Evo, Maxovamama, svečano objavljujem da je ajvar iz pekača uspio 100%! 8) Na žalost, posuda u mom pekaču je poprilično mala, pa sam u njoj mogla napraviti ajvara za otprilike 2 teglice. No, taman mi je tako i trebalo jer sam inače kuhala ajvar u velikom loncu na kuhalu, pa mi je dio mase bio viška da bih mogla lakše miješati bez bojazni da će kipiti van posude.Citiraj:
maxovamama prvotno napisa
Recept?
Pa, nemam nikakav specijalni recept za kuhanje ajvara u pekaču. Napravila sam sve kao da će se praviti u loncu skupa s ostalim - 13kg paprike i 4 kg patlidžana - sve u očišćenom stanju, narezala, ispekla, ogulila, samljela, dodala 2 glavice protisnutog češnjaka, 3 žlice soli, 2 žlice šećera, žličica limunske kiseline, malo papra. Sve stavila u lonac na oko pola litre ulja. Dio koji nije komotno stao, stavila u pekač za kruh (najprije na dno malo ulja) i uključila na program za marmeladu. Onom u loncu dodala još 3 listiića lovora i kuhala jedno 2 sata. U pekaču se kuhalo/peklo uz stalno miješanje nekih sat i pol nakon što je zakuhalo. Vruće sipala u tople staklenke i sve zajedno stavila u pećnicu da se sve dobro zgrije, tj. zapeče i odozgo da se stvori korica. Stavila šarafe i ostavila da se hladi u pećnici... Večeras ćemo vidjeti kakav je :mljac: ...
Uff, ako moderatorica misli da ovo treba prebaciti u temu o ajvaru, molila bih je da tako učini. Sorry, cure me povukle za jezik... :mrgreen: