naime ja ga imam, ali mi je oštećeno (nije jako, ali svaki komad je bar malo zagreban),inače je savršeno i obožavam ga. sad ne znam šta da radim. u ozbiljnoj sam napasti da ga bacima
Printable View
naime ja ga imam, ali mi je oštećeno (nije jako, ali svaki komad je bar malo zagreban),inače je savršeno i obožavam ga. sad ne znam šta da radim. u ozbiljnoj sam napasti da ga bacima
Pretesko!Citiraj:
apricot prvotno napisa
I jeste rucke se dobro zagriju. Ja perem rucno i ne nadajte se hrana isto tako lako zagori kao u regularnog lonca.
Nego pitanje. Jutros sam stavila grah u tu gus serpu i primijetim da je osteceno dno!! :? Pojma nemam od cega, mozda od dugog koristenja. Znaci porcelanski dio fali na dnu lonca i vidi se onaj sloj ispod mozda velicine manje kovanice(zeljezo jel?). E sad me kopka jeli sigurno kuhati u njemu posto je ostecen? Neznam jeli slucaj kao u ostecenog tefala i mozda nesto curi u hranu dok se kuha???!!!
HELP
ostecen je vanjski emajlirani dio?
Ako te dobro kuzim, ne! Unutarnji dio je ostecen, znaci hrana ima kontakt sa ostecenjem. :mrgreen:
Ma nema veze. Veli mi sestra da nije vrijedna serpa zahebancije. Imam novu ceran elektricnu pec. Sta da mi pukne serpa skroz pa da ostetim jos i povrsinu peci? Aj, bas mi je krivo...za vikend moram u soping imam samo jednu serpu kostotreba. :/
U alaj je skupa, moja je kostala $40.Citiraj:
ivarica prvotno napisa
Gus, inox ili teflon...Zeptter,,Silit, Teflon ili ono s reklama na TV-u????
to je isto email samo mat.Citiraj:
Zeko1 prvotno napisa
ne znam za te za ikee, ali principjelno je posude od gusa emajlirano iznutra sto je vazno, a i izvana (zbog odrzavanja)
ono je u tom smislu zdravije od teflona, ali se mora paziti da se taj unutarnji email ne osteti.
zbog ravnomjernog provodenja i isijavanja topline dobro je za razna krckanja, moze se i bez vode ili sa vrlo malo vode ili masnoce.
moze sluziti i za pecenje u pecnici.
mnogi smatraju da je to jedno od najzdravije vrste posuda sa kuhanje/pecenje
ja sam sebi kupila u mercatoru komplet gusnatog posuđa. do sad sam imala inox, ali ovo definitvno nadmašuje sve suđe koje sam ja do sad probala i vidjela.Citiraj:
ivana zg prvotno napisa
ručke su na ovom posuđu drvene, zapravo ja sam uzela sve tave (duboke i plitke, male i velike) i jedan lonac. na tavama se ručke mogu jako lako odšarafiti pa onda ide i u perilicu i u pećnicu....fenomenalno!
održavanje je defakto nikakvo....s malo deterdženta i tople vode opere se sve i ništa ne zagara....zato ih ni ne trpam u perilicu jer prije operem jedan lonac nego jedan tanjur.
preporučujem gusnato posuđe!
Gusnato suđe je zakon!Opereš jednim potezom, na zagara, nije kancerogeno, barem tako kažu...
ja sam bila kupila dvije tave od lijevanog željeza iz Schaffer kataloga i nakon malo zezancije oko ljepljenja-neljepeljenja večeras sam prvi put uspješno u njima ispekla turu palačinki uz samo malo ulja :klap:
i sad sam zaražena. želim još takvih lonaca, a sanjam ono za mufine peči od lijevanog željeza (tipo http://www.amazon.com/Lodge-Pre-Seas.../dp/B00063RX60) i jedan veći lonac sa poklopcem i/ili pekač sa poklopcem.
ima tko savjet gdje se može nabaviti kod nas to?
a ovo.. slinim... http://www.ironpotsdepot.com/item_na...source=froogle
U takvima možeš raditi jorkširski puding ;)