vještičice vidim da si i ti malo popunila svoju kolekciju pelenica. Zgodni su ti i ostali radovi
Printable View
vještičice vidim da si i ti malo popunila svoju kolekciju pelenica. Zgodni su ti i ostali radovi
Cure plizzzz...ima li neko dobar kroj za OS pelenicu?
mamaanita - malkice :oops: nemam kad šiti više pelena, radim druge stvari, šiću još kad to završim
Ali moram pohvaliti pocket - fitted pelene - fantastične su!
Lake su za pranje/sušenje/doziranje upijanja/namještanje.
Ma ne da sam ih napravila, svaka mi čast! :aparatic:
kole ne šijem OS pa ne znam, sorry
Hvala vjesticice.
Inace ti si nam uzor kao i mnogima pretostavljam.....:cekam: mozda ce neko znati...
Vjesticice a pocket - fitted pelene su ti apsolutno savrsene nemam reci....savrsena ideja sa rastezljivim usima.
Hvala :smajlićsanajkezastijimkezom:
Nisam sve smišljala, princip rastegljivih ušiju sam ukrala od BumGenius! pocket pelena. Džep sam isto vidjela kod njih, pa malo doradila po svom, jer mi se nikako nije sviđala ideja duple gumice na leđima :/ Možda funkcioniše kod industrijskog šivanja, ali u HM varijanti ispadne way-too much predebelo
Pade mi na pamet, a da uzmeš kroj koji inače koristiš i rasiječeš naprijed poprijeko, pa uporediš koliko ti treba dužine da ubaciš da bi pelena bila sljedeće veličine :? Ne znam da li me kužiš?
Ili još jednostavnije, kupiš jednu OS koja ti najbolje paše i prekopiraš ;)
Ma sve jedno savrsene su :lol: Probacu tvoj predlog mislim da sam skontala.No koji ti inace kroj koristis za pocket - fitted?
Svoj (modifikovani Ottobre) kroj, samo mu ukoso otfikarim ušesa ;)
Njih napravim od žerseja.
Inače su fantastične i za još nešto - rješavanje reklamnih T-majica. Jedna majica-jedna pelena :lol:
Uvijek vanjski, žersejni, dio iskrojim šire bar za 1,5cm na dijelu "od uha do uha" :mrgreen: da punjenje ima gdje da se rasporedi
:D Hvala puno pokusacu nesto napravit ovih dana ...mislim da imam neku reklamnu T-majcu... :lol:
Vještičice, ja ne stavljam čičak na džep, nekako mi se činilo da će onda biti predebelo. Jel imaš još neki razlog, osim estetskog?
Ne čičak na džep, nego u džep :mrgreen:
Džepić potpuno pokrije čičak, pa se pelene ne zakače međusobno u pranju. Jednom sam pelenu napravila bez njega, i nikad više.
A šareni džepići su više fora - ganjam estetiku (koja se ne vidi ispod zaštitnih gaćica :lol: )
Ma ne to. Te džepiće stavljam i ja, pokupila sam to baš od tebe. :mrgreen: (a tko bi nam drugi otkrio sve finese u šivanju pelenica). Mislila sam na čičak u velikom džepu, gdje ide uložak.
Nemam vremena sve čitati, ne zamjerite ako ću ponoviti nešto što znate- u Bonoteksu u Čulinečkoj su dobili super lijepe dječje flanele, fine i meke Čateksove. Bila sam u subotu i kupila nekoliko dezena. Tko može nek se zaleti ako treba!
:oops: sori, nisam skužila
Na navedenim BG pelenama postoji čičak, jer je otvor za punjenje veliki. Tačnije dva čička. Ja sam razmišljala i smislila da mi je to puno posla dok šijem, da uglavim dva čička da pašu. :/
A i treba utrefiti dva čička kad puniš pelenu... Pa sam stavila jedan, malo duži (cca 8cm).
I nije samo zbog estetike, čini mi se da bi se onaj kraći dio u neka doba izvukao i napravio zgužvanjac na leđima :/ Jedino sa sam pravila paspul džep, ali što je previše - previše je :lol:
Paspul džep imam živaca raditi samo na "krupnim" stvarima, tipa sako ili teškim pedanterijama tipa tašnica :)
Renci, ne izazivaj! Puna mi je kuća materijala. :mrgreen:Citiraj:
renci prvotno napisa
Vještičice hvala. Probat ću to s čičkom čim ulovim malo vremena.
da postavim i ovdje pitanje za iskusne šivačice :)
jel netko šivao pelene-gaćice za odvikavanje (training)?
mi smo na jednokratnima, ali za odvikavanje bi probala koristiti platnene (ne odvikavamo se još, ali se pripremam na vrijeme :P ) i ništa ne kužim terminologiju, materijale...
aishwarya, bravo za pelene :D
lucij@, ne znam koliko ti je flis za uloške jer on ne upija, jedino ako si mislila izvana za stay dry sloj... ali možda ti više mogu pomoći iskusnije šivalice
kole, evo ja sam šila po ovim uputama za OS pelenicu, kroj si izvučeš otprilike po slici ili uzmeš neki bespl. kroj, size l, (ja sam pravila po svojoj ME OS - ali nije baš neki) http://www.thenappynetwork.org.nz/fitted.php
A ovdje imaš i kroj i upute http://www.geocities.com/myfreediaperpattern/
Malo je nezgodno sa čičkom, ali ako imaš prešu za drukere ... ;)
ma kad se zaljubiš u te pelene nećeš ni htjeti OS jer ćeš ih samo šivati, šivati i šivati u svim veličinama bojama i uzorcima... To ti je mala ovisnost. Npr. ja još nemam bebu ali sam se navukla na platnene i sašijem ih za druge.. Jedva čekam svoju bebicu. Imat će hrpu platnenih u svim bojama i veličinama..
Potpisujem mamuanitu.
Evo jedna nova pelenica http://picasaweb.google.com/Shanon33...83832550641634
To je bio poklon za našu malu prijateljicu
tanja, gdje kupuješ materijal za pelenice?
Flanel je većinom iz maminih zaliha :mrgreen:
Nešto su kupljene dekice ili plahte koje izađu jeftinije od materijala...
Inače, tu kod mene u DG imaju dvije trgovine i uvijek se nešto nađe... Jel' znaš gdje je to?
Ja nisam iz Osijeka, a kad dođem rijetko idem u taj kraj.
Uglavnom obiđem ove trgovine po centru.
I rijetko nađem dobrih materijala... valjda ne pogodim vrijeme.
Mirjana,
kao training pants probaj ovo:
http://www.thenappynetwork.org.nz/im...a_Knickers.pdf
Meni je taj kroj odličan i kao obične gaćice za djevojčice i dječake te dobi, lijepo pokriju cijelu guzu, po ljeti se može samo to nositi...
Hm, vidim da sve ovdje vezete sve u 16, meni je ta aktivnost, na žalost, potpuno strana, nisam u stanju ni čarape zakrpati. Stoga imam jedan prijedlog (ne znam je l smijem to tu napisati al nek me admin izbriše ak ne).
Imam SMIB-ove platnene koje imaju drukere oko struka i to mi ne odgovara jer mi beba drži liniju i ima tanki strukić kojem ni jedno to kopčanje ne paše. A žao mi je da mi te pelene smrde u ladici stoga bi ja da se taj gornji dio pelene rašije, drukeri povade i stavi čičak ko na npr Pusi. Kak ja to ne znam, a nemam ni mašinu, ako je netko voljan (za razumnu cijenu, ofkors), to mi napravit, nek mi javi na pp. Fala!
Što ne nazoveš SMIB i pitaš ih da ti oni to naprave?
:x Baš sam uspavala I., izrezala 16 uložaka od flisa i sjela za mašinu, ali reko, idem prije vidjeti šta ima na forumu.Citiraj:
lucij@, ne znam koliko ti je flis za uloške jer on ne upija, jedino ako si mislila izvana za stay dry sloj... ali možda ti više mogu pomoći iskusnije šivalice
Gdje kupiti frotir, a da je stvarno dobar, malo deblji? Koliko bi trebala stavljati uložaka od frotira u poketice po danu? Dosta jedan?
Ma da, pa to bi bila izravna kritika njihovog dizajna i onda bi mi ziher neki kineski čičak s olovom ugradili iz čiste pakosti :)Citiraj:
vještičica prvotno napisa
UdavDave, ne vjerujem, probaj ih nazvati. Nisu sve bebe isto građene.
Vještičice, nije mi jasno, o kojim ste to tvojim pelenama pričali koje imaju gumicu na ušima? Uopće ne mogu skontati, a baš me zanima. ( :? )
Zbunjena.
lucij@, baš mi je žao što nisam prije vidjela tvoj post. :cry: Ništa, sašij sebi uloške, flis neka ti je zaštitni sloj. Ili, ako šiješ uloške za pelene možeš u sredinu staviti jedan sloj flisa, pa će se brže sušiti. A možda će ti nekad i zatrebati ako ti bebač dobije osip, pa onda staviš sloj flisa do guze da bude suha. Ma, već ćeš nekako iskoristiti. :)Citiraj:
lucij@ prvotno napisa
Makka, šaljem ti pp.
Živa je šteta skidati drukere pa našivati čičak. Radije te prodaj i kupi nešto čičkasto. Čak nisam ni sigurna mogu li se jednom stavljeni drukeri skinuti.
A sve naše pelene imaju kineski čičak, jedino taj sam uspjela nabaviti :P .
Ma ne gumicu na ušima, čičak je bio tema rasprave :)Citiraj:
tanja1230 prvotno napisa
Mogu ti samo dodati pokoji druker... Stvarno je šteta drukere zamijeniti čičkom. Em je dugotrajniji, em ih bebač ne može otkopčati.
Napravila sam pocket - fitted :D sa rastegljivim usima...hvala Vjesticici...naravno nije ni priblizna tvojima ali radi posao.
cure hvala na odgovorima sad sam ih videla...a inace mislim da odustajem od Os...vec sam se jako zarazila sivanjem,no nase pelene su JAKO JEDNOSTAVNE I UGLAVNOM ASIMETRICNE :lol:
samo da se pohvalimo sa pelenicom koju nam je tanja1230 sašila za rođendan :D :D :D
http://public.fotki.com/megow/pelena/
pelena vam je savrsena :klap: ....bravo tanja1230
Svaki put kad dodjem vidim neku super novu pelenicu by tanja1230, i jopet :klap: super ti je (i) ova zadnja pelena. Svaka cast!
Pogledala sam albume od aishwarye i kole, cure :klap:
aishwarya, koje si krojeve koristila?
lucij@, ovisi o tome kolikog popisanca imas doma. Mi u pocketice stavljamo tetru (btw, tetra rulz, za sve)+pamucni ulozak (flanel, frotir) do guze, jer nam se od staydry materijala zacrveni guza. Ovo sam govorila o pocketicama s PUL-om. Za fitted pocket dovoljna nam je sama tetra, ili, ako bas zelis sasiti uloske, onda 3 sloja frotira, ali nemoj ih spajati, trebat ce duze da se osusi (iako se frotir brze susi od recimo flanela), nego samo obrubi da se presaviju, slicno rucniku. Mislim da je jednom vjesticica spomenula da radi nesto slicno, stavlja mali rucnik u pelenu (nocnu) za dodatno upijanje. Insert od mikrofrotira s kojim pocketice najcesce dolaze nama nije dovoljan...pa...ni za sta. Za jedno piskenje i to je to. A on najvise upija od svih frotira. Znaci 1 - nula bodova.Citiraj:
lucij@ prvotno napisa
Kad sijem fitted koje u sebi imaju soaker materijal, stavljam 2 sloja frotira+3 sloja flanela, upijaju za pet.
Toliko o frotiru :P
Dolisa, ženska glavo, pa gdje si!? Nema te 100 godina...
Jesam stavljala sam (i stavljam) mali peškirić u pocket pelene, presavijen na troje.
Nekad umjesto tetre, nekad skupa sa tetrom, zavisi koliko treba da "popiju".
tanja1230 pelena je mrak! Odlična je ispala :klap: a i manekenka je :zaljubljen:
kole a gdje je slika!? Nevermind ako je asimetrična, znaš da su sličke obavezne na ovoj temi ;)
evo slike http://public.fotki.com/simsir/nasepelene/dsc07610.html :oops:
aajoj