mani to nije logično , summamed ulazi u krvotok tako i stigne preko poteljice kroz pupčanu direkt u bebinu krvCitiraj:
Ava M prvotno napisa
kao i kod svakog lijeka bitna je težina, nije isto da li ta količina sumameda dođe do bebe od 3kg ili 6 kg
Printable View
mani to nije logično , summamed ulazi u krvotok tako i stigne preko poteljice kroz pupčanu direkt u bebinu krvCitiraj:
Ava M prvotno napisa
kao i kod svakog lijeka bitna je težina, nije isto da li ta količina sumameda dođe do bebe od 3kg ili 6 kg
Gin. mi je rekla (a i još jedan gin, tražila sam drugo mišljenje), da slobodno mogu popiti sumsmed dok sam trudna, da je vrlo mali utjecaj na bebu, a puuuno manji nego da ga popijem dok dojim. Dapače, dok se doji oni ga uopće ne preporučuju piti.
sumsmed= sumamed :oops:
ja sam pitala još jednu doktoricu i rekla mi je da smijem piti sumamed
dutka lutka izdajanje nije baš izvedivo.. Ali je samo na mm, ne jede dohranu a nemamo apsolutno nikakav red dojenja.. navečer doji od 3 do 33 puta a ja u životu nisam uspjela izdojiti ni 5 ml
sve sam to rekla doktorici a ona je rekla da mi ipak preporuča sumamed
i ja sam pila summed uz dojenje.
rado bi da nisam, al doktorica rekla ok.
a na ovaj savjet o izdajanju umjesto dojenja mogu samo :lol:
disciplina, odluka je tvoja.
Jedna dr ti je rekla ne, druga da. Zmaju rekli da, Avi M ne. U uputi je: ne.
Pa dobro.
Nisam liječnik i ne želim se miješati, ali kad u pretražnik ukucaš ime ove tvoje beštije, dobije se terapija Sumamedom ili eritromicinom. U uputi za ovaj drugi stoji:
:bye:Citiraj:
Dojenje
Eritromicin se izlučuje u majčino mlijeko. Lijek se, prema odluci liječnika i uz odgovarajući oprez, može primjenjivati u dojilja.
Kako to misliš? :?Citiraj:
meda prvotno napisa
Prema FDA-u Sumamed spada u grupu B lijekova jednako kao npr.paracetamol ( Lupocet, Panadol, Lekadol ), jedini analgetik koji se primjenjuje u trudnoći. Njihova se primjena ne preporučuje u trudnoći i dojenju ali dosadašnjim ispitivanjima nije dokazano njihovo štetno djelovanje.
"samo doza čini otrov"
dobro jutro, kako ste spavale? :heart:
na topicu su se javile savjetnice za dojenje, takozvane mamita i NatašaM ( :love: ), i obje rekle što je najbolje učiniti.
Dale su identičan odgovor i mislim da je on relevantan.
Osobno sam zbog liječenja ureaplazme prekinula dojenje (sumamed), a moje dijete je imalo dvije i pol godine.
Disciplinina beba je jako mala, zato svakako preporučamo konzultaciju sa Zavodom.
zato sto je to nama bilo (a i jos uvijek je) potpuno neizvedivo!Citiraj:
dutka_lutka prvotno napisa
to bi bilo kao da mu najednom ukinem cicu. nema sanse! a niti mu to ne zelim raditi.
To sto pise na lijeku ne stoji uvijek. Cesto napisu da se ne smije koristiti lijek, na taj nacin se ograde jer im se nije dalo raditi testiranja da li je stetan i koliko. No testiranja rade i neki drugi, pa se informacije mogu dobiti i sa drugih mjesta osim sa uputa na lijeku.Citiraj:
apricot prvotno napisa
Tako da je farmakoloski zavod za rebru definitivno uvijek prava adresa za rijesiti ovakve nedoumice :yes:
Mnogim zenama je izdajanje neizvedivo... TAko da je cesto poguban savjet "prekinite dojiti par dana dok ste na terapiji", a tako cesto ga se cuje. Precesto doktori to kazu - ponekad i iz predostroznosti - a da se nisu sagledale sve moguce alternative. Ponekad zaista postoji lijek koji je kompatibilan uz dojenje (najcesce postoji), ali ga se treba potruditi naci.Citiraj:
meda prvotno napisa