možda malo, ne znam puno o tome, ali mislim da sam nedavno pročitala da se može oporaviti...
samo zdravo papajte...
Printable View
možda malo, ne znam puno o tome, ali mislim da sam nedavno pročitala da se može oporaviti...
samo zdravo papajte...
Danas sam isla po nalaz urinokulture i opet bakterija.
Urin sterilan mjesecima i sad opet :evil:
Sad na nalazu E.Coli 10 na 3.
Ja ću izluditi. Nosila sam urin u Mirogojsku
Mi smo jucer dobili prvi nalaz urinokulture bez antibiotika.
B. je sterilan, a E. pise e.colli vise od 10na4, manje 0d 10na5.
B. je imao upalu bubrega i e.colli 10na6.
E, sad ili je mm pomijesao uzorke ili je sad E. na redu :( ...
Ako je tako onda sigurno oboje imaju refluks i morati cemo na mikciju koji smo taako zeljeli izbjeci...
Ono sto nam je malo cudno je to da je nalaz urina od ovog tjedna i jednom i drugom ispao bez bakterija.
Sad cekamo nalaz urinokulture da vidimo.
Zar je moguce da u jednom tjednu ima e.colli 10na5, a za 7 dana nista?
Monax - zao mi je. :* malenom.
Išla sam u Helenu da uzmu urin, ako sam ja zbrljala pa se nadam da nema bakterija :cry:
Ako bude bakterija moramo ići na MCUG :cry: a ja se tako plašim.
A stariji dobio gnojnu upalu grla, sad mi se oba maze.
Nekad imam osjećaj da što više pazim njima sve gore.
Pooh ovo je fakat da se izludi s nalazima.
Gdje vodiš klince? U koju bolnicu?
Gdje si nosila urin za urinokulturu?
Nas su prvo sa hitne poslali na zaraznu, gdje smo bili hospitalizirani...
Nakon toga smo otisli u Helenu, a dr.C. nas je poslala na mcug U klaicevu.
Bili naruceni ... na nasu ruku odlucili ne otici (dr.c. smatra da moramo i to s obojicom jer smo i kod E. nasli bakteriju, kad smo mu za svaki slucaj dali provjeriti urin), skinuli b. s profilakse i sad cekamo, e. isto vise nije na antibiotiku.
Tak da trenutno nigdje ne idemo, svuda smo bili samo jednom.
Prvi urin i urinokulturu smo nosili tu u DZ u Zapresicu, drugi urin isto ovdije, a urinokulturu u Klaicevu.
Danas ce nam biti nalazi...
Pooh, puno srece... ne mogu vjerovati da se tako brzo opet pojavilo...
necu da te plasim, ali mislim da je kod vecih stupnjeva refluksa brz prodor bakterija u kratkom vremenu, al to nista ne znači, ako ima crvenilo na piši može biti kontamiran urin pa je nalaz 100 puta katastrofalniji, ili ako je bio na toplome...
pusa blizancima :*
[quote="Adrijana66"]Pooh, puno srece... ne mogu vjerovati da se tako brzo opet pojavilo...
necu da te plasim, ali mislim da je kod vecih stupnjeva refluksa brz prodor bakterija u kratkom vremenu, al to nista ne znači, ako ima crvenilo na piši može biti kontamiran urin pa je nalaz 100 puta katastrofalniji, ili ako je bio na toplome...
pusa blizancima :*[/quote
Znam :( .
Najgore je sta se danas spremamo na more i sve se bojim da se ne ponovi prica od proslog puta s bubregom, a sad jos da nismo u zg...
B. se nije vratila bakterija - on je imao upalu i e.colli i on je i dalje sterilan.
Ispada da je sad E. dobio e.colli, a po meni bi to znacilo da oboje imaju refluks.
No postoji i mogucnost da je mm zamijenio uzorke :evil: , pa da bakteriju ipak ima B.
Ma koma .
Imaju crvenilo na pisi i po misljenju dermatologice i imati ce ga, jer imaju jako osjetljivu kozu. Mozemo mazati s kortikosterodom. A kako ja ne zelim, za sad smo na mijenjanju pelene nakon svakog piskenja i naravno kakanja, tako da su stalno suhi.
Da li je urin bio na toplom?...u stanu je toplo, a koliko je stajao da prikupimo jedan i drugi se vise ne sjecam. To nam je bas problem, jer ne mozemo skupiti i odmah nositi, nego moramo cekati i drugog da se popiski, a to je onda tesko namjestiti da bude u ok roku + transport...
Ima jos jedna stvar kod E. koja rusi nadu da su oni ok, a to je da je izgubio na tezini. 150g u mjesec dana. (B. super napreduje iako je bio bolesniji i od dohrane skoro nista ne pojede. samo cica...)
Tako da se bojim da nam ipak ne gine mikcija i potvrda refluksa...jos samo koji stupanj...?
No jos se malo nadam...
Danas u 14h su nam gotovi novi nalazi ovotjedne urinokulture, pa cekam da to vidim.
Mi smo juče u heleni dvije vrećice mijenjali, svako 45 min.
Kad sam ja nosila urin, odmah poslije spavanja, oprala ga i zalijepila vrećicu pa se popiškio za 2-3 min i trčala na Mirogoj, al sve se nadam da sam ja zbrljala nešto.
pooh :* klincima. Nadam se da će nalaz biti ok.
I ja se nadam. Drzim vam fige i saljem :love: .Citiraj:
monax prvotno napisa
Mi nasima isto keljimo vrecice nakon spavanja, ali oni znaju po sat vremena ne piskiti(ako imaju vrecicu ;) )!
Pooh, kako ste?
Kod nas je bila lažna uzbuna, hvala bogu, radili ponovo urinokulturu i urin sterilan.
:D to je najbolji scenarij :DCitiraj:
monax prvotno napisa
Evo i mi se vratili s mora.
E. nam je bio zakurio, pa sam bila malo sva van sebe, ali sve je ok.
Urinokulturu nismo uspjeli napraviti, jer se na Krku nalazi cekaju 14, a u Rijeci 7 dana, pa nam ne bi nista koristili.
No napravili smo urin.
B. je ok.
E. je prvi put pod temp. imao malo povisene leukocite i par bakterija 8mi smo se vec spremili za zg, ali su nam i u heleni i u klaicevoj rekli da je to zapravo dobar nalaz i da ga samo popratimo), a kad smo za 2 dana ponovili, sve je bilo ok.
Sutra nosimo u Klaicevu, a danas bi trebali na vaganje...Nadam se da nije jos izgubio na kilazi...
:*
Pooh nadam se da će biti dobar nalaz!
A to čekanje nalaza urinokulture od 7 ili 14 dana, mislim da bih izludila :shock:
meni je jako čudno s njihovom kilažom i moj skoro da ne napreduje pedica veli da je to ok ali meni :? .
Moj je 1.12.07 imao 8 kg i neki dana na vaganju 8300, on je za sve ovo vrijeme dobio svega 300 grama :? i to je dug period !!!
I ja se nadam...
A ovo cekanje rezultata pretraga... :? pa sta oni nemaju djecu skinutu s profilakse koja moraju redovito provjeravati urin i kojima nije svejedno cekati tako dugo...pa u tom periodu se svasta moze dogoditi...ne razumijem.
Ma meni je draze da pedijatar ne panicari. Moja je navodno E. zadnji put mogla poslati u bolnicu i koliko god me bilo strah, draze mi je da nam je doma.
Bili na vaganju - E. je u 10 dana dobio 100g :D !
Za 10 dana se ponovo moramo vagnuti. Sad mu se sve bojim davati dohranu...izgubio je kad smo krenuli s njom, a opet mora poceti jesti i nesto osim cice. Znam da to ne bi smjelo imati veze, ali eto poklopilo se. A ovih 10 dana je bio uglavnom na cici...
Urinokultura od proslog tjedna - e.colli 10na6
Urin ovaj utorak - leukociti 10-20, bakterija - 1
Zovemo Klaicevu, kazu upala bubrega, za antibiotik, ponoviti urin ujutro
Urin u srijedu - leukociti 1-4, bakterija - 0
Urinokultura od utorka (sad saznali nalaz) - e.colli. izmedu 10na3 i 10na4 (kaze teta u lab. blize 3., nego 4.)
Da ponovimo nalaze jos koji put, mozda dobijemo jos razlicitijit nalaz?
I da li je sad to upala ili nije , za antibiotik ili ne?
I kako da ja nakon ovog vjerujem nalazima, bili oni dobri ili losi???????????????