Kako su svi narasli!!!
Mi opet preskocili druzenje Mene smlavila viroza. Nadam se da nisamzarazila i Ivana.
Printable View
Kako su svi narasli!!!
Mi opet preskocili druzenje Mene smlavila viroza. Nadam se da nisamzarazila i Ivana.
ne vidim fotke, ne kužim zašto :?
Fotke su super - kako ste svi narasli!! :heart:
A gusarica sa naocalama je preslatka! :love:
Bubimira, ti super izgledas. Evo kod nas treci dan prehlade - i mene je ulovilo (opako, vec dugo nije ovako).
Pusa ozdravilica Viti! :*
Meni je tak zao sto nismo bili..klinci su preslatki!
No, nocas je Buba imala sou, probudila se u 5 i po tamburala do 8h, pricala, igrala se s auticima, jela..pila..probudila cijelu kucu.
Onda smo svi opet zaknjavali i zbudili se oko podne. :roll:
Stragala su nam se kolica, zna li itko gdje ima za kupiti jeftina kisobran kolica?? Nebi htjela nesto fensi-smensi jer nam trebaju jos ova dva tjedna. Uzasno je komplicirano bez kolica kad idemo na duze van. Ja nju vise naprosto nemrem nositi.
:(
Svim bubinima :*
Meni je taaako drago da sam vas većinu vidjela danas. Iako baš i nisam imala prilike puno pričati sa svima s obzirom da je moja v stvarno vrtiguz pa sam uglavnom trčkarala za njom. Sljedeći put obavezno ide i mm pa da ja mogu na miru čavrljat s vama.
Cure koje niste mogle doći baš i je žao. Pogotovo što opet nisam upoznala rethu i sanju.
sanja i momze želim vam brzi oporavak :love:
retha u turbolimaču imaš tih kišobran kolica. mislim da se zovu bubu. znam da nije neka cijena a sad koliko su kvalitetne to ti neznam reći.
Joj..a u kojem turbolimacu? Ja kao da sam s Marsa opala..pol stvari u Zagrebu sam zaboravila..Citiraj:
bubimira prvotno napisa
Turbolimac u centru grada (Gajeva mislim da je to) kaze da oni prodaju samo igracke.
Aaaaaaaaaaa..nemamo auto..nemamo kolica...izludit cu..... :sick:
Sorry cure ali moram se malo izjadat..
imaš turbolimač na uglu zelenog vala i preradovićeve (mislim :oops: ). oni prodaju i opremu.
daj pogledaj na njihovim stranicama na kojim još lokacijama imaju dućane. neznam gdje ti paše.
cure baš nas sram bilo! danas je našoj tonkici rođendan.
tu su čestitke:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...200965#1200965
Baš mi je pasalo malo druženja na Bundeku, žao mi je što svi nisu mogli doći, nadam se da ćemo se dogovoriti još neki vikend.
Sva dječica su prekrasna, naše trudnice isto tako ali Eva... ma nemam riječi :heart: na entu, prava nježna djevojčica, oduševila me!
retha imaš TL na Trešnjevačkom placu i imaju kolica.
Dakle bilo mi vas je sve lijepo vidjeti u nedjelju, ali prekratko, trebao bi nam cijeli dan da se svi dobro ispričamo i neki manji prostor da se tak klinci ne razbježe :)
Bubanima puse, kreće nam sezona boleština, sve me jeza hvata od zaštopanih nosića i sl.
Cure bas vam hvala na cestitkama.
Ne javljam se bas u zadnje vrijeme jer se tek ufuravamo u jednu novu fazu zivota i nista ne stizem. Naime ja sam pocela raditi, sve se rijesilo u tjedan dana i morala sam odmah pocet raditi. Tonkici smo morali na brzinu nac jaslice i tako moja malena evo vec drugi tjedan ide. Ne znam kome je teze, ujutro kad se probudi prvo sto kaze je necu u vutic, ne radi danas vutic i suze joj cure niz lice. Kad ju ostavim srce mi se steze od njenog pogleda, kao da sam ju iznevjerila. Danas je prvi put ostala na spavanju i bas sam se bojala kao ce ona to bez svoje cike, ali rekla teta da je bez problema zaspala. Uglavnom meni teta kaze da je ona super i da uopce ne place nego se svako tolko sjeti i pita kad ce doci mama, ali uglavnom kad joj se spava.
Pozdravljam vas sve i puno pusica od nas :*
Annie odmaraj!
Kako su bubani? Izgleda da ipak nisam zarazila Ivana :D
Annie kako si?
Memole, :love: Vjerujem da ti je teško!
Kod nas već danima traje prehlada, nakon 10 dana uspjeli smo riješiti zaštopani nosić, ali kašalj traje već nekih 8 dana, samo po noći. nije imao temperaturu i dobrog je općeg stanja, tako da ga nisam ni vodila. Ali sad mi već nekako predugo traje :/
Slikice su lijepe! Djeca su nam tako narasla... kad je to svo vrijeme prošlo? Kad pogledam Andreja, ne mogu ne pomisliti kako je veliki dečko, ono baš dečko, nije beba...pa kad krene s provalama...
Sanjam, vidjela sam da su ti svi čestitali i pretpostavila zašto, ali nisam nigdje vidjela konkretno... e, pa sad... Čestitam od srca na popunjavanju bela ekipe!!! :heart:
A ja tek sad skontala - Sanja, super, uživaj
Memole, drž' se
Pusa svima
Sanjam, :D :D :D i ovdje! Ja super, ti?
Sanjam i ja sma tek sad vidjela :oops: ,cestitam :D
sma-sam :oops:
Hvala cure :*
ja sam Sanji cestitala na trudnickim kruzocima, ali mogu opet i ovdje - iskrene cestitke! :)
Zach je bolje, prehlada je trajala nekih 5 dana (jos uvijek se malo nakaslje) ali super smo prosli. za sada.
sanja i oje iskrene čestitke još jednom.
danas nam zack slavi drugi.
:D jako sam sretna a opet me hvata neka sjeta zbog tih rođendana . skužim kak vrijeme doslovno leti i kako te naše bebe više nisu bebe nego pravi mali ljudi, kak veli odra.
memole :love: drž se.
i ja sam danas ostavila v prvi put na spavanju u vrtiću. neznam kak će to izgledat. javim vam
I ovdje :* Zachu za roćkas!
Ja sam vam curke jako tužna. Prijateljica mi je u ponedjeljak rodila, ali sin joj ima Downov sindrom. Nije znala pa je šok bio tim veći. Ne znam šta reći, kako pomoći... :cry:
Sanajm čestitam
Zach :*
MBee - ne znam kaj reći na to, dan po dan
MBee to su situacije u kojima nikada neznam sto reci. Polazeci od sebe mislim da joj treba vremena da sama prihvati tu cinjenicu a ti ces biti tu kao sto si bila i do sada kada potrazi tvoju podrsku.
Dan nakon sto sam rodila Ivana, dosla nam je u sobu cura koja je rodila djecacica s Downovim sindromom, rekli su joj par sati nakon poroda. Neznam kome je bilo gore u pocetku njoj ili nama kada su nama donosili bebice a njoj nisu. Nakon dva dana pocela je pricati samnom i ja jednostavno nisam znala sto da joj kazem na pitanja zasto, kako, onda sam shvatila da joj mogu pomoci time da ju slusam. Ostale smo u kontaktu jos neko vrijeme nakon rodilista, ali se nazalost ta komunikacija vremenom izgubila.
Mene posebno smeta što u Petrovoj nema psiholog ili psihijatar koji bi ženama pružio podršku u tim prvim trenucima kad se oduzmu od šoka. Mlijeko ne dolazi od šoka, nikog to ne zanima itd. Ma prestrašno...
Zachu za veliki drugi :*
Zach :* :*
mbee, kao što sanja kaže, budi samo tu za nju. riječi ponekad nisu bitne
MBee baš mi je žao što si tužna i što ti je teško zbog frendice. Nema tu riječi koje bi sad nešto ublažile. Treba biti uz svoje prijatelje i slušati i ohrabriti ih! Kao što je rekla irena dan po dan...
Sigurna sam da nikom od nas ne bi bilo lako u toj koži, al ja nekako nemam predrasuda po tom pitanju jer sam u djetinstvu imala prijeteljicu sa down sindromom.
A ovdje je priča jedne hrabre mame. Švedske književnice i slikarice koja ima sina s Down sindromom. Kad pročitaš priču vidjet ćeš da i nije sve tako crno kako možda sad izgleda. http://www.mama-mami.com/content/view/439/221/
Kas se svi prvi dojmovi slegnu sigurna sam da će tvoju frendicu zanimati i ova stranica: http://www.udruga-down.com/
jedan :love: tebi, a jedan :love: frendici
i ovdje saljemo Zachu jednu veeeeliku :*
cure, hvala puno na cestitkama! :*
rodjendan proslavili brzinski (dosla samo skvadra iz parka), a sutra moja sira obitelj.
u nedjelju idemo na put, pa smo svi malo kaoticni.
MBee, bas mi je zao. no, poznam osobu koja ima troje djece od kojih jedno ima Down sindrom i kaze da nikada ne bi to dijete pobacila, cak i da je znala. to dijete im je tako obogatilo zivot. :)
Nadam se da ce se i tvoja prijateljica, nakon inicijalnog shoka, naviknuti na stvarnost i prihvatiti ju svim srcem.
Joj, tako slabo uspijevam stizati na forum, ima dana da ne uključim komp, a to mi se prije nije moglo desiti... :/ Pa, zato, Zachiću naš, s malim zakašnjenjem, tebi želimo puno zdravlja, ljubavi, sretnih trenutaka djetinjstva... :heart:
MBee, slušaj... kao što su cure već rekle... mi uglavnom mislimo da bismo trebali ponuditi rješenje ili savjet, ali nekad je pažljivo uho, nježna ruka i rame za plakanje - nešto puno veće! Naći ćeš put, ne bojim se... :love:
Mi smo u nekoj super fazi, baš se dobro slažemo sinek i ja. Sve se možemo dogovoriti... Al što Bubi kaže, bude mi pomalo nekako i sjetno zbog tih rođendana, zbog te prolaznosti, zbog odrastanja... koliko god sam ponosna...
MBee, baš mi je žao, :love: tebi i pijateljici i malom dečku
sanjam71, cestitam!
Zach, tebi jedan veliki :*
MBee, cure su ti vec sve rekle..veliki je to sok...i meni je receno dok sam bila trudna da postoji mogucnost da beba ima D.sindrom. Ali ni u jednom trenu mi nije palo napamet pobaciti svoju Bubusku ma kakva got ona bila. :heart:
Cure, jel vi sve radite? Nekakvo druzenje ujutro preko tjedna?
Kod nas baš i nema novosti, skinuli smo dnevnu pelenu, pričamo sve u 16, dobro smo podnijele 4 dana razdvojenosti, dolazak seke i nećaka je bio pun pogodak, Lola je uživala u društvu male bebe :heart:.
Ja sam ovaj tjedan doma (osim četvrtka i petka kada sam na primopredaji) pa tko hoće kafenisat nek se javi.
Svima šaljemo puse, Mbee :love: za frendicu i sineka!
uf, mi necemo moci na kavicu, jer nas nema cijeli slijedeci tjedan. :(
retha, nadam se da neces otici, a da se ne vidimo...
Odlazimo 2.10..pa jelte..
Hm..brzo to prolazi..
:(
Frida, kako ste se pripremile za razdvojenost? Jeste li uopće? Nas čeka sljedeći tjedan, tri noći, četiri dan. MMa nema već dugo, sad još neće bit ni mene, bit će s mojom mamom ... :cry: Jesi se izdajala? Je l se Ilona uspavljuje na sisi? Mene je noći najviše strah? Umrijet ću od muke :cry:
Jučer ujutro sam se vratila sa četverodnevnog službenog puta, pa evo kopiram s drugog topica ono što sam upravo napisala:
Kejt, izdajala sam se samo jednom i to drugi dan jer sam bila sva u bolnim kvrgama, no poslije više uopće nisam morala :? , a teče nam evo 6-ti dan bez sisanja.Citiraj:
Ja samo prijavljujem da smo mi jučer počeli "operaciju Flaster"! Naime, bila sam 4 dana na službenom putu, i osim prve katastrofične noći, sve dalje su Tin i tata prilično dobro hendlali (s obzirom na činjenicu da se Tin NE ZNA uspavati drugačije osim sisajući). Slušajući izvještaj koji je svaku noć bio sve bolji, odlučila sam ovaj put ustrajati u odvikavanju. Jučer ujutro sam doputovala i odmah prilijepila flastere na strateška mjesta. Svaki put kada je tražio ja sam mu objasnila da mlijeka više nema, da su sike bolesne. Tražio je da pogleda, nije pokušavao dirati, samo je zaključio "Molaš ići kod dokolice!". I preživjeli smo cijeli dan bez sisanja. Problem je bio malo kod popodnevnog spavanja, pa opet kod večernjeg uspavljivanja. Nosila sam ga, pričala mu tihim glasom, mazila ga po glavici i leđima i nekako smo uspjeli. Noćas se probudio 2 puta i nije pustio tati da ga nosi i uspava nego je tražio mene, ali niti jednom nije tražio sisati!!!
Optimistična sam, mislim da ovaj put moramo uspjeti, javljat ću razvoj događaja!
Pričala sam joj da mama mora otići i da je neće biti nekoliko dana, da će spavati s tatom, da će joj doći teta i Antonio (bratić), pričala sam joj kuda idem i zašto je važno da to napravim, razgovor smo ponavljale svaku večer, jedno tjedan dana.Citiraj:
Kejt prvotno napisa
Što se uspavljivanja tiče nema pravila, ponekad sisa, ponekad sama zaspi.
Navečer bi zaspala bez problema, prvu noć se probudila u pola pet ujutro, malo plakala, M ju je tješio, mazio, privio uz sebe i uskoro je opet spavala. Najgore je bilo treću noć, kada se probudila bila je neutješna, na kraju je seka uzela k sebi i malom, pričala joj, pjevala i ona je zaspala (priljepljena za nju). Kod nas je olakotna okolnost što već dugo ne dojimo po noći, neznam kako je kod vas.
Izdajala sam se ručno.
Pokušaj se opustiti, koliko god teško bilo (ja se sad samo pravim pametna, meni adrenalin nije dao spavati dva tjedna prije odlaska), mene je isto bilo najviše strah noći ali su moji doma sve sheldlali bez problema.
:love: tebi i maloj ljepotici biti će sve OK.