Ne govorim o drugima, nego u mom slučaju je svakako mm bitnije nego meni. Meni prioritet imaju druge stvari.
Printable View
Ne govorim o drugima, nego u mom slučaju je svakako mm bitnije nego meni. Meni prioritet imaju druge stvari.
Nije stvar u prioritetu nego u ravnotezi. :P
Ok, onda meni su u prvotnoj "ravnoteži" neke druge stvari.
E, ne moze to tako. :mrgreen: Ili si u ravnotezi, ili nisi.
Ja se nažalost moram složiti s Anitom jer sam uvjerena da je to tako.
Muškarcima možeš biti i ovakva i onakva, fučkaš kuću, urednost, ručak i ostalo, njima(večini) je najbitniji SEX i ako to ne funkcionira sigurno će se prije ili kasnije okrenuti drugoj.
Meni je sex bitan ali nije da ne bih mogla bez njega neko vrijeme, dok mm...on bi mogao stalno, i kad je najumorniji. I sam mi je rekao "ja ne mogu toliko dugo bez sexa pa ti vidi" to je bilo pola u šali pola u zbilji. S te strane su mi muški katastrofa i to mi se gadi ali tako je.
Ja i mm smo skupa 12 godina. Vjerujem da mi je do sad bio vjeran. Ali stvarno se ne želim zavaravati da će tako biti još 30-ak godina. Vjerujem da ćemo i ja i on doći u iskušenje jednom u životu. Život je takav. Samo se nadam da ćemo onda to preživjeti...
Moram samo razlučiti dvije stvari, da ne ispadne da tvrdim nešto što ne mislim!!!
1) Sex je iznimno važan za oba partnera (samo to muškarci znaju, a žene najčešće moraju malo poraditi na otkrivanju i otvaranju ka sexualnosti... naravno ponekad partner tome doprinese, ponekad baš zatvori.. ali to je druga stvar)....
2) Nisam rekla da muškarci radi nedostatka sexa odlaze ili imaju i 0,0001% prava otići k drugoj i da je žena radi nedostatka sexa odgovorna za to. Nikako! Svatko je odgovoran za sebe, kako kaže maria.
A kako kaže stray_cat usklađenost i sudjelovanje u odnosu je prioritet!!! Postoje periodi koji nisu stvoreni za sex (nakon poroda, emotivne krize jednog partnera...) i ako su partneri "jedno" onda najčešće jedan nije životinjskog libida dok drugi pada u komu.... to je neusklađenost koju mogu zamisliti samo u braku koji nije ravnopravan i gdje partneri nisu dovoljno njegovali usklađenost i bliskost, možda su stranci iako se poznaju godinama (nije da nisam vidjela masu takvih primjera).
I ono najbitnije.
Za nedostatak nečega (pa i sexa) potrebno je DVOJE! Ako nije bilo sexa jer žena nije u raspoloženju, onda je ON TAJ koji treba otkriti što joj je potrebno (možda samo odmor i punjenje baterija, možda neki znakovi pažnje koji će probuditi uspavanu zaljubljenost, možda razgovor, možda dodir na ovaj ili onaj način, možda smijeh....... bilo što..), a ako je žena dovoljno mudra neće igrati igrice i čekati da on otkrije, već će mu posao olakšati tako da mu sama kaže što joj treba. A ako ne zna što joj treba, onda treba vjerovati u dvije stvari: 1) Znat ce sto joj treba kad će naučiti iskreno voljeti sebe i prestati izigravati žrtvu, 2) Znat će što joj treba kad one osnovne svakodnevne aktivnosti koje full troše energiju, rasporedi i podijeli tako da joj ipak nešto ostane za nju i njega. A i za sve to je opet potrebno dvoje.
anima - i ja sam jednom prilikom isto to rekla svom mužu kad je bio dugo na putu. :oops: ... bilo mi je stvarno, stvarno teško bez te vrste stapanja s njim.
ja OT ali molim moderatoricu koja dobija plikove na moje spominjanje muskog spolnog organa da mi veli termin koj nije nepristojan da bi se opisao muski spolni organ jer u citavoj prici muski koji si dopustaju slobodu da varaju, napustaju i slicno uredno prioritet stavljaju upravo na svoj spolni organ i uzitak
po toj logici i rijec sex treba moderirati ili kaj?
beskrajno sam radoznala ko me to moderirao
:lol:
Trazi "terminologiju" koju koriste djeca pa nju ubaci.
Ako se ne varam, pindjur je zadnji forumski hit.
:lol: :lol: :lol: :lol:Citiraj:
Zorana prvotno napisa
pa kak pimpek moze biti gruba rijec?
ispada ko da se ne smije dirnuti u njegovo velicanstvo muskarca i njegove svete potrebe da slijedi svojeg pajdasa i njegove potrebice ali to je iz nekog razloga neumjesno za reci (ne kuzim opce kaj znaci to grubo, koliko se ja sjecam grubost nije isto sto i prostacenje ali valjda je moj rvacki s vremenom zahrdjao)
Iskreno receno, ni ja tu ne vidim nista prosto ili uvredljivo.
nakon one rasprave koji je naziv prihvatljiviji od kojega ,ni ja nekuzim zbog cega se s_c editirala ako je tako napisala :mrgreen:
ha, ha, stray cat , "grubo" ti u dijalektu (primorskom, dalmatinskom) znaci - ruzno. znaci, gruba ric = ruzna rijec. ne znam tko je tu terminologiju uveo na forumu, ocito je program za filtriranje vulgarnih izraza postavljao netko "odozdo". :mrgreen: meni je svaki put smijesno kad vidim (gruba rijec). :mrgreen:
kad bi mu se malo više fućkalo za kuću, urednost, ručak i ostalo, onda bi ujedno i oni bili malo umorniji, a žene malo odmornije, pa bi se jako brzo "uskladili"... al avaj....Citiraj:
Muškarcima možeš biti i ovakva i onakva, fučkaš kuću, urednost, ručak i ostalo, njima(večini) je najbitniji SEX i ako to ne funkcionira sigurno će se prije ili kasnije okrenuti drugoj.
inače ima onaj vic kad muskarac izbaci zenu kroz prozor to stoji u crnoj kronici, kad žena izbaci muskarca kroz prozor, to objavi portal za kulturu prostora "uredi dom" :lol:
:lol:Citiraj:
mama courage prvotno napisa
Stray, nije problem u toj rijeci, nego tvojoj generalizaciji muskaraca.
I nisam ja editirala tvoje postove. Samo objasnjavam sto je vjerojatno bio motiv.
ja :) i nije da dobijem plikove, ali zbog odrzavanja konverzacije na pristojnom nivou sam (i ubuduce cu, kao i ostali moderatori) editirati sve pogrdne nazive koji generalizira muski ili zenski rod.Citiraj:
stray_cat prvotno napisa
:?Citiraj:
anchie76 prvotno napisa
kaj to znači da smo svi savršeni, i da nitko ne "generalizira"?
egica, primila si se sizifovog posla, jer:
Svaki čovjek kod stvaranja svog modela svijeta upotrebljava 3 općenita procesa:
1. iskrivljavanje – omogućuje nam da napravimo promjenu u doživljavanju naših osjetilnih percepcija.
2. poopćavanje – dijelovi čovjekovog modela postaju predstavnici cjelokupne skupine iskustava, od kojih je prvobitno iskustvo samo jedan odvojen primjer
3. brisanje – proces posvećivanja pozornosti pojedinim dijelovima nekog našeg iskustva uz istovremeno zanemarivanje drugih dimenzija. Smanjuje naš svijet na dimenzije za koje smatramo da smo sposobni kontrolirati.
pa stray nije pisala mišljenje moderatora, nego SVOJE mišljenje...
ako to ideš moderirati, znači da si si u zadatak uzela promjenu modela svijeta svakog pojedinca na forumu. helou???? :/
ja se ne volim izjašnjavat na ovakvim temama, jer mi je razvlačenje raznoraznih prijevara (na podforumu na koji to ne spada) prilično odbojno.
ak me neko u životu varao - prihvatila sam i ostala - ili nisam prihvatila i nogirala sam ga. nema velike filozofije.
Slazem se sa sorciere, ali opet moram priznati da je u onom kontekstu riječ pimpek :mrgreen: zaista zvučala podrugljivo i prosto. Što je da je... Evo, u mojoj rečenici riječi pimpek (eto ga opet) :mrgreen: nitko neće moderirati (nadam se :P ), zato što u ovom kontekstu riječ pimpek :mrgreen: nije podrugljiva, ponižavajuća niti prosta.
U onom bi mogla biti.
Davorin Popović Pimpek :mrgreen:
Stray ima žešću retoriku.
Ne opravdavam je, samo konstatiram.
A prevara, najbolje je poentirala sorcie,ili oprostiš ili odeš....
potpisujem mcCitiraj:
mama courage prvotno napisa
imam osjećaj da sam zapela u noćnoj mori.
prije nekoliko dana sam doznala da mi je suprug s bivšom kolegicom s posla dogovarao sex, da se palio na nju, ona na njega (i ona ima dijete i muža). to je bilo prošle godine negdje u ovo vrijeme, dakle u vrijeme dok sam ja bila trudna. tada je on bio u jednom gradu (zbog posla), a ja u drugom (tamo di mi je obitelj).
ako sam u išta (do sada) bila uvjerena to je bilo to da me on NIKAD ne bi prevario. bila bih dala ruku u vatru za tu tvrdnju. a sada...sada se višegodišnje povjerenje samo pretvorilo u prah.
zapravo, vjerujem mu kad kaže da ništa nisu imali zajedno (navodno, oboje su došli do toga da bi to bilo glupo, uostalom, kako mi on - on u kojeg više nemam povjerenja - kaže, njemu je stalo samo do sina i mene)
ne želi više pričati o tome, jer kaže da nema o čemu, da mi je sve rekao...a meni samo naviru pitanja i pitanja...
istina, mi već dugo imamo problema (komunikacijskih) i ja sam ga do sada ostavljala već tisuću puta. pogotovo tijekom trudnoće dok su me hormoni držali - tada sam mu govorila kako ni ne volim, kako ne želim živjeti s njim, kako sam tu samo zbog sina....ukratko, bila sam nesnosna trudnica i to priznajem. ali NIŠTA nije opravdanje da on u drugoj traži ono što nije imao doma (nije bilo ni sexa jer sam bila na mirovanju)
on mi kaže kako nije bitna ona (ta kolegica s posla) da je tog trena mogla biti bilo koja druga koja je pokazala toplinu prema njemu, onu toplinu koju treba a koju od mene nije dobivao.
realno, to stoji.
ali ne opravdava, niti mi pomaže da krenem dalje.
ono što u meni tinja sada je: da li ću mu ikad više moći vjerovati i osveta - želim njenom mužu reći istinu o njih dvoje i neka oni i njihovo dijete pate kao što je patilo moje dijete koje svoj prvi doček Nove u životu nije provelo normalno već u svađi roditelja.
znam koliko ovo loše zvuči, ali ne mogu pobjeći od ovih osjećaja.
za njega znam što otprilike ide - neću tako lako preći preko svega i iako je 2 dana mir u kući i iako on niti ne sluti ništa, što se mene tiče - tek počinje. i to ne zbog "prevare" već zbog svega ostalog što već dugo ne štima kod nas.
no, želim da i ta ženska pati i želim joj mužu reći. želim im pakao kao što je i u meni ovih dana. pakao koji me trvi u duši, pakao koji mi je donio kratak ubrzan dah, napade panike, bijesa, očaja i tuge.
vjerujem da ovdje ima mudrih, iskusnih ljudi, zato i pišem sve ovo na ovim stranicama....što bi učinili na mom mjestu, da li bi se osvetili....
i isprika na predugačkom postu...
Ja bih svoje probleme rješavala sama sa sobom i sa svojim mužem, a drugu obitelj bih ostavila na miru. I postavila bih si pitanje: ako imam opravdanja za sebe, zašto ga ne bih našla i za njega?
osveta je za luzere
i loše holivudske filmove.....
vrijeme liječi sve rane .......
kao što je sorcie napisala ili ga otkantaj ili oprosti
sretno
Slažem se i ja, ako ga voliš oprosti mu, a ako ne walk away..
čekaj da vidim jesam li dobro shvatila :shock:Citiraj:
Maari prvotno napisa
TI njemu kažeš da ga ne voliš i ne želiš živjeti s njim osim zbog bebe
ON zbog toga RAZMIŠLJA o prevari, traži utjehu u drugoj, ali ipak ništa NE PODUZIMA i još ti na kraju sve to PRIZNA
i sad je on grozni negativac u cijeloj priči? i želiš uništiti brak ženi koja isto tako na kraju nije ništa napravila, osim maštala pa se predomislila?
ok i meni je teško i pri samoj pomisli na emocionalnu prevaru, ali zar se tu nije dogodilo upravo ono o čemu često pišemo kad pročitamo o nekoj prevari : "trebao je prije razmisliti što bi time izgubio a ne razmišljati samo onom stvari (ovo ja zbog cenzure ;) )...."
time što ti je priznao, ti je zapravo priznao kako se osjećao i što nije napravio i čini mi se da želi popraviti vaš odnos - mislim da bi bračni savjetnik bio dobar prvi korak
a osveta toj drugoj ženi i želja za razaranjem braka i oduzimanjem bezbrižnog djetinjstva jednom malom nevinom stvorenju :shock:
ne želim uopće komentirati jer ovo ne mogu komentirati pristojno :/
mrijana, žena je povrijeđena i piše ovdje sve što joj padne na pamet...mi joj dođemo kao kolektivni barmen :mrgreen:
prevare su gadna stvar, ja je razumijem prošla sam kroz to -davno prije 10 godina , ali nisam zaboravila....vrtlog odvratnih osjećaja
a ti ?
jer netko tko nikad nije bio prevaren ,iskreno rečeno ,ne može shvatiti kako se osjeća prevarena strana.
i što sve prevarenoj osobi prolazi kroz glavu.
Da je misli zvati i raditi joj sranja, ne bi ni pisala po forumu.
Maari
kome bi se ti osvecivala????
po onome sto si napisala - ja jedino mogu zakljuciti da si sama skuhala i zacinila rucak koji ti sad nije bas ukusan
imam dojam da uzivas ljude ciniti jadnima tj. psihicki ih i emocionalno zlostavljati
prvo si muza natjerala da se osjeca jadno
a sad ti to nije dosta pa bi jos i muza od one zene
daj se malo skuliraj
obuci lagane cipelice, neke koje te ne zuljaju
pa djete u narucje i u stenjicu na friski zrak
da ti se malo razbistri
ti bi okolo sijala patnju i prosipala otrove
aj probaj sijat ljubav
mozda ce bit vise koristi i vise sretnijih ljudi oko tebe, a i tebi ce biti bolje
znam da ces napravit ono sto si naumila, ali savjetujem ti da jos dva puta razmislis i budes pripravna zivjeti s posljedicama
pa ja se i ponašam kao barmen :saint: koji totalno bezosjećajno problem gleda sa sasvim 10-te strane
sorry Maari :love: ako je zvučalo grubo (sad kad čitam vidim da baš nisam bila taktična), samo sam htjela reći da se stalno povlači ta rečenica "da je razmislio..." - a NJM jeste razmislio - i ona sama kaže da mu vjeruje da nije "realizirao" svoja maštanja, pa čak ni u situaciji u kojoj mu ona kaže da ga ne želi i ne voli i sl. jer ipak voli Maari i dijete koje čeka (znači nije se čak ni zaljubio u tu drugu)
i doista mislim da treba poraditi na komunikaciji kod nekog savjetnika i da se to povjerenje može vratiti, ali ne bez iskrenog razgovora (s obje strane)
nadam se da ne misli doista zvati tu ženu (ne vidim što misli, vidim samo što piše) i da joj je ovo bilo dovoljno ispucavanje prema njoj
Maari :love: probaj izbaciti tu gorčinu iz sebe i ne mučiti se pitanjima, bolje je iskreno porazgovarati, ali bez optuživanja "ti si.." nego objašnjenjima svojih osjećaja "ja se osjećam..."
ali marija koliko ja kužim iz posta ona uopće nije prevarena - on je imao priliku koju nije sproveo u djelo, samo je priznao da ju je skoro prevario. A fakat, da meni moj dragi kaže da me ne voli i da ne želi živit samnom brzo bih dala petama vjetra :/
Mukica mudro zbori
ne bih sijala patnju.Citiraj:
Mukica prvotno napisa
omča koja je stegla vrat posljednjih dana dovela me do neprepoznatljivih misli kojima se odupirem.
just for the record, nije on priznao već sam doznala jer nije počistio sve dokaze za sobom.
također, priznala sam već svoju neurotičnost iz doba trudnoće. trudnoće koju sam provela sama, sama sam opremala za dijete i mislila o svemu. on je mislio da je dovoljno poslati novac. e pa nije bilo. no tu smo temu već sažvakali (mislim na nas dvoje)
ispričavam se što sam iskreno podijelila s vama svoje demone i zle misli. bila je to greška.
nakon sto sam saznala da me bivši muž vara s jednom curom sto radi u kafiću,lijepo sam otišla tamo ,popila piće ostavila joj bakšiš i rekal neka ga potroši s mojim mužem.
i dobacila sakrastično .....usrećila se se ....s njoj je poslije toga dobio djete ,ostavio ih obje.....i otišao dalje....sad i neznam u kojem je braku i vezi
ja bih toj ženi dala do znanja da znam i rekla da razmišljam hoću li joj mužu reći
alooo pa i ona je znala da je on u braku znači nije ni ona nedužna
ovo je samo moj stav ispravan ili ne....ali pekla bi se i ona malo na vatri a iskreno obitelji joj nikad nebih rekla
mukica ti je sve rekla. ja ću samo još malo dodati:Citiraj:
Maari prvotno napisa
mislim da imaš divnog muža, i pitam se čak - da li ga zaslužuješ :/ ...
da te htio ostaviti, mogao je to bezbroj puta.
nije on napravio pakao u tvojoj obitelji. sama si ga napravila, i uredno podgrijavaš vatru - kako bi pakao i opstao. :roll:
ovo što želiš napraviti - jednako je nezrelo kao i tvoje ponašanje prema mužu. odrasti.
dajte žene, malo stanite na loptu
žena je pogriješila i to priznala
treba uzeti u obzir da su je pucali hormoni
i on je pogriješio, budimo realni, čisto sumnjam da je on bio taj zbog kog nije došlo do realizacije plana o vanbračnom sexu
i sad to treba zakopati
i umjesto da je tu napadamo trebali bi joj pomoći da se smiri
jedino se apsolutno i bezrezervno slažem da bi bila strašna greška i jako ružan potez da Maari ide suprugu druge žene
neka se okrene sebi i svojoj obitelji, neka potraži pomoć psihologa, psihijatra, a drugu obitelj neka ostavi na miru, nema sreće od nanošenja boli drugima
ajoj, joj, ccc...nemoj tako sorci....da je bio baš tako divan ne bi došlo do ovakve situacije...da su oboje bili divni...Citiraj:
sorciere prvotno napisa
sigurno Maari ima razloge zašto mu je govorila to što mu je govorila a i sama je rekla da su imali komunikacijskih problema,e to je tek problem...
A ljudi si u bijesu i nezadovoljstvu svašta izgovore..aha...
i ja mislim ali bi nju malo cimnula jer je svjesno imala namjeru biti s njenim mužem.....tek da jednu noć neprespava mirno toliko e zaslužilaCitiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
Citiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
aha!Citiraj:
Shiny prvotno napisa
mo'š misliti da bi ostala s nekim ko bi mi bio u stanju to sve izgovoriti :roll:
a ljudi si u bijesu i nezadovoljstvu svašta DOZVOLE...
razloga za takve grozne riječi nema - osim ukoliko je stvar došla do točke u kojoj tražiš bezuvjetni razvod.