Hm, neznam koliko ti može pomoći ali navodno u Varaždinu postoji kvalitetna "služba" za djecu koja imaju poteškoća sa govorom. Mogu ti se raspitati, jedna moja ffrendica je išla gore.
Printable View
Hm, neznam koliko ti može pomoći ali navodno u Varaždinu postoji kvalitetna "služba" za djecu koja imaju poteškoća sa govorom. Mogu ti se raspitati, jedna moja ffrendica je išla gore.
Hvala ti, ali sumnjam da bi se s mojim smjenama i MM-ovim poslom uspjeli organizirati za odlazak u Varaždin. Ne brine me jako jer ona čuje, razumije i pokazuje nam šta želi, ima svoj govor koji je logopedica okarakterizirala kao "strani" jezik.
Moj bratic je do trece godine govorio vrlo malo, a kada bi govorio koristio se svojim jezikom u kojem uopce nije koristio samoglasnike, vodili su ga na vjezbe stimulacije ali je bio potpuno nekooperativan, tamo bi samo nepomicno sjedio. Onda mu se rodio brat koji je stalno plakao i on je samo jedan dan dosao do dede i pitao: jel ima gumb da ga ugasimo?
Kod nas vlada uzbudjenje jer mi se u subotu udaje seka, svi su zivcani jedino se Ivan ludo zabavlja jer su kod nas uskladistene masne i baloni :roll:
MBee, vazno je da Eva cuje i sve razumije - mozda ce jednostavno malo kasnije progovoriti.
Nadam se da cete, ipak, uspjeti dobiti raniji termin . :x
A bubani mišeki....Jan se još uvijek kako tako drži, kašlje, curi nos, pere ga nervoza pa svaki čas očekujem..na daj Bože...
MBee Od susjeda mali ima sličnu dijagnozu kao Eva pa ću ih malo ispitati kako, šta i kod koga su nešto poduzeli...
Koliko ja znam mališa isto nije dugo progovorio, sada ima tri godine i još uvijek priča svojim nekim jezikom, mislim da nije pokazivao kontakt očima kada mu se obraćaš i neke stvari, tipa nije slao puse nikome donedavno (iako ne znam koliko to veze ima s nečim)...
Eto...drž te mi se pa smo u kontaktu!
Annie, čekamo vijesti
MBee, sigurna sam da je sve u redu i da će jedan dan samo progovoriti, nj dijagnoze uvijek zvuče gore nek kaj stvarno je
Zach, Vita, Luka puse ozdravilice
Jučer sam bila na mame bebe druženju i mogu Vam reći da mi je baš pasalo
MBee, vibrrr da sve bude OK
Svim bubinima puno pusa! I mi smo bubini, upravo došli od doktora sa Sumamedom :(
Ja još 2u1
MBee :love:
Ja isto dosla vidit sta je s Annie, a kad ono jos uvijek 2u1.
Bubinima~~~~~~za brzo ozdravljenje!
Momze ak ce ti trebat cuvalica, a nemres je nac salji pp.
Mbee, ja sam bila uvjerena da je Eva malo usporila s pricanjem zbog preseljenja u novi stan..ono kak klinci reagiraju na promjene i to.
Saljem vam :*
Dobro jutro i hvala svima na podršci!
Jučer sam razgovarala sa doktoricom iz Suvaga koja kaže da smo dovoljno rano krenuli sa pretragama i da mjesec ili dva u ovoj dobi ne čini neku razliku. Drugim riječima, čekam termin za pretrage oko Božića. Pokazala mi je neke načine vježbanja ali sve mora biti kroz igru i bez prisile što je i osnovni problem jer Evu svaka igra ili igračka zanima 30 sekundi, nedovoljno da osmislimo nekakav smisleni sadržaj. Doktorica kaže da se svi ti zaostaci, negovorenje, govorenje na "stranom" jeziku i sl. toleriraju do 3-će godine i da zaista nema mjesta panici ako ona čuje i razumije. Ona zaista ne šuti već vergla kao navijena na klingonskom.
Toliko o tome!
Nadam se da su svi prehlađeni :saint: bolje a Annie ti bi baš i mogla u rodilište kad je već ovako šugavo vrijeme :)
Bila sam danas na trznici cvijeca po jos "malo" trakica i balona za subotu, joj kako sam slinila nad cvijecem!!!!! kakve boje ruza...cvijece koje niti ne prepoznajem...
Mbee :love:
Kad se Eva razvergla nećete ju moć zaustaviti. Evo V je nedavno tek počela pričati i povezivati 3-4 riječi. I znaš kaj? Ne staje. Ona non stop, cijeli dan nešto melje i ima za reći.
Evo mene s pregleda - 31. 10. mi je zakazan carski, u slučaju da ne krene samo ranije. :)
Annie, vibram da sve prođe OK!
Ja nakon gotovo dvije godine prijavljujem NOĆNO CICANJE! Budi se jednom, dvaput, dopuzi na ciki, obavi svoje, otpuzi sa cice, okrene mi guzu i spava. Čudno mi je jer nije skroz budna, više onako neki polusan, ful je smješna k'o mačić, puzi i grabi ručicama.
nelzi je danas u 13:40 rodila malog Maria :heart:
tezak je 4635g,bas veeelika beba :D
cestitke mami,tati i naravno velikom braci :love:
Ajme kolika beba :shock:
Bravo nelzi :D
Nelzi, :heart:
cestitamo i ovdje! :D
Čestitke nelzi i ovdje!
sve vas pozdravljamo :*
nelziiii :shock: masala!!! cestitamo na "malom" braci , mi smo toliko imali s misec dana ( a rodili se 3350) :lol:
mbee- ma taman sam ti htjela reci da do 3 . godine ne panicaris ako dijete razumije sve. Evo prije nepunih mjesec dana jagic je poceo ponavljati za mnom rijeci i vec ih veze... garantiram da ce probrbljati i hrvatski prije zakazanog pregleda..sefica :roll: preslatka mi je!!!
Annie drzi se !!!
zach i ostali bubani drzte se , mi malo svi smrcemo i slinimo, pa sam ukljucila multivit.sirup jagi jer pocinje sezona antibiotika.
Frida jos dojite? Je li zach jos doji? Irenask.. i karlo... je li znate rekordere , bas me zanima ? Postoji li neki optimum, ne znam , nekako mi se cini frida kad pomislim na iducih godinu i pol jos da mu se nekoliko puta po noci ustajem ...ne trese me neko odusevljenje.
i mi još dojimo :heart:
nelzi, čestitamo
Nelzi čestitamo.
Nelzi čestitamo!!!! :love:
Mi se i dalje borimo s bakterijama. Dobra vjesti je ta da je nalaz urina iz bubrega negativan. :D
Luka :D
Bravo Luka, :*!
Uf Luka, bravo. Ajd barem su bubregići ok. :love:
Mi danas bili na kontroli, sve je ok, al preporuka je da ne ide još u vrtić zbog srozanog imuniteta. Tak da ćemo i drugi tjedan biti doma.
Ajoj, malih bolesnih... :( Vibrice za sve, da brzo ozdrave, za Evu da prevede klingonski na hrvatski i bez vježbica, za Luku da se sve sredi što prije... za Annie, da porod prođe u najboljem redu... za koga još?Ma svima pozdravi, nismo se neko vrijeme javljali, nisam ni čitala što se događalo...
Proslavili smo 2. rođendan, ja sam se sva dala u priređivanje, imali smo opet puno ljudi, ali bilo je sve jako prilagođeno klincima i u velikom prostoru.
Kod nas je novost također vezana uz bolest, na žalost! Treći put ove godine ima bronhitis, drugi put u mjesec dana, tako da je dr predložila inhalacije i dala za pretpostaviti da smo blizu dijagnoze astme... :( Ja imam problema s disanjem odmalena, uvijek su bili na granici da mi dg astmu, ali ostalo je na kroničnom bronhitisu. I sad i on...Baš sam neka nikakva...
Andrej je veselo i brbljavo dijete, jako društven i aktivan. Jedino što jako teško zaspi navečer. Sve drugo je super i baš se dobro kužimo. Presladak je kad nas grli i ljubi. Ma ne mogu vjerovati, kako vrijeme ide....
a joj bas su ove bolesti.. .. :(
svima puse ozdravilice!!!
Bravo luka, vidis da je bolje:)
andrej- bas mi je zao, cuj astma ... Pa mislis da je to onda nasljedno ili?
Nisam imala slucaj u blizini pa ne znam.
Jago je lani imao neki virusni laringitis...jedva je disao... to je bilo nesto strasno i ne ponovilo se nikome ~~~~~
Kod nas kisan dan a vec danima ionako nismo izasli iz kuce ....
Malo je prestala pa mislim da cemo ipak prosetati.
pusa svima
Ovo bi potpisala, samo nebi stavila srce..jerbo mi ga je puna kapa (na dojenje mislim)..Citiraj:
Kejt prvotno napisa
A mi doma nikak da se izorganiziramo i pokusamo zajednickim snagama to polako..brzo..bilo kako..samo ukinut vec jednom.
Citam sve one Lunine topice o dojenju..i nemam se snage ni javit tam..sva sam si nekakva bezvezna :/
Nisam imala pojma da ce mi samo tak odjednom sve prekipit.. :(
Mi isto ne izlazimo bas previse..jerbo mi se bas na 4-5 stupnjeva ne seta, vec imamo donji dio skafandera..prekrasan rozi dobila od bake (ja odabrala), kape, salovi, rukavice..veste..bla, bla.. Pa dok sve to potrpam na nju i sebe obucem prode me volja.
Ma zapravo nije do hladnoce, nego me deprimira sto nema sunca..to mi je koma.
No eto..ja malo oduljila. :mrgreen:
odra, nadamo s da nije astma.
lali, super da su bubrezi zdravi, samo da se te bakterije izgube.
annie, blizi se taj trideseti..(svida mi se datum)! Drz se!
Retha :love: od nas, mogu misliti kako vam je je, mene ubije i ovih par dana bez sunca.
Bubinima želimo da čim prije ozdrave :heart:
Nas par jesenskih se nalazi sutra poslijepodne kod mene doma, sve/i ste pozvani na druženje.
I meni je često dosta dojenja, ne smijem uopće leći pred TV jer odmah zgrabi svoju dekicu i zaskoči me a nemam živaca krenuti na odvikavanje...
potpis.Citiraj:
MBee prvotno napisa
Zach ovih zadnjih tjedan dana kako je bolestan doji dva puta cesce nego kad je imao 2 mjeseca. :/
Luka, bravo za nalaze. :D
Odra, obavezno prati to sa bronhitisima! Nadam se da nece preci u astmu. Da li Andrej ide u vrtic? Dajes li mu ventolin ili nesto drugo?
zaboravih pitati - ima li tko ikakvih novosti od Annie? jel jos 2 u 1?
Aha,jesam,još 2 u 1 :P Ali me opasno peru trudovi, nisu stalni,ali su koma,tak da postoji šansa da se mladi gospodin došulja i ranije...javim
Joj jadni bubanići! Puse svim bubanima.
Annie drž se!
Ajme cure! Mene je sram al ne mogu vjerovati da smo još jedan rođendan zaboravili. I to skroz!!! :oops:
Andrej srce maleno sretan ti rođendan! :heart: :heart: ž
Annie drž' se.
Sretan rođendan Andrej!!
pa, kad je Andreju rodjendan!? :oops:
ja mislila sredinom studenog?
Andrej, sretan ti rodjendan!! :love:
Annie, drz' se! :*
Hvala na čestitkama, nismo se naljutili jer sam i ja zaboravila puno rođendana :oops: Kad se sjetim prošle godine, nije bilo šanse da nam neki promakne...
Momze, uzimamo ventolin akutno. Trenutno da, 2 x dnevno, a od jučer smo počeli i s tim inhalacijama. Docka me tješila da ti problemi, ako se pojave tako rano, obično prođu nakon 3. godine. I da ne mora ništa značiti... Ja sam nekako optimistična, ima puno gorih stvari... (koja promjena tona od prošlog posta... 8) )
Annie, navijamo!!! Go go Dominik!!!
Andreju sve najbolje od :heart:
:love: