa. ja ne velim da to niš' ne vrijedi već da njoj nije pomoglo. stvarno sam bila očajna, a onda mi je frendica preporučila homeopatiju. sinoć je uzela prvu terapiju, a danas je već super. Otišla je spavati bez čepića i suza. Ja sam oduševljena i toplo preporučam. :heart: