vidi vidi, Cvrle je tu. Zeno, nema te ko penzije :mrgreen:
Cure, drzte fige. Edi sutra krece u vrtic :mrgreen:
Printable View
vidi vidi, Cvrle je tu. Zeno, nema te ko penzije :mrgreen:
Cure, drzte fige. Edi sutra krece u vrtic :mrgreen:
Snorki, ajd javi dojmove.
Kako ste se orgainizirali? Imate adaptaciju?
sutra je adaptacija .
Idemo svi kolektivno. MM i Sami ce ostat jedan sat, a onda se vracaju kuci. Ja naravno ostajem sa Edi.
U utorak je vec druga prica. Ja je odvodim i ostavljam. Po nju dolazim u 12 30h (ostaje oko pet sati u vrticu)
Uh, ne mogu spavat koliko sam uzbudjena. Kao da ce na fax :mrgreen:
Snorki, držim fige. :*
Pinokijice, jesi li održala pokaznu vježbu?
Baš bi bilo zgodnoda se nađemo negdje. Meni paše radnim danom iza 3 ili vikendom.
Cvrčkice, radiš li ti još? Kada ti je termin? Ajde malo detalja. :heart:
:lol:Citiraj:
snorki prvotno napisa
Od prilike tako nekako.
Sunce mi smo isto isli par dana u vrtic i odmah viroza pa smo sada doma dok ne prode, a kako imamo jos one pretrage za refluks onda mi nije namjera da opet nesto pokupi pa ga moram bolesnog voditi po pretragama. Naravno samo te gledaju kao idiota koji nije u stanju dovesti na kontrolu zdravo djete. Nije mi samo jasno kako si oni svi to zamisljaju kad u vrtic bez beda salju bolesnu djecu? :?
Ja sam ti pcelice vec na cuvanju trudnoce negdje skoro mjesec dana. Naime iskoristila sam godisnji i taman namjeravala narihtati si cuvanje kad mi je dr. na preglednu rekao da sam za prst otvorena i da bi trebala vise lezati i samo pomalo se kretati. Prijeti mi i cerklazom! Za sada je nalaz isti tako da se nadam da ce teko ostati i do daljnjeg. U svakom slucaju kretanje mi je dozvoljeno u umjerenim kolicinama ali je preporuka odmarati. Trbusina raste (puno je veca nego u prvoj ali kazu na nisu blizanci), a bebica bi trebala doci za Bozic. Nece nam se izjasniti kojeg je spola, ali je Lovro siguran da je seka Suncica. Uopce ne zelim ni razmisljati sta ce biti ako bude brat. Mislim da ce inzistirati da ga vratimo tamo odakle je dosao te mu dovede seku Suncicu! :*
Cvrčkice, samo se ti nama lijepo odmaraj. :heart:
Nadam se da će Lovro ostati zdrav, pogoovo zbog pregleda.
Nadam se da se vidimo na nekoj kavici.
Odvalila sam na Lovrinu Sunčicu.
Nika isto svima govori kako će joj mama roditi sestru. Ne znam kako će reagirati ako bude brat (morat ćemo glumiti da je curica :lol: ).
evo kopiram sa N :mrgreen: Pisem nabrzaka jer moramo ici po Editu :mrgreen:
evo me
Jutros smo kolektivno otisli gore. Edita je odmah obula pape i usla u prostoriju. Kada se upoznavala sa tante Karin malo se postidila (okrenula glavicu), ali nista strano.
Odmah je otisla medju igracke i solirala.
Medjutim, uletio nam je i Sami medju djecu(on ima tek dvije godine tako da nema sanse da i njega ubacimo u vrtic).
Kako je on velik niko nije skuzio da nije u grupi i da je mladje dijete.
Teta se cudom cudila kada smo joj rekli da on jos nije za vrtica. Kaze s obzirom na njegovu visinu, ne bi ni skuzila da je dijete "s strane"
MM i Sami su poslije otisli a ja ostala u drugoj prostoriji. Edita je jednom, dvaput usla i rekla "nemoj ti ici kuci".
Poslije je dosla teta i rekla mi da idem, a ona ce zvati ako sa Editom bude problema.Evo, jos ne zovu, a mi cemo za pola sata gore po nju.
Inace u vrticu ce biti do 12.30h (pet sati)
Eto. Sa Editom je dobro proslo (barem do sada),ali sam se ja opet rasplakala. Bilo je 3-4 djece koji ama bas nikako nisu htjeli da se razdvoje od roditelja. Ja sam pocela plakat. Onda pridjem curici koja je jecala i kazem joj da pridje Editi (curica je odozdo nasa, pa vjerovatno ima otpor i zbog jezika). Al nece dijete nema sanse.
Ova druga mama je opet pocela plakat kada je malca ostavila, a i ja sa njom
Zasad toliko.Pisat cu poslije kada vidimo kakva je bila kada sam ja otisla
btw. kako je vrtic prelijepo uredjen. Podjeljeni su po bojama . Edita je zuta i u grupi ima oko 20-o djece. Nema odakle ih nema. Austrijanci, Turci, Kinezi, Bosanci, Hrvati Milina
tante Karin (kod mene vise nema vaspitacica) mi djeluje pravo fino i cool . Ima pirsing u nosu sto ce se Editi garant svidjet.
Znaš našu priču - prvo sam ga ja vodila, pa su tete zamolile da ide netko drugi jer je F plakao, pa je išla moja mama pa je isto plakao, tek kad ga je muž vrlo normalnog izraza lica i bez gugutanja počeo voditi, stale su i F-ova jutarnja plakanja.
Sad čekam kako će se razvijati šmrcanje i ne dam ga u vrtić sve dok ne stane, jer nema šanse da će mu tete tamo svako malo ulijevati fiziološku u nosek. :(
Evo vratili smo se.
Teta kaze da je bila dobra. Malo je plakala kada sam ja otisla, ali nista strasno.
Vidjet cemo sutrasnju situaciju :mrgreen:
Cure, kako je kod vas??
Bravo za Samija i Editu! :heart:
Akobogda mi sutra ostajemo na ručku.
Dobila sam jučer od frendice cijelu opremu za bebicu (do cca 3 mj., što je njena malena već davno prerasla), nisam ni znala da bebe imaju toliko robe! :shock:
A kako je samo slatko...pogotovo oni sasvim maleni 56...kad preraste obući ćemo lutkama :mrgreen:
Cvrčkica, sva sam se raznježila na Lovrinu Sunčicu. :heart:
Snorki, toplo se nadam da će Edi sutra još bolje prihvatiti ekipu iz vrtića. :)
Sunce, Lovri je ovaj vikend procurio nosić, bez temperature....do noćas. :( I cijelo vrijeme se povremeno žalio na bušicu. Inače, kako zadržava stolicu (od svoje 1,5 g., kaka svaki 3-4 dan), ona mu se stvrdne i kod "izlaska" povrijedi hemeroid. I znam da ga boli.
No, uglavnom mislim da je vjerovatno pokupio nešto trbušno, jer je danas malo mekše kakao (u gaće :( ) ali je rekao da ga više ne boli buša.
Uglavnom, kad se probudio i shvati da ne ide u vrtić, bilo mu je jako žao što neće ići kod djece. :love:
Zaboravila sam pohvalit MM-a koji sa mnom strpljivo hodočasti u Petrovu na tečaj (4xtjedno, 4 tjedna :shock: ), tj. juri s posla ko sumanut da stigne. Kaže da mu je baš zanimljivo i da će se na kraju osjećati spreman - roditi :lol: .
Malo mi je naporan ovaj rujan, ujutro vrtić, čekanje, pa doma, pa popodne tamo...vikendi nam se svedu na izležavanje u troje pod dekicom.
MM je markirao tečajeve... :mrgreen:Citiraj:
čokolada prvotno napisa
puse vrtićarcima i bubanićima :love:
:heart:Citiraj:
čokolada prvotno napisa
kako tvoji trudnicki dani???? Koliko jos imas??
Jao, čoksa, svaka vam čast. :)
Mi smo trebali krenuti na tečaj taman kad su me ulovile kontrakcije i uvalili me na ležanje i užasne prepare. Muž nije ni htio ići bez mene nego je shvatio da mu je bitnija uloga doma nadzirat mičem li se iz kreveta.
Ipak, bili smo skupa na porodu i lijepo je prošlo.
San, jel mu još nosić curi?
Ima ostalih simptoma?
F je danas pak sav začepljen. Ma ja se jedino bojim upale uha, imao je tri do sada, a zbog jedne streptokokne smo ležali u na Zaraznoj. :(
Samo brza :* bolesnicima!
kod nas je danas bila katastrofa u vrticu :roll: Nije htjela ostat, pa smo se vratili. Ja sam bila sa njom sat vremena u vrticu, ali sam morala izac jer ne mogu roditelji ostajat. Posto ona nije htjela osatat (derala se iz petnih zila) morala sam je povest sa sobom :cry:
snorki, polako. :love2:
sutra probajte ispočetka, pa koliko bude htjela.
mi bili u nedjelju u koprivnici na renesansnom festivalu i bila je lud-ni-ca :D, nikako nemojte to propustiti slijedeće godine!
sve se dešava na ogromnom prostoru /livade, brežuljci/; hrpetina kostimiranih likova; kralj, vitezovi, damice, seljaci...ma ko da si ušao u neki film o srednjem vijeku! došlo mi da i ja skinem tenisice i odem gaziti grožđe sa par srednjevjekovnih curički, ali sam odustala kad su par vitezova i krvnik došli po jednu od njih i otišli joj suditi - kao vještici :mrgreen:
bilo je tu i kovanja pojasa nevinosti, drvenih mačeva, konja za jahanje, streličarstvo, srednjevjekovni plesovi i hrana....ma super!
inače, videk je ovog tjedna svako jutro u suzama i očajan kad MM i ja krećemo na posa , valjda ga nešto uhvatilo nakon mjesec dana 0-24 s nama...a u ponedjeljak smo mislili u vrtić na adaptaciju, hm :/ teta čuvalica kaže da možda pričekamo još tjedan dana..ne znam ni sama.
...POSAOCitiraj:
anek prvotno napisa
Uh, Snorki...naviknut će se sigurno, samo puno razgovarajte doma o vrtiću i svim mogućim situacijama. Mi svaku večer "proradimo" sutrašnji dan i ponovimo gradivo još jednom na putu do vrtića.
A. je danas ostala do spavanja (12.45) i to sam je jedva iščupala da ide doma jer je bila dosta pospana, a krevetići lijepi šareni ... :mrgreen: . Teta kaže da još ovaj tjedan ipak odlazimo doma iza ručka, a onda od sljedećeg i spavamo. Kako se dižemo i prije 7, ona je u 13h mrtva umorna, pa vjerujem da sa spavanjem neće biti problema.
:* Vitezu Videku!
Sunce, Lovri je sve završilo sa nekom trbušnom virozom. Pokako se je (jučer) i onda se je lagano smirila i temperatura. Ima "nešto" u nosu, ali nosić ne curi...mora se malo kapati. U svakom slučaju doma je još naredna dva dana i onda kreće nazad u vrtić. :)
Aneki, ostavite vi svojeg viteza još malo doma. Neće se ništa desiti ako krene i za dva tjedna u vrtić. ;)
Čoksa, mislim da onoj maloj ljepotici uopće ne treba adaptacija... :mrgreen: :)
Snorki, usporite malo. Ne treba se Edi adaptirati u 3 dana. :)
ja objavljujem da sam postala majka i trećoj curićki
ima četiri noge i zove se Ala
mala žuta labradorica :heart:
Mara, prosim, nemoj više ovako uletjeti. :)
Da znaš da sam se zamislila nad trećom.
Uzeli ste peseka za doma? Kak su cure prihvatile?
Anek, pusti ga još malo doma, bude sam poželio klincima. Uopće ne sumnjam u Videka. ;)
San, super za brz oporavak :love:
Snorki, stvarno, cure su ti sve rekle - ne očekuj čuda odmah i preko noći, ustrajte, ukazuj joj na sve prednosti vrtića i zezanja i druženja i snaći će se Edi.
Čoksa, pusa vrtićarki, samo neka uživa!
Ajvi, :*
Tweety mi fali.
Ja-vi-see, ja-vi-see!
Cvrčka, spoox, maria, pčelo, sanja, ajde... :)
Mara da znaš da sam pretrnula... :mrgreen: No, čestitam!! :love:
prva deračina oko vrtića
a ja radim od 7
:roll:
Pa đe stigneš još i na internet dok je takva frka :mrgreen: .
Ma to je samo privremeno, nije bilo mame par dana, pa zato :* .
Mara, bome i mene je štreclo! Labrador :zaljubljen: , blago ti se...mislim da bi Ana odmah potpisala zamjenu seke za pesa!
vidite kad zena ustaje :mrgreen:Citiraj:
maria71 prvotno napisa
Mara :lol:
Bubancima velika :*
pun pogodak s labradoricom! :D bit će vam prava članica obitelji, vidjet ćeš.
i upozorenje: ta pseta su neopisivo proždrljiva (imamo retrivericu koja bi nas sve prodala za zalogaj).
mm je odveo edi u vrtic i ostala je placuci. On je malo stajao ispred ulaza u slucaju ako se bude bacala, ali niko ga nije zvao da se vrati.
Rekli su da ce zvati na tel. ako se ne smiri, pa sad cekam :/
Snorki :( ne mogu vjerovati da vam ne puste da budete uz dijete dok se malo privikne na klince, tetu i prostor.... :/
Snorki, a što si joj rekla di si ti dok je ona u vrtiću? I di je njen Sami za to vrijeme? :)
I glede labradorica, retriverica i inih -ica.....poždrljivost je velika karakteristika tih prelijepih kujica. ;)
Maria, i Lovro svako jutro kad se probudi kaže: Mama ja ne bih u vrtić...Citiraj:
maria71 prvotno napisa
No, sprema se sa zadovoljstvom. Jednostavno, mora probati... :mrgreen:
gle, mozes biti jedno sat u vrticu. Onda moras ici, jer ga zakljucavaju. To ti je sve od vrtica do vrtica, ali ovaj je ocito takav (drzavni). Svi ga hvale, ali eto, nema neke ekstra mogucnosati za adaptaciju.Citiraj:
mamma san prvotno napisa
Sanicko, ja joj govorim da ja odoh skuhat rucak, pa cu onda doci po nju da ide kuci. Rekla sam joj da cu joj nesto kupit, pa evo sad razmisljam sta :roll: Mislila sam da kupim nesto za nju i Ivonu (curica koja joj je prisla i uzela je za ruku), al ne znam jel pametno zbog druge djece??? Sta mislite. Neku sitnicu???? Slatkisi se ne smiju donosit u vrtic (sto mi se svidja)
Objasnila sam joj da je Sami jos mali i da ce on ici u drugi vrtic. :roll:
Evo, od osam je u vrticu i niko ne zove. Rekli su da ce nazvati, ako bude jako plakala. :roll:
žalosno je kad ne vide potrebu za individualnim pristupom djetetu. :(
snorki, nemoj joj svaki dan govoriti da ideš nešto kupiti jer ćeš to morati i učiniti. ;) radije joj iskreno reci što ideš obaviti.
također, tetina definicija "jakog plača" vjerojatno nije ista kao i tvoja. nama se desilo da je andrej preplakao pola sata jedan dan (jer sam ja nazvala i onda trčala u vrtić, a da nisam pitanje je kad bi me teta zvala) i mislim da je to bila velika greška.
a pomoglo nam je, npr, kad smo donijeli komplet alata koji u vrtiću nisu imali a andreju je bio najdraža igračka. svi su se malci oduševili, a on najviše. no to je bilo nakon nekoliko tjedana, kad je već proučio sve igračke u sobi.
gle, ja sma zaista mislila da ovaj nas vrtic ima duzu adaptaciju. (a ispalo je samo jedan dan)
Medjutim, kada su mi jucer rekle da nema, bila sam :shock:
Zaista sam mislila da to ima svaki vrtic u Austriji. I onda bas zbog toga nazovem prijateljicu cija je mala isla u isti vrtic i ona mi potvrdi da nas vrtic zaista nema mogucnost adaptacije, ali da su tete super.
Ove moje druge prijateljice ´su opstajale sa djecom koliko su htjela (vrtici su im dozvoljavali)
Eto, za jedan sat cu otic po nju, pa cu vidjet sa tetama kakva je bila.
Mislim, one su skroz ok. Ustvari, sve tete su ovdje ok jer moraju takve biti. :roll:
Tugo golema, sva sam ko na federima :mrgreen: Nigdje ne mogu smirit :mrgreen:
opstajale- ostajale :lol:
točno znam kako ti je :taps: