Sve mi ovo izgleda kao samohipnoza...Ja sam upravo prosla HypnoByrthing tecaj i nadam se da ce mi pomoci da imam isti takav porod:) Miran i bez panike:)
Printable View
Sve mi ovo izgleda kao samohipnoza...Ja sam upravo prosla HypnoByrthing tecaj i nadam se da ce mi pomoci da imam isti takav porod:) Miran i bez panike:)
Misliš li na Hypnobirthing?
Jel ima to veze s ovom knjigom?
Da to je to ja sam krivo napisala:)
meni ovi porodi ne izgledaju kao hipnobirthing. :)
Vračam se ovdje često i gledam ove porode,stvarno izgledasju nevjerovatno lagani,ali najviše od svega me fascinira koliko se žena odluči kući rađat :D
Ja pitala ženu od svog ginekologa,koja je ujedno babica i radili su oboje u bolnici i imaju troje djece,jeli ona rađala kući ili išla u bolnicu.
Da je išla u bolnicu jer da je jako rizično rađat doma nikad se nezna kad se može zakomplicirat i kad če ti operacijska sala hitno trebat .
mijenjaj ginekologa! :mrgreen: on je sigurno u istoj spiki k'o i zena mu! boje se poroda :nono: - ni malo pozeljni na porodu!
On radi samo privatno,tako da mi nije bio u bolnici na porodu :mrgreen:Citiraj:
puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
Došao me vidit sutradan :*
Citiraj:
kailash prvotno napisa
Ovako :heart: Predivno nešto :heart:
A od ovih linokva jedino gdje sam vidla Epiziotomiju je onaj prastari link, točno se vidi da je sniman pred 20 godina. E kod nas je i dalje tako valjda. :evil:
Premda sam ja rodila na sto muka, rađala 12 sati uz sve moguće zahvate, no rezali me nisu...pukla sam sama i to na kraju poroda.
predivno :heart:
toliko ohrabrujuci ovi zadnji linkovi...
(1. je meni isto "prebolnicki", a i ona sonda :/ )
Ajmeeee...predivno.
Jedva cekam sljedeci porod.
Ja ne mogu otvoriti.... :/
Predivno, tako bi trebalo biti.
lijepo je...ali nije li se beba malo mucila?? neznam taj dio mi izgleda stasno :?
na koji video mislis?
Meni ovo baš i nije najljepše za gledanje ,bar ovaj predhodni ,tako da neću gledati ni ovaj,sorryali niasam ni prvi pogledala nego par sekundi... :shock:Citiraj:
mene strah to i pogledati :(
Neznam,ali stvarno mi se čini da se pretjeruje e ovim komentarima ,mislim sve to stoji rođenje djeteta je nešto predivno,ali ipak nisam za to da se to prikazuje. ,ovako javno. Ja nemam baš želudac za to ,a i čemu onda sve to ,kako ova videa pokazuju ,to mi je isto kao da sad odem u ginekologa pa da me gleda još 10 žena jer nema čekaonice . Ili da u rodilištu gledamo druge žene dok rađaju .sorry,ali ovo mi je stvarno previše.I mislim da jednostavno to nije primjereno.To su previše intimne stari i malo mi je previše ... :evil:Citiraj:
leela prvotno napisa
Neznam,ali stvarno mi se čini da se pretjeruje e ovim komentarima ,mislim sve to stoji rođenje djeteta je nešto predivno,ali ipak nisam za to da se to prikazuje. ,ovako javno. Ja nemam baš želudac za to ,a i čemu onda sve to ,kako ova videa pokazuju ,to mi je isto kao da sad odem u ginekologa pa da me gleda još 10 žena jer nema čekaonice . Ili da u rodilištu gledamo druge žene dok rađaju .sorry,ali ovo mi je stvarno previše.I mislim da jednostavno to nije primjereno.To su previše intimne stari i malo mi je previše ... :evil:Citiraj:
leela prvotno napisa
Svatko ima svoje mišljenje. To se zove sloboda izbora. Tko voli nek izvoli. O ukusima se ne raspravlja.
Ja sam osobno imala strah od poroda pa su me ove snimke ipak malo umirile, a i za MM su bile vrlo edukativne. Mogu samo reći "hvala" tim ženama što su to podijelile s nama. Ja bih možda učinila isto, ali znam da MM to ne bi odobravao pa moje snimke nećete vidjeti na jubitu 8)
[quote="kljucic"]Svatko ima svoje mišljenje. To se zove sloboda izbora. Tko voli nek izvoli. O ukusima se ne raspravlja.
Naravno,ali tu sam,bar ja,da komentiram ,pitam raspravljam,i dajem svoje mišljenje i viđenje nečega,na to ipak imam pravo ! :roll:
Beba, to se zove sloboda izbora :)
A jel ima ko video od poroda carskim rezom?
Ja ne mogu nac, a bas me zanima kak to izgleda (mislim, kad sam tak rodila ;) )
Nasla sam ti ja jedan carski. Ima ih dosta na youtube http://www.youtube.com/watch?v=VJqjqPNYQ5Y
Pa da, zato i nisam mogla nac - kompovi su nam izgleda zakljucani, pa nisam mogla ni trazit, a ni pogledat ovaj.
Pa cu doma, odmah nakon sto mali pogleda La vie na jutubu, pokazat cu mu kak se rodio :lol: (salim se naravno)
[quote="beba128"] Ili da u rodilištu gledamo druge žene dok rađaju ...[quote]
Pa nije da se ovo nije događalo. Ja svako malo čujem da je na SD netko rodio u predrađaoni.
Ove žene koje su svoje snimke stavile na net su to izabrale i tako htjele (njihov izbor), a ove iz predrađaone to sigurno nisu
Ili se dogodi, kao u Karlovcu, da nekom cijeli razred medicinske škole dođe promatrati porod :shock:
Ne znaš kome je gore, rodilji ili klincima koji padaju u nesvjest. Dobro, rodilji je ipak puuuno gore :evil: Ne mogu si to ni zamisliti!
Ma, mene su dok sam bila u boksu obisle 3 razlicite skupine "djece". Valjda su neki razred ipak podijelili u skupine :lol:
Tak mi je bilo svejedno - pa moraju i oni ucit od nekud ;)
Iako nekim curama izrazi lica nisu odavali kako uziva u svojoj buducoj profesiji :lol:
Ne dolaze samo buduće primalje na porod, svi medicinski tehničari prolaze tu ekskurziju. Zamisli koja atrakcija. Porod prati glas turističkog vodiča: "Sa vaše lijeve strane (zamahne dlanom) nalazi se CTG aparat. Sa vaše desne strane (svi okreću glave desno) nalaze se vaga i kadica za kupanje novorođenčeta. Ispred nas, vidimo glavicu kako izlazi :lol: "
Spontani pljesak :D
Kako sam se prije užasavala ovakvih snimaka! A kako sada plačem nad njima od ganuća...
Ponekad mi je žao što nisam mogla svoj porod vidjeti očima MM-a. Ja sam rađala, doživjela to čudo, al nekad mu zavidim na "pogledu".
Jel ko pogledao carski?
Doista izgeda relativno zastrasujuce :shock:
nisam se odvazila pogledati carski...Citiraj:
Mony prvotno napisa
beba128, da li si ti rodila? sto ti je tako strasno? :? meni je prirodni porod dirljiv i predivan prizor. zastrasujuc i tuzan mi je porod u kojem ima intervencija, kao sto je onaj prvi na topicu...
Carski sam vidjela nedavno, na dvd-u National Geographica (U maternici - blizanci). Samo sam zinula kad je doktor počeo čeprkati po otvorenoj maternici i izvlačiti bebače kak je kojeg dohvatio. Baš uznemirujuće za gledati. Iza toga prikazan je vaginalni porod blizanaca. To mi je nekak izgledalo lakše i jednostavnije i za mamu i za bebe. Barem s moje točke gledišta, ispred ekrana.
Ajme cijela sam se naježila. Uf
Užasavam se poroda ali ovako gledajući sa strane stvarno je predivno, čudesno, ma za rastopiti se. :love:
Zabolio me moj rez dok sam ovo gledala, dobro da onda nisam bila svjesna ničeg.Citiraj:
anchie76 prvotno napisa
Naravno da sam rodila ,kakve to ima veze???Imala bi isto mišljenje i da nisam .Ako nekog zanima upravo čekam treću bebu ,a imam sina i kćerkicu :DCitiraj:
Naravno da sam rodila ,kakve to ima veze???Imala bi isto mišljenje i da nisam .Ako nekog zanima upravo čekam treću bebu ,a imam sina i kćerkicu :DCitiraj:
Nemam riječi za prirodan porod....neka mi forumašice oproste (sloboda izbora :mrgreen: ), ali totalno mi je to odvratno. Carski :heart:
veeeliki potpis!Citiraj:
iridana2666 prvotno napisa
carice :love:
moram se složit s vama. Ja sam tek nakon svog poroda išla gledat te snimke. Rođenje djeteta je nešto najljepše, s time se slažem. Ali...to gledati...nekako nemam želudac za to i požalila sam što sam i gledala.Citiraj:
single prvotno napisa