ovo i mene zanima,jel zna netko?Citiraj:
Irenica prvotno napisa
Printable View
ovo i mene zanima,jel zna netko?Citiraj:
Irenica prvotno napisa
Ne znaš nikako :(Citiraj:
Rency prvotno napisa
pa nemam pojma ,gledala sam po sluzi i zabrijala da je to to,i sad nakon nekih pet dana nema bas neke sluzi al me boli jajnjik,pa sam totalno zbunj :? m bi tebala dobit 25-og a kako mi je to prva m,ja racunala po ciklusu od 28 dana i sad vise nis ne znam...
L danas 17 mjeseci i još ništa. Nije da mi nedostaje ali sam nekako stalno u pmsu, več mjesecima... Jučer i prekjučer se budio samo jednom po noči (sisao) možda ću sada uskoro. Pitaju me mnogi je li to uopče zdravo za mene tj. je li normalno.
13 i pol mjeseci i još ništa, a već dugo svaki mjesec PMS
jadna moja okolina
Čak mi i nedostaje, onaj osjećaj čistoće nakon
ja dobila prvu nakon 10,5 mj ...
prva je bila jako obilna i trajala 7 dana (netipično za moje prijašnje koje su bile oskudne i max 4 dana trajale)
druga došla doslovno u tragovima....onak krvav iscjedak/čišćenje
treća došla normalna kao i prije..
ja sam skužila ovulaciju po licu (nekako mi koža postane prozirnija, čudna) i po iscjetku...
ovo i mene zanimaCitiraj:
ivanaos prvotno napisa
meni je 3 mj od poroda, dojim i još ju nisam dobila ali imam neke iscjedke: prije 3 tj samo jedan dan malo krvavog iscjedka i dalje ništ, prekjučer smeđkasti iscjedak i ja mislila da je došla al opet ništa. dal se to još kome događa i zašto?
Meni se dogodilo par puta, tako isto.Citiraj:
fatmama prvotno napisa
Mislila evo je, kad ništa.
Al stigla je jedno mj, mj i pol iza tih takvih iscjedaka.
savrseno normalno.Citiraj:
anamar prvotno napisa
ja sam dobila 23 mjeseca nakon poroda i moj ginekolog se nista nije uzbudjivao oko toga.
pa tako su ranije (a i sada u primitivnim plemenima) odrzavali neku ravnotezu u broju djece; dojilo se barem 5 godina, iskljucivo se dojilo vrlo dugo (vise od godine dana), djeca su godinama nosena u marami, i na taj nacin su zene mogle zanijeti tek nekoliko godina nakon poroda, cime je rasla stopa prezivljavanja majki i djece.
to nam je pricala profesorica povijesti na temi americki indijanci :)
ja sam dobila 20 mj nakon poroda...
Ja sam je dobila 4 i pol mjeseca nakon poroda bez obzira na dojenje mada mi traju po 2 dana i nisu baš kao prije.Vjerojatno još hormoni luduju ;)
Onda su moji instinkti totalno zaštekali: prvi put sam dobila nakon 8, drugi put nakon 6 tjedana. :( I prije i poslije poroda točna sam na minutu (svakih 27-28 dana), uz gadne pms-ove kad izgledam ovako :evil: I to uz isključivo dojenje i učestalo nošenje obiju beba -- drugi put sam iz prve ostala trudna, a još sam naveliko dojila. Loše bi se meni pisalo u primitivnim plemenima :mrgreen:Citiraj:
Felix prvotno napisa
A kako je kod mama koje imaju tandem?
Dal su dojeći tandem dobile kasnije?
Ja sam prvi put dobila nakon uvođenje dohrane, znači negdje iza 6. mjeseci, a uopće nije puno jela, pa me zanima dal će ovaj put biti malo kasnije.
Ja sam baš danas dobila, 18,5 mj nakon poroda. Kičma me je odkidala i mislila sam da sam se ukočila po noči no došla ja M. Ali jaaako malo.
jel još dojiš?Citiraj:
ivanaos prvotno napisa
Anamar, da dojim još i to često i obino. Sada opet nemam M. Čudno nešto, samo sam jako malo ujutro krvarila i to je to :?
Ne znam odgovor, ali i mene ovo zanima. Ali, pošto u ničemu nema pravila, vjerujem da je to sve individualno. Možda treba postaviti pitanje na onom našem topicu, pa možda odgovori neka mama koja je dobila m nakon tandema.Citiraj:
Školjkica prvotno napisa
Nakon prvog poroda, dobila s 18 mjeseci, a sad se nadam da će biti još kasnije.
očito je sve vrlo individualno.zanimljiva su mi ta odstupanja, neke žene dobiju odmah makar doje 24/7, a druge (kao ja) dovoljno da imaju deci-dva mlijeka i ništa od menstruacije.
ja, naime, dojim, ali ne obilno (uz prilično dodavanje ad-a) i nisam dobila.
ivanaos, ipak se kraj tvog sisavca:heart: menga nije uspjela izboriti. :love:
evo i moje ....šmrc...
12.5 mj. nakon poroda, iako zadnjih par mjeseci maleni i ne sisa tako cesto, vecinom po noci...
16mj nakon poroda...još ništa dojimo ujutro,u podne,navečer i po noći... :mrgreen:
jedino već mjesecima svaka 4tj imam ovulaciju(po sluzi) i pms(kobasa,pa čokolada,pa sir,pa keksi... :lol: ) i onda 2 dana bolove kao kad dobijem. :/
uff, smirile ste me sad cure. kao i uvijek. nisam ju dobila već 4 mjeseca i bedirala se da sam opet trudna. još mi je rano nekak za braceka..
sad vidim da ću se nove menge načekat... a baš mi nekak fali
upravo sam dobila!!
zato valjda nisam spavat mogla!
radujem joj se ko starom prijatelju. al ne zadugo
Dobila sam 23 mj. nakon poroda. :roll: Skoro da me nije ni boleo stomak, nesto malo prvi dan. Trajala je 7 dana :x .Cekam sledecu.....
Dobila cca 2 mjeseca nakon carskog. Izdajala sam se 3 mj, nisam dojila jer je L. bolesna i u bolnici je (duga priča). Od bolova ni b, a prije su me rasturale. Druga je došla za isto 2 mj. :? A i svakotjedne migrene su nestale od kad sam ostala T. Evo, nema ih već skoro godinu dana :D
Isključivo dojim i eto došla 3 mjeseca i 10 dana nakon poroda. Ovo sa preko godinu mi se čini kao znanstvena fantastika
Ali niš me ne boli što je plus jer su mi prije menge bile stvarno gadne
ima dva topica o prvoj menstruaciji. na onom drugom sam napisala. pa ću i ovdje.
dobila sam prvu mengu nakon 15 mjeseci od poroda.
[quote="makka"]ta se odmah bacila na posao, svaka čast, ja bas nemam volje za takav tip rekreacije... :mrgreen:Citiraj:
evita prvotno napisa
evo, došla je 3,5 mjeseca nakon poroda. s obzirom da sam krvarila 8 tjedana nakon poroda sad mi je već uložaka dosta :evil:
11 mjesci poslije prvog poroda i 9 mjesci poslije drugog.
Evo, 8,5 mjeseci nakon poroda, ali bez onih groznih grceva, koji su bili prije poroda... :D Samo dosta jak PMS, glavobolja, lose raspolozenje i sl.
8 tj nakon poroda(carskog) :( .na pregledu poslje babinja najavljena mi je menga jer se na ultrazvuku vidio prazan folikul od ovulacije.iskljucivo dojim.
Prvu m sam dobila tacno 40 dana nakon poroda. Druga je kasnila 2 sedmice posle prve, a trecu cekam jos. Ne dojim i ovaj put m. mi traje nekako duze i obilnija je :?
Drage moje molim pomoć...rodila prije točno 2 tjedna prekrasnu curicu :heart: ...nisam pukla,nema šavova, u kratko ko curica :lol: , ali to sluzavo krvarenje nikako da stane...jedan dan obilnije, drugi dan samo u tragovima.... To me jako živcira i ljuti :evil: , a možete misliti mog dragog...on bi se mazio, a ja malo onesposobljena :oops: .
Kakva su vaša iskustva? Help please... kada će to stati? :?
Citiraj:
Gabrijela11 prvotno napisa
ja sam krvarila ravnih osam tjedana i dr je rekao da je to sasvim normalno
A joooooooooooj............ :(
Eh, da se i ja prijavim na ovu temu. Kazu da je prosjek 6 mjeseci nakom poroda. Ja sam, cini se, neki udzbenicki primjerak. Mengu dobila jutros, a beba mi sutra puni 6 mjeseci.
Curke,
nisam puno u ovoj temi, još sam više na trudnoći, porodu i dojenju jer imam još 2 mjeseca trudnoće.
Ono što me zanima je (za moju seku): je li dobivanje menstruacije prije ili kasnije u odnosu na porod neki pokazatelj bržeg ili sporijeg oporavka organizma (maternice, ravnoteža hormona,..)?
Skužila sam da ovisi i o dojenju, moja seka kombinira i dojenje i AD (duga priča) i evo dobila je 7 tj. nakon poroda koji je bio carski (zbog 2 indikacije), jel to sad dobro ili loše?
Jel istina da budemo malo živčanije dok ne dobijemo M.?
ja osobno planiram i odlučila sam isključivo dojiti svoju bebicu što duže,a opet htjela bih što prije i drugu bebicu (ovu smo čekali predugo).
Hvala na odgovorima. :*
pa zar nitko ne zna odgovor?