Eh, da, mislim da ih trenutno nema. Bar ovih malih plavih, nisam ih viđala.
Za zeleni mi je puno 180 kn. Mislim, ipak je to samo tramvaj :mrgreen:
Printable View
Eh, da, mislim da ih trenutno nema. Bar ovih malih plavih, nisam ih viđala.
Za zeleni mi je puno 180 kn. Mislim, ipak je to samo tramvaj :mrgreen:
kad ste već krenuli s listama poklona, recite mi gdje je dobar izbor bosch alata. mueller u jankomiru? negdje drugdje?
ma daj. jako je fora. Mi smo svojedobno u Toysu vidjeli i rozi, nismo kupili, i više ga nema.Citiraj:
tanja_b prvotno napisa
E sada ne znam za mali tramvaj, ali imaju mali bus, crveni. Na trgu slabo dobivaju Siku, treba potegnuti do CC1
Meni je u nekom mutnom sjećanju da sam negdje vidjela dječji Bosch alat, i mislim da je to bilo u Mulleru u Jankomiru, ali nisam 100% sigurna jer ne idem često onamo.Citiraj:
kad ste već krenuli s listama poklona, recite mi gdje je dobar izbor bosch alata. mueller u jankomiru? negdje drugdje?
Ali baš za vikend se MM i ja spremamo onamo (jer sam se zarekla da ne ulazim ni u jedan šoping-centar u prosincu), pa mogu pogledati i javiti - ako dotad ne saznaš drugim putem.
NiB, mali crveni bus dobio je u Ljubljani prije 2 tjedna. Fakat je bio skroman - ušli smo u Muller, gledali igračke, nijednu nije zatražio, nijednom nije rekao: htio bih dobiti... samo je gledao, obilazio, opet gledao... i na kraju smo mu rekli da može dobiti neku sitnicu. Izabrao si je taj autobus, koji mu je 3. po redu, može otvoriti autobusno poduzeće :mrgreen:
A ti Siku autići i prijevozna sredstva su stvarno odlični, a nisu ni preskupi (bar ti manji modeli). I kvalitetni su, to su jedini autići/vozila koji nam se ne trgaju i ne otpadaju im kotači.
bila bih ti jaaako zahvalna, ne ide mi se tamo bez prijeke potrebe. nešto boscha već jesam kupovala tamo, zanima me trenutna situacija (i u drugim dućanima, alatoljupcima na znanje).Citiraj:
tanja_b prvotno napisa
ima alata bosch i cijela radiona
Moj alatoljubac si je u TL izabrao bušilicu od Playskola, čini mi se 79 kn, preslatka je, zvrnda, smije se-više za manju djecu.
Ja još nikad nisam bila u Onetastičnom shoppingu, mogla bih sad baš i potegnut do Jankomira, da vidim i to, i naravno nađem alat
mi imamo djeda Mraza :D , i to je ujedno Božićni poklon. Mi smo se komercijalizirali :mrgreen:
za Sv.Nikolu uvijek je bila šiba i slatkiš, a za sv.Luciju štani
a s obzirom da sam slaba na svoje dijete, ponekad mislim da je meni (tj.mom djetetu) sv.Nikola/DM/Božić...svaki moj odlazak u dućan
Posto je Zala jos mala ne znam hoce li skuziti vec ove godine da se nesto specijalno dogada za Sv. Nikolu i Bozic,ali svakako cemo nastaviti s tradicijom "prica za malu djecu" za te blagdane.Meni i seki je to u djetinjstvu znacilo jako puno i znam da smo bile vec prilicno velike,a jos uvijek smo imale taj feeling iscekivanja kada NETKO dode i donese nam poklone, glancanje cizama pred Sv. Nikolu, kicenje bora i slaganje stalice pod borom,pa cekanje andela da pozvoni zvoncem na boru i donese nam poklone (ako smo bile dobre), za Uskrs je obavezno branje trave na livadi i slaganje gnijezda na balkonu za Zeku i njegove darove.Jedino ne znam gdje da strpam Djeda Mraza (a zao bi mi bilo da ga propustim)-jer je on bio tipican primjer socijalistickog poimanja Bozica, naime-on je nosio darove na Staru godinu.Poklon ce biti simbolican za Sv. Nikolu uz obaveznu zlatnu sibu (bez crnog vraga, samo sa crvenom masnicom),a za Bozic nesto malo vece,ali obavezno neko veselje u obliku igracke! :saint:
I jedan mali "update" vezano za Lego Duplo.Upravo sam se vratila iz Mullera na trgu gdje je mala kutija sa legicima (1,5-3) 236 kn,a ista takva u Djecjem svijetu 119 Kn. Razlika drasticna! :evil:
I trebala bi malu pomoc kada vec raspravljamo o darivanju.Htjela bi onaj gumeni (na napuhavanje) pony ili sto vec, ali ne onaj (meni uzasno ruzan) klasican poni kojeg ima u Nami i sl, nego malo veci i ima ih raznih oblika (patkica, konjic i veci su od onog klasicnog).Zna li netko gdje toga ima?
Koga zanimaju kuće za lutke tipa ove Lego, ali da nije na slaganje, ima Playmobile slatku kuću (ima u CC1 Muelleru), košta oko 250 kn, ima 4 sobe sa namještajem i nešto likova. Lei je moja sestrična poslala Playmobile namještaj sa likovima, meni je to san snova, predivno (namještaj, šalice, tanjurići, vaze sa cvijećem :roll: ) .. ali L. uopće nije zainteresirana za tu igračku pa sam je pospremila. Na Playmobileu ionako piše 4+ pa si mislim da će joj se to sviđati slijedeće godine.
Roko će za Sv. Nikolu dobiti neku sitnicu, slatkiš neki i to je to...
A od DM..hm.. to još nismo odlučili... Ako ga pitamo kaj bi htio da mu donese (još ne zna pisati), rekel bi toliko toga... Njemu je sutra ročkas, tak da bude tu dobil puno igračaka, i kak je Božić ustvari jako brzo poslije toga, nekak mi se svake godine čini da je u to doba zatrpan raznoraznim igračkama pa bi htjela nekaj pametno kupiti... U svakom slučaju, bude to nekaj malo veće, al opet manje nego za ročkas.. :roll:
Evo, sad sam čitajući ove postove dobila par dobrih ideja...
kod mene u obitelji nikada nije bio obicaj darivanje za bozic,i onda sam se udala kad tamo za bozic padaju raznorazni pokloni.....
Kupovala sam poklone prve dvije tri godine a poslije samo svom djetetu i suprugu stavim neku sitnicu pod bor...
Za sv.Nikolu poklanjamo samo slatkise i voce....
Prosle godine smo b. objasnili da djed bozicnjak ne postoji,i to je sasvim super prihvatio.....Sramota je koliko smo gluposti pokupili od Amerikanaca.....
Dilemu oko sv. Nikole smo riješili - naručili smo se kod zubarice u 7.50 ujutro, što znači - nema nikakvog poklanjanja slatkiša i sl. :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:Citiraj:
tanja_b prvotno napisa
Kad sam imala kojih 5-6 godina, za Sv. Nikolu mi je došao Krampus umjesto očekivanog sveca. Bio je obučen u crno, s crvenim jezikom i rogovima i zveckao je lancima, i bio je toliko uvjerljiv da još duuugo nakon što sam skužila da je Sv. Nikola zapravo moja mama, nisam nimalo sumnjala u postojanje Krampusa.
Izgleda da je on siromak danas potpuno zaboravljen, ili?
Kod nas za Sv. Nikolu pod obavezno svi čistimo čizme ili cipele i stavljamo ih kraj prozora, a dobivamo šibe, mandarine, čokoladice, djeca još i knjigu ili manju igračku. MM i ja si također razmijenimo darove u vidu stvarčica koje fale u kući i inače bi ih trebali kupiti, npr. šampon, flasteri, sprej za cipele i sl., pa onda komentiramo "Vidiš, kako je pametan taj Sveti Nikola, zna on što nam treba". Najsmješnije mi je kako si poskrivečki po noći stavljamo darove u čizme, da se ne sretnemo.
Za Božić nam darove nosi maleni Isusek, a on je uvijek široke ruke, pogotovo prema djeci. Kako je MM to ujedno i rođendan, ne štedimo s darivanjem.
Sve me je strah ako svojoj maštovitoj curici stavim nešto u čizmicu da će pola stana sljedećih dana završiti po cipelama :roll: , a i sad imam problema sa nosanjem i slaganjem cipela., pa sam u dilemi.... staviti ili ne... :mrgreen:
Ovo mi je baš zgodno!Citiraj:
Anvi prvotno napisa
Citiraj:
marena prvotno napisa
Dječji svijet u Dubravi 430 kunaCitiraj:
wildflower prvotno napisa
Za LEGO provjerite cijene u baby centru u Brežicama, ja sam R. kupila tamo i duplo i kasnije male legiće i uvijek su bili 10-ak % jeftiniji od naših dućana, a prošlu godinu smo se učlanili u njihov klub i kupili lego vatrogasce skoro u pola cijene. Samo moram priznati da se još uvijek radije igra sa DUPLO nego sa malim legićima premda će još malo navršiti 5 godina.
Jeste li negdje vidjeli lijepu kuću za lutke, a da nije od Barbike ni roza?
Također mi treba detektor metala i savjeti o lutkama-bebama i kolicima za njih.
zdenka, morat ćeš nam objasniti povezanost detektora metala i kućica za lutke. :lol:
U Muelleru ima drvena kucica za lutke. Jaaako lijepa.Citiraj:
Zdenka2 prvotno napisa
A detektor metala, to bi i mene zanimalo. Iako sam obavila kupovinu nije na odmet znati i taj detalj.
Beba-lutka - KUPUSIĆI. Meni su zakon. I mojim klincima.
ovo moram i ja pogledati.Citiraj:
marta prvotno napisa
inace, u skrinjici takodjer zna biti drvenih kucica za lutke, i lutkica i namjestaja. Ja vec dugo planiram kupiti tu kucu, ali kad god se tamo nadjemo, rasprodane su. Lutkice su velike oko 10 cm, a kuca je cini mi se oko pola metra.
tamo ima i prekrasnih kolica i druge opreme za lutke-bebe.
a ima i genijalna lutka crnkinja s malom bebom u slingu. To cu ja kupiti, makar se tonki i ne svidjelo.
Tonceka cemo vjerojatno opremiti nekim komadima Scoutove izvidjacke opreme, sto se moze kupiti u Mulleru.
Spravica koja se zove detektor vodiča, a zapravo jest detektor metala, može se nabaviti u Bauhausu ili sličnim mjestima, među alatima. Nije igračka ali može poslužit ko igračka. :)
Naša je koštala 50-ak kuna. Može detektirati žicu u zidu i čak pokaže je li žica pod naponom - korisno kad treba bušit zid u kojem niste sami radili instalacije.
Koliko košta kućica za lutke u Muelleru (jel na Trgu ili CC1?)?
U Škrinjici je, mislim, oko 600 kn
Ima u Mulleru na Trgu i u Skrinjici drvena kucica za lutke, ali male, manje od barbike. Prekrasna je.Citiraj:
Zdenka2 prvotno napisa
obilazim oko nje već dugo i možda danas popustim.Citiraj:
a zakaj prvotno napisa
idem ionako gledati bebe i kolica pa javim što ima.
Dobili su novu posliljku u Skrinjici, jucer ujutro ih je bilo nekoliko.Citiraj:
a zakaj prvotno napisa
koja cijena?
Oko 590kn. U Mulleru na Trgu mislim da je 30 kn jeftinija.
ni mi :?Citiraj:
Moover prvotno napisa
uvjek smo dobivali poklone od sv. nikole u čizmicu na prozoru i od malog isuseka (a ne od djeda mraza) pod bor.
od djeda mraza sam dobila kod mame u firmi.
tak danas učim i svoju djecu
znaci ta u mulleru (na trgu) je ista kao i u skrinjici?
U Mulleru imaju od 2 proizvodjaca, a ova o kojoj govorim je beeboo marke, veci model. Ima inace i manja kucica, ali nije puno jeftinija, pa se ni ne isplati.
Joj, hvala vam, pogotovo za detektor metala. Inače, vjerovali ili ne, kućica za lutke mi treba za dečka, ne za curu. On to treba kao stan za svoje male plišance. :roll: Cura nema tako određenih želja, pa ja za nju biram.
Mi kupili u Škrinjici, izuzetno kvalitetna - Keti ih rastura već skoro godinu dana, nju vozimo u njima i još su skoro-pa-čitava.. a imaš tamo i zgodnih beba.Citiraj:
Zdenka2 prvotno napisa
U Skrinjici ima nesto vrlo zgodno za male kuharice: drveno voce ili povrce, na dasci, sa drvenim nozicem. Komadici su povezani sa čičkom i mogu se sjeckati i spajati. 69kn.
beeboo kućica u škrinjici je 590 kn a beba afrikanka 190.
takvo povrće ali plastično kupovala sam svojevremeno u crtiću, mislim za 40kn.
u škrinjici su dobili i velik izbor društvenih igara, od 130 do 200kn.
A dolazi li sa beeboo kućicom išta od namještaja ili opreme ili je to cijena samo za kuću? Vidjela sam je jučer u Mulleru na Trgu, isto je oko 500-600 kn. Inače mi se taj Mueller čini prilično skup, Duplo koji smo mi lani kupili Lei u TL za oko 200 kn ovdje je 280. Mi inače imamo ovo drveno beeboo voće sa daskicom i nožem za rezanje, i imamo vagu isto beeboo za vaganje, meni se to činilo super, ali Lea to voli tak-tak, nije joj baš najdraža igračka.
koliko znam, kod njih se sve kupuje posebno - namještaj, figurice...
ja sam proljetos gledala gusarski brod. pa kad sam skužila da trebam dati još isto toliko da ga napunim gusarima...
od njih kupujem manje stvari - alat im je odličan, imamo vagu, vlakić-slagalicu... ove jako skupe su mi neisplative.
Citiraj:
Vlvl prvotno napisa
:*