u Mulleru (i u CC1 i na Trgu) ima - rjeđe se nađe ulje, ali parfem ima skoro uvijek - crvena kutijica, piše na njoj JOVAN muskCitiraj:
Blazenka prvotno napisa
pozdravi mamu...
Printable View
u Mulleru (i u CC1 i na Trgu) ima - rjeđe se nađe ulje, ali parfem ima skoro uvijek - crvena kutijica, piše na njoj JOVAN muskCitiraj:
Blazenka prvotno napisa
pozdravi mamu...
Ja sam s parfemima uvijek imala problem da sam se redovito zaboravljala naparfemirat. Nekako nikako da mi sjedne navika. I onda bi oni stajali negdje na policama dok ne bi ishlapili. Tako da sam s vremenom odustala (iznimka je jedan intenzivan period u mom životu kad sam se par mjeseci relativno redovito namirisavala i strašna je moć mirisa - danas me taj parfem instantly transportira u taj period, prekrasno nešto :heart: )
Dezodoran sve neutralniji i neutralniji koristim kroz godine.
Lushove masažne pločice su mi najbolje rješenje, palim se na njih, nažalost, pali mi se i novčanik od njih :roll: pa to samo povremeno.
Živila!Citiraj:
maria71 prvotno napisa
Otkako pred poprilično godina otkrih PRAVA eterična ulja, hladno prešana biljna ulja i kristalni kamen - dezodoransi i parfemi polako su, na mala vrata, izašli iz mog života, u paketu sa standardnom kupovnom kozmetikom, parfimiranim omekšivačima rublja (što je sve roba prepuna ostataka iz prerade nafte) i industrijski prerađenom hranom. Jednostavno su mi se ti napadno umjetni mirisi i okusi ogadili.
U sjećanje na ta vremena ostade bočica Givenchijeve "Organze", poklon od muža, koju iz razumljivih razloga držim na polici, ali sve više kao ukras.
kulenova_seka spominješ kristalni kamen. Koristila sam ga pred desetak godina dok me netko nije splašio da on zatvara pore (kao i antiprespirant dezići), što može dovesti do raka. Da li ti znaš što o tome, ili protiv toga? Bilo bi mi drago da to nije istina, pa da ga mogu ponovo koristiti :?
Koristila sam parfeme tu i tamo prije trudnoce. Vec su mi u prvoj trudnoci poceli smetati - jednostavno sam prestala podnositi bilo kakve prejake mirise, ukljucujuci i neke gelove za tusiranje i sampone. Zatim, kako sam pocela s dojenjem, parfemi mi nisu ni padali na pamet - mislila sam si, ak meni iritira nos, kak ce tek biti malome?!"?
A sada, druga je trudnoca pri kraju i jos uvijek nista od parfema. Vec su mi i oksidirali stojeci na polici dvije godine. tek povremeno skinem prasinu s njih, a ni u tome nisam redovita. :P
modesty71 - znojiš li se nakon mazanja kristalnim kamenom? Ako da - ne zatvara pore. U knjizi "Čisatoća je pola bolesti" u poglavlju o dezodoransima i ostalim mirisima stoji da postoje kristalni kameni na bazi aluminijevog klorida (?) - nisam 100% sigurna je li spoj s klorom ili nekim drugim elementom, a knjigu sam vratila, uglavnom aluminijevog spoja kojeg sadrži svaki antiperspirant (to je aktivna tvar koja sprečava znojenje! Uvijek se nalazi na vrhu popisa sastojaka svakog antiperspiranta!), tako da se savjet navjerojatnije odnosio na taj kristalni kamen. Očito se više proizvoda deklarira istim imenom.
Kristalni kamen mora biti čisti alaun (iliti stipsa).[/b]
sjetile ste me moje šefice... ta žena kad je ušla u lift u 8 ujutro, isti je mirisao po njoj do 3 popodne kad sam ja išla doma. ili ono hodam po zgradi, i osjetim njen miris. ko pas tragač bi je čovjek mogao slijediti po mirisu. a tek njen ured - ko da si ga cijelog natopio cisternom parfema. a nikad nisam saznala koji je...
ja parfeme koristim samo za posebne prigode ili kad se želim osjećati bolje. imam 3 najdraža, i svaki mi nekak predstavlja poseban osjećaj. još čuvam Eden koji sam nosila ko srednjoškolka za izlaske, a sad ga ne bi na sebe stavila ni pod prijetnjama smrću. jednostavno ga malo pošnjofam kad me ulovi nostalgija.
dezodoran UVIJEK, svakodnevno poslije pranja. Nivein, ne na kuglicu, nego stick. inače mi uvijek tijekom perioda dojenja znoj smrdi na paštetu.
a znate li onu divotu miomirisa kad se neko namiriše da bi prikrio miris ustajalog znoja? e to je :zbljuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuv:
I ja sam jedna od onih koja ne može zamisliti izlazak iz kuće bez malo omiljenog parfema na "strateškim mjestima", ali dok sam bila trudna i dok sam dojila nisam koristila nikakve parfeme, samo neutralne deodorante.
Ja OBOZAVAM parfeme! Ni u trudnoci mi nisu smetali uopce. Volim ih mijenjat ovisno o prigodi i raspolozenju.
Nekad koristim jedan duze vrijeme,pa onda malo eksperimentiram...
Kao sto Maja rece,uz parfeme uvijek vezem neka razdoblja zivota i uvijek miris probudi neke uspomene.
Trenutno koristim Diorov Poison.
obozavam jake slatkaste parfeme i stavljam i po nekoliko puta na dan ako mi je prilika-jedsnostavno VOLIM PARFEME :mrgreen:
Pod pretpostavkom da je prethodno potrošio malo tople vode i sapuna/gela :mrgreen:Citiraj:
maria71 prvotno napisa
kulenova_seka, gdje kupuješ kristalni kamen i kako se to koristi?[/u][/b]
Da budem iskrena malo mi je čudno to da se traži prestanak korištenja parfema. Naravno da se ne treba okupati u njemu, ali diskretno se "namiraišati", zašto ne?
Ja sam jako protiv onih mirišljavih gluposti koje uštekaš u struju i onda ti kakti soba miriši.
Ja sam jedna od onih koja se mora "okupati" u parfemu
jer spužva i ploča smrde ( tko misli da mirišu nek si stavi školsku spužvu pod nos )
jer škole po defaultu imaju svoj specifični miris koji je potenciran ako škola ima kuhinju i zato sam ja u oblaku ili poisona ili no 5 ili opiuma
a iskreno ako nekome tko radi sa mnom smeta ,uvijek ima za mirisati spužvu ili zapršku
nakon parfema koje si nabrojala, sigurna sam da ni školu, a kamoli zbornicu... ne bismo mogle dijeliti :lol:Citiraj:
maria71 prvotno napisa
opium i poason su mi dva najomraženija :lol:
:mrgreen: :lol:
umireeeeem, umireeeeeem, postat ću inkontinentna :lol:
ajme sve im je u imenu :mrgreen:
i meni su to najomrazeniji, taman sam htjela reci da to samo mame vole a onda se sjetim da smo i mi vec kategorija mame, pokloni za majcin dan i 8. mart :lol:
sestra i ja jednom isle u duty free mami kupiti poison za rodendan i kaze moja sestra na pultu: "Poason", kaze zena: "a?", sestra opet onako plinovito "Poason", a zena se dere drugoj: "dodji Ane, imamo Francuzicu" :lol: :lol:
godinama sam je time zezala :lol:
U oblaku Poisona sam hodala u prvom srednje. :lol:
sad znate što mi možete kupiti za bing, 8 mart i ostalo.... :mrgreen:
btw lako se sad sprdat sa mnom :mrgreen: ;)
ma nije...
ja u prvom srednje nisam ni znala što je parfem.
moj prvi je bio Ungarova Diva, na prvoj godini faksa.
Tada mi je bio predivan, a sada... mislim da bi mi bio presladak...
Sjećam se da su cure u srednjoj koristiel Lou-Lou...
prestrašno!
LuLu mi je super. :)
meni je malo koji parfem koji sam već koristila dobar, čak teško da ga uspijem do kraja potrošiti a već mi ga je dosta, pa imam punu policu polupotrošenih parfema (uključujući i famozni opium, i anais-anais iz srednješkolskih dana, i fiji iz tko zna kojeg vremena :mrgreen: )
ali prošle godine sam uspjela naći jedan i jedinstven i evo već drugu bočicu furam - Perles de Lalique :zaljubljen:
Ja obožavam parfeme, i to slatkaste i voćne. Omiljeni su mi Laura (studentski dani), Sentiment koji sam dobila od muža, Dolce vita (opet studentski dani), Hugo woman, 5th avenue... Kozmetika mi je potpuno prirodna, ali parfemi nikako da dobiju vritanjak iz moje kupaone... :mrgreen:
Ja koristim onda neki mladi Poison,Pur Poison.Citiraj:
BusyBee prvotno napisa
bas zanimljiv topic. podrzavam peticiju za zone bez mirisa!
od trudnoce nadalje sam potpuno prestala koristiti parfeme, smrde mi. cak sam nabavila i deo bez ikakvog mirisa.
isto tako i mm. dezodoriramo se samo kad idemo van, po doma smo bez kemije i bas nam je super, nikakve 'lose' mirise ne primjecujem.
nisu mi jasni ljudi koji se dezodoriraju npr. prije spavanja. dobro, mozda ja stvarno ne smrdim pa mi ne treba, ali nikad mi to ne bi palo na pamet.
da, otkad sam trudna još češće, skoro svaki dan i za svaku priliku ali samo da sama sebi mirišem. iman zimski i 2 ljetna, iako ljetni nekad znam i zimi stavit čisto mi vrati toplinu oko srca. cijelu trudnoću mi odgovara da sve oko mene miriše (u autu, wc-u, stanu, roba, ormari i sl.) nikad prije nisan bila takva.
vidi felix, ona podrzava zonu bez mirisa ali po kuci,a kad ide van... :lol:
poanta je u ovom vam :mrgreen:
Meni bi smetalo da mi se zabrani da se recimo namirisem kad dolazim na radno mjesto - radim u uredu, za racunalom, nisam npr. zubar pa da se unosim ljudima u lice.... Ja parfema stvarno samo malo diskretno stavim.
Koristim dugo isti, i istina, neki mirisi me vracaju u vrijeme kad sam ih koristila.
Ne volim mijesanje mirisa pa obavezno koristim gel za tusiranje i dezic neutralnog mirisa.
jeste vidjeli lushove parfeme pakirane u one male posudice kao njihove kreme za usta?
ja sam nasla jedan jedini koji mi se svidja, ali SUPER MI JE
Volim parfeme.
I svaki moj period života karakteriziran je određenim parfemom, tako da me ponekad samo miris transportira direktno u prošlost zajedno s pripadajućom joj atmosferom, sentimentima, stanjem duše...nevjerovatno!
Sad već duže koristim jedan i baš mi je sjeo, teško ću ga se odreći. Ne našpricavam se nekontrolirano njime, onako malo, pokoja kapljica, dovoljno je da meni miriši, da ga osjetim.
Parfem je ugodan ako se nanosi nakon tuširanja, kupanja (i to po mogućnosti kupkom iste linije) i ako nije jeftininjak, tj. rezultat bezuspješnog alkoholnog kemijanja. Takve bih zakonom zabranila.
koristim i deodorante i parfeme, al se svejedno nazalost vrlo brzo udjikim!! :/
kosristimi obožavam parfeme....imam ih 10-ak :mrgreen:
al imam ih toliko jer ih sporo trošim..špricnem 2 puta kad negdje idem i to je to...pa duuugo traju i ne mirišim na kilometar
inače samo koristim deodorans Dove...
Imam dva-tri omiljena parfema, u najmanjim mogucim bocicama (do 30 ml), jer ih uvijek stavljam vrlo malo i one ogromne boce mi traju sto godina, pa ih izbjegavam. Nikad ne koristim parfeme kod kuce, samo za posao i sl. I to vrlo malo, jedanput spricnem ispod kose. Kad ne nosim parfem osjecam se nekako "gola". MM nikad ne koristi parfeme i takav mi je najdrazi.
Sto se dezica tice, tek nakon sto sam kupila knjigu "Povecajte svoju plodnost" sam pocela razmisljati o aluminiju u dezicima i koliko je to u biti otrovno. Moj omiljeni Nivea dezic sadrzi puno aluminija i sad sam se prebacila na "prirodnjacki". Voljela bi da sam to znala i ranije, ali OK, bolje ikad nego nikad.
isto ovako, al meni ne sjeda ni navika maazanja mlijekom za tijelo, šminkanja i sl.Citiraj:
Maja prvotno napisa
Baš se svaki put mučim da se natjeram :mrgreen:
Sve sam izbacila čim sam zatrudnila, a ni prije nisam pretjerivala. :)
koristim parfeme, moj je uglavnom Angel, te katkad i verzija Rose i Lys od Angela,
ali na odjeću a ne na kožu-
ne vjerujem da je sve to skupa prezdravo.
nastojim se izvještiti s eteričnim uljima, ali nekako... to mi nije to.
ako ništa, bar ne stavljam na kožu.
Mislim da ih imam skoro sve :roll: x bezbrojCitiraj:
ivarica prvotno napisa
Najbolji su mi Go Green (svježe, mahovinasto, vetiverasto) i dobra stara Karma, ali sad već eksperimentiram i sa Honey I Washed the Kids (slatko da mi zubi utrnu kad se namažem) i Potion (klinčići karanfilčići).
Super mi je što ih mogu nositi sve sa sobom pa se mackati kad se sjetim. I miris Karme je daleko blaži nego kad je tekuća- prije je nikako nisam mogla dozirati, i jedan špric bi bio prejak.
hej, mommy, tvoja beba i ja smo rođene na isti datum, 25.3.
:)
pusa bebaču
Ovako ko i Zrinka...s tim da se nekad namirišem za vani il dok sam dojila, a radila...al to je tako rijetko.Citiraj:
zrinka prvotno napisa
U trudnoći sam jedva našla gel za tuširanje koji mi ne smeta, čak jednom nije bilo Damirovog gela za tuširanje pa sam kupila neki nivein dječji i oprala ga u njemu jednom i proslijedila. Dezodorans mi je do trudnoće bio neizbježan-svijet ne bi po meni smio postojat bez toga-onda se sve preokrenilo i shvatila sam da n smrdi znoj nego ustajali znoj. A svako znoj koji se miješa sa dezodoransom ostavlja na odjeći pod pazuhom teško periv miris i sloj krute prljavštine. E, to mi je ajme!
Bilo me strah kupiti ga jer bi garant stalno bila gladna od njega. :mrgreen:Citiraj:
Honey I Washed the Kids (slatko da mi zubi utrnu kad se namažem)
A sapun obozavam.