Ja sam u 14. tjednu prvi put osjetila leptirice i to na sastanku sa sefom :) . Poslije je jos nekoliko tjedana skakljikalo s vremena na vrijeme a sad vec cijeli trbuh skace.
Printable View
Ja sam u 14. tjednu prvi put osjetila leptirice i to na sastanku sa sefom :) . Poslije je jos nekoliko tjedana skakljikalo s vremena na vrijeme a sad vec cijeli trbuh skace.
Ja nikakve leptiriće nisam osjetila. Prije par dana (sad sam u dvadesetom) skužila sam neke blage udarčiće i shvatila sam da sam ih osjetila još i prije. Ali te rane osjete je zbilja teško prepoznati. Ne znaš je li želuda, crijeva ili možda beba.
Upravo sad :D :D :D
14+1
U prvoj trudnoći tek negdje oko 19. tjedna
Sa 18+2 sam znala da je to beba, osjetila sam i prije ali nisam znala da je to ona. Ovo mi je prva trudnoća. Sada me izbuba cijelu, posebno navečer kad joj valjda nisu zanimljivi ni pristići ni pupčana vrpca pa se rita i tulumari u mom stomaku. Još uvijek nekako mogu zaspati, ali za koji tjedan :/ o kraju trudnoće ni ne promišljam, nastavi li ovako izbubat će me živu.
ja sam s 13 tj.osjetila ko malene leptirice i bilo je ugodan osjecaj jer znam da nisu bila crijva kak doktori kazu a prvi udarac s 16 tjedana al pravi muski
Ja sam sa 17+ 2 dana osjetila prave lagane udarce... :heart:
U rugo trudnoći sa 15 + 1. U prvoj sa 18.
za one iskusne...
već par dana osjećam... hm... leptiriće/ribice po stomaku, ali ne dolje (gdje mislim da bi trebalo obzirom na položaj maternice tj. za 17. tj negdje ispod pupka) nego iznad toga sigurno 5 cm (kao u želucu, ali znam da nije želudac)...
da li je moguće da su to pokreti bebe, a ja ih osjetim "poviše" nego se stvarno dešavaju ili?
(nemam posebnih želučanih/prob. smetnji)...
Teoretski je moguće. Sama maternica nema osjetilnih vlakana, nego osjetimo ustvari kada beba lupne po drugim organima da se nešto događa. Možda tvoja nogicama ili rukicama lupka na gore ili se istegne "po dužini".
to sam si i ja mislila... jer su ti "trzaji" posve (na drugi način) neobjašnjivi :)
a valjda ću za tjedan dva znati je li to bilo to...
e, a to onda znači da je moj bebač stvarno aktivan jer se trzaji dešavaju jako jako često.... uh!
Prvi put sa 17+6, prekrasno nešto. A ta prva micanja su zbilja kao leptirići u trbuhu...
18+3 prvi put kad je to bilo 100% jasno da se radi o laganim udarcima bebice... (evo upravo se sada javlja ;) ) najviše u večernjim satima
:D :D :D
upravo sada...
sjedim na poslu i čitam vijesti na netu kad ono lagani kick s lijeve strane trbuha, kao kad se okrene pa odgurne...
inače tek sam u 13-om tj al ovaj put znam da je to to iz iskustva.
točno tak i jaQuote:
Originally Posted by momze
Ja sam negdje u 21.-om tjednu. Nikakve ni leptiriće ni mjehuriće nisam osjećala već lagane udarce.
17+5...
U 16. tjednu :heart:
U 18.tj. Nikakvi leptirići već 3 prava mala udarca! Možda i jesam osjećala pokrete i ranije, ali nisam bila sigurna! :heart:
Iako sam i ranije u par navrata osjetila trzaje, od jučer sam sigurna da se to moj leptirić javlja. Evo, i sad dok sjedim za kompom, svako malo osjećam škakljanje iznutra.
Neprocjenjiv osjećaj. :heart: Danas sam 14+4.
U 16 tjednu lagano kao malena ribica. A sada u 20. tj već tako lupa da mislim da će to biti mala kung fu curica :mrgreen:
Ja sam isto u 16.tjednu osjetila kao da mi mala ribica pliva u trbuhu,pa me svako malo okrzne sa perajicom... :heart:
Odmah sam znala da je to moja bebica,iako me doktor uvjeravao nista prije 20 tjedna.
Jel spolja možeš da vidiš lupkanje?Quote:
Originally Posted by dundo
Ja imam špekića okolo, pa se nekad vidi pomalo, a nekad ne. A i bebica se namestila tako da me više nekako iznutra lupka, nego po zidu koji je najbliži stomaku (uh, al sam objasnila :roll;) A ni mm još ne može lepo da oseti. Eto zašto još nije dobro imati viškova pre trudnoće ;)
Hm...tek je 14-ti tjedan, a vec skaklja drama.....btw, pozdrav svima, tek sam usetala u vas klub! :mrgreen:
oba puta oko 16. tjedna! osjećaj je ... :zaljubljen:
jedva čekam opet!!! :heart:
Pa to više izgleda kao da mi se trbuh lagano pomiče :) Ali tatek bez problema može osjetiti kako mu je živahna kćer :zaljubljen:
Neka to bude što pre... :heart:Quote:
Originally Posted by bzara
Ja sam malo zabrinuta. Sada sam trudna 22+4, a prve pokrete sam osjetila sa 17 tj. Problem je u tome sto su ti pokreti jos uvijek slabi i jako rijetki, a vidim da dosta vas vec rukom moze osjetiti pokrete bebe sto kod nas nije slucaj.
Inace je beba manja 10 dana nego sto bi trebala biti pa me to sve skupa dosta zabrinjava. I jos na proslom pregledu su mi rekli da je pupcana vrpca oko vrata pa da treba cesce kontroliratiali. Ostalo je u redu.
Ima li netko slicna iskustva ili kakav savjet?
Hvala. :*
16+4 definitivno znam,iako mi se doktor nasmijao.Isti je osjecaj dan danas-ko da me golicaju crvcici..
Meni se učini da me beba lupka slabije nego što ja mislim da bi trebala.Quote:
Originally Posted by moceko
Prvi put sam je osetila prilično rano, ali njeno lupkanje sada mi izgleda isto kao i pre dve nedelje.
Ja imam dosta špeka na stomaku, pa mislim d aje to možda razlog. Par puta sam je lepo pod rukom osetila, ali je to bilo jako retko.
Ne znam da li treba da se brinem ili ne?
A tebi u svakom slučaju evo hrpa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da ti je sve 5! :heart: :love:
u 20 tjednu, osjetila sam kao da se zmijica okrece
S 20 tjedana sam bila sigurna. Meni je to bilo kao da mi krulji u zelucu (samo bez zvukova), pa prije nisam bila sigurna...
Joj mene moja curica zadnjih par dana tuče od jutra do mraka. Čak me par puta opalila po slezeni tako da sam se bila prepala. MM me htio voditi na hitnu jer me baš bilo presjeklo. Sada ja ne znam da li je normalno da se tako malo dijete toliko rita i da ima tako jake udarce.
Sve je normalno :*
Vidiš gore da su cure zabrinute jer ih beba ne tuce "dovoljno" ti si zabrinuta da te tuce "previse" :lol:
Sve je to tako individualno...
Sa 15 tjedana sam osjetila nekakvo titranje, skakljanje, stvarno ne znam opisati. Sa 19 sam bila sigurna jer sam i izvana mogla osjetiti rukom kad beba lupi. Sto se tice intenziteta pokreta, stalno sam cekala kad ce poceti to lupanje od kojeg ostajes bez daha, ali moj se mis vise meskoljio i rastezao unutra i tako je ostalo do samoga kraja. Nisu sve bebe iste, neke lupaju sa sve cetiri (takva sam ja bila kaze moja mama :mrgreen: ) a neke su idealni podstanari :)
A ovisi i gdje ti je smjestena posteljica - ne osjetis kad lupi u nju...
U pravu si EvaP. Nisam se setila toga...
ja sa svoje osjetila sa8 tjedana
ispravak sa 18 tjedana
ja sam već negdje prije napisala da je ova beba živahna pa sam ju već jako rano osjetila u par navrata... ali u ponedjeljak (17-i tj) sam takva dva udarca dobila da sam jaukala (a onda se smijala naravno). Dominik me tako nije udarao do 6og mj.
Cure, ja sam 18tj+ 3 i ne mogu još sa sigurnošću reći da osjećam pokrete, neki dan sam imala neke mjehuriće s lijeve strane trbuha i možda još dva puta a poslije nisam :? .
Zanima me jel netko od vas zna ima li veze to što je netko imao izrazito čvrste trbušne mišiće prije T., ovisi li o položaju posteljice i sl.?
pregled nam je idući tjedan, a voljela bih isto iskusiti što prije slušajući vaše lijepe priče :zaljubljen: