Mene evo "šavovi" gotovo tri godine nakon poroda još uvijek (uslijed promijene vremena) zabole!!! :/ Inače, nisam imala nikakvih problema sa šavovima... :)
Printable View
Mene evo "šavovi" gotovo tri godine nakon poroda još uvijek (uslijed promijene vremena) zabole!!! :/ Inače, nisam imala nikakvih problema sa šavovima... :)
meni su šavovi popucali 2 tj nakon poroda. a baš sam bila sretna jer sam mogla i sjediti i normalno hodati već 2 dana nakon poroda. i pitala sam u bolnici jel smijem sve raditi, a odgovor je bio da smijem sve što mogu... :? tako da sam završila s rupom veličine kovanice od 5kn i samo se nadam da mi se sad, u drugom porodu neće ništa zakomplicirati.
Ja sam imala 5 vanjskih šavova. 2 sam našla kada su otpali ostale ne. 6 tjedana nakon poroda na kontroli gin mi je rekao da je zadovoljan kako je rana zarasla. Prvi odnos sam imala nakon 2 mjeseca.
Meni je prošlo već 2 mjeseca i tjedan dana od poroda, a ožiljak od epi me jaaako zateže. Nemam pojma koliko sam šavova imala, nisu mi rekli kad sam pitala, rekli su da je to sve jedan šav. Moš mislit :evil:
Bila sam kod gin. na pregledu nakon 7 tjedana, rekla je sve ok. Mene to i dalje boli i zateže... Imam osjećaj kao da je sve krivo zaraslo, a na sex ne mogu ni pomisliti od boli i straha! U zadnje vrijeme me počelo još više zatezati. Da li da odem na pregled ponovo ili će to sve doći na svoje? :?
ja sam rodila prije 14 mjeseci, pa još uvijek osjetim rez od epi..... kao da me malo zateže, ne uvijek, ali sojetim... imala sam 8 šavova, i poslje poroda me strahovito bolilo (zaradila i hematom) al ajd... prošlo je i to... valjda će i ovo zatezanje proći...
Eto da i ja malo podignem temu,
zadnjih tjedan dana i mene boli ožiljak. Kada pipam , na sam dodir ništa ne osjetim tj nikako da napipam izvor boli, ali izmasiram si cijelu lijevu stranu do prepone i to mi malo pomogne.
Najgore mi je pred jutro, tada najviše osjetim bol. Kasnije tokom dana više ne, vjerojatno se zagrije pa više ne osjećam.
Da li da se zabrinem, s obzirom da me boli već tjedan dana ili je to ok? (vjerojatno se i to meso steže, a možda mu smeta ovo vrijeme ;) )
grrrr..... znači trajni podsjetnik?! pa zar mi nije dovoljan pogled na moje malo zlato ? ;)
eto sada ništa ne osjećam, a ujutro će me opet probuditi ta bol.... a ništa, bolje da se priviknem.
I ja sam bila jako rezana, 2 tjedna nisam mogla sjediti nakon poroda, no kada je sve zaraslao ništa me više ne boli i ništa ne osjećam, malac sada ima 17 mjeseci.
pročitala sam sada ovo s hipermanganom i moram priznati da to nisam znala
Nama su na tecaju za trudnice rekli da se rana nesmi nicim tretirat...Meni je jedna cura predlozila sprej neki kaze da je sve zaraslo u cas posla.A druga mi je rakla kantarionovo ulje da je to nesto izvrsno...neznam sad sta?Probat cu ja i jedno i drugo
Meni nakon prvog poroda urnebesno pomogao Bivacyn kojeg vise manje nema vise.. No, nasla sam ga u jednoj ljekarni (Pula) i moze se, kazu, tu i tamo naci.. Inace kazu da je zamjena Octanisept, no znam da mi za sina ni blizu ne sredi rane kao Bivacyn...
Bok,
evo prošlo mi je mjesec dana od poroda, prije desetak dana puknuo mi je jedan vanjski šav i naravno sad imam rupicu, pomalo crvenkaste boje. Ne boli, ne krvari, higijenu održavam pranjem, sušenjem, ispirem kamilicom, špricam bivacynom i pitam se koliko vremena treba sada proći da mi ta rupica zaraste sama od sebe? već se pomalo brinem