centrifuga 1300 obrtaja
sušim uvijek pola mašine pelena odjednom, nikad cijelu
suše se oko sat ipo, budu skroz suhe
Printable View
centrifuga 1300 obrtaja
sušim uvijek pola mašine pelena odjednom, nikad cijelu
suše se oko sat ipo, budu skroz suhe
Mi koristimo fitted Kamaris, perilica centrifugira na 1000 o/min, a svejedno im treba cijela vječnost da se osuše - npr. da ih pustim da se suše u stanu na sobnoj temp., trebalo bi in 36 sati :shock: , naravno najbolje je sušit na buri i suncu, ali eto ovih zadnjih mjesec dana ima više kiše neg sunca. Ja nisam imala prije pojma o raztličitim vrstama platnenih, jer da sam znala, kupila bih ipak više pocketica, jer je u ovakvim slučajevima (kada se nema sušilica) puno bolji izbor.
imam jedno "glupavo pitanje". sta je bolje, tj. kako pelene budu mekse: ako ih iz masine za ves ubacim u susilicu na neko vrijeme pa dosusim, ili ako ih iz vesmasine stavim na stalak i onda u susilici dosusim do kraja? jel tko probao? ima li uopce razlike?
kod nas u slavoniji je uuuuuzasno tvrda voda, pa jednostavno moram susit u susilici...
Nije glupavo pitanje - ja sam nekako zaključila da je bolje dosušiti ih u sušilici pogotovo s nekim mokrim komadom npr. ručnikom. Ali nekad mi se presuše pa ne ispadne dobro :/Citiraj:
Ivana B-G prvotno napisa
ja sušim na zraku. kad su skoro suhe ubacim ih u sušilicu. budu mekane. nekad zaboravim da sam ih stavila sušit pa se presuše na zraku i budu tvrde. ubacim ih u sušilicu na 20min pa opet postanu mekane
Ja susim 2 sata na pola temperature, budu super.
Ta temperatura je ok za sve, cisto ilustracije radi.
Mislim, susim i perjane jakne i svasta nesto tako, bas je nezno.
Napolje necu zbog prljavstine, a na radijatoru se veoma brzo presuse.
Stalak nemam gde da stavim.
oprala ja pelene, i idem ih staviti u susilicu pa skuzim da nemam pojma upalit susilicu jer mi je prvi put, i da nesto ne eksplodira, bolje da sacekam da muz dode s posla :lol:
Znaci da je bolje da ih malo osusim na zraku pa dosusim u susilici? Ako ih skroz suhe stavim u susilicu (suncano je, a ja moram izaci sad vani), hoce li omeksati?
Na kojem programu da ih susim (oprane su u perilici na centrifugi 1200, a susulica je Gorenje SensoCare kondenzacijska.?
Ovisi koja vrsta i sastav pelena. Ja imam ME bambus i Flafi bambus i konoplja i osuse mi se do kraja na najjačem programu susilice ( Whirlpool).
Ja bi na tvom mjestu stavila na neki srednji ili slabiji program susenja pa ovisno o rezultatu prilagodavala.
Kroz prvih par pranja i susenja ces skontat koji ti je program najbolji, bez brige.
Ne susim pelene vani tako da ne znam koliko će ih susilica omeksati nakon sunčanja.
Bila sam stavila na cotton program normalni, a kad je bilo gotovo bile su jos vlaznjukave pa sam ih opet stavila na sunce.
A unutra ih je bilo svih vrsta, najdeblje su bile rodine njezne puse koje su ostale najvlaznije. A susilica je radila barem dvi ure... Jel to normalno s obzirom da cu jos trebat produziti. Koliko ih vi inace dugo susite? I smiju li AIO u susilicu? Njih nisam stavila, nisam bas bila sigurna.
AIO ne sušim u sušilici.
Perilica centrifugira na 1200, stavim pelene i ručnike (oko pola mašine) na sušenje na program za pamuk, sat vremena. Nakon toga ih dosušim na zraku.
Nisam do sad probala sušiti na zraku i dosušiti u sušilici jer mi logičnije izgleda da se dosuše vrele pelene na zraku :)
Kod mene je jos toplo i suncano pa jos ne koristim susilicu, ali ako netko ima gorenje susilicu nek napise kakav savjet. Meni se bas cini da se dugo to u mene susilo.
Susim na cotton ultra i onda najdeblji komadi budu jos vlazni. Ako su npr platenene pelene onda moram stavit jos dodatno 30 min. Uglavnom ja na svaki program dodam jos 30 min ekstra jer imam fobiju od vlage, pa bolje nek se presusi :)
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk