Pizza morski plodovi za mene i čoza za mm-a.Franko čopka od svakog po malo. Sve via dostava iz Pizzerie. :lol:
Printable View
Pizza morski plodovi za mene i čoza za mm-a.Franko čopka od svakog po malo. Sve via dostava iz Pizzerie. :lol:
Čoza :?
Čoza=Capriccioza pizza :lol:Citiraj:
Smokica prvotno napisa
Nisi nikad čula za tu skraćenicu, to obično dostavljači napišu na kutiju,skrate si?
:lol: :lol: :lol:
Nikad čula, al ja sam seljo, uvijek naručujem samo margaritu, pogotovo od kad sam i Maju navukla na nju, pa fino dijelimo :D
Evo ovako....
Mislim da je krajnje vrijeme za jedan dogovor :mrgreen:
Pisete na ovom topicu kao nespasene.... drzanje ovog topica na duzini od 3 stranice je lagano mission impossible :shock:
Tako da bismo i dalje dobro suradjvali :mrgreen: preporucam sljedece:
1. Ako trazite neki novi recept - otvorite novi topic!!!! Nemojte se samo nadostiklavati na ovaj kobasica-topic :mrgreen: I drugim korisnicima je onda lakse pronaci ono sto ih zanima, a ne da traze po topicu duzine 100 strana......
2. Barem se probajte drzati zadane teme :P
Srdacan pozdrav :mrgreen:
Joj, Anchie, ali mi tako volimo naše kobasice!!! :mrgreen: :lol: Bit će nam teško, priznajem poštivati nova pravila. Ovdje nam dođe kao recimo neki ventil:započneš s hranom a završiš Pevecu! :lol:
meni su Sto kuhate danas? najdrazi topici.
pregrst informacija na jednom mjestu... :mrgreen: :lol:
Jelda Sandra? I meni isto. Makar neki dan i ne kuham, barem se uvijek istim curama pojadam da nemam ideja i razvezem o tome šta me tišti pa nisam mogla kuhati, pa komentiramo djecu.....
Ma cure, morat ćemo si mi onda otvoriti novi topić za takve stvari. :lol: :lol: :lol:
ooops, pitala sam se kad cemo biti ukorene :oops: :mrgreen: 8)
jesmo bile nestasne, ali ovo je tako dobar topic ;)
nego, da bih bila bar dijelom na temi, moram reci da ne znam sta cu danas za rucak, MM se konacno vraca, jeeeeeeeeeeeeeeee...
bio je pozelio pizzu, ali to mi je nezgodno poslije posla, treba vremena da tijesto nadodje... svi savjeti i prijedlozi su dobrodosli!
Nama neki dan dolazili gosti, a mi kasno došli kući.
Šta ćemo - pizza DR. Oetker. Prvi put u životu. I bila mi je super - bolja nego iz pizzerie.
A jadna Orka prvi put vidjela - dala sam joj da proba - može, može...
meni najbolje pizzu ispadnu kad se tijesto dize kratko.
daklem, uzmes svjezi kvasac, malo umutis u toplu vodu, dodas brasno da ispadne kao smjesa za palacinke, pogrijesis s krpom i stavis na radijator 15-tak minuta. kvasac se digne, umijesis ga u 30 dkg brasna u koji si ubacila malo soli i pustis jos 15-20 minuta da se tijesto mekano nadigne.
za to vrijeme odmaras ili ribas sir i sunku, po zelji.
razvaljas, tijesto mora biti vrlo mekano, korica se jos nije napravila i slazes proizvode po zelji.
probaj
Evo, uozbiljila sam se! 8)
Wewa, jel ima kod vas za kupiti gotovo tjesto za pizzu u trgovini?Ne mislim zamrznuto, već onako svježe u vrećici. Ja to obično kupim kad nemam vremena sama mijesiti.
heh, super, tri zene tri pametna savjeta ;)
Apricot, bas mi je drago da znam zasigurno da neka od onih smrznutih valja ;) jedino mi je malo tesko pronaci nesto sto mozemo jesti, jer su uglavnom sa sunkom, nisam nigdje vidjela Margaritu... ali potrazicu ;)
Ivancice, ima, ali rijetko ga vidim, mada si me dobro podsjetila, isplati se provjeriti ;)
Sandra, ako nista drugo ne uspijem smisliti, vjerovatno cu napraviti tijesto s malo vise germe. ja inace volim vise puta prekuhati dizana tijesta, ali danas ocito necu stici ;)
Imas brate kupit MAHIROVU smrznutu pizzu... U svakom hipermarketu... A imas kupit i Klasove kore za pizzu isto smrznute (nisu lose), pa navaljas sta ti volja... Al Mahir, Mahir :lol: :lol:
znas otkad nisam vidjela Mahirovu pizzu?! doduse, uglavnom se vrtim po mercatoru, mozda zato... a one smrznute kore mi budu nekakve prhke, izgleda da ih rade sa praskom za pecivo...
Glede tijesta za pizzu - meni uvijek ostane starog kruha. Polijem ga zbacem jajem, stavim sve kao za pizzu osim kecapa i dok je jos toplo polijevam kecapom i jedem. Mljac!
I nitko mi ne prigovara da tijesto nije dobro. :D
Možeš kupiti i običan tost-kruh i gore mazati smjesu paradajza, sira, gljiva...šta već jedeš. Gurneš u pećnicu i zapečeš. Mrak! A ne trebaju ti ni nož i vilica!
Vidis, vidis Natasa, nikad mi to ne bi palo na pamet. To onda ispdne kao toplisendvicminipizza!
zene, stvarno ste genijalne! ima 200 godina da to nisam pravila, a ovo je idealna prilika ;)
apropos toplih sendvica, ima jedan recept na Receptima (al sam ovo dobro srocila) koji je klmama stavila za tople sendvice. bacite oko.
ja probala, savrseno! 30000 kalorija na jednom tosticu, ali - tko ih broji....
Hajdmo sad konkretno o danasnjem rucku! Vec sam se izjasnila da zelim praviti krokete ala wewa i oslic ala neka druga forumasica :lol: :lol:
Imam smrznute filete oslica, koje sam kupila svjeze pa nisam imala imala inspiracuju, pa sam ih zamrzla i sad oni cekaju neke bolje dane... Molim iskusne da mi daju dobru, onako socnu ideju kako da ih spremim, a da nije pohovano. Dosta mi je vise pohovanih fileta oslica!
Krompir narezan na ploske, luk narezan na ploske, filete oslica, sve stavis u lonac (jel' udzuture) pospes zacinima i prelijes s malo vode, pa na laganoj vatrici.... Brzo i fino...
Ne zaboravi maslinovo ulje!
Mi rijetko kada kupujemo gotove pice, ali kada ih kupujemo onda uzmemo ili u Ipercopu ili u Mercatoru, najveći je izbor. Ja sam inače meštar od pice (tak barem vele svi koji su je probali) tijesto radim sa malo mlakog mlijeka, onda je mekanije i finije, a gore stavim kaj imam doma, sir, šunka, vratina, gljive i paradajz, za ruke polizati ;)
Danas ne kuham, mama mi je donjela za ručak ričet, mljac!!!
I cesnjak!!! ;) ;)Citiraj:
apricot prvotno napisa
A jel moze sve to al bez krompira, jer mislim praviti krokete, pa mi nesto ne ide krompir i krompir. I nisam vam ja snorki da ne volim maslinovo ulje
I koliko dugo to treba da se pece/kuha whatever??? I ovo ne ide u rernu, vec na sporet???
darling, upucujem te na topic o kroketima... nesto se cudno desava, pa ako si ih odlucila praviti po wewinom receptu - ima iznenadjenje za tebe....Citiraj:
mayah79 prvotno napisa
refreshiraj draga, ja sam glasala za VRUCI krompir :lol: :lol:
Procitala sam :lol: :lol: :lol:Citiraj:
mayah79 prvotno napisa
Znas da je kod mene mama uvijek tajno (to sam poslije saznala) u hranu ubacivala maslinovo ulje. :mrgreen: Znam i ja to uradit, ali neso ispec na maslinovom :shock:
Danas je MM pravio rucak. Ustvari, pile ubacio u rernu :mrgreen:
Ne znam sta bih sa njim. Nista drugo osim krompira mi ne pada na pamet. :/
Ja imam neki napad Fete, te svaki dan sebi kupim po ono jedno pakovanje. A jedva cekam dole da kupim travnickog sira. MM ga je neki dan prvi put probao i odusevio se. ;) Rekli smo kupit cijelu kacu kad budemo prolazili ;)
A nisam napisala da sam i ja za pizzu pravi majstor ;)
Nisam je odavno pravila, a mogla bih sad za vikend ;)
Napravi krokete :lol: :lol:
Ja vise volim sjenicki od travnickog... nekako mi vise pase.
Komplikovano mi. Tesko mi je sada komplikovana jela pravit jer mi Edita se uvijek mota oko nogu, ili skace na rernu. Evo cekam da utvrdi san, pa da ubacim krompirice. Imam i neke sampinjone koje bih trebala potrosit, a uoste ne znam jel ide piletina sa glivama :roll: Cinimi se da nije jaka kombinacija :/Citiraj:
mayah79 prvotno napisa
...ili da gljive pomijesam sa krompirima, pa da to sve poredam tik do kokosi (tako moj MM kaze) :angel:
piletina (moja najdraza) ide SA SVIM.Citiraj:
snorki prvotno napisa
jedino nisam sigurna za maslinovo ulje.
Ja znam uz pečeno pile, staviti krumpir i šampinjone i jako je to fino, pa probaj.
Mozes snorki stavit sve dzuture! Bude super. A uz krompirice jedes fetu pomjesanu sa mileramom ili pavlakom.... ma ima da se odvalis od klope trudnjaco drga!
Snorki, isjeci piletinu na male komadiće pa malo na ulju sa svih strana. Na to stavi gljive isto isječene i nalij vode pa dinstaj dok meso ne omekša. Od začina malo majčine dušice i papra. Posoli naravno. To sam ja pravila prošli vikend. Izmislila. Uz to ide super pire krompir.
Samo da potpišem sandruf!
Kad se peče picek, okolo naslagati krumpir i čitave šampinjone. Ja stavim i kukuruz iz konzerve. Mljac!
Jučer sam otkrila nešto za wewu - ona voli piletinu.
sandraf, onda je i za tebe :*
Kupila sam bijelo meso, stavila u posudu i posula Vegetom i sa puuuno origana. Zalila maslinovim uljem, poklopila i pustila da stoji sat vremena (jučer sam došla ranije kući).
Pekla sam na potpuno suhoj teflonki i bilo je... nevjerojatno. Origano je napravio koricu tako da je meso bilo presočno, a okus božanstven!
Jedva čekam ponovo!
Snorki, mi u kući uopće nemamo nikakvo drugo ulje osim maslinovog - to je odgovor na tvoje pitanje može li nešto uz njega.
ovo mi zvuci stvarno fino, jedino - nije li meso bilo suho, vlaknasto. meni se bijelo meso od piletine ponekad zna isusit....Citiraj:
apricot prvotno napisa
apropos maslinovog ulja, ne znam jesam li ovo vec priznala, ali mi njega skoro nikad ne koristimo. jedino ga podnosimo uz leso ribu, onako sirovo. ono nama, naime, kako-da-kazem.... malo smrdi kad pokusam nesto speci na njemu... sorry...
Napisala sam da je meso bilo presočno. Jer, samo "sočno" bi bio prenježan izraz.
Probaj - oduševit ćeš se!
kako da napravim lece ili sociva, a da i Edita moze samnom glocat (citaj jesti) :roll:
MM-u cu ostaviti piletinu od jucer :mrgreen: