~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
:love:
Printable View
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
:love:
E ovako drage moje...
Bili smo danas na BERA pretrazi i nalaz je sljedeci
desno uho- ostecenje 40posto
ljevo uho- ostecenje 70posto
Kontrola je za mjesec i pol dana. Ako se desno uho iscisti i smanji na 0posto onda nece trebati aparatic a ako ostane ovako kako je sada onda ce trebati aparatic .
Dr. Primarijus vjeruje da ce se ovo desno ispraviti skroz a ljevo isto da ce se popraviti samo ne skroz jer je veliki postotak ostecen al jos je rano davati ikakve dijagnoze.
Upute sljedece:
Moramo mu glasnije pustati glazbu i jako s njim razgovarati da mu se sluh ''probudi'' i moguce je da se oba uha skroz poprave a sad koliko to cemo vidjeti.
Jako je bitno da se na vrijeme sve otkrilo tako da moze se reagirati na vrijeme.Cak sam saznala da djecaci sporije se sazrijevaju nego curice.
Idemo korak po korak, a da i dobije aparatic to je danas toliko uznapredovalo da aparatici nisu vise onako veliki vec mali da se mogu staviti u uho,kao mali cepic,cak ga rade i po boji koze itd... al o tome kad i ako za to dodje vrijeme
Naravno javljat cu Vam se i obavjescivati Vas o daljnjim dogadjanjima...
On je nase zlato s aparaticem ili bez...
Hvala Vam svima da pozitivnim vibrama i sto mislite na nas.
Ovaj forum mi je pravi prijatelj
Studeni23, :love:
studeni 23 :love:
super vijesti. u nas vrtic ide djecak sa slusnim aparatom i nisan ga ni primjetila dok nisan cula da ga nosi pa sam obratila paznju. inace, u njega su to otkrili tek kad je krenio u vrtic :(
studeni 23 :love:
Znam dobro kako se osjećaš, s tom razlikom da bi mi bili presretni s dijagnozom tvog djeteta, jer naša je daleko gora...
Čuvaj ga dobro, ovo sluha što je ostalo zlata je vrijedno i tvoje dijete ima velike šanse da proživi jedno potpuno normalno djetinjstvo i odrastanje s minimalnim trudom i angažiranjem. Čuvajte ga dobro da vam bude zdrav, podižite njegov imunološki sustav i pratite savjete liječnika. Najvažnije je sačuvati sluh koji je ostao i, po mogućnosti, popraviti što se popraviti da.
Samo hrabro naprijed, nije sve tako crno, bit će to sve dobro! :*
tako je to je tvoje dijete i nećeš ga manje voljeti radi toga, nego još više. Vjerujem da će se to očistiti, a i ako ne vi ćete prihvatiti to i ponašati se s djetetom kao da je normalno jer to ono i je. :heart:Citiraj:
studeni23 prvotno napisa
studeni23...tebi i tvom malenom misicu :love:
:heart:
:heart: :love2:Citiraj:
studeni23 prvotno napisa
XCitiraj:
Rayna prvotno napisa
samo budi hrabra i ne očajavaj,tvoja te beba treba...
Studeni23 :love: :heart: :love: :heart:
Drago mi je da su vijesti tako ohrabrujuce :heart: :love:
studeni23 :love:
da ne otvaram novi topic pišem na ovome jer je problem sličan!
mala Karla je rođena 09.07. i vesela je i zdrava beba i prošla je provjeru sluha u bolnici!
no javlja se problem jer ona ima dakle nešto malo manje od 4 mjeseca i ne ispušta nikakve zvukove!
plače u raznim varijacijama ali ne "priča"
u ponedjeljak smo bili na redovitom pregledu i pedica kaže da ćemo ponavljati provjeru sluha ako za mjesec dana ne "progovori"
u jednu ruku sam uvjerena da čuje jer kad zaspi i zazvoni telefon, budna je automatski!
ako upalim tv odmah okreće glavu (tako da su gotovi dani gledanja sapunica)!
ali muči me što ne reagira prema zvuku i ne proizvodi iste!
dakle, ako lupam kraj nje ona žmiga okicama ali ne okreće glavu da bi vidjela!
da li je još premala, ili ima vremena ili možda stvarno nešto nije u redu??!?!
mislim da je svako djete individua za sebe, nemoramo ih stavljti u iste kalupe za sve!netko propriča prije a neko kasnije, tako je i s hodanjem i puzanjem(netko odmah preskoći puzanje)!
mislim da ona ćuje samo da je ljena pričati!! :*