Dakle djelujemo pojedinačno...
Poslat ću i ja mail!
Printable View
Dakle djelujemo pojedinačno...
Poslat ću i ja mail!
:evil: sramota
neću ništa više dodati jer sam se fakat rasp**dila!!
Bez komentara :evil:
Maknuti s izbornih lista dvije HDZ-ovke!
Ženska mreža Hrvatske zatražila je od HDZ-a da s kandidacijskih lista za predstojeće parlamentarne izbore makne Ivanu Sučec Trakošćanec i Zdenku Babić Petričević zbog njihovih izjava protivnih Zakonu o ravnopravnosti spolova, koji brani diskriminaciju po osnovu obiteljskog statusa
ZAGREB - Naime, HDZ-ova zastupnica Ivana Sučec Trakošćanec jučer je u Saboru izjavila da je ‘na strani onih koji smatraju da svaka žena vrijedi koliko djece ima’, dok je zastupnica Babić Petričević nedavno u sabornici rekla da SDP-ova zastupnica Milanka Opačić ‘nema što raspravljati o toj temi, jer nije majka’.
‘Svođenje žene isključivo na ulogu majke je diskriminativno i omalovažavajuće. Žene imaju pravo slobodno odlučivati koliko će i hoće li imati djecu, što im je zajamčeno međunarodnim dokumentima za zaštitu ljudskih prava’, ističe se u priopćenju Ženske mreže Hrvatska koje su potpisale Sanja Juras i Bojana Genov.
Izjave dvaju zastupnica suprotne su i Nacionalnoj politici za promicanje ravnopravnosti spolova koju je Vlada na čelu s HDZ-om izradila i Sabor izglasao u ovom mandatu, naglašava se u priopćenju.
Ženska mreža Hrvatske ujedno traži od predsjednika Hrvatskog Sabora da ubuduće u slučajevima iznošenja omalovažavajućih i diskriminativnih stavova prema pripadnicima određenih društvenih skupina izriče opomene zastupnicima te im oduzima riječ.
T-portal 12.10.07
Super! Ovo ipak dobija javnost, pojedinačna pisma kao i pojedinačne pridužbe kod nas na poslu - uglavnom se ne vide. A radi se o tome - visibilityju.
Slažem se.Citiraj:
ina33 prvotno napisa
Je, dobija javnost, to je vazno, al ako ta javnost onda ne izrazi svoje nezadovoljstvo na direktan nacin onome tko ga je prouzrocio, onda to nije toliko efektivno. Tak da se ja nadam da ce ici i pojedinacna protestna pisma na HDZ i Susecicu.
Naravno da je bitno da se i pojedinačno oglasimo, dapače, vrlo često pojedinci ostaju pasivni u nadi da će se netko drugi, jači, glasniji, veći izboriti za njih. Dakle, ukoliko želimo promjene moramo dati i naš osobni angažman. No ipak moram reći da sam, u vezi s ovim slučajem, očekivala i reakciju Udruge.Citiraj:
Je, dobija javnost, to je vazno, al ako ta javnost onda ne izrazi svoje nezadovoljstvo na direktan nacin onome tko ga je prouzrocio, onda to nije toliko efektivno. Tak da se ja nadam da ce ici i pojedinacna protestna pisma na HDZ i Susecicu.
Samo ću reći - ala ća, neću pulitiku u moju butiku!
Al moj glas neće u njihovu kasicu! Jer, uvijek će se naći neka nova Ivana i neka nova Zadenka u redovima te političke stranke.... :evil:
pročitala sam tek danas u novinama,stvarno sam šokirana takvim izjavama prvenstveno jedne žene ,koja je majka i baka.takve treba u startu eliminirat ,da bi konačno mogli krenuti naprijed .
stvarno sramota :evil:
Slažem se. Na udrugama je da reagiraju, ali i na nama pojedincima koji (još) nismo članovi udruga. Što više naših reakcija dobiju, to su veće šanse da osobe takvog mentalnog sklopa neće biti na listama i posredno biti plaćane i našom lovom, bez obzira glasale mi za njih ili ne.Citiraj:
fritulica1 prvotno napisa
Možda naivno razmišljanje, ali eto... vjerujem da su čelništva stranaka osjetljivija na javno mnijenje u predizborno vrijeme.
Žemske, ne se nervirat zbog glupih riječi neke babuskare. Nerviranje nije dobro za trudnoću, a bome ni za ten ;)
I ja joj pišem pismo, a sad ću u ovo predizborno vrijeme još jednom podsjetiti središnjicu vladajuće nam stranke i na onu gospođu koja je tako pametno govorila o MPO u Dobro jutro Hrvatska. Eto, da imaju imena i prezimena ljudi zbog kojih ću ove godine izaći na izbore i to samo zato da NE glasam za njih.
Na koga ste vi slale vaše mailove (mail adrese molim :oops:)?
Sori - vidim - klub HDZ-a i HDZ.
Ja sam politički neopredjeljena i zbog toga sam jako sretna. Ne zanima me niti može uvrijediti što netko kaže u saboru, jer mi to sve više slčiči na kazalište, pa se onda samo nasmijem :lol: . Nije lako živjeti sa našim dijagnozama, itiketama koje ti svakodnevno prijljepljuju, ali ja ne dam da me to slomi, može me samo ojačati. Ako se stvari poslože, mi MM i ja ćemo odlučiti koliko ćemo imati djece i zašto, a što se tiče ti naknada neka ih mačku o reb objese. Ništa nije posloženo kako treba u ovoj državi, a izgleda da i nije u interesu da bude uređeno. Recimo jedan pr. Ja ću sada ostati bez posla, i za pola godine počinjem raditi na drugom poslu. Ako tada ubrzo ostanem trudna, što se nikada ne zna kod nas, ja neću imati pravo na niti kakvu plaću, zato što nemam 1god. neprekidnog staža nego nekakav minimalc jadni što je određen, cca 1000 kn. Ama o čemu oni govore :? Ama ne želim da me te stvari izbacuju iz takta :nope:
Ovakve je stvari bolje ne komentirati.Nema smisla.S ovim je pokazala da ionako pisano neće skužiti..a da ga je zbljunula grozotu, stvarno je.Nemam riječi!!!
Ja sam se potrudila i upravo proslijedila svoj E-mail!
Bila sam pristojna za razliku od doticne saborske zastupnice, ali dalo se isčitati moje ogromno nezadovoljstvo i razocarenje.
Po meni je jako važno, da u jednoj ovako nesređenoj državi kao što je naša, svi, i to pogotovo ako smo nezadovoljni, odradimo našu građansku dužnost i izađemo na izbore te na taj način pomognemo samima sebi da dođe do promjena.
Nitko drugi to ne može napraviti umjesto NAS.
Sva sreća davno sam shvatila da živimo u "zemlji seljaka"... ali ja se ne bi previše uznemirala oko svakakavih izjava. Naši poštovani zastupnici u saboru, malo ću generalizirat, su potpuno out ljudi, najčešće svašta pričaju samo da ih se čuje. Prečesto im njihova politika i želja da vlašću diktita osobne stavove. Tko moralan može opstati među vukovima?
Hm.... doduše..... kada malo razmislim okolina najčešće žali parove koji iz raznih razloga ne mogu imati djecu, ali uglavnom nisu zlonamjerni. Biološki smo predodređeni za produžetak vrste, naša okolina je posebno tradicionalna... odgajaju nas kao majke, domaćice (naročito u Dalmaciji)pa kada se to spoji? Kod nas nema druge alternative nego su udat, rodit djecu i ništa drugo.
Majka ode sa svojim suprugom na dva dana negdje da se malo druže... kako je mogla ostaviti djecu? Ja odlazim sa svojim najdražim na tenerife, a moja okolina komentira da to ne bih napravila da imam djecu. Ma da!? Tješe li se to oni mojom premalom obitelji ili samo traže opravdanja za sebe? Baš me briga... svatko ima svoj mali život neka ga proživi kako želi.
Koliko puta do sada ste čuli.... ima četvero djece, sigurno je dobar čoka? Ja mnogo puta. Garantira li broj i kvalitet... ne bih rekla. Ako nemam svoju djecu volim li manje tuđu?
Treba biti siguran u sebe, nasmješiti se svima na kretenske izjave jer samo pametan čovijek misli da nije dovoljno pametan. Ajde ubijedi budalu da joj nešto fali.
Tako je, živio govornik!!! He he predizborna kampanja je počela :lol:Citiraj:
rvukovi2 prvotno napisa
Malo se šalim, ali se u potpunosti slažem sa tobom...
Ovo me podsjetilo na komentar jedne moje prijateljice kada sam joj objavila svoju trudnoću. Pitala me je li mi muž sada ponosan i kao nešto u stilu da se osjeća kao "pravi muškarac". Ja sam joj rekla da je on pokazao koliko je muškarac puno prije te trudnoće, dok smo okolo obijali bolnice i travare. Ali, teško je ljudima to shvatiti, a ja sam presretna jer znam kakvog muža imam. Možda toga nikad ne bi bila toliko svjesna da nije bilo neplodnosti. Ne žalite cure ni za čim, bebe će doći, sve isplakane suze bit će samo davne uspomene, a vi ćete itekako znati cijeniti sve što u životu imate.Citiraj:
perkica prvotno napisa
Ja malo off topic :)
Milanović: Izjava Sučec-Trakoštanec je 'tupava'
...
Osvrćući se na nedavnu izjavu zastupnice HDZ-a "da cijeni ženu koliko je djece rodila", Milanović je, napominjući da vjeruje kako ona nije mislila ikoga uvrijediti jer je to stvar svjetonazora, rekao da je to "tupava izjava", pobravši aplauz. Problem je što neki to prihvaćaju kao gotovu činjenicu, kao, istaknuo je, i financiranje stranaka.
...
"
Hina
nedjelja, 14.10.2007.
Jooooj, htjela sam skratiti tekst i usredotočiti se samo na izjavu vezanu uz ovu našu temu, ali sam se zaznula i poslala ga u cijelosti....pa ak moderatorice hoće, neka ga skrate ili izbrišu... sorry :/
Mariel, meni ovo sad sliči na reklamu SDP-a. :/Citiraj:
Mariel prvotno napisa
Ne, nije mi to bila namjera, samo mi je pobjego cijeli tekst, a ne samo dio koji sam htjela poslati koji se tiće ove teme...
Onda bi ova cijela tema bila reklama za HDZ, jer se samo o njima priča... :/
Nadam se da će uskoro modratorice srediti ovo :?
Šta još reči osim :x
:evil: ...za poludit...zna se za koga neću glasat, koja primitivka
Baš mi je danas neki loš dan pa sam se fino ispuhala poslavši dotičnoj gospođi mail :(
...iako mislim da takvi spadaju u skupinu okorjelih primitivaca tako da te naše poruke nju neće puno smetati... nažalost :(
grrrr ... :evil: :x :evil: :x :evil: :xCitiraj:
rajvos prvotno napisa
Ima u današnjem Jutarnjem, podlistak Jutarnji2, vrlo odmjeren komentar Borisa Vlašića, rubrika Index "Majke i one druge, nevrijedne žene", 2 stupca preko A4 stranice, vrlo elokventno se osvrće na tu primitivnu izjavu i karakterizira je kao seksističku i šovinističku, jednako kao i na njeno opravdavanje u stilu "ja sam to mislila kao hvalu", u smislu da zar se ženina vrijednost broji po broju rođene djece i vrijede li onda po njoj uopće žene koje nemaju djece ili očevi kao nekakav faktor u životu djece. Ne nalazim na netu.
Ja im uputila mail. U zadnje vrijeme shvatila sam da samo i saljem emajlove nezadovljstva heheheh.
Puse cure, hrabre i vrijedne smo mi, same mi znamo koliko :love:
Ne postaje se samo porodom majka
Piše: Zlatko Šimić
Foto: Robert Mihaljević
Na ovotjednih deset pitanja odgovara saborska zastupnica Ivana Sučec-Trakoštanec
1 Gospođo Sučec-Trakoštanec, što ste točno rekli u saborskoj raspravi o povećanju porodiljnih naknada?
- U polupraznoj dvorani htjela sam poduprijeti zakon i, među ostalim, rekla sam da svaka žena vrijedi onoliko koliko ima djece.
2 Što ste uistinu htjeli reći?
- Posebno cijenim sve žene čija sam i ja pripadnica. Majke su skupina žena koje zaslužuju sve pohvale. Svaka majka koja ima više djece zaslužuje priznanje. Ja se borim za sve žene i želim da budemo različite i u svom izboru hoćemo li biti kuharice svojim muževima ili uz obitelj razvijati svoju karijeru. To su iskoristile zastupnice koje su me napale kako, eto, “mi ognjištarke” umanjujemo značaj majki, a one su liberalne.
3 Imate li osjećaj da ste uvrijedili žene?
- Ni jedna mi žena nije rekla da sam je uvrijedila. Možda sam se malo manje izrazila diplomatski, ali ja inače govorim direktno ono što mislim.
4 Koliko vi imate djece?
- Nažalost, samo dvoje. Kći Dunja ima 31 godinu i tri sina, a sin Matija 29, nedavno se oženio i nadamo se novim unucima.
5 Kada ste vi postala majka, koliko ste bili na porodiljnom i koliku ste nadoknadu dobivali?
- 1976 i 1978. S prvim djetetom sam bila na porodiljnom osam, a s drugim 10 mjeseci. Išla sam raditi zbog razlike u plaći, ali sam znala da iza svake uspješne žene stoje dvije žene; mama i svekrva koje čuvaju djecu.
6 Koja je temeljna razlika između majke i žene koja nije majka?
- Po ženskosti nikakva. Nema žene koja želi biti majka da ne postane majka. No, to ne znači da se porodom postaje majka.
7 Što mislite o izjavi Vice Vukojevića: Više rađaj, manje pričaj?
- Mislim da se može puno pričati i puno rađati.
8 Mnogi ne znaju da ste jedna od najdugovječnijih saborskih zastupnica. Koja je razlika između Županijskog i Zastupničkog doma Sabora?
- Bilo je lakše raditi u Županijskom domu i više se moglo diskutirati o regionalnim posebnostima. I dalje mislim da je dvodomni parlament bolji izbor za Hrvatsku.
9 Nadate li se klupi u EU parlamentu?
- Ne, nakon ovog saziva odlazim iz politike. Moji unuci Juraj, Ivan i Lovro draži su mi od sve europske diplomacije.
10 Što možete poručiti ženama koje još nisu majke?
- Poduzmite sve da to postanete.
Jutarnji list, Magazin
sama sebi skače u usta!
a i novinar je pristran jer je ovo blic intervju, nije bilo potpitanja....
Ajde, neka, znači čuju se ipak ti protestni glasovi. Isto bih se složila da sama sebi skače u usta, ne sviđaju mi se te izjave "posebno cijenim žene", "posebno cijenim muškarce", "posebno cijenim majke", a još posebnije ove s više djece itd., tj. takva generaliziranja.
potpisujem
ajme meni, majko mila :shock: :shock:
na prvu izjavu dotične gospođe nisam htjela reagirati jer sam se duboko nadala da se možda, ali možda, žena ipak samo zabunila.
ali ovaj blic intervju samo ju je još više pokopao. ne znam koju bi "glupost" prije citirala, njezine ili novinareve.
mislim da tek sad i kao udruga moramo reagirati, ovo je prestrašno.
ma ne skače ona sama sebi usta, mislim da je prirodno glupa i žalosno što tako netko odlučuje u naše ime.
ona zaista misli da žene vrijede onoliko koliko djece imaju
(a dodatno me raz******ljutio onaj dio da iza svake majke stoji svekrva :lol: , raspoložena sam za pisanje)
pismo je napisano, čeka samo zeleno svjetlo.Citiraj:
Eowyn prvotno napisa
odlično!!!!!Citiraj:
marči prvotno napisa
Ma k vragu! Kako ću ja biti uspješna poslovne žena i nadati se bebeču? Kad nemam dvije žene koje će stajati iza mog uspjeha. Mater i svekrvu. Doduše, imam ih. Drage žene i jedna i druga. Al daleko! I ne bi se preselile u Zagreb čak i kad bih to tražila od njih. Pametne žene!
I što sad? Ma morat ću otić po savjet uvaženoj, pazi ovo, BIVŠOJ, zastupnici! Koja je obećala da se više neće kandidirat. A svaka poštena političarka njezinog kova drži zadanu riječ! dok je ne mora pogazit.
Drage moje, htjela sam odoljeti ovom postu.... svaki put kad nešto slično pročitam izlijem žuč po tipkovnici! Zašto ja moram pisati s toliko sarkazma?
Sad bih naradije legla na kauč i samu sebe analizirala, al, nemrem! Moram izvjesit veš! Ko svaka dobra žena!