Ovo mi je odličan odgovor na nepoželjne negativne komentare, moram zapamtiti :mrgreen:Citiraj:
rvukovi2 prvotno napisa
Printable View
Ovo mi je odličan odgovor na nepoželjne negativne komentare, moram zapamtiti :mrgreen:Citiraj:
rvukovi2 prvotno napisa
Mi se ne nosamo. Naravno, podignem ju kad plače, ali radije se igram s njom na podu nego da ju nanašam okolo bezveze.
medusa, zasto?
mislis da je nosenje djeteta -nanasenje bezveze okolo?
Kad je Lea bila mala beba bila je stalno na rukama; to su nam bile i preporuke fizijatra, a maramu nismo smjeli koristiti, pa smo je nosili na rukama. U krevetiću je bila samo kad je spavala (a po danu je i spavala na rukama), a u viper bih ju odložila kad sam išla na WC. I danas ju puno nosimo, premda ju i tjeramo da hoda (jer mora, da bi jačala mišiće). Ja ju volim nositi jer onda razgovaramo licem u lice, nekad ju nosam po kući i pričamo.
Ja nemam izbora :mrgreen: , ak nije na rukama ili cici, urlik. Pa aj sad nemoj nosat...nema šta, imaju oni načina da se izbore za svoje.
Citiraj:
medusa prvotno napisa
potpisujem.......majko mila ,same nosalice......pa jel radite kaj po kuci osim kaj nosite klince na rukama??????nije niti cudno kaj klinci nece u kolica.....
sve se moze s djetetom na rukama
nekome je vaznije dijete nego kuca
i nije mi jasno zasto majko mila, kad je dokazana vaznost nosenja djece
a ustvari, meni je zao ljudi koji ne nose svoju djecu, to je zbilja neopisiv gust
sling je zakon
s njim se može kuhati, mesti pod, brisati prašina .. a bebica mirna ka bubica :mrgreen:
samo je moja bebica imala 10 kg (5mj) kad sam napokon nabavila sling
sad ima 17,5kg i ima dana kad idemo u duže šetnje da nosim ju u slingu
više voli šetkati se okolop pa bi mi kolica samo stvarale problem, no sling stane u torbicu :mrgreen:
nije ti palo na pamet da je možda obrnuto, da djeca žele biti nošena? i zašto bi ih nosili na rukama - pa tu su marama i sling da mama ima slobodne ruke.
neka djeca vole provoditi više vremena igrajući se sami na podu, promatrajući mamu i sl.
neki neće ni čuti za to.
a nema te mame koja može 12 sati dnevno provesti s djetetom na podu.
pa lijepo uključiš dijete u svoje aktivnosti - staviš ga u maramu i obavljaš svoje a ono gleda, sluša te, uči, socijalizira se... i spava. :)
ja ne znam zašto su ovakvi topici tako teški za razumjeti - ne radi se o tome da svu djecu treba nositi svo vrijeme nego o tome da treba osluškivati djetetove signale i zadovoljavati mu potrebe. dijete nam vrlo jasno pokazuje što želi.
i mislim da je plač kasni signal kojem prethode raniji, koji govore "trebam društvo". nošenje je vrlo, vrlo bitno za djecu.
aha, sad vidim početni post:
postavila si stvar u dvije krajnosti - nanašanje bez obzira na djetetove želje i nošenje samo kad dijete plače. ili si nešto drugo mislila pod "potrebno dignuti"? možda ovo o čemu pišemo?Citiraj:
filip prvotno napisa
ja razumijem kad djeca imaju potrebu da se dignu,pomaze ali po ovim svim izjavama kao da su im djeca stalno na rukama...moja mama je samnom izludila....ja se nisam skidala iz ruku...moj benjamin,isto tako...idemo iz vrtica,on je lijen hodat,lako je kad si mlad pa mozes nosit,a moja mama koja ima 46 i dijete od 3 bome vise nemoze nosit koliko ju ruke bole.....
dobro,ja sam uglavnom pitala za novorodencad ,a ne za vec vecu djecu....
neka novorođenčad imaju jaku potrebu za maminom blizinom (otkucaji srca, šum disanja, miris..) jer teže prihvaćaju novu okolinu ("vanjski" svijet)
emotivnija su i traže nosanje, jer se tako osječaju sigurni i zaštičeni
nisu sve bebe iste, nekima je super u krevetiču , neki i ne vole pretjerano nosanje (pa čak niti za uspavljivanje)
kad smo vani, Nera šeta, ako vidim da joj je dosadilo šetati .odvlačim joj pažnju i sl. jer mislim da joj je potrebno jačati mišiče nogu .. no ako je već umorna , dignem je i nosim
sve zavisi kakve potrebe dijete ima
moji su se puuno nosili kao mali, ali cim se prohodali, ne zele prebise, cak i u situacijama kad ih moram nositi, kad smo u nekoj guzvi ili zurimo, ne zele....
mi, koliko ja shvacam, pricamo o zadovoljavanju djecjih potreba za nosenjem i za blizinom majke...a kako su mi djecje potrebe vazne i nastojim ih zadovokjiti u mjeri u kojoj mogu, onda to znaci da ih nosim...
kako se tek rodjena djeca uglavnom vole cesto nositi, i treba im olaksati taj prijelazni period iz maternice do potpunog osamostaljenja, onda mi je puno pomogao sling, i marama, jer sam osim nosenja morala obavljati i neke druge stvari u kuci, a na taj nacin sam uspjevala zadovoljiti i jedno i drugo...
meni osobno nositi dijete nije nikad bilo tesko, to mi je tako normlano i prirodno i najmirnija sam bila kad bi jelena bila tako uz mene...a i ona bi bila tada najmirnija...
ako se radi o novorođenčetu - B nisam skidala s ruku negdje do trećeg mjeseca, on je izričito htio biti na rukama. I drugo dijete ću tako, jedno ne ako se ono baš izričito bude bunilo protiv nošenja. Mislim da je kontakt malim bebama od neprocjenjive važnosti i ne mislim mu ga uskraćivati bez obzira na kuću, goste, odmor ili sl. ...
Ajme meni :nope:Citiraj:
filip prvotno napisa
xCitiraj:
leonisa prvotno napisa
Nekoliko mjeseci nije se dao nositi, sad hodanje više nije tako zanimljivo, u kolica neće, pa se (opet) nosimo.
ne znam više jel koga sam točno kvotala, no baš me ovakav komentar povrijedio.Citiraj:
Ana :-) prvotno napisa
ja te pozivam k sebi da dođeš vidjeti kako nam izgleda kuća pa da vidiš kako ništa ne radim/o.
radim sve uz nošenje djeteta.
skoro svaki dan kuham ručak-onda kad ne kuham skuha svekrva jer nam je najvažniji obrok u danu.
kuća nam je najnormalnije spremljena i još stignem otići i na net.
fora je baš u ovome o čemu i cure pričaju-staviš dijete u nosiljku i imaš slobodne ruke.
a naš klinac jednostavno nije htio u kolica, a ne suprotno.
mi kupili kolica jer smo htjeli s bebačem špancirati ko najponosniji roditelji na svijetu s obzirom da na to čudo čekomo već 7 godina.
nije da se nije dao u kolica, nego je plakao čim smo ga krenuli voziti u njima, tražio je da ga nosamo za vrijeme šetnje.
i mi idemo i na pod i u ležaljku, i igramo se na velikom krevetu i svašta nešto radimo, ali se i puuuno, puno nosamo i to ne ked se beba razdere nego i ja i muž već znamo prepoznati signal koji znači-nosi me!
isto kao što znamo kad nam kaže-idemo se kupati, izvadi me van iz kadice, nahrani me,, dosadno mi je, idemo van i sl.
beba ima 5 mjeseci i ovako se "razgovaramo" od rođenja-bez plakanja.
predivno zrinka :heart:Citiraj:
zrinka prvotno napisa
a zar mame nisu na porodiljnom zbog i radi djeteta? da zadovolje sve njegove potrebe? (sto ne znaci da kad zavrsi porodiljni da zavrsava i zadovoljavanje potreba :) )
Zrinka, Leonisa :heart:
Ja stvarno ništa nisam stizala raditi po kući kad je Lea bila mala. Kad sam otkrila Fly lady počela sam barem ujutro prati zube :mrgreen: a nekad bih se i presvukla iz pidžame. No, srećom, meni muž rano dolazi doma sa posla, pa bi onda on držao Leu dok bih ja radila neke osnovne kućanske poslove (ili obrnuto).
svatko ima pravo rec svoje misljenje.moje dijete je sasvim ok,s tim da ga nismo nosili ako je lezao u sjedalici i igrao se,a ja sam za to vrijeme skuhala i oprala....bome nebum nosila djete i prala pod ili ribala wc skoljku....
i svakako ne zelim da mi dijete postane ovisno o rukama,jer ja trebam nakon godinu dana krenut radit,i nemam auto da dodem po djete ,nego umorna s posla jos moram njega teglit po rukama...
Ali bas suprotno, to sto ces novorodjence vise nositi, drzati uz sebe, u startu odgovoriti na njegovu potrebu za majcinom blizinom, kasnije ce biti sigurniji sigurniji u sebe i svoju majku i time samostalniji.Citiraj:
filip prvotno napisa
ali on se tada igrao.Citiraj:
filip prvotno napisa
mislim da se nismo shvatili.
mi govorimo o nosanju kad dijete trazi. da nismo to odbijali na ustrap nekih (po mene nebitnih ali da budem blaza, reci cu ono sto je opceprihvaceno- manje bitnih) stvari.
ako place i zeli k meni, necu tada ribat wc.
niti cu skuhat rucak, ako je takav dan, a bilo ih je, kad se nije dala spustit (a nisam volila s njom blizu stednjaka). necemo umrijet zbog toga sto nema rucka na stolu. narucit cemo pizzu u najgorem slucaju.
to su "stare price i mitovi"Citiraj:
svakako ne zelim da mi dijete postane ovisno o rukama,jer ja trebam nakon godinu dana krenut radit,i nemam auto da dodem po djete ,nego umorna s posla jos moram njega teglit po rukama...
biti ovisan o rukama....
procitaj linkani tekst Vaznost "faze narucja", mozda ti bude jasnije.
a i velika je razlika izmedju dijeteta od par mjeseci i godine dana kao i izmedju njihovih potreba, ovisnosti i ono sto zaboravljamo- samostalnosti ;)
dodala sam link teksta
shvacam i ja kad "trazi",ali po onome sto su drugi odgovarali nisam tako shvatila...Citiraj:
leonisa prvotno napisa
ovo je trebao ispasti ajmo reci neka tzv.anketa,na kraju otislo malo predaleko.....
pa sto je nisi napravila ko anketu :)
ma nisam znala kak,pa sam odustala....Citiraj:
leonisa prvotno napisa
na kraju ,covjece toliko odgovora..uf
Ja sam svoje cure nosala do besvjesti. U meni je nešto jače od svega pa me vuče da mi bebuška bude blizu. Najmilije mi je na rukama.
I Miju bi rado nosila, al ona se ne da, prošlo vrijeme. :(
Citiraj:
LeaB prvotno napisa
super :D :D :D :D
ja mislim da si krivo shvatila te odgovore, mislim da je svaka ova beba imala i periode, ležanja na krevetu, ležanja na podu, igranja na podu itd - ali kad je imala potrebu za nošenjem mama je bila na usluzi :)Citiraj:
shvacam i ja kad "trazi",ali po onome sto su drugi odgovarali nisam tako shvatila...
Mi smo novi u klubu 0-1! (Doduše ne čitači, ali pisači..)
Nego, mi našu ljepoticu isto nosamo od prvog dana, i nikad ju ne puštamo da plače jer ne želi ležati. Zna se sama zaigrati i to, ali kad želi da ju primim uvijek ću ju primiti. Po vani ju nosimo u rukama, slingu,a počela je volit i kolica, pa mi to dobro dođe kad vani zaspe jer me leđa rasturaju. Čak si i masažu priuštim i 2x tjedno u zadnje vrijeme jer ima svega u mojim leđicama :/
I strašno me iritiraju babetine koje si po cesti uzimaju za pravo m igovorit da ju pustim neka plače u kolicima jer ću ju naučit na ruke.
I onda ne ušute ni kad im kažem da ja s tim nemam problem i da je život ionako dovoljno težak, te da im treba dobar start za njega...a u zadnje vrijeme se pravim da ne čujem..
Zakaj svi misle da je dobar odgoj, spartanski odgoj?!?
I onda se čudimo kaj je svim tim tinejđerima po cesti..
neznam gdje je nestala sloboda misljenja????
šta ti sad to znači?Citiraj:
filip prvotno napisa
Pa da si sigurna u svoje misljenje, ne bi te pogadjalo tudje. :love: Sto se slobode misljenja tice, nitko te nije cenzurirao, ili??
malo ot, ali da sada ne otvaram novi topic:Citiraj:
Bubica prvotno napisa
ovo bi mogla u potpunosti potpisati, da mi se ovaj boldani dio nije dogodio s drugim djetetom.
ima li netko iskustva s malim bebama koja se ne vole puno nositi i doslovno se bore rukama i nogama da ih se spusti. sta to znaci? mislim da li to uopce nesto znaci, tj. da li to moze biti neki pokazatelj o buducem ponasanju djeteta, njegovoj osobnosti ili necem trecem?
a jesam bas uletila u pravo vrijeme :roll:
mali samostalci
šta je u horoskopu? jarac? :mrgreen:
ako neće neće, pusti ga u krevetić/vrtić i neka uživa
razilazimo se u misljenjima i to je to......ali ovo je sad vec postala rasprava na tu temu...... ne vidim razlog zasto bih zasutila i nista ne rekla ako se ja sa nekim stavovima ne slazem?i to je to...ako se netko osobno uvrijedio ,sory
kao odgovor na ovo o izbjegavanju fiz. kontakta-
ako je beba zdrava-ne odstupa od prosječnog razvoja i sl.(znači ostvaruje norman kontakt s okolinom, smije se, guguće, motorički je ok)-onda to ne bi trebao biti problem-vjerojatno je jednostavno takva beba.
Pa reci svoj stav, u cemu je problem?Nisi ni osudjena ni napadnuta, ljudi su samo napisali da se slazu ili ne slazu s tim.